Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kızlae milleti neden takıyosunuz siz ve bebeğiniz sağlığı herşyden önemli zaten şu stres yok muu!!!
Rabbim isteyen herkese nasip etsin anneliği sağlıkla
adenzar ilk bebeğimi daha doğrusu ikizlerimi 22 ve 24 haftanın içinde kaybettim erken doğumla 9 ay sonra tek gebelik geçirdim ve zamanında doğum yaptım hatta korkudan 38 haftada aldırdım açıklıkta vardı bir parmak 17 haftadan itibaren ama sürekli yattım desem yeridir tabi ilaçlar vs..

kızlar 18 haftalık bebeğimi geçen sene kaybettim o dönemki doktorum hamileyken rahim ağzı boyunu hiç ölçmemişti. bebeğimi kaybettikten sonra gittiğim doktorlar rahim ağzı yetmezliği yada enfeksiyon nedeniyle kaybettiğimi söylediler. sormak istediğim rahim ağzı yetmezliğinden bebeğini kaybedenlerin belirtileri nelerdi? benim ki şöyle oldu: ilk önce hafiften başlayan kasık ağrıları sonradan şiddetlendi sürekli tuvalete çıkma isteği ve yarım saat ağrı sürdü sonunda su kesem patladı ve ağrım bitti. acile gittik bebeğin tüm suyunun boşaldığını söylediler ve ertesi gün oğlum karnımda öldü.şimdi merak ettiğim rahim ağzı yetmezliğimi bu anlamıyorum doktorlar tam bilemiyor çünkü hamileyken ölçülmesi gereken bir rahim ağzı boyu varmış . teşekürler

hem rahim ağzı yetmezliğim var hem de ikiz taşıdım..serklajla tabi..32+4 te sezaryanım oldu,dr ile planlayarak..hamileliğimin % 85 i hastanede yatarak geçti tabi..kalan %15 ini de evde yatarak geçirdim....

belirtiler benziyor ama rahim ağzı yetmezliğinde bebek kendiliğinden doğuyor..ölü ya da diri olarak...sizinki erken membran rüptürü sanırım..

Son düzenleme:

benim bebeklerim ikizdi doktorum eğer önceden bilinse ve dikiş atılsaydı devam ettirebilirdin gebeliğini demişti..ancak tüp bebekte birden fazla embryo transferi yasaklandı bildiğim kadarıyla tek embryo artık belirli bi yaşa kadar sanırım

dr ihmali işte..geçen sene de ikizdi..pisi pisine kaybettim ihmalkar dr lar yüzünden...hala içim acıyor,ağlıyorum onlar için...dr .lar sanki rahim ağzını ölçseler ölürler...serklaj ve sürekli yatak istirahati ve kasılma önleyici ilaçlar ile anca dayanabildim...Umarım sizlerin de Allah yüzünüzü güldürür...:Saruboceq:

Amin canım saol inşallah dediğin gibi olur..seninde tüp bebek anlaşılan iki ikiz üst üste olduğuna göre bi bilgin varmı birden fazla embryo transferiyle ilgili yasaklandı diye biliyorum ama yanılıyomuyum acaba?

evet tüp bebekti..4 aylık hamileydim bu bebeklerime o yasa çıktığında...ama şans ,hiç belli olmaz..tek embriyo 2 ye bölünebilir rahimde :)
normaldede yaşım uyuyor 2 embriyo transferine zaten..

teşekkür ederim kızlar bilgilendirdiğiniz için
ayşecim allah bağışlasın yavrularını
bizde eşimle ikiz olsun çok istiyoruz
bugün tam dinleyemedim ama
show tv de tüp bebek uzmanı yaş sınırı olduğunu ve özel durumlarda 2 embriyo koyulabildiğinden bahsetti ama sonuna geldim tam anlayamadım
belki bizim durumumuzdan dolayı 2 embriyo koyuluyodur olabilirmi
ayşecim yaş sınırı nedir yani kaç yaştan sonra yapılabiliyor

öncelikle başın sağolsun
ama banada rahim ağzı yetmezliği gibi gelmedi
mesela bende ağrı hiç olmadı
doğum yaparken bile normal insanlardan çok çok az sancım oldu
önce açılmam oldu 3 cm bunuda gelen yumurta akı kıvamındaki nişanımdan anladık
yoksa başka hiçbir belirti vermedi aniden oldu
dikiş atıldı 1 ay sonra patladı suyum ve bebeğim sağ olarak doğdu
tabi 15 gün sonra kaybettik ama
anne karnında ölüm duymadım ben rahim ağzı yetmezliğinde
yinede sen çokk iyi bir uzmana danış canım
tekrar geçmiş olsun
allah bir daha yaşatmasın inşallah

nasılsın ayşe bebeklerin nasıl unuttun sanırım benii

olur mu öyle şey,unutmadım canım..site açık ara ara yazıyorum .sıpalar izin verdikçe..bazan yazmayı unutuyorum ,kafam çok dağınık...a.s.

boncukçum ikiz çok güzel ama eğer yardım edenin yoksa çok zor..
ne yemek yapmaya ne de yemeye fırsatım olmuyor.evden adım atamıyorum..onlar uyudu mu direk uyuyorum...gazıydı,alt açmasıydı vs vs..çok yoruyor insanı..

yaş sınırı 35 diye aklımda kaldı...

kızlar merhaba benim serklajım pazartesi yapıldı bugün eve döndüm...çok şükür herşey yolunda gitti şimdilik bir problem yok çok basit ve ağrısız geçti herşey düşündüğümden daha iyi geçti. yaptıracak ve endişeli olan arkadaşlar hiç korkmayın ve stres yapmayın.. inşallah bundan sonrada yolunda gider herşey..

haklısın ayşecim çok iyi düşünmek lazım
35 ime çok var daha bana uymaz =(
neyse hayırlısı olsun canım sağol

yarencim hayırlı olsun serklajın =)
sevindim iyi olmana
inşallah allahın izniyle bu sefer herşey çok güzel olacak canım
darısı başımıza

Geçmiş olsun Yaren iyi olmana sevindim bizlerinde içini rahatlattın inşallah bundan sonrasınıda rahat geçirirsin..

darısı başımıza inşallah. Doktorun bişey dedimi istirahat hakkında sürekli yatacakmısın?

ayşecm çok sevindim valla hi ikizlerini kucağına aldığın için sağlıkla merak etmiştim hep seni kader arkadaşım olarak neyseki sağlıklılar isimleri ne oldu miniklerin ?? maşallah subhanallah diyelim... Şuan da uyku açısından en zor dönemlerin hele ki 2 tane Allah yardımcın olsun ben 1 taneyle zor uğraşıyorum :) Merak etme büyüdükçe daha fazla uyuyacaksın bebekler gece o kadar sık uyanmayacaklar ..İlk zamanlar bende hayalet gibi dolaşıyordum emzirirken kafam düşüyodu.. Neyse ki şimdi artık düzene girdi uykusu darısı başına

Yarencim gözün aydın serklajında olmuş başarıyla inşallhh sende kuzunu sağlıkla alacaksın cnmmm

Almina ve Çınar..Geceleri çok kalkmıyorlar ama beslemek için kalkıyorum..onlar uyurken besliyorum..akşam yatmadan 00:30 gibi altlarını alıp sabahın 6 sına veya 7 sine dek alt almıyorum..uyanmıyorlar Allahtan...ama yine de uykuya hasretim...

Maşallahh isimleride çok güzel adıyla yaşasınlar.....Dediğin gibi emmeleri için en geç 3 saatte bir kalkardım veya mızırdanırdı oğlum , bende geceleri alt değiştirmezdim ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…