Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ikisi de tüp bebek tedavisiyleydi.............yaşım 37,fsh yüksek,rahimde sorun üzerine sorun..yok yok yani...ama oldu işte......dr lar şans vermiyordu hiç...

nasıl, kendini iyi hissettin mi :1hug:

Senin adına çok sevindim bu kadar olumsuzluk içinde bebeklerine kavuşmuşsun ne mutlu nasıll güzellerdir şimdi..burda okuduğum herşey her başarı bana moral oluyo tabiki okudukça zaman hemen geçip gitsin istiyorum umutlanıyorum..

kızlar annemdeyim ve nete giremiyorum
sayfaları bile okuyamadım
yalnızca yaren senin güzel haberlerini aldım
bu sefer çok gzel olucakarkadaiım

zeyhatçım bebiş nasıl
bizimki yene yeni gerçek yüzünü gösteriyor
pek gezente oldu
şimdi de hızla yazıyorum
çok fena parmak emiyo acıktı

kızlar hepinize bu zor yolda sbır diliyorum
çok ümitli olun
bebeğinizi kucaklıycaksınız
hatırlamak bile istemiyorum o günleri
ömürden ömür gidiyor
ama sonu güzel oluyor

dikişe güvenin ve yatarak geçirin
hepinizin bebeklerini kucaklamasını ve doya doye koklamasını diliyorum

edamecrin senin hikayeni okumuştum canım baştan sona soluksuz...inşallah bize de hayırlısıyla doğurmak nasip olur...kurtulanlar bizler için dua etsin nolur...

kızlar bugün doktordaydım. 2 hafta önce içerden açılma ve hunileşme vardı. doktor bugün baktığından hunileşmenin kalmadığını söyledi. nidilat sayesindeymiş. çok mutluyum. nidilata başladığımdan beri kasılmam kalmadı diyebilirim. 10 gün sonra tekrar gidicem. çok mutlu oldum kızlar..özsenacım benim kasılmalarım bazı günler çok bazen de azdı. doktor verdi ilacı günde 4 tane içiyorum. kasılma yoksa vermiyolar....

ekocan kaç gündür içiyosun canım...benim de kasılmalar var yaa...

Ah canım arkadaşım seni en iyi burdakiler anlar herhalde. Ben aynı durumu tam 3 kez yaşadım.Nasıl unutulmaz üzüntüler.... Şimdi 4. kez hamileyim. 13+0 da serklaj yani dikiş yapıldı. Bugün 25. haftam doldu çok şükür ama evden sadece doktor için çıkarak hep istirahatle geçirdim günleri. Dikiş konusunda iyi bir doktor bulursan bir daha üzülmezsin.bebekler tüp müydü?

beni sizden başka kimse anlayamaz sanırım her sabah uyandığımda karnımı yokladım sanki bebeklerim benimleymiş gibi..bigün lavabo ihtiyacı duydum banyoya gittim ve noldu anlamadan ne ağrı ne sızı olmadan banyoda bebeğimi düşürdüm o şekilde bebeğimle yarım saat ambulans gelmesini bekledim ve sürekli diğer bebek için dua ettim fakat hastaneye gittiğimde onunda suyunun kalmadını öğrendim suni sancıyla normal doğumla onuda kaybettim çok dua etmiştim diğer bebeğim için ama oda benimle kalmadı o kadar duanın karşılığı eğer buysa gerçekten hakkımızda hayırlısı buymuş demekki diye düşündüm başkada çarem yoktu..şimdi sizlerin hikayelerini okuyorum okudukça umutlanıyorum tüp bebek için zaman kolluyorum..inşallah sende çok rahat bi hamilelik geçirir kucağına alırsın güzelce bebeğini canım

selen k cım allah sana büyük sabırlar versin...ben de 25 haftalık bebeğimi kaybettim üstelik sezeryan oldum( ve 7 ay sonra yeniden hamileyim şükür 25 haftalık olacaklar 3 gün sonra allahın izniyle ...hı hep yatarak geçiriyorum o başka ama inşallah bu sefer sağlıkla doğururm diye dua ediyorum allah tez zamanda tekrar nasip etsin çok zor hele de hareketlerini hissettikten sonra((((

Son düzenleme:
kızlar hepinize allah sabır versin.. bende bebeğini 2 kere düşürdüm. bende pco var. şimdide 3. ye hamile kalmaya çalışıyorum ama bu ay puregon ve çatlatma iğnesi kullanmama rağmen yumurtam çatlamadı. bu sayfayı hergün okuyorum. rabbim banada nasip etsin3. hamileliği, bende aranıza katılmak istiyorum...

çok saol canım..inşallah sağlıkla sıhhatle bebeğini dünyaya getirirsin hep yatıyo olmak çokk zordur eminim ya ama sabretmekten başka çare yok nasıl bel ağrıların falan çok oluyormu yatmaktan?

sanada çok geçmiş olsun Allah sabır versin inşallah bir an önce hamile kalırsın ve rahat bi hamilelik geçirerek bebeğini kucağına alırsın..

selen k bel ağrısı oluyo tabi canım..hatta bazen korkoyorum..yatmaktan mı kasılmamı diye karıştıroyo insan...sağol canım..inşallah sana da tekrar nasip olur...

samyeli senin için de hayırlısı olsun canım olur inşallah bende de pco var...

selencim canım yaşadıkların zor tabi ama ümit ve sabır herşeyin başı
bizler böylece kavuştuk bebeklerimize inşallah isteyen herkese de rabbim hayırlısıyla nasib etsin
ben bebeğime kavuştuğum halde ne zaman hatırlasam o günleri ne zaman benzer bi film izlesem hala ağlıyorum
çok zor allah sabrını artırsın herkesin ve karşılığını versin inşallah en kısa zamanda

edacım inşallah bende senin gibi mutlu sona ulaşırım bu sefer.. Rabbim şu mübarek günlerde herkesin yavrusunu bağışlasın..Anne olmayı dileyen herkese nasip etsin..:Saruboceq:

samyelicim sende bir gelişme varmı..yumurtan çatlamamış galibafisfisfis

evet canım son doktora gittiğimizde çatlamamıştı. regl tarihimi bekliyorum...
sen nasılsın canım, nasıl gidiyor...

hamile arkadaşlar hepiniz mutlu bir şekilde zamanında sonlandırırsınız inşallah hamileliğinizi.bel ağrısı çok oluyordu.ama yatmaktan dolayı oluyor.tabi ani gelişen ağrılara dikkat.
kızlar kızım 11 aylık oldu.
hamilelikte güneşlenmeyi unutmayın.sürekli yattığımız için güneş çok görmüyoruz.kızımın bu nedenle d vitamini eksiklii var.çok önemli bir problem değil ama yinede gec yürüme ve bıngıldağının gec kapanma ihtimali varmış.

yaren nasılsın canım hamileliğinin kacıncı haftasındasın.bizleri habersiz bırakma .herzaman yazamasamda okumaya calışıyorım haberlerinizi almak için.sende sağlıkla tamamlıycaksın iinş.hamileliğini kucaklıycaksın tatlını:)

en kısa zamanda sağlıkla hamilelik haberlerini alırız inş.

merhaba arkadaşlar.
Bende iki kere erken doğum yaptım rahim ağzı yetmezliği yüzünden. Ilki 20 ikincisi 26 haftalıktı ve ikiside yaşamıyor. şu anda 11 haftalık hamileyin ve 16. Haftamda serklaj yapılacak. Doktorum açılma olmasa bile önlem olarak yapmalıyız serklajı diyor. Ama ben çok korkuyorum. Ya işlem sırasında bi aksilik olup bebeğin suyu patlarsa. Ya sonra enfeksiyon olursa. Içim hiç rahat değil.
Bu işlem genel anestezi ile mi yapılıyor ve işlem sonrası antibiyotik mi kullandırıyor doktorlar acaba. Bunların bebeğe zararı olurmu acaba peki? Bide serklajı zeynep kamil hastanesinde yapan varsa nasıl geçtiği hakkında bilgi istiyorum sizden. Nolur bana yardım edin. çok korkuyorum..

evet genel anestezi ile yapılıyor..12+2 günlükken yaptırmıştım..16. hafta geç sayılmaz mı ?:2: dr lar antibiyotik veriyorlar ..hamileliğe uygun..
istanbul da yaşamadığım için zeynep kamil hastanesini bilemicem ama hakkında hiç iyi şeyler duymadığım için asla tercih etmek istemeyeceğim bir hastane orası...

merhaba salihascım maşallah kızına kocaman olmuş.. onbir ay oldu demek zaman ne kadar çabuk geçiyor.. inşallah bizde bu zor zamanları çabucak atlatırız ve bu günler için ne çabuk geçti diyebiliriz..
benimde bugün kontrolüm vardı..şu anda 12+4 üm.. ikili testini yaptırdım ve kan verdim, ultrason da herşeyi normal gördü doktor..inşallah kan sonucuyla birlikte de normal çıkar..birde vajinal ultrasonda muayene etti.. ve rahim ağzında bir hunileşme gördü haftaya dikişim olucak.. pazartesiye telefonlaşıcaz.. gün vercek..on güne kadar olucak Allah izin ederse..
samyelicim inşallah bir sonraki ay herşey yolunda gider canım.. bazı aylar böyle aksilikler oluyor iki kez bende de olmuştu..benimde çatlamama değilde yumurtalığın içinde kırılıyordu yumurtlama gününden önce.. o ay iptal oluyordu tedavi bende adetimi bekliyordum canım hayırlısı olsun..

öncelikle önceki kayıpların için çok çok geçmiş olsun canım.. Allah aynı acıları tekrar yaşatmasın..serklajı bende ilk defa yaptırıcam ama genelde burda anlatan arkadaşlardan ve doktorumun dediğine göre çok basit bir işlem korkulacak bir şey yok anesteziyle yapılıyor ve ortalama yarım saat sürüyormuş ameliyat sırasında ve sonrasında riskler var tabiki her işlemde olduğu gibi ama bu yapan kişinin tecrübesine görede en aza iniyor zaten.. ayrıca faydasını göz önüne alırsan her şeye değiyor.. doktorun orda olduğu için serklajı orda yaptırıyorsan.. doktoruna güveniyorsan ve sana orada gereken ilgiyi gösteriyorsa hastanenin neresi olduğu ikinci sırada kalıyor.. ama hastane olarak tercih ediyorsan biraz kalabalık bir hastane ve ilginin az olduğunu bende birkaç kişiden duydum canım.. birde 16. haftada dikiş banada geç gibi geldi yani önlem amaçlı olarak yapılıyorsa birde o kadar beklemeye ne gerek varki..genelde 12. veya 13. haftalarda yapılıyor diye biliyorum..kafandaki soru işaretlerini yinede tekrar doktorunla görüş canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…