Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım çok şükür kızz senden haber alabildik. meraklanmıştık. iyi olmana sevindim canım..

nasılsın şimdi, sürekli yatıyormusun?

merhaba kızlar hepinize bana destek olduğunuz için çok çok teşekkür ederim.. Allaha şükür şimdilik iyiyim bir sıkıntım olmadı hiç genelde pek oturmuyorum uzanıyorum. uzanarak vakit geçirmek için kitap okuyorum, elişi yapıyorum.. tv seyrediyorum çok az oturmaya çalışıyorum.. annem sağ olsun yanımda hiçbir iş yapmıyorum..şu anda nidilat kullanıyorum pazartesiden beri, cumartesiden sonra bırakıcam siz kaçgün kullanmıştınız onu merak ediyorum..ben ilacı bırakınca bir sakıncası olurmu acaba diye düşünüyorum çok faydalı diyorlar erken doğuma karşı çünkü..birde dikişten dolayı vajinal enfeksiyondan korunmak için özel birşey yapmışmıydınız ben ondan da korkuyorum.. haftaya doktora gidince sorumca önce bir size sorayım dedim..

çok geçmiş olsun, benim de 14. haftamda serklaj yapıldı, o süreden beri evde yatıyorumö, raporluyum. Pre-par verdiler, hiç bıraktırmadılar bana, sanırım 36. haftaya kadar içeceğim ama bu kişiye göre değişiyor sanırım ark. da serklajlı ona bıraktırdılar ilacı...dilerim zamanında sağlıklı doğumllar görürüz,

geçmiş olsun allah tamamına erdirsin cnm benim doktorum dikişten hemen sonra enfeksiyon riski için fitil ve antibiyotik vermişti onu kullandım nidilat hiç kullanmadım ben progesteron ve magnezyum + proloton iğnemde var nidilatı doktoruma sorduğumda fazlasını bile kullanıyoruz gerek yok dedi nidilatı kasılmaların olduğu içinmi verdi

sevgili yaren58. ben de serklajlıyım ve 27. haftadayım. dikiş sonrası 3 haftada bir idrar kültürü yaptırdım. gerekirse gebelikte kullanılan antibiotik kullandım. ayrıca kasılmam var diye bir aydır nidilat kullanıyorum. çok faydasını gördüm Allaha şükür. kasılma olmayınca vermiyolar. yarın yine doktora gidicem

genelde herkes aynı şeyleri kullanıyormuş arkadaşlar fitil ve antibiyotik iğne iki gün hastanede banada yaptılar ama eve vermediler..nidilatı yarından sonra bırakıcam kasılmam şu ana kadar yok ama bırakınca ilacı olur diye korkuyorum bende.. proluton depot iğne haftada bir üç hafta oldu başladım devam edicem yine..idrar kültürü yaptırmak banada mantıklı geliyor doktora gidince söylemese bile ben istiycem..
hunileşme bende dikişten iki hafta önce yani 11. haftanın sonuna doğru ultrasonda göründü çok fazla değildi ama vardı.. hastanede dikişten birgün önce tekrar baktılar ozaman hunileşmede büyüme yoktu yani 15 gün içinde pek kısalma olmamış gibiydi.. ayrıca doktorum ölçmemişti ama hastanede bakan doktor dosyama dikişten önceki muayenede rahim boyu 40mm yazmıştı..

canım gözünaydın serkilajını sorunsuz atlatmışsın.
her drun uygulaması farklı ben serkilaj sonrası;

3-4 hafta haftada birer defa prolotondepot adlı iğneyi yaptırmıştım.
ayda bir penisilin iğne yaptırıyordum.enfeksiyona karşı
20.hftadan sonra günde 3 magnezyum diasporal kullanmaya başladım.
26.haftadan sonrada günde 4 nidilata başladım.sonra günde ikiye düşürmüştüm.26.haftadan önce nidilatın yararlı olmayacağını söylemişti drum.

bol bol kitap oku canım.anlık amaçlar edin.kitabı bugün şu sayfaya kadar okuyayım.elişini şu kadar sıra yapayım gibi .ben kitap okurdum,3-4 tane şal örmüştüm.:hulya:
birde bol bol sudoku çözüyordum .CADIARZU
zor ama inanki allah sabrını veriyor.hersey mis kokulu bebişlere kavuşmak için.onlar için herseye değer:ecrin_bebekpuyorumnanaktan

halkısın canım onlar için bütün çabamız zaten, bende kitap okuyarak ve örgü örerek vakit geçiriyorum, örgüye yeni başladım öğrenmeye başlıyorum şimdilik elim alışınca bende ilk olarak şal örmeyi planlıyorum yatarak başka birşey yapılmıyor zaten:hulya:

sinop-e maaşallah sen 32 olmuşşun. darısı başımıza..açılman veya hunileşmen olmuşmuydu hiç

çok sağol canım darısı herkesin başına, 36 yı görsem iyice rahatlıyacağım....evet kanama ile dr uma gittiğimde hastaneye yatırmıştı 14. haftamda kanama durunca yaptığı muayenede açılma başlamış serklaj yapmazsak kaybedebiliriz dedi ve 3 gün içinde dkiş koydu canım. o süreden beri yatıyorum ve tüm sıkıntı ve çarpıntısına rağmen b:uhm:ebişim için pre-par içiyorum...

bende oglumu 20 haftalıkken kaybettim :gitme: 7 sene sonra hamile kaldım şimdi 15 haftalık hamileyim doktorum 4 aylıkken bakılıcak dedi benim merak ettigim hamileyken nasıl açıklıga bakılıyo ben çok merak ediyorum beni aydınlatırsanız çok sevinirim alttanmı muayene yapılıyo neyle bakılıyo olduki açıklık var nasıl dikiliyo şimdiden teşekkür ederim cevap verdiginiz için yaşasın:enbuyukkk:

açıklık için özellikle vajinal muayene ile rahim ağzı uzunluğu ölçülüyor. ama şu an illa açılma olacak diye bişey yok. mesela benim geçen doğumda 26 haftada açılma olmuştu. arkadaşım doktorlar genelde ikincide de dikiş atmıyorlar. bence ısrarcı olmalısın. dikişin tıbbi adı serklaj..rahim ağzına ağrısız açılma olmasın diye dikiş atıyorlar. internette ayrıntılı bilgi bulabilirsin. belki de hiç sorunun olmadan hamileliğini geçirirsin canım inşallah.

ARKADAŞLAR MERHABA

İKİLİ TESTİMİZİN SONUCUNU ALDIK ALLAHA ŞÜKÜR ÇOK İYİ ÇIKTI. YARIN HASTANEYE GİDİCEM. ANESTEZİ ÖNCESİ TAHLİLLER YAPILACAK. PERŞEMBEDE SERKLAJIM OLACAK KISMETSE. İÇİMDE ÇOK FENA Bİ KORKU VAR. DUALARINIZI EKSİK ETMEYİN NOLUR. ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN
:Saruboceq:

Arkadaşlar merhaba.. Aranıza yeni katıldım. Forumu sürekli takip ediyorum ama yeni üye oldum. ben geçen ay doktora gittiğimde bebek dönmüş, daha erken, dikkat et, yürürken sancın olursa hemen otur dedi. Geçen hafta gittiğimde 26. haftadaydık rahim 2,5 cm olmuş, açılma yok, erken doğum riskin var,ayakta kalmaman lazım,istirahat et dedi. Kalsiyum ve magnezyum verdi. Başka ilaç vermedi. şimdi sürekli yatıyorum.Moralim bozuldu ama burda okudum ki biçok kişi aynı sıkıntıları yaşamış. sizlerin yazdıklarınızı okumak,birbirinize destek olduğunuzu görmek bana moral oldu.Allah herkesin gönlüne göre versin..bebeklerimizi sağ sağlim kucağımıza almayı nasip etsin..hepimizin yüzünü güldürsün inşallah

İnşallah çok rahat geçirirsin serklajını ve ondan sonraki hamilelik sürecini korkup stres yapma boşuna çünkü çevremde çok serklaj yaptıran var hepside şu anda bebekleriyle beraberler içini ferah tut şimdiden geçmiş olsun..

canım allah yardımcın olsun. dualarımız seninle...

içini ferah tutmaya çalış canım.. aynı korkular on gün önce bende de vardı, ama Allaha şükürki hepsi geçti şimdi evde çok rahatım, sende inşallah sorunsuz atlatıcaksın..Allah yardımcın olsun canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…