- Konu Sahibi hidennisko
-
- #5.861
kızlar şuan 17+2 oldum yeni tatilden döndüm ve hala dr a gitmedim çünkü dr dan bir türlü randevu alamadım haftaya pazartesine kaldı, dr un ameliyatları varmış, bir arkadaşa 3,5 cm ken dikiş atılmış, benim 3 cm olduğu halde dr hiç panik yapmadı, o an ishaldim ve ishalken böyle görünür dedi, üff içim sıkıldı hiç bir şey anlamadım, ve hala dr a gidemedim(((
evet doktorum orada. Daha önceden tanımadığım bi doktor ama tek tesellim doçent olması.heralde vardır tecrübesi ki doçent yapmışlar dimi:)) neyse. 16 haftada yapmak istemesinin sebebi de önce ikili testi yaptırıyomuş. öyle dedi. Bakalım hakkımızda hayırlısı.
merhaba arkadaşlar.
Bende iki kere erken doğum yaptım rahim ağzı yetmezliği yüzünden. Ilki 20 ikincisi 26 haftalıktı ve ikiside yaşamıyor. şu anda 11 haftalık hamileyin ve 16. Haftamda serklaj yapılacak. Doktorum açılma olmasa bile önlem olarak yapmalıyız serklajı diyor. Ama ben çok korkuyorum. Ya işlem sırasında bi aksilik olup bebeğin suyu patlarsa. Ya sonra enfeksiyon olursa. Içim hiç rahat değil.
Bu işlem genel anestezi ile mi yapılıyor ve işlem sonrası antibiyotik mi kullandırıyor doktorlar acaba. Bunların bebeğe zararı olurmu acaba peki? Bide serklajı zeynep kamil hastanesinde yapan varsa nasıl geçtiği hakkında bilgi istiyorum sizden. Nolur bana yardım edin. çok korkuyorum..
merhaba salihascım maşallah kızına kocaman olmuş.. onbir ay oldu demek zaman ne kadar çabuk geçiyor.. inşallah bizde bu zor zamanları çabucak atlatırız ve bu günler için ne çabuk geçti diyebiliriz..
benimde bugün kontrolüm vardı..şu anda 12+4 üm.. ikili testini yaptırdım ve kan verdim, ultrason da herşeyi normal gördü doktor..inşallah kan sonucuyla birlikte de normal çıkar..birde vajinal ultrasonda muayene etti.. ve rahim ağzında bir hunileşme gördü haftaya dikişim olucak.. pazartesiye telefonlaşıcaz.. gün vercek..on güne kadar olucak Allah izin ederse..
samyelicim inşallah bir sonraki ay herşey yolunda gider canım.. bazı aylar böyle aksilikler oluyor iki kez bende de olmuştu..benimde çatlamama değilde yumurtalığın içinde kırılıyordu yumurtlama gününden önce.. o ay iptal oluyordu tedavi bende adetimi bekliyordum canım hayırlısı olsun..
selam arkadaşlar bişey sormak istiyorum bu rahim ağzı yetmezliğini doktor ultrason muaynesindemi farkediyo yoksa vajinal muaynemi yapıyo bunun için özel ben 24 haftalık hamileyim tüp bebekle seneler sonra hamile kaldım şimdi bişey olucak diye ödüm kopuyo bebeğime bu aralar biraz sancılarım varda aklıma hemen kötü şeyler geldi bu konuyuda merak ettim bi size danışmak istedim
selam arkadaşlar ben siteye yeni üye oldum ancak uzun zamandır takip ediyodum.Beni üye olmaya iten şey Birsenc arkadaşın sorusu oldu.ben 24 haftalk bebeğimi kaybettim sonraki hamileliğimde 16.haftada serklaj oldum ve çok şükür bir sorunda yaşamadım tabi tedbiri elden hiç bırakmayarak şu an oğlum 3 yaşında ve ben yine hamileyim.yani canım 16 geç falan değil sen stres yapma yatmaya bak selamlar..
fatmacım önlem amaçlı serklaj 11-14 haftalarda diye biliyorum..23. haftada bile serklaj atılıyor ama acil serklaj oluyor o zaman...12+2 de serklajım olduğunda 5,6 cm di ama yine de ilerki haftalarda kısaldı rahim ağzım..hamileliğimin % 90 ı hastanelerde yatarak geçti,kızımın kafası rahim ağzındaydı aylarca ve serklaj ipi tutuyordu..32+4 de doğum oldu ayrıca...ne kadar erken yapılırsa o kadar daha faydalı...
arkadaşım ultrasonda açıklık olup olmadığı anlaşılabiliyor.doktoruna sancılarını hemen bildirki tedbir alınabilecekse geç kalınmasın.korkma canım rabbim kimseyi korktuğuna uğratmasın...
sağol canım teşekkürler bi sorum daha olucak
doktor bakıyodur dimi bu rahim ağzına sonuçta ben bilgisizim
benim hatırlatmamı beklemiyodur herhalde
yani şu ana kadar bakmamışmıdır acaba
aymescim,rahim ağzı yetmezliğine bakmak çoğu dr un ihmal ettiği bir durum malesef...geçen sene 18 haftalık ikizlerimi bu yüzden zamansız doğurarak doğum günümde kaybetmiştim hatırlıyormusun ?Ada ve Ege nin kardeşleri şu an kucağımda....
daha önce dr çok evham yaptığımı,herşeyin yolunda olduğunu söylemişti..ama 3 gün sonra bir köy mezarlığında bebişlerimizi gömüyorduk eşimle...sen hatırlat muhakkak......
aymescim,rahim ağzı yetmezliğine bakmak çoğu dr un ihmal ettiği bir durum malesef...geçen sene 18 haftalık ikizlerimi bu yüzden zamansız doğurarak doğum günümde kaybetmiştim hatırlıyormusun ?Ada ve Ege nin kardeşleri şu an kucağımda....
daha önce dr çok evham yaptığımı,herşeyin yolunda olduğunu söylemişti..ama 3 gün sonra bir köy mezarlığında bebişlerimizi gömüyorduk eşimle...sen hatırlat muhakkak......
aymesin sen söyle ihmal ediyolar bende buyüzden kaybetmiştim bebeklerimi dr gittiğinde rahim boyuna baktır mutlaka
ayşecnarlı senmisin gözünaydın tanıyamıştım çok sevindim Allah analı babalı büyütsün
Allah analı babalı büyütsün canım,gözün aydın :)merhaba arkadaslar
ne zamandir girip duruyorum siteye yazicam diye ama kismet buguneymis.1 temmuzda 37.haftamin sonunda kizimi normal dogumla dunyaya getirdim.Dogumum cok kolay ve agrisiz oldu cunku serklaj alindiktan sonra hizla agrisiz acilmam oldu.Kizim donktorlarin aciklayamadigi bir sebepten haftasina gore cok kucuk kilolu dogdu(2050 gr ) ve ana rahiminde serklajdan dolayi enfeksiyon gecirdiginden 9 gun de antibiyotik tedavisi gordu.Bunlardan dolayi hastanede kalis suremiz normalden az daha uzun oldu.,hamileligimin son 1 ayini da hastanede gecirmistim zaten.Cok sukur kizimin baska bir rahatsizligi ,sorunu yok,masallah gunden gune buyuyor.Burda bana yatarak gecen hamileligimde destek olan tum arkadaslarima,birlikte gun saydigimiz canzi,deba,zeyhat,uzay,aysecinarli ve sayamadigim diger arkadaslara tekrar tesekkurler.Gozumuz aydin kizlar,Allahim yavrularimiza saglikli,hayirli,uzun omurler nasib etsin insallah.Darisi diger arkadaslarin basina,Allahim yar ve yardimiciniz olsun,sizleri de bebelerinize saglikla kavusturusun insallah.
arkadaşlar ben şuanda 15 haftalık hamileyim ve 12.haftada doktor serklaj yapcaz deyince bana çok erken gelmişti çünkü daha önce başka bir şehirdeydim ve doktorumda farklıydı o16. haftayı uygun görmüştü.Allaha şükürler olsun sorunda olmadı elbette bu işlem tedbir amaçlı yapıldı banada ben her doktorun farklı uygulamaları olabileceğini düşünüyorum.Rabbim sonunu hayır etsinde...
Rahim ağzına bakması için sancılarım var demek doktor için yeterli olabilir diye düşünüyorum canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?