Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bende ayniyim heyet aldim bi aylik. Size acil serklaj mi yapildi? Benim 12.haftada yapildi
Evet acil oldu birde ikinci çocuğum.ilki 34+5 gunlukken birden suyu gelmesiyle doğmuştu. Hiç böyle sorunumuz olmamisdi. Bunda 15 haftalik ken sabah hafif kanlı akıntım geldi hemen dra gittim ama kanama kesilmis ti ultrasyonda da hersey çok iyiydi.serviks boyu ve rahim ağzı kapalıydi. Dr yinede progesteron verdi Serum taktırdı. Bir gece hastanede yat yarın çıkarsın dedi.tam 1 gün sonra taburcu edecek güya son kez ultrasyon baktı serviks boyu yarıya inmiş rahim ağzı açılmış öyle olunca hemen serklaj a aldı. O an tüm ümidim yok oldu bebegi kesin kaybedecegim dedim ama şükür 24 u gördük inşallah 30 lu haftalarıda görürüz

Cok sukur erken farkedilmis yoksa kotu olabilirdiii. Allah sana bagislamişs ne guzel 24u gormussun o gunleri bende gorecekmiyim acaba. Ins vakit cabuk gecer:)

Masallah. B7nunki bellimi cinsiyet peki:)

Ocak 6da randevum var o zaman belli olacak.ben haric herkes cinsiyet tespitinde bulundu ama:)) annem kayinvaliden kizim teyzem hepsi biliyor yani:)))[/QUOTE]
Annem doktora cinsiyeti nee diye sormuyor. Erkek mi doktor bey diye soruyor:))

Cnm bu kadar ugrastiktan sonra inan bana cinsiyetin hiç onemı yok.sagsalim dogsunlar yeter.bana ilk zamanlar 20 lu haftalar çok uzak geliyordu.ama insanoğlu herseye alısiyor. Yatma yada alıştım zaman bişekilde geçiyor.

Ocak 6da randevum var o zaman belli olacak.ben haric herkes cinsiyet tespitinde bulundu ama:)) annem kayinvaliden kizim teyzem hepsi biliyor yani:)))
Annem doktora cinsiyeti nee diye sormuyor. Erkek mi doktor bey diye soruyor:))[/QUOTE]

Sizinki iyiymis yine.kizimda annem dok.erkenden sikistirdi illa bakin soyleyin diye.dok.da ne yapsin erkek gibi dedi.yok yok bilemediniz kiz dedi benimkide:)) bu arada erkekmi sizinki

Annem doktora cinsiyeti nee diye sormuyor. Erkek mi doktor bey diye soruyor:))

Sizinki iyiymis yine.kizimda annem dok.erkenden sikistirdi illa bakin soyleyin diye.dok.da ne yapsin erkek gibi dedi.yok yok bilemediniz kiz dedi benimkide:)) bu arada erkekmi sizinki[/QUOTE]
Yarin 13 haftalik oluypruz ve kontrolum var. Ins belli olur bakalim:) inan benim icinde hiccc farketmiyo. Ama merak ediyorum iste:) yarin saat 15te ins :))

Cnm bu kadar ugrastiktan sonra inan bana cinsiyetin hiç onemı yok.sagsalim dogsunlar yeter.bana ilk zamanlar 20 lu haftalar çok uzak geliyordu.ama insanoğlu herseye alısiyor. Yatma yada alıştım zaman bişekilde geçiyor.
Ben daha alisamadim yatmayaa. Rabbim hyrlisini versinn

Sizinki iyiymis yine.kizimda annem dok.erkenden sikistirdi illa bakin soyleyin diye.dok.da ne yapsin erkek gibi dedi.yok yok bilemediniz kiz dedi benimkide:)) bu arada erkekmi sizinki
Yarin 13 haftalik oluypruz ve kontrolum var. Ins belli olur bakalim:) inan benim icinde hiccc farketmiyo. Ama merak ediyorum iste:) yarin saat 15te ins :))[/QUOTE]

Hayirlisi olsun bende merak ettim dok.donunce haberinizi bekliyorum.annelere farketmiyor zaten hep meraktan catliyoruz.

Yarin 13 haftalik oluypruz ve kontrolum var. Ins belli olur bakalim:) inan benim icinde hiccc farketmiyo. Ama merak ediyorum iste:) yarin saat 15te ins :))

Hayirlisi olsun bende merak ettim dok.donunce haberinizi bekliyorum.annelere farketmiyor zaten hep meraktan catliyoruz.[/QUOTE]
Ins haber veririm :) hayirli aksamlar

kızlar ben 23. haftamda serklaj oldum. şimdi 27 bitmek üzere iyiyiz çok şükür. şimdi yazdıklarınıza göz attım da kasılma önleyici ilaçlar progestan falan kullananlar varmış. bana doktorum hiçbişi vermedi hepiniz kullanıyo musunzu??

Nasil vermedi ya ben serklaj olacagimi bildiginden hamileligimi ogrendigimden itibaren doktor verdi kullaniyorum. Serklaaj oldum progestanin dozunu arttirdi hem kasilma onleyici verdi antibiyotik verdi. Sasirdim senon doktora arkadasm. Sen hatrlat bi bence. Ha unutmadan 3 gunde bir proluton dusuk onleyici igne kullaniyorum

doktorumla ameliyat sonrası dikkat etmem gerekenleri, enfeksiyona karşı yapmam gerekenleri uzun uzun konuştuk ama hiç ilaç vermedi sadece vitamin kullanıyorum. çok tecrübeli iyi bi doktor. ben sölesem şimdi kızar ben bilmiyo muyum sanki bunları diye içinden der en azından ama bi cesaret soriyim

Merhb canm Allah tamimina erdirsin inş .evet progestani nerdeyse burdaki hrkes kullaniyo vajinadan dikişi korusn die kasilma içinde magnezyum, nidillat kullaniliyo bence dktruna iyce sor ki kafanda sıkıntı kalmasn

Merhb canm Allah tamimina erdirsin inş .evet progestani nerdeyse burdaki hrkes kullaniyo vajinadan dikişi korusn die kasilma içinde magnezyum, nidillat kullaniliyo bence dktruna iyce sor ki kafanda sıkıntı kalmasn
Masallah yaaa 38. Haftadasiniz ins bizde o gunleri goruruzzzz. Serklajiniz kacinci haftada atildii guzel seyler duymak istiyorum yaaa.....

Fazlasida varda yazmadim öle:) igne de oluyorum. Vitamin ve kan yapicida. Bi de sürekli yattigim icin suan bagirsaklar icin duphalac kullaniyorum. Yoksa tuvalet isi baya zor:)

Tuvalet için günde 3 lt su tüket canm ben hiç sıkıntı çekmedim lavabo knusnda duphalac sürekli kullandign zamn bağrsaklarin düzeni bozuluyo belli bi süre snr şurup içmeden afedersn yapamysun

Masallah yaaa 38. Haftadasiniz ins bizde o gunleri goruruzzzz. Serklajiniz kacinci haftada atildii guzel seyler duymak istiyorum yaaa.....

Sağol canm grursün inş. kurallara uyduğun zamn tabiki başta Allahın iznyle gelirsn bu gnlere benim 13.haftada atildi dikişim tam 4 ay yattim 32.haftadan itibaren ayaga kalkmaya basladim son ayimda tamamen kalktim ama tabiki gdicegm yere arabayla gdiyorm öyle ama inan nasl geçicek derken arkama dnüp baktigim zamn çok çabuk geçmiş diyorum.şükür son 1 haftam kaldi haftaya sezeryan olucam inş rabbim hepimize gstersin evlatlarimizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…