Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
benim ilk gebeliğim canm, sen kaçıncı haftandasın?açılma da yokmuş bende , birde bana hiçbirşey demedi, sen de tekrar sor sürekli dinleneyimmi diye falan bakalım sana ne diyecek, bana süpürge bile yapmanda bi sakınca yok dedi, yani doktorummu rahat bilmiyorum, gerçi ben çalışıyorum sürekli yoğun geçiyor günlerim dinlen dese de nasıl dinleneyim, bana önce sıkışıkmısın dedi evt dedim üstten baktı sonra yeteri kadar sıkışıklık yokmuş mecburen alttan baktı, sadece aklımızın bir ucunda olsun senin erken doğum riskin dedi...ben buradaki arkadaşların yazdıklarını da okuyunca pimpiriklendim acaba profösöre falan mı gitsem diye

merhaba arkadaşlar

hamielelere zamanında sağlıkla doğum yapmalarını bekleyenlerede bir an önce sağlıkla hamile kalıp yine zamanında doğum yapmalrını diliyorum

benim rahim ağzım 20. haftada 23 mmye düştü üstelik kesede 2 cm hunleşmişti allaha şükür bir mucize gibi 38. haftada sezeryanla doğum yaptım

sürekli yattım günlük avuç avuç ilaç aldım dikişim yoktu geç açıldı benim rahmim

bir daha hamile kalmayı hiç düşünmüyorum ama olaki kalırsam ilk işim dilkiş attırmak olacak

hamilelik benim için bir kabus oldu çıkmayan kalamdı şeker taniyon alerji kasılma rahim ağzı yetmezliği bünyem istemiyormuş preeklampsi başlangıcında bebek alındı

bolca dinlenin dr unuzu dinleyin ve ilaçalrınızı ihmal etmeyin

hepinizin allah gönlüne göre versin

maaşallah ne güzel 38. haftana kadar birşey olmamış,darısı bizim başımıza inş. burada doktorununda rolü büyüktür bence, rahim ağzıyla ilgili hangi ilaçlarıkullandın? ve sürekli yattınmı doğuma kadar merak ettim,bana ilaç vermedi doktorum

fatma çok ilginç geldi bide dr mu patlattı suyunu ne kadar açılmıştı geçmiş zaman Allah sabır versin ama Rahim ağzı açık diye bebek doğurtturuluyor muymuş öyle

hiç sorma arkadaşım aynen öyle oldu bende kendi kendimi çok sorguladım ama doktorun dediği zaten o patlatmasada eve gönderseymiş kendi patlarmışta kendi kendime doğururmuşumda falan...zaten ben tek başımayım şok olmuşum apar topar bana bunları yaşattı insanın o an aklına gelmiyo ki gözlem altına al bi tedavi yap desin doktor diye güveniyosun ama artık güven pek kalmadı bende oda tecrübesiz bir doktordu sanırım .öncesinde 11 haftalık düşüğüm olmuştu ve çok acı birde kürtajım ama rahim ağzı yetmezliği teşhisi konmamıştı.ben birazda doktorun kurbanı oldum çünkü 20.haftada az bi lekelenme olmuştu bende ama onda bile neden olduğunu anlayamamıştı belki... diyo insan ama hiç faydası yok Rabbim kimselere yaşatmasın...

ay canim icim gitti ya,belki suyunu patlatmasa yasardi bebegin,bende son hafta 5 cm aciklikla gezdim ne suyum patladi neden dogum basladi.Eger o bebek Yasayacakti da doktor mani olduysa gunahi boynuna,cok uzuldum canim,Allah kimseye yasatmasin.

bahama ölçümler gayet normal sağlıkla alırsın inşalalh kucağına..

fatma gerçkten çok ilginç geldi 24 hafta az bi hafta değil 26 . haftada tıbbi olarak zaten küvöze giriyor acını yinelemek istemiyorum fakat çok saçma geldi sen dinlenebilirdin evde ne bilim vs vs.. bir çok şey.
bende ikizlerimde ilk bebeğimin suyunun gelmesi bekledi açılık 5 olmasına rağmen müdahale etmediler kendinen gelsin diye. sonra kendiliğinden patladı ikinci bebeğim karnımdayken yani ikizi tıpta çok az yapılan bir olay ve o bebeğin suyu gelmediği için ilk bebeğin eşi içeride bırakılıp ki benim hayati tehlikem oldğu halde bize sorup bıraktılar ve ben o şekilde 15 gün yattım yatakta ama malesef onuda 24 haftada kaybettim enfeksiyon keseyi delmesinden. Senin için acı bi tecrübe olmuş Allah sabır versin arkadaşım

slm
fatma banada çok garip geldi
suyu patlatmaları
bana 22. haftada acil dikiş atıldı 3 cm açıklıkla
ha çok dayanmadı o ayrı
1 ay sonra suyum geldi erken doğum yaptım yine
bebeğim 15 gün yaşadı kaybettim ama
en azında çaba harcadık
ya ne dr.lar var yarabbim
seni anlıyorum canım o anda itiraz edemiyorsun zaten şoka giriyor insan
biranda herşey normalken açılman olduğunu söylüyorlar
neyseki sanırım sağlıklı bir bebeğin olmuş
allah ona uzun ömürler versin inşallah

teşekkür ederim arkadaşlar.ben sadece Allah sorsun diyorum kendi çektiğim acıyamı yanayım kucağım boşta kaldı ozaman ona mı yanayım hala belkiler aklımdan çıkmıyor.Allah kimseyi Keşan Devlet Hastanesinde doktor Zehra Gündoğdunun eline düşürmesin.

doğru söylüyorsun canım benimde o konuda allaha havale ettiğim çok insan var
allah bağışlasın 3 yaşında bir çocuğun varmış ve hamileymişsin
allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
3 yaşındaki çocuğuna hamileyken kendi başınamıydın canım yoksa sana bakan yardım eden biri varmıydı merak ettim
ben 1 ay yatmıştım annem bakmıştı wc ye bile kalkmamıştım
şimdi tekrar hamile kalırsam nasıl olacak merak ediyorum
hiç kalkmamak çok zor

Evet Allahıma çok şükür serklajla yatarak oğlumu kucağıma aldım o zaman acım hafifledi.şimdi oğlum 3yaşını bitirdi ve ben yine hamileyim 16 haftam bitti inşallah onuda kucağıma alıcam hepimiz alırız inşallah Rabbim kimseye yaşatmasın bu duyguları.

canım bana bu acıları yaşatan doktor teşhiside koymuştu 9 ay yatacaksın hiç kalkmayacaksın ve sana biri bakacak.aynen öyle yaptım hamile olduğumu öğrenir öğrenmez kendimi yatağa attım sadece tuvalet ve yemek dışında oturmadım bile 6 ay görümcem 3 ay ablam geldi sivastan baktılar bana.insanlara muhtaç olmakta zor bişey ama Allahtan belli bir süre .sanada biri bakmalı yoksa riskli olur

merhaba arkadaşlar. Dün doktora gittim. Bebeğim çok iyiymiş çok şükür. 13 haftadaymışız. Eylülün 2 sinde serklaj hazırlıkları için hastaneye gidicem. Bayrama kadarda olucam kısmetse. Inşallah bi aksilik çıkmaz. şu anda 13. Haftamız. Ikili tarama için kan verdik. Haftaya sonuçları alıcaz. Hatırlayanlarınız varsa bi 16. Haftada serklaj meselem vardı benim. Doktora sordum. 14 ile 16. Haftalar arasında yapılması en doğru dedi bana. Eğer daha önce yaparsak hem ikili testin sonuçlarını daha görmemiş oluruz. Hemde rahim ağzı yeterli olgunluğa erişmediğinden risk daha çok olur dedi. O yüzden en geç 15. Haftamda bende dikişli olucam. Allahtan hayırlısı bakalım..

ben 13. Haftamdayım. şu anda açılma falan yok ama önceden iki kaybım var benim. Ilki 21 haftalık ikincisi 28 haftalık. Ikiside yaşamıyor. O yüzden bana önlem olarak serklaj yapılacak. Sen birazcık panik olmuş gibisin. Böyle yapma bence rahat ol. Rahim ağzı ölçümü gayet iyi. Erken doğum riskin var demiş doktor bunu neye göre söyledi acaba. Rahim ağzı kapalıysa kanaman falan da yoksa bunu söylemek biraz zor. Doktoruna güvenmen lazım eğer güvenmiyorsan değiştir bence. Bende çalışıyorum. Doktoruma istirahat olayını sordum. Bi aksilik çıkmazsa belli bi süre dinlenicem. Daha sonra kendini yormadan çalışmanda bi sakınca yok dedi.

benim kuzenimin 3 kayıptan sonra anladılar serviks kısalığını ve dikişle sağlıklı bir kızı oldu yaklaşık on yıl önce,ve şuan tıp çok ilerledi, bence sağlıkla doğum yapacaksın, dün dr la telde konuştuk ve bana detaylı ultrasonda herşey ortaya çıkar, 2 hafta sonra gel tekrar bakalım dedi, erken doğum riskimi kısalığa bağlı söyledi bence,bende hiçbir belirti yokken ölçüm yaptı, ilk gebeliklerde en az 4 cm olması beklenir demişti, inşallah bir problem çıkmaz kızımı sağlıkla kucağıma alırım

inşallah dediğin gibi olur. çünkü her kayıp benden bişeyler alıp götürdü. Az buz değil çok çektim. Hem bedenen hem ruhen. Inşallah sen yaşamazsın böyle bişey. Inşallah heğimiz zamanında bebeklerimizi alırız kucağımıza hayırlısıyla.

Fatma'cım sanada çok geçmiş olsun doktorunun müdahalesi çok ilginç geldi banada ama bizlerin başka şansı yok güvenmek zorundayız umarım bundan sonra işlerini doğru yapan insanlarla karşılaşırız...

başlarda düşük tehdidim vardı o zaman progestron tablet kullandım bir süre 4 tandede pruluton depot iğne yaptırdım

aylar ilerleyip erken doğum riskim başlayıncada kasılmalar için günlük 3 tane magnezyum diasporal progestronu altan sabah 1 akşam 2 fitil olarak artı sabah ağızdan bir ve haftada 1 kez pruluton depot 20. haftadan 38. haftaya kadar kullandım alerji olunca iğneyi doğuma bir ay falan kesti dr um ve sürekli yattım ağrımda çok fazlaydı yürümek ne demek sağdan sola dönerken yatakta kasılıyorum

birsencim hayırlısıyla serkilajın yapılır inşallah.benim ikili tarama sonuçları çıkmadan 13+0 da yapılmıştı serkilaj ense kalınlığına baktı problem yok yapalım sonucu sonra alsakta olur demişti dr.canım serkilajdan sonrada mutlaka yat bence .kimi dr gerek yok diyor ama yaşadığımız acılardan sonra tedbiri elden bırakmamak gerek.

fatmacım bende diğer arkadaşlara katılıyorum .amacım yaranı deşmek değil ama bir drun görevi böyle bir durumda başlamamış bir doğumu engellemek olmalıydı süreci hızlandırmak değil.ama dediğin gibi o anda dra güvenmekten başka bir sey düşünemiyoruz.

benimde çevremde yatarak sağlıklı doğum yapan çok oldu, düşünüyorum da bana doktor yatacaksın derse ne yaparım, burada eşin ve ailenin yardımı çok önemli, bazı insanlar bu konuda şanslı ama ben değilim, ancak bakıcı tutmam gerekecek, çünkü ne annem, ne kayınvalidem,ne de kardeşim gelir yanıma çünkü tarzları uygun değil buna, yatmaktan bahsettiğimde hepsi tepki gösteriyor, bizde tek başımıza doğurduk bilmem ne, olayın ciddiyetini anlatamıyorsun ki,herkesin işi gücü varmış birde farklı şehirdeyiz onlarla, hatta söylemesi acı ama eşimde buna tepkili, sürekli yatmakta nazdan başka bişey değil ona göre, ben anladımki bu bebek en çok beni enterese ediyor, ben onun sıcaklığını ve sevgisini taşıyorum, annelik duygusu bu olsa gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…