Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

gebelik kategorisi b ise hamilelikte kullanabilirsin demek...

yaren kayınvalidenle aynı binada olman büyük şans.ben kayınvalidemi aynı şehirde olmammıza rağmen en son bayramda gördüm hiç arayıp sormazda.annemde gelebilidiği kadar geliyor ama her gün gelemiyor biraz uzak aramız geliş gidişi toplam 4 saat e varıyor.oğlumu da evdeki türkmen kadına emanet ettim içim acıyor resmen ne olduğu beli deil ama güvenmek zorundayım .eda ne güzel doğumdan sonra takdir edenlerin olmuş .beni annemden başka düşünen yok .fusbor bende ameliyatıma kadar kimseye söyleyememiştim yine bişi olur da sanki benim yüzümden olmuş die suçlanırım die korku yerleşmişti..şimdi yüzümün akıyla şu bebeğimi sağ sağlim doğursam o kadar rahatlıycam ki.

Canım ya saolasın, ya dedimki bende bi aptallık var heralde niye bulamıyorum diye yırttım kendimi, neyseki sende zorlanmışsın :) kendimi vallhi iyi hissetmeme sebep oldum .

Şöyle göğsümü gere gere şu kadar haftalık oldum, doğumda sezeryan düşünüyorum diyebileceğim günleri Allahım bi gösterse hayırlısı ile canım. Bak sen göğsünü gere gere söyleyebileceğin haftalara gelmişsinsin. Darısı benim başıma:Saruboceq:

Allah ın izniyle olucak canım..Hem çevrenin takdirini kazanıyorsun hem de kendinle gurur duyuyorsun..opuyorumnanaktan
1 sene arayla 2 kez tüm zorluklara ve imkansızlıklara rağmen azalmış yumurta rezervi ve berbat bir rahimle mikroenjeksiyonla hamile kalıp,nerdeyse hamileliğimin büyük çoğunluğunu hastanede yatarak geçirip, 2 tatlı prematüreye 2 haftalık küvez macerasından itibaren hiç bir akrabamın,yakınımın,yardımcımın olmadığı bir şehirde tek başıma bakabildiğim için ki yaşım 37 ,kendimle de gurur duyuyorum artık ..:lepi:

Son düzenleme:

inşallah göreceksin bebeğim.hayalim hep oğluma hamileliğimde son ayımdaki göbeğimi görebilmek.kocaman bir karınla doğuma girmek istiyorum.hepimize allahım gönlümüzdeki doğumları versin.

teşekkür ederim arkadaşlar ama bu ilacın reçetesinde ayrıca gebelerde kontrollü incelemeler olmadığıda yazıyo birazda bu içime sinmedi bide evet etkin maddesi farklı diasporalde hamileler için faydalı bişeyler yazıyo ama bu ilaçta yok .Çok mu pimpirik yapıyorum aceba ama yapmaktada haklıyım sanırım neyse ben aldırdım diasporalden kullancamda doktora pazartesi gidince söylerim artık umarım benden iymi bilcen demez

neler olmuş ya ben uzun zamandır giremiyordum nete fusborcum çoook sevindim allah devamını getirsin inşallah
bende geçen yıl bu zamanlar tam 2 aylıktım ve kimsenin haberi yoktu dikişlere gitmeden 1 hafta önce söylemiştik herkese
çok hoş yaa böyle güzel haberler almak

burda yazılarını ilk okuduğum kişi sendin yağmurcan
yaşananlar hep aynı olunca bana moral olan ilk kişi
sen doğum yaptığında işte ya dedim işte demekki oluyormuş boşuna o endişeler
zaman geldi aileden almadığımız morali desteği birbirimizden güzel de oldu
sonra edamecrin
aramızda iki hafta vardı ve nerdeyse aynı şeyleri yaşıyorduk
o hastanede bende onun korkuları bende de
ahh ah.....

keşke bunlar hiç olmasaydı da hamileliğimizin keyfine doya doya yaşasaydık diyorum bazen
ama yine de böylesi daha hayırlı belki bebeklerimizin kıymetini daha iyi biliyoruz herkesten

bu arada yarencim ne kullanırsan kullan olan oluyor çatlaklara
ben başta badem yağı kullandım
7. aya kadar sadce çok küçük bi çatlağım vardı ama sonra bi gebelik kaşıntısıdır beni bulunca hiçbiri çare olmadı neler sürdüm neler neler
kaşımamak çok önemli
benim kaşımamam mümkün değildi 700 kişiden birinde görülen bi hastalık olduğundan:)
aman deyim kimse kaşımasın

11 haftadır doktor kontrolü dışında dışarı çıkmadım.şu an pencereden gelen temiz hava bile beni dışarıdaymış hissi veriyor.allahım bizim gibi zor anne olanların emeğini boşa çıkarmasın.

Canım ya gerçekten yılın anneleri sizler olmalısınız, başardın be canım , burdaki bebeği olmayan arkadaşalar da Allahın izniyle başaracak , yarın kalp atışlarını duymaya Memeriol hastanesine gidiyorum ve doktorla konuşucam doğru merkezde olup olmadığımı sorucam çünkü ben Anadolu yakasındayım ve bu hastanede Avrupa yakasında , en büyük korkum ise acil bişey olduğu taktirde doktoruma ulaşabilecekmiyim? Yarın bunları konuşucam doktorla tabiki herşey yolunda giderse ne olur dua edin kızlar.

inşallah göreceksin bebeğim.hayalim hep oğluma hamileliğimde son ayımdaki göbeğimi görebilmek.kocaman bir karınla doğuma girmek istiyorum.hepimize allahım gönlümüzdeki doğumları versin.

Amin inşallh canım, gerçi ben kilolu hamile kaldım inşallh ilerde o kocaman karın başıma iş açmaz

BircanEy cim merhaba canım , evet arkadaşım başardım bende inanamıyorum hamile olduğuma birde hayırlısı ile sonunu getirebilsem, galiba dikişlere kadar duramıcam bizim çok toplantılarımız oluyor , ben çok çay içerim ,çay içmiyorum hemen anlarlar vallahi , o yüzden bende bayramdan sonra söyliyeyeim diyorum ama tabiki herşey yolunda giderse.

Amin canım,Allah ın izniyle inşallah

inşallah yarın güzel haberlerle geliceksin Allahın izniyle dualarım senle canım

yeniden merhaba arkadaşlar,geçen günde yazmıştım rahim yetmezliği yüzünden düşük yaptığımdan şüpheleniliyor diye,geçen gün smear testimle birlikte rahmimide ölçtürdüm ve doktor 7 mm açık var demişti,neyse 1 hafta sonra smear sonucunu almaya gittiğimde tekrar sordu nasıl düşük yaptın diye,sancılı dedim,doğum sancısı gibi ağrılar çekerek dedim,doktorda rahim yetmezliğinden düşük yapmış olsaydın sancı çekmezdin dedi,eee bu durumda ben neden düşük yaptım arkadaşlar,bu aşamada ne yapmalıyım,birdaha hamile kalırsam sebebini bilmediğim bu sebep yüzünden tekrar düşük yapmak istemiyorum.bu arada smear temiz çıktı.

Son düzenleme:
Bircaney ne mutlu ki destek ve umut olabildiysem ... Dediğin gibi hamileliği biraz sıkıcı hale getirdik ama nedenide korku ve acı yaşamış olmamız olsun şükür ki kucağımıza aldık sağlıkla isteyen herkese nasip olur inşllahh.. Senin kuzun nasıl bu arada sanırım mayıs da doğdu 6a yında olması lazım
yarennnnn nasılsınnn canımmm nasıl gidiyorrrr
mumudihaba yine kayıp geriden takip ediyorrr neyse öpüyoruz...

rahim ağzı açılırken illaki az da olsa ağrı oluyor..kaç haftalıktı doğumun ?rahim ağzından düşük olsa sancı ağrı çekmezdin diyen dr haltetmiş demek istiyorum..Herşey kitaplarda olduğu gibi değil,istisnalar vardır..aynen ani sancı çekerek doğum yapmıştım...konulan teşhis de rahim ağzı yetmezliğiydi..sonraki hamileliğimde serklaj konuldu ve rahim ağzı iyiyken aniden kısalıverdi..yani rahim ağzı aniden de kısalabiliyor..

Son düzenleme:
günaydin kızlar ,gecmiş hamileliklerimde 7-7.5 haftalık civarında hep kanamam oluyordu oyüzden önlem amaçlı Crınone %8 vajinadan kullanıyorum ,dun bayağı koyucana kahverengimsi akıntı geldi, akşama doğru yoktu bu sabahta gene kahverengi partikül şeklinde vardı, bu ilacı kullanıpta bunu yaşayan varmı acaba? Birde bu sabah rahimim üstünde bir ağrıyla uyandım tuvalete gittim a sancı gecti, çokmu pinpirikleniyorum acaba ne dersiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…