Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Cnm bir daha bu acıyı yasamazsın insallah.Rabbım yardımcın olsun kısmet olmadıktan sonra ne yapsak boş.

Cnm bir daha bu acıyı yasamazsın insallah.Rabbım yardımcın olsun kısmet olmadıktan sonra ne yapsak boş.
amin amin ama
Ucuncu sefer denemeye gucum kalmadi artik. Rahim agzi yetmezligi degilmis benim sebebim. Serklaj saglamdi doguma aldiklarinda. benim vucudum dort bucuk bes aydan sonra bebegi kabul etmiyomus atmaya calisiyomus cerrahpasaya gonderecekmis doktorum ama hic umudum yok artik

Öyle düşünme lütfen en azından tedavi siz hamile kalabiliyorsun.sonucta umut varki başka bir yere gönderiyor. Benim tanıdığım çok kişi var 2- 3 erken doğumdan sonra miladında doğum yapan.yasadıgın çok zor ve yeni hamılelığın in her anı korkuyla gecireceksin. Ama inan bana bebegini Kucağına aldığında bunları ben mi yaşamısim diyeceksin. Benımde bir düşugum oldu daha sonra hamile kalamadım. Zaten düşüğümdede geç hamile kalmıştım. Sonra 3. Tüp bebek denememde hamile kaldım o hamileligimde kanamalı geçti ikizdi birini karnımda kaybettim. Diğeri yaşadı Allaha Şükür.34 haftalik doğum yaptım kızım 1 hafta Yenidoğan yogunbakim da kaldı.dogum yapıp kucağına alamamak, günde 10 dakika bebegini hortumlar ve acılar içinde görmek, hayati tehlikesinin olması çok zordu.ama kucagıma alıp evimize götürdügumuzde hepsi geride kaldı. Şimdide kızım kardes isteyince yine tup bebekle hamile kaldım. toplamda 6 kez tup bebek tedavisi oldum.her tedavimde şunu birkez daha öğrendim bizden daha çaresiz olan insanlar var ve herseferinde sukrettim. Inşallah zamani geldiğinde bebegini Kucağına alıp evinize götüreceksin. Hep bunu hayal et ve buna inan.suanda yapacağın tek şey sabır ve dua.

Canm burdakilern hepsi önlem amaçli yapiliyo dikişleri açılma varsa acil dikiş yapiyolar.benmkide çok kisa degildi ama önlm amaçli kndu işte.yatmak gerekli malesf yurumek ble iyi gelmiyo bence rapor alip evde kalmalisin.
aynn canım yurumek sorun oluyo bakalım nolcak

nasıl bi belirtiyle gittin canım allah yasatmasın bidaha

Merhaba.5yil once serklaj oldum ama hatirlamiyorum.ilki kayip ikincisi yasiyor bu ucuncu benimde.2li testim iyi cikti dun sabah operasyonla dikisim yapildi.acayip sancim agrim oldu aksamina gayet iyiydim.bugunde azicik para kadar koyu renk iki defa pedim lekelenmis.normali boylemiydi arkadaslar.dikis sizintilari kac gun suruyor? Agrim sizim yok sadece bulantilardan 7kilo verdim halada yiyemiyorum.

Bilmezmiyim benimde 6 yaşında kızım var.evde ilgi bekleyen bir çocuk varken yatmak çok zor oluyor.sukurler olsun annem ve babam geldi biri benle diğeri kızla ilgileniyor.ama yinede çocuk işte beni istiyor. Bazen çok üzülüyorum kucucuk yasinda kızımın sırtına çok ağır yük yüklenmiş gibi hissediyorum. 1.sinifa gidiyor bütün arkadaşlarını annesi bırakıp alıyor. Benim kızimida dedesi yada babası.bu bile sorun olabiliyor. Ama yine de daha beterlerini düşünüp kendimi teselli edip sukrediyorum. Allahım korusun annesini kaybeden çocuklarda var.bizler yatakta yanlarındayiz birkaç ay sonra hersey geride kalacak inşallah.tek yapacagimiz sabır ve dua

Benimde annem bakiyor kizima.polatlidan ankaraya doktora gidiyorum her defasinda.bulantim gecse vucut direncim olsa biraz ilgilenirim kizimla.kizimda dikis bulanti sonrasi normal hayatima donmustum cunku.sukur ki devamli yatmam gerekmiyor benim.dinlenerek dikkat ederek herseyi yapabilmistim.burdaki bazi arkadaslar kasilma ilaclari vs kullaniyormus allah yardimcilari olsun hic oyle bisey yasamadim ben.

Merhaba arkadaslar bu sayfaları satır satır gece gunduz korkuyla takıp edıyordum su an oglum kucagımda çok şükür. 19 haftalıkken rutın gıttıgımız dr kontrolunde 2 cm acılma oldugunu hemen serklaj olmam gerektiği söylendı ayakta bıle kalma su an bıle dogum olabilir dedi dr. Acil serklaj oldum. Dr bu bebegın tutunmasına yuzde on sans verdi ama Rabbim ol dedi oldu. sadece wc ve yemek için kalktım,her hafta düşük onleyıcı ıgne oldum ona bile sevinerek gidiyordum bi degişiklik oluyordu hayatımda. Çok sıkılıyordum bunalıyordum.35. Haftada suyum geldı aniden doguma aldılar. Bır hafta kuvozde kaldı mınıgım mucizem 2 kg dogdu. Su an ıkı aylık gayet saglıklı masallah. Rabbim sizlerede nasip etsin insallah umudumuzu kaybetmeyelim

insallah canm en azindan kalbim rahatti bu sefer . Ilkinde benim ihmalim yuzunden mi oldu diyordum ama bu seferkinde 4 gune bir gidiyordum doktora her gun haberlesiyorduk doktorumla. Serklaj butun umudumdu ama doktkr rahim agzi yetmezligi degil deyince kafam daha allak bullak oldu neden neden diye sormaktan yoruldum. genetik testlere kaldi umudum. Aranizda genetik test yaptiran var mi ki

nasıl bi belirtiyle gittin canım allah yasatmasın bidaha
Amin canim amin. Sizler kucaginiza alirsiniz ins bebeklerinizi. Sertlesme oluyodu. Serklajdan sonraki on gun cok rahatti sonrasinda gunde 4 defa falan sertlesme oldu. Rahim agzi boyu 4.26 cikiyodu. Dogumdan iki gun once siddetli sancim oldu rahim agzi gene iyiydi. Enfeksiyon icin test yaptik. Sonucu aldik iyi cikti. Doktor bugun burda kal bakalim serumla durdurmaya calisalim sanciyi dedi. Ama yattiktan yarim saaat sonra kan geldi.

Bende hiçbir sorun olmadığı halde tup bebek tedavilerim tutmuyordu. Bu yüzden tup bebek doktorum genetik test istemişti. 7 yıl önce yaptırmıştım.hatirladigim kadarıyla sadece eşimle kan vermiştik.ama odada bir sorun cikmamisti

allah sabır versin saglık versın canım inş bu son olur ilk kezende duydum böyle bişe bendede serklaj var ancım oldu ama srtlesme serklajdan iki sonra gün oldu sadece yşnede yüregim agzımda

Kızlar serklaj sonrasi dikkat edilecek en önemli iki şey var. 1 enfeksiyon vajinal ve idrar yolu enfeksiyonuna dikkat etmek gerekiyor. 2 kasılmalar. Kasilmalar o kadar kuvvetliymiski serklaji açabiliyormus. Enfeksiyon için ayda 1 penisilin vurulmakta fayda var ve bol su içmek gerekiyor. Kasilmalar için ben 19. Haftadan beri Adalat kullanıyorum.. 4 saatte 1 kullanıyordum 5 saat yaptık. Şuan günde 3 defa kullanıyorum. Ama korkular bitmiyor malesef * allahım bizim gibi kayıpları olanlara en yakın zamanda evlat nasip etsin. Kokusuyla Uyuyup uyanalim inşallah..

merhaba 15+3 günlük hamileyim..rahimde sancı şikayetiyle doktora gittim rahim agzı 3 cm çıktı
iğne progestan verdi..pazartesi tekrar ölçecekmiş..korkuyorumm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…