- Konu Sahibi hidennisko
-
- #5.901
Selen Allah sabır versin acın çok taze.. Bende senin ki ikizlerimi kaybettiğimde böyle acım tazeyken bulmuştum bu sayfayı ... ama keşke daha önce bulsaydım bana o kadar şey kattı o kadar bilgi kattı ki öğrenmediğim şey kalmadı erken doğumla ilgi .. Daha önce bulsaydım belki ikizlerim kucağımdaydı kısmet işte ömürleri yokmuş ama insan yinede acaba mı diye düşünmyo değil? Ben daha serklaj nedir bilmiyordum , kasılma nedir bilmiyordum, rahim boyu vs. hiç birini bilmiyorum kaybettikten sonra hepsini öğrendim . Bu bebeğime hamile kaldıktan sonra görseniz dr umu soru yağmuruna tuttum rahimde açılma var rahim boyu nasıl kasılmalarım şu derece sakınca var mı? Dikiş gerekiyormu değil sürekli dikiş atalım neler yani o yüzden bu sayfayı açan arkadaşım gerçkten teşekkürler.. Burda o kadar çok arkadaş umut oldu ki bana , şimdi ben umut oluyorum yeni gelen arkadaşlarıma...
Rabbim sizlerede tekrardan hamile kalmayı ve kucağınıza alamyı nasip etsin.
lütfen banada yardım edin ben size anlatayım başımdan geçenleri martta doğum yapacaktım kızıma erken doğdu ocakta 3 gün yaşadı ciğerleri gelişmemişti çok zor günler yaşadım ama erken doğum sebeini öğrenemedim bekleyemedim bi umut nisanda tekrar hamile kaldım onuda 1 hafta önce dörtbuçuk aylık düşürdüm doktor dikiş atalım dedi ama hiç ölçüm falan yapmamıştı bu rahim ağzı yetmezliği nasıl anlaşılıyo ne yaptırmam gerekiyo bide rahim ağzı yetmezliği olanın doğumu zor mu oluyo
öncelikle çok saol ilgin için. Kaybın içinde çok üzüldüm. Allah sabırlar versin. Diğer çocuklarına da uzun ömür versin inş.
Bende bu cumartesi gidicem kısmetse doktora. Geçen ay gittiğimde rahim ağzını ölçmüştü ve normal dedi. Bu sefer yine ölçücek. Ama geçen sefer ısrarla 16. Haftadan önce olmaz dedi bana. Ne düşünüyo bakalım bu sefer gidince sorucam.
Sana bikaç sorum olucak hazır benimle aynı şeyleri yaşamış birini bulmuşken. Ben şu anda çalışıyorum. Muhasebecilik yapıyorum. Işim ağır değil. Sen yaşadın bilirsin. Acaba çalışmak istesem çalışamazmıyım. Bide ameliyattan sonra ne şekilde ağrı hissettin. çok kanaman oldumu. Bebeğin serklajdan sonra kaçıncı haftada doğdu? Bide en korktuğum şey ameliyattan uyandığımda doktorun bebeği kaybettik demesi. Düşündükçe kötü oluyorum.ilgin için tekrar teşekkür ederim.
ilk üç ayı geçmiş gebeliklerde düşük olursa buna büyük ihtimalle rahim ağzı yetmezliği diyorlar. Hamile iken vajinal ultrasonla ölçüm yapılıp anlaşılıyo. Eğer böyle bi durum varsa rahim ağzında kısalma oluyo ve doktorunda alman gereken önlemleri sana söylüyo. Bence her hamilelikte bu ölçümün yapılması gerekiyo aslında. Benimde iki kaybım var. Ama malesef malesef hiçbi doktor bu güne kadar böyle bişeye bakmadı ve tabi sonu kötü oldu benim için.
şu anda 13 haftalık hamileyim ve banada dikiş atılacak ama nasıl bişey bende bilmiyorum ilk defa yaptırıcam. Rahim ağzı yetmezliği olan kadınlar zor doğum yapar die bişey yok. Allah yardımcın olsun. Başın sağolsun.
benim doktorum hiç ölçüm falan yapmadı 15 gün önce dikiş atmayı önerdi kesin gereklimi dedim erken doğumun olduğu için gerekli dedi
benim doktorum hiç ölçüm falan yapmadı 15 gün önce dikiş atmayı önerdi kesin gereklimi dedim erken doğumun olduğu için gerekli dedi
canım rica ederim.bende öğretmenim yani çalışıyorum hamilelik dönemlerim dışında...ben 9 ay boyunca yattım ve çalışmadım hatta sadece çok temel ihtiyaçlarımı karşılamak dışında hiç kalkmadım senin kaybın olmuşmuydu hatırlayamadım ama bi daha aynı şeyleri yaşamamak için istirahat önemli yani yer çekimi nedeniyle aşağı basınç olmaması gerekiyor.ameliyatım genel anesteziyle oldu korkma bikaç gün biraz sızı oluyor ama tabi doktorların farklı uygulamaları oluyor ilk doktorum mesela serklajdan sonra sonda ve tamton yapmamıştı ama şimdiki doktorum yaptı bu biraz daha acı oldu sanki amaçok şükür bunuda atlattım.kanama çok abartılı değil lakeler tarzında oluyo 3-5 gün sürebilir.doğumum sezeryan istediğim için 36. haftaydı sanırım.şimdi canım benim Allaha dua etmekten başka yapacağımız elimizden gelen birşey yok.Allah yaşatmasın ama en kötü ihtimale dahi hazırlılklı olmalıyız kimse hiçbir doktor garanti veremez.ben bi tane serklajla doğurdum Allahın izniyle şimdi de 16 haftalık hamileyim ama yine korkularım var dikkat etmeye çalışıyorum bu doktorumun tedavi ilaç uygulaması farklı Allahtan başkasına güvenemiyorum.Allah sonumuzu hayır etsin diyorum.tabi ki yinede iyi düşünmek gerek benim bide safra kesemde taşlar var ondan ameliyat bile gündeme gelebilir dua edelim korkunun bi faydası yok canım
öncelikle geçmiş olsun arkadaşım bu dikiş tedbir için yapılıyo yaptır bence sonra pişman olma erken doğumla sonçlanan gebeliklerde olumlu sonuçlar alınıyor
lütfen banada yardım edin ben size anlatayım başımdan geçenleri martta doğum yapacaktım kızıma erken doğdu ocakta 3 gün yaşadı ciğerleri gelişmemişti çok zor günler yaşadım ama erken doğum sebeini öğrenemedim bekleyemedim bi umut nisanda tekrar hamile kaldım onuda 1 hafta önce dörtbuçuk aylık düşürdüm doktor dikiş atalım dedi ama hiç ölçüm falan yapmamıştı bu rahim ağzı yetmezliği nasıl anlaşılıyo ne yaptırmam gerekiyo bide rahim ağzı yetmezliği olanın doğumu zor mu oluyo
tedbir için geç kaldık 1 hafta önce 18. haftamız da düştü bebeğim ikinci acıyı yaşıyorum ilkide 34 haftalıktı ciğerleri gelişmemişti üç gün yaşadı dahada gücüm yok
başın sağolsun canım yaşadığın son evlat acısı olur inşallah verende Allah alanda ama acısı nı çeken bilir.benim 24 haftalık erken dogumda sadece birazcık kırmızı leke olmuştu dktoru aradım gel bakalım dedi gittim tek başıma eşim işte yağmur yağıyor 24 kasım öğretmenler günü ama bu tarih benim için başka bir acı anı...neyse baktı alttan üsten rahim açılmış erken doğum dedi ben şok oldum sancım falan yok hemen ambulans çağırdı götürdü hastaneye bebekte bişey yok ama açılmış rahim diye kendi patlattı suyumu ters çocuğu bana ne eziyetlerle 4-5saatte çekiştire çekiştire doğurttu.hepimiz eminim benzer acılar yaşadıkRabbim bir daha yaşatmasın sen şimdi acele etme biraz bedenen ve ruhen dinlenmeye bak ben 10 ay sonra kalmıştım bidaha çok şükür sonu iyi oldu senin içinde Rabbimin yazdığı bir hayırlı evlat vardır inşallah sana bol sabır diliyorum canım
kızlar şuan hamileliğim 18+4 dr ölçüm yaptı rahim ağzı uzunluğum 3.7 cm miş,kanaman veya ağrın varmı dedi yok dedim, hiç bir şey söylemedi yine, ben tekrarla sordum dikiş falan atılıyormuş bana atılacak mı diye şuan ne desek erken dedi,1 ay sonraya detaylı ultrason günü aldık, dinleneyimmi sürekli falan dedim yok dedi, kafayı yiyicem, çok korkuyorum kızlar sonradan pişman olmamak için,benim durumumda olan arkadaşlar 3.7 normal mi sizin doktorlarınıza göre??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?