Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
sevtun ,ukalalık gibi algılamazsan eşime de söyledim dr.unun dediğini,eşim o dr serklaj dikişinde başarılı olamıyorsa kendine güvenmediği için dikiş atmak istememiş olabilir dedi...eşim de dr...serklajdan yana olan bir dr gerekli..eşim beni eskişehirde kadın doğumcu bir dr arkadaşına götürmüştü..adam sadece septum ameliyatı olanlara serklaj atılır demişti...septum ameliyatı olmadığım için bana gerekmezmiş serklaj..herneyse adama hiç ısınamamıştım ve eşime bir daha bu dr arkadaşına götürme beni dedim..muayne falan olmamıştım,sadece konuşmuştuk...
demem o ki bir daha kayıp yaşamamak adına başka dr a görün ve sen de kucakla mucizeni arkadaşım...sana daha sonra tecrubelerini aktaracak arkadaşlar olur burada..

ha bu arada 2 . hamileliğim de tüp bebekti..hamile kalıp kalmayacağım eksi yönde düşündürüyordu dr umu..eğer olur da ikiz olursa birini alırız ,çünkü sen ikiz taşyamıyorsun demişti..serklaj atılırsa diye sorduğumda serklaj 1-2 hafta tutar anca senin rahmini demişti..

sonuç ikiz taşıdım ve o serklaj 2 değil 20 hafta taşıdı bebeklerimi....daha dayabilsem belki daha uzun süre de taşıdı ama artık fiziksel ve ruhsal olarak dayanacak gücüm kalmamıştı..serklajımı sezaryandan sonra aldılar masadayken...

sag olun arkadaşlar dediginiz gibi eşime deyimde ben bir başka doktora daha görüneyim ne kaybederim demiolumunekankayizsmile

canımm eskişehirdeki o doktorun adı ne?

son 1,5 ay öncesi rahim ağzı uzunluğu 0,9 cm ölçülmüştü,her an doğum yapabilirsin denmişti...hep yattım..kızım kafasını sağa sola döndürdükçe canım acıyordu ara ara..

edit tuşu yok artık sanırım,ekleme yapacaktım.ramazan bayırlı ancak yolunda giden hamilelikler için gidilebilinecek bir dr..riskli hamilelikler için tercih edilmemeli......

slm arkadaşlar bende tüple 6 yıl sonra hamile kaldım bana hamile kalmadan önce rahim ağzı yetmezliği olduğunu söyledi 5 ayım doldu kontrole gittiğimde acil dikiş dediler rahim açılmıştı dikiş atıldı çok şükür şuanda 31+4 haftalık 2 ay boyunca yattım safece wc için kalktım çok zor ömür boyu yatağa mahkum olanlar var allah yardım etsin inşallah bebeğimi kucağıma almayı nasip eder allahım acaba şuan doğsa yaşarmı emrem hala korkum var drum durumumun iyi olduğunu söyledi 26 haftalık bebeği yaşattık dedi ben korkuyorum yatmaktan psikolojim bozuldu hep olumsuz bakıyorum allah hepimizin yardımcısı olsun inşalah çok zor boşuna demiyorlar (cennet annelerin ayaklarının altındadır)

eşinde doktor sanırım. bana önereceği doktor var mı acaba?
Canım eşimin arkadaşı olan kadın doğumcu dr la olmamıştı malesef..yukarda yazmıştım..

ciğer geliştirici iğneleri yaptırmayı unutma,Allahın izniyle yaşar...

Kadir geceniz mübarek olsun arkadaşlar Allah bu gecede dualarımızı kabul etsin hamile arkadaşlarım bebeklerini sağlıkla kucaklarına alsınlar bizlerde kısa zamanda hamile kalalım inşallah..

canım bende 20 haftalık bebegimi kaybettim senin hamilelikte 5 ayına kadar bakıldıgında açıklık yok 5 ayında gittigindemi açıklık var dedi doktorun ben şu an 10 senelik evliyim oglumu kaybettim rabbim 7 sene sonra normal yolla bebek sahibi etti şuan 4 aylık sana sorucagım 5 ayında bbelli oldu yani merak ettim dikiş çok zor oluyomu yattınmı hiç hastanede nasıl oluyo bu olay annatırsan sevinirim rabbim bebegini sag saglim almayı nasip etsin arkadaşım acısını göstermesin işşallah acısı çok zor bilirim mafoldumbenmafoldumbenmafoldumben

evet canım 5 aylıkken rahim açıldı hemen dikiş atıldı yok ya bir zorluğu yok bayıltıyorlar zaten hiç bir şey hisetmiyorsun ayıldıktan sonra biraz sancın biraz kanaman oluyor buda normal dikişe bağlı 1 gece kaldım hastanede ondan sonra çok zor wc dışında yasak ben yemeğe bile kalkmadım yatarak yedim yemeğimi çünkü oturmak çok tehlikeli dr bana kesinlikle oturma dedi çok tehlikeli dikişler patlar benim dikişler kaynaşmadı ipler tutuyor bebeği anlayacağın dikat etmeseydim çoktan doğum olurdu ne zorluklarla 31. haftaya geldim allah benim durumumda olan herkeze yardım etsin inşallah :Saruboceq:

amin arkadaşım beni bilgilendirdigin için sag olasın rabbim seninde benimde bizimgibi olanlarada yardım etsin 3 aylıkken baktırdım iyi çıktı 4 aylıkken baktırdım temiz çıktı işşallah 5 ayımda temiz çıkar bebegimi kaybettim acısı çok zor rabbim bu mubarek günün yüzü suyu hürmetine yüzümüze acısında yavrularımızı bize bagışlasın canım bir daha allahım acı göstermesin bizeolumunekankayizsmile

Allah yardımcın olsun arkadaşım çok zor günler atlatmışsın inşallah bundan sonraki günlerinide sorunsuz atlatır bebeğini kucağına alırsın..
bu mübarek gecede Allah herkesin dualarını kabul etsin arkadaşlar evlat isteyenlere tez zamanda müjdeli haberler, bebek bekleyen hamilelere de hayırlı doğumlar ve yavrularını kucağına almayı nasip etsin..kadir geceniz mübarek olsun arkadaşlar..

rabbim tüm hamilelere kolay hamilelik ve kolay doğum yaşatsın.
sivasta doğum yapan varmı arkadaşlar bana önerebileceğiniz bayan doktor birde?

Özçeliksenacım n erelerdesin seni çok merak ediyorum. bu hafta 28 olacaksın hayırlısıyla değil mi*

ekocan mallesef ben bebeklerimi kaybettim...26 haftalıkken sancım başladı...birini aynı gün ikincisini 3 gün sonra kaybettik...üç hafta oldu......geçen yıl da 27 haftalık kızımı kaybetmiştim...iki yılda üç bebek yitirdim...yok mu bu bunun çaresi allahım yaaaaaaaaaaa.........ölmek istiyorum allahım...hem de boşuna iki kez sezeryan oldum hangisine yanayım bilmiyorum.......

Canım başın saolsun geçmiş olsun aynı zamanda ne kadar büyük bir acı hepimiz biliyoruz ama kısmet olmayınca Allah nasip etmeyince gelmiyolar kucaklarımıza ne kadar yıpransakta üzülsekte boş işte...Umarım en kısa zamanda kendini toparlarsın çok üzüldüm inan..

canım başınsağolsun,,, acını anlayabliyorum,, bende 2 bebebğimi kaybettim. rabbim sabır versin.. ne diyeceğimi bilemiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…