Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

inşallah ben değil hiçbir anne adayı yaşamaz canm, eğer eşinde destekse sürekli yat serklajında ne güzel vaktinde oluyor benim baksa bile dr çoook geç kalındı ilk gebelik olduğu için ,inş.gerek kalmaz da 19.haftama giricem, bebişin hareketlerini hissedince nekadar bağlanıosun ona dimi inş.çok güzel doğumlar yaparız

canım Allah yardımcın olsun insanı en yakınlarının anlamaması ne kötü.Ama buna kahredipte yanlış bişey yapma bakıcı tut en iyisi.hepimiz yani genelde böyle kimse rahatını bırakıpta ayıla bayıla bakmıyo zaten insan bi bardak su istemeye bile sıkılıyo ama kader....

evt Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin, çok zor bir durum

evt Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin, çok zor bir durum

Bahama herkes ne derse desin ister naz ister kapris sen kendin ve bebeğin için bol bol dinlen kimse seni tam olarak anlamiyacaktır.sen kendine dikkat et ben 19 haftalıkken tatile gittim sürekli yürüdüm hareketsiz kalmak istemedim,denize girdim hiç ayaklarımı uzatıp dinlenme ihtiyacıda duymamıştım geldikten 5 gün sonra bebeklerimi kaybettim keşke diyorum şimdi sürekli dinlenseydim kendimi suçluyorum hep..sen güzelce dinlen ve inşallah sağlıklı sıhhatli bebeğine kavuşursun..

bende yaşadım bunları zamanında. çokkk başkalarıyla kıyaslandım. ama üzülme. bu ne zaman bitiyo biliyomusun. allah göstermesin ama ne zaman çocuğun ölüyo seninle beraber başkalarınında içine ateş düşüyo. o zaman yavaş yavaş anlamaya başlıyolar. bende çalışmak zorundayım. kendi tarafımla hiç problemim olmadı. tek şanssızlığım benden uzak olmalarıydı. ama eşim ve eşimin tarafı şimdi üstüme titremeselerde eskisinden çok çok iyiler. temizlik için kadın tutuyolar falan. biraz geç oldu ama sonuçta bişeyler oldu. bu bebekte erken gelip yaşamazsa artık yapacak bişey yok gibi geliyo bilmiyorum. erken doğumu en fazla tetikleyen şey stres demişti doktorum. o yüzden içini rahat tut. kimseye kulak asma. sadece kendin ve bebeğin için yaşa. allah yardım edicektir göreceksin. allah korusun ama kaderinde bizim gibi bu acıları çekmek varsada yaşayacaksın yapacak bişey yok.. allah yardımcımız olsun..

ben mümkün olduğunca dinlenicem artık süpürge falan da yapmıcam, sadece yemek yaparım, ama doktor yat derse de yatarım sürekli, geçen hafta eşimin ailesi bana geldi ve ben okadar yordumki kendimi yemekler, çaylar 3 gün kaldılar ve kimsede sen şuraya otur demedi, otursam da batardı zaten, umarım bana birşey olmaz ve kimsenin şefkatini de istemem, bizim tek dezavantajımız riskli gebe oluşumuz (bende hipertiroidi ve serviks kısalığı var) kimse bu durumun ciddiyetinin farkında değil, ve kimse emek harcamak istemiyor, bebekler doğunca bizden fazla sahiplenirler ama, düşünün benim eşim bebeğin ismini bile bulmuşta doğunca söyleyecekmiş, bu aralar herşey sinirimi bozuyor, ama herşeyin başı stres, geçen kayınvalidemin çok densiz bir lafı oldu ve hemen bende sancı oluştu, o an söyleyemedim çünkü bunun arkasına sığınıyor diyecekti ve okadar uzattıki hala bana laf sokma peşinde ben hiç söylemedim, ama Allah büyüktür, ona havale ettim, içinizi kararttım ama artık herkese hakettiği kadar değer vericem hiç kimse benden ve bebeğimden daha değerli olamaz

Herkese selam.Ben de geçen sene 28. haftanın içindeyken kanama ve erken açılmayla hastaneye yatmıştım.Bende de rahim ağzı yetmezliği var bebeğimi 30 haftalık doğurdum.Allaha binlerce şükürler olsun bebeğim şu an sağlıklı ve 15 aylık.Geçenlerde kanama şikayetiyle dr a gittim meğerse hamileymişim.Şu an 7 hafta 6 günlük hamileyim ve erken doğum riskim var .İlk bebeğini bu şekilde erken doğurup 2. bebeğini daha geç doğuran varmı çok merak ediyorum.ve takrar erken doğum olacak diye çok korkuyorum.Herkese sevgiler.

mrhba arkadaşlar a.s. nezamandır giremedim maşallah herşey yolunda hiçbir iş yapmıyorum istirahat halindeyim devamlı bazen sıkılsamda olsun hiç sorun etmiyorum sonu güzel olucak inşallah zaten evimiz cadde üstünde sıklınca şöyle camdan gelene geçene baksam rahatlıyorum ama tv ye esir oldum resmen işt böyle geçiyor günlerim yeni arkadaşlara ve serklaj yaptıracaklara sağlıklı mutlu günler diliyorum bu arada cinsiyetinide öğrendik oğluşum olucakmış sağlıklı güzel haftalar bizlerle olsun :1hug:

ah ah o stres yokmu
hamileyken günlerce ağladım bana yapılan haksızlıklara
sinirle km.lerce yol gittik
bebeğim kasıldıkça kasıldı karnımda yavrum benim senağlama
ağrısını hala hissediyorum bazen
şimdi olsaydı yaparmıydım
boşverirdim herkesi
umrumda bile olmazdı
hala içim içimi kemiriyor
bebeğim stres yüzünden gitti
3 gün önce doğum günüydü oğlumun yaşasaydı 2 yaşında olacaktı
tekrar hamile kalınca hiç kimseyi takmayacağım kafama
sizde takmayın kimseyi

İnşallah tekrar hamile kalırızda bebeğimizi ve kendimizi düşünürüz sadece insanlardan anlamalarını beklememek lazımmış anlamalarını geçtim hatırlatıyorlar sürekli..hala gittiğim her yer nasıl oldu nelere dikkat etmedinde böyle oldu gibi sorularla karşı karşıyayım üzüntüm bana yetmezmiş gibi onlara ne anlatacağımı düşünüyorum herkes ne kadar düşüncesiz çok üzülüyorum çokk..

boncuğum ağlattın beni,, bende hep aynı duayı ediyorum.. ilk bebeğim yaşasaydı 3 yaşında. 2. si yaşasaydı 1 yaşında olacaktı. rabbim en kısa zamanda bizede nasip etsin..
şuan bi tedavi görüyormusun canım...

inşallah canım,, hepimiz en kısamanda bebeğimizi kucağımıza alırız...

çoook etkilendim yazdıklarından,ağrısını hala hissediyorum bazen demişsin içim cız etti, çünkü bende üzülünce kafama takınca karnımda bir ağrı oluşuyor,ve bebeği hissedemiyorum,sonra vicdan azabı çekiyorum,bizi üzenleri Allaha havale ediyorum,hamile bir insan üzülür mü hiç yaa

YAREN58 DEN HABERİ OLAN VARMI GEÇEN HAFTA PERŞEMBE SERKLAJ OLUCAKTI. BİDAHA HİÇ GİRMEDİ İNŞALLAH Bİ PROBLEM YOKTUR.bilmiyorumkismile

yok yoookk nerde anlayacaklar
lohusaydım bebeğim yoğun bakımdaydı kaybettik kaybedeceğiz
benden güler yüz beklendi !
neyse ya mubarek gün günaha girmeyim
en iyisi allaha havale etmek canım
amin inşallah tekrar hamile kalırızda sağlıkla alırız kucağımıza

amin canım inşallah allah bizlere de hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder
şu anda tedavi görmüyorum canım
ilk hamileliğimden sonra
1 boş gebelik geçirdim
bir ara aşılama yaptırdık tutmadı
ilk bebeğimde aşılamayla olmuştu
eşimin işi sebebiyle farklı şehirlerde oluyoruz sürekli dr. bulmak zor oluyor bizim için
bende pko var eşimdede bi sorun var tedavi görmemiz lazım ama
tüp denemek istiyoruz
merak ediyorum acaba hem rahim ağzı yetmezliği olupta hemde ikiz bebek taşıyabilirmi rahmimiz diye
tüp yaptırıp ikiz olsa bir seferde 2 kuş olurdu =)
tekrar aynı şeyleri yaşamazdık

canım benim sakın sıkma canını sen kimseye
bebeğinle konuş sürekli
hepimizin keşkeleri var
sende keşke dememek için ne olursa olsun kimse için kendini üzme
sağlıkla al inşallah kucağına bebeğini
darısıda başımıza inşallah

inşallah bir an evvel bebişleriniz olurda bu yaşananlar sadece anılarda kalır, bende bebeğime sağlıkla kavuşurum inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…