Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
sofikacım aynı endişe bendede var acaba dikiş atılırken bebeğe beir zarar gelirmi diye gerçi doktorumun tecrübesini güveniyorum ama çünkü çok sık yaptığı birşey birçok hastası var serklajlı ama.. insan yinede bebeğe yakın bir işlem olduğu için ister istemez tedirginlik duyuyor..
selen arkadaşım çok çok geçmiş olsun acın çok taze Allah sabırlar versin sana canım.. bizde aynı şeyleri yaşadık uzun zaman geçmesine rağmen hala ateşi içimizde ama hayat devam ediyor ve biz herşeye rağmen yavrularımıza tekrar kavuşmak için güçlü olmak zorundayız..lekelenmemlerin şiddetli değilse normal canım çünkü bendede üç ay kadar devam etmişti hergün bir kaç damla kahverengimsi geliyordu sadece ve doktora sorduğumda yumurtalıklardan geldiğini söylemişti, bende pco var ve tüp bebek tedavisiyle hamile kalmıştım doğumdan sonra hormonlarım değiştiği için vücut kendisini düzene sokarken bu tepkileri verebiliyormuş canım.. pco varsa sende belki seninde öyledir..ama canını sıkıyorsa doktoruna yinede danış tabiki..

Teşekkür ederim Yağmurcan evet herşey çok yeni ama toparlamak zorundayız..bende hiç bişey bilmiyodum hepsini bebeklerimi kaybedince duydum araştırmaya başladım çok suçladım kendimi tatile gitmiştik doktorlar hep yolculuk yapabilceğimi söylemişlerdi tatil bitip eve döndüğümde uçaktan indikten yarım saat sonra içimden pat diye bişi fışkırdı hemen hastaneye gittik 1 cm açılmam vardı.4 gün sonrada bebekleri kaybettim ztn.o tatile gitmeseydim bebeklerim benimleydi belkide kendimi çok suçluyorum bazen.İşte şimdi sizlerin başarılarını okudukça sizler adına heyecanlanıyorum,kendi adıma umutlanıyorum...

Yaren'cim çok teşekkür ederim evet hepinizin yaşadıklarını okudum sizlerde çok acılar yaşamışsınız ama ne güzel ki şimdi bunları unutturucak bebişleriniz sizinle Allah isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu..benimkide tüp bebekti ama bende pco yok tüplerde tıkanıklık var malesef çok şiddetli değil lekelenmeler dediğin gibi bir iki damla inşalah geçer bir an önce..Seninde dikişin atılcak sanırım Duyduğum ve araştırdığım kadarıyla çok rahat bir işlemmiş inşallah sende sıkıntısız atlatırsın canım.

lütfen banada yardım edin ben size anlatayım başımdan geçenleri martta doğum yapacaktım kızıma erken doğdu ocakta 3 gün yaşadı ciğerleri gelişmemişti çok zor günler yaşadım ama erken doğum sebeini öğrenemedim bekleyemedim bi umut nisanda tekrar hamile kaldım onuda 1 hafta önce dörtbuçuk aylık düşürdüm doktor dikiş atalım dedi ama hiç ölçüm falan yapmamıştı bu rahim ağzı yetmezliği nasıl anlaşılıyo ne yaptırmam gerekiyo bide rahim ağzı yetmezliği olanın doğumu zor mu oluyo

ilk üç ayı geçmiş gebeliklerde düşük olursa buna büyük ihtimalle rahim ağzı yetmezliği diyorlar. Hamile iken vajinal ultrasonla ölçüm yapılıp anlaşılıyo. Eğer böyle bi durum varsa rahim ağzında kısalma oluyo ve doktorunda alman gereken önlemleri sana söylüyo. Bence her hamilelikte bu ölçümün yapılması gerekiyo aslında. Benimde iki kaybım var. Ama malesef malesef hiçbi doktor bu güne kadar böyle bişeye bakmadı ve tabi sonu kötü oldu benim için.
şu anda 13 haftalık hamileyim ve banada dikiş atılacak ama nasıl bişey bende bilmiyorum ilk defa yaptırıcam. Rahim ağzı yetmezliği olan kadınlar zor doğum yapar die bişey yok. Allah yardımcın olsun. Başın sağolsun.

canım rica ederim.bende öğretmenim yani çalışıyorum hamilelik dönemlerim dışında...ben 9 ay boyunca yattım ve çalışmadım hatta sadece çok temel ihtiyaçlarımı karşılamak dışında hiç kalkmadım senin kaybın olmuşmuydu hatırlayamadım ama bi daha aynı şeyleri yaşamamak için istirahat önemli yani yer çekimi nedeniyle aşağı basınç olmaması gerekiyor.ameliyatım genel anesteziyle oldu korkma bikaç gün biraz sızı oluyor ama tabi doktorların farklı uygulamaları oluyor ilk doktorum mesela serklajdan sonra sonda ve tamton yapmamıştı ama şimdiki doktorum yaptı bu biraz daha acı oldu sanki amaçok şükür bunuda atlattım.kanama çok abartılı değil lakeler tarzında oluyo 3-5 gün sürebilir.doğumum sezeryan istediğim için 36. haftaydı sanırım.şimdi canım benim Allaha dua etmekten başka yapacağımız elimizden gelen birşey yok.Allah yaşatmasın ama en kötü ihtimale dahi hazırlılklı olmalıyız kimse hiçbir doktor garanti veremez.ben bi tane serklajla doğurdum Allahın izniyle şimdi de 16 haftalık hamileyim ama yine korkularım var dikkat etmeye çalışıyorum bu doktorumun tedavi ilaç uygulaması farklı Allahtan başkasına güvenemiyorum.Allah sonumuzu hayır etsin diyorum.tabi ki yinede iyi düşünmek gerek benim bide safra kesemde taşlar var ondan ameliyat bile gündeme gelebilir dua edelim korkunun bi faydası yok canım

benim doktorum hiç ölçüm falan yapmadı 15 gün önce dikiş atmayı önerdi kesin gereklimi dedim erken doğumun olduğu için gerekli dedi

benim doktorum hiç ölçüm falan yapmadı 15 gün önce dikiş atmayı önerdi kesin gereklimi dedim erken doğumun olduğu için gerekli dedi

öncelikle geçmiş olsun arkadaşım bu dikiş tedbir için yapılıyo yaptır bence sonra pişman olma erken doğumla sonçlanan gebeliklerde olumlu sonuçlar alınıyor

benim ilk hamileliğim 21. Haftada sonlandı. Ikincisi için doktorlar serklaj önerdi ama ben istemedim açıkçası. Hatta ikinci hamileliğim 21. Haftayı geçtikten sonra içim rahatlamıştı bile. Artık bişey olmaz diyodum ama oda 28. Haftada doğdu ve onsekiz saat yaşayabildi. Ciğer geliştirici iğne için geç kalmışım o yüzden. şu an üçüncüye hamileyim. 13. Haftam. Ve dikiş yaptırıcam önlem olarak tabi gerisi allaha kalmış. Sende yaptır bence. çünkü çeken yine sen olacaksın. Ve en kötüsüde pişmanlık. Yaşadığım için söylüyorum.

HAKLISIN HERŞEY ALLAHTAN SONUÇTA BİZE ÖNLEM ALMAK DÜŞÜYOR SADECE. CUMARTESİ GİDECEKTİM DOKTORA AMA İZNE ÇIKIYOMUŞ YARIN GİDİCEM O YÜZDEN. BAKALIM HAYIRLISIYLA NE DİYECEK. ÇOK MERAK EDİYORUM.:çok üzgünüm:

öncelikle geçmiş olsun arkadaşım bu dikiş tedbir için yapılıyo yaptır bence sonra pişman olma erken doğumla sonçlanan gebeliklerde olumlu sonuçlar alınıyor

tedbir için geç kaldık 1 hafta önce 18. haftamız da düştü bebeğim ikinci acıyı yaşıyorum ilkide 34 haftalıktı ciğerleri gelişmemişti üç gün yaşadı dahada gücüm yok

Başın saolsun hepimizin yaşadıkları acıları benzer..Ben bebeklerimi kaybettiğimde doktorum 18 ve 24. haftalar arası olan erken doğumlarda ağrı sızı olmadan kayıp yaşanıyorsa rahim ağzı yetmezliği teşhisi konulur dedi.eğer enfeksiyondan kaynaklanıyorsa sancılı olur ve su kesesi patlar su gelir demişti.seninde doktorun bunları göz önünde bulundurmuş olabilir yada sana bi ölçü vermemiş olsa bile ultrasonda rahim ağzına bakmış olabilir..

tedbir için geç kaldık 1 hafta önce 18. haftamız da düştü bebeğim ikinci acıyı yaşıyorum ilkide 34 haftalıktı ciğerleri gelişmemişti üç gün yaşadı dahada gücüm yok

başın sağolsun canım yaşadığın son evlat acısı olur inşallah verende Allah alanda ama acısı nı çeken bilir.benim 24 haftalık erken dogumda sadece birazcık kırmızı leke olmuştu dktoru aradım gel bakalım dedi gittim tek başıma eşim işte yağmur yağıyor 24 kasım öğretmenler günü ama bu tarih benim için başka bir acı anı...neyse baktı alttan üsten rahim açılmış erken doğum dedi ben şok oldum sancım falan yok hemen ambulans çağırdı götürdü hastaneye bebekte bişey yok ama açılmış rahim diye kendi patlattı suyumu ters çocuğu bana ne eziyetlerle 4-5saatte çekiştire çekiştire doğurttu.hepimiz eminim benzer acılar yaşadıkRabbim bir daha yaşatmasın sen şimdi acele etme biraz bedenen ve ruhen dinlenmeye bak ben 10 ay sonra kalmıştım bidaha çok şükür sonu iyi oldu senin içinde Rabbimin yazdığı bir hayırlı evlat vardır inşallah sana bol sabır diliyorum canım

rahim agzi yetmezliginin tek avantaji kolay dogum olmasi

yarencim ben yarın kısmetse 25+3 olucam. tuvalet ve yemek dışında hep yatıyorum. bugünlerde çok sıkılıyorum. çünkü önceki doğumum 27. haftada olmuştu..28 çözüm değil ama benim için psikolojik sınır. geçsem rahatlıycam sanki

özçeliksena arkadaşım senin nasıl gidiyor? kasılmaların geçti mi? doktora ne zaman gideceksin. ben cumartesi tekrar gidicem.

SENİN AÇILMAN AĞRISIZ OLMUŞ. BENİM İKİSİDE ÇOK AĞRILIYDI. ACABA RAHİM AĞZI YETMEZLİĞİ DEĞİL BAŞKA BİŞEY Mİ BENİMKİ bilmiyorumkismile

fatma çok ilginç geldi bide dr mu patlattı suyunu ne kadar açılmıştı geçmiş zaman Allah sabır versin ama Rahim ağzı açık diye bebek doğurtturuluyor muymuş öyle

kızlar şuan hamileliğim 18+4 dr ölçüm yaptı rahim ağzı uzunluğum 3.7 cm miş,kanaman veya ağrın varmı dedi yok dedim, hiç bir şey söylemedi yine, ben tekrarla sordum dikiş falan atılıyormuş bana atılacak mı diye şuan ne desek erken dedi,1 ay sonraya detaylı ultrason günü aldık, dinleneyimmi sürekli falan dedim yok dedi, kafayı yiyicem, çok korkuyorum kızlar sonradan pişman olmamak için,benim durumumda olan arkadaşlar 3.7 normal mi sizin doktorlarınıza göre??

benimde geçen ölçümde 3.7 çıkmıştı. Doktorum çok normal demişti. Bugün gidicem doktora yine bakalım.yine ölçm yapacak. Senin önceden kaybın varmıydı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…