Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

bence hamileliğin boyunca uzak yolculuklar yapmasan daha iyi olur canım...

Yarencim iyi olmana sevindim maşalalhh 25 hafta .. Hamile arkadaşlarımız sıkın dişinizi biraz sıkıntı yapmadan biraz da tadını çıkararak geçirin insan çok arıyor hamile günlerini ( zevkini çıkaramadığımız için ) sonra uykusuz hergece başlıcak :)
Rabbim isteyenlerede nasip etsin..

fusborcum boşver Almanya orda gider durursun
bayramda bizde evdeyiiiiiiiiiiz
bi sen değilsin salla
çizelgeyi ben yapamamıştımaya cesaret edemedim
37 den sonra da pek anlamsız geldi
ama içimde kalmadı desem yalan olur

yarencim 25. hafta vaaaaaaaay az kaldı
24 ten sonra azcık bi ferahlıyo insan sanki dimi
ama azcıııık canım
5 hafta sonra 'eyy yaşasın olcak galiba' diyebilmiştim ben
ve 30 da çantamı hazırlamıştım
çünkü dikiş tutuyordu

meleğim ve aşkım hadi inşallah
40 kere maşalllaaah diycez ona ve annesine

birde mumudihabayı saymayı çok istiyorum

canımcım merhaba, hala soyleyemiyorum korkudan annemlere bile dun soyledik, bugun kayınvalidelere soylicez , ben bile hala inanamıyorum hamile olduğumu düşünmemeye çalışıyorum kendimden bile korkuyorum

O kadar rahatladımki verdiğimiz karardan , dediğin doğru vallhi orda duruyor kaçmıyor ya, zaten eşimde bu hamilelik bizim son şansımız olabilir dedi, çünkü 40 yaşındayım canım zor hamile kalanlardanım

merhaba arkadaşım bende kullandım o jeli bendede geldi anlıcagın doktorum kahverengi akıntı gelir korkma dedi ilacın tesiriymiş bende 2 düşük yaptım 1 tane 20 haftalık yaptım tedaviyle hamile kalamadım 7 sene sonra dogal yolla kaldım 18 hafta 3 günlükken kaybettim ilk çocugumde teşhiz konuldu doktoruma dedim açıklık yok dedi ondan başka 4 kere kanamam oldu acile gittim ordada açıklık yok diye dikmadiler
yeni 40 çıktı acısı çok zor evlat acısı gibi varmı ya doktora dün gittim muayene etti açıklık var dikilicek dedi 3 hamileligimde dikilicek yani ocakta vesile ol dedi bebege doktor allahım nasip ederse ocakta düşünüyorum bebegi dilerim ranbbimden tez zamanda acılarımız dinerde evlatlarımızı sag saglim alırız kucagımıza :13::13:
bana folik plasla çinko hapı verdi folik plası anladımda çinko hapını içiceksin hamileliktede kulalnıcaz dedi nedenn vermiş olabilir bilgisi olan varmı bilgilendirirseniz sevinirim canlarım

Son düzenleme:
bebeğinin ve senin sağlığınız için gerekli,kullan muhakkak çinkoyu sevtuncum...

bebeğinin ve senin sağlığınız için gerekli,kullan muhakkak çinkoyu sevtuncum...

teşekkür ederim canım cevap yazdıgın için ben muayeneye gittigimde bana dediki folik plas ve çinko hapı verdi folik plası günde 3 tane iç dedi çinkoyuda günde 1 tane iç dedi hamile kalana kadar içiceksin bu ilacı hamile kaldıgındada devam edicez dedi ocakta korunmayı bırakabilirsin dedi rahimin dinlenmesi lazım dedi bende allah nasip ederse ocakta bebege vesile olucam işşallah tez zamanda rabbim melegimi gene yollar bana en azından yüregimdeki acı dinmesede bir nevze diner işşallah serklajıda 3 aylıkken zeka testi yapılıcak sorun çıkmazsa serklaj yapıcaz dedi tek korkum bir daha acı çekerim korkusu beni bitip kemiriyo içimi ya dikiş tutmazsa tek korkum o yani arkadaşım çinko ilacının adı zinco220 verdi doktor allah hepimizin yardımcısı olsun okadar çok hasretimki bebek kokusuna ah bir sag saglim dogsa anne dese 2 kelime anne ne güzel olurdu sevinirdim allahım gönlümüzdeki muratlarımızı tez zamanda sag saglim saglıklı bir şekilde kucagımıza almayı nasip etsin canlarım dualarım hep sizlerele

Son düzenleme:
merhaba kızlar Allaha şükür 25 haftayı gördüm ama hala tedirginliğim devam ediyor önümüzdeki hafta kontrolüm ve şeker testimi var inşallah onlarda sorun çıkmazsa edacım dediğin gibi 30 lu haftalardan sonra daha rahatlarım diye düşünüyorum.. kasım ayınıda hayırlısıyla bir atlatırsam daha iyi olucak galiba...
fusborcum yolculuğu ertelemen bencede daha mantıklı bir karar olmuş.. kanama riskin varkende kendini yormaman daha iyi senin için canım..

canım bak doktorun ne kadar ilgiliymiş,çok güzel ..dikiş tutmaz diye düşünme..burada arkadaşlar sana tecrubelerimizi aktarırız..hamilelikte yatarsın sürekli.kendini yormazsın..bak dikişle ikizerimi taşıdım ben..olumlu şeyler düşünmeye çalış..yeni doğacak yavruların için moralini yüksek tutmaya çalış...herşey yolunda gidecek ama önce rahmin dinlensin dr un dediği gibi...

Canım merhaba inan o acıyı buradaki herkez yaşadı, bir mağazada bebek kıyafetleri var diye tezgahtar kızın karşısında hüngür hüngür ağladımıştım, kızcağız o kadar şaşırdıki bebeğimi yeni kaybettim kusura bakmayın demek zorunda kaldım.Tabiki hormonların etkiside var canım benimde 2 kaybım var biri 16 haftalık diğeri 19 haftalık çok zor Allah sabrını veriyor güzelcim ,biraz sabır lütfen.

Evet arkadaşım bu kararı verince üstümden yük kalktı sanki, bu arada yarencim nasıl yatark geçiriyorsun günlerini biraz anlatırmısın, dümdüz mü yatıyorsun yoksa biraz kaykılarak sırtına bi yastık koyarak mı yatıyorsun, tuvalete giderken tedirgin olmuyormusun canım, yemeğini nasıl yiyiyorsun? banyo ? Bunları öğreneyimki kendimi hazırlayayım, bende en azından zihinsel olarak kendimi hazır hissedeyim. Aydınlatırsan sevinirim arkadaşım.Artık bebeğini sende kucağına almaya çok yakınlaştın.:81:

Allahim hepinize sag saglim ve vaktinde bebklerinizi kucaginiza almayi nasib etsin insallah.ne zor oldugunu biliyorum ama mumkun oldugunca yatmaya calisin,sirtiniza yastik koyarak hafif dogrulmus vaziyette de oturabilirisniz devamli olmamak kaydiyla tabii.Yemek yerken ve belli basli seyleri yaparken mecburen oturacaksiniz ama kabiz olmamaya cok dikkat edin.Menunuzde kabizligi onleyici gida her gun bulunsun,zaten ilerleyen aylarda magnesyum aldiginizda o kabizliga da engel olacak ve rahat edeceksiniz.Banyoyu ben hep normal dus alarak yaptim,ama fazla oyalanmadan yikandim ciktim,burda cogu arkadas oturrarak ve cok seyrek banyo yaparak hamileligini gecirdi,dikkatli olmakita fayda var.Bunlarin disinda size tavsiyem su icmeniz hemde cok su ve olumlu dusunmeniz,herseyin guzel olacagini dusunun ve sadece guzel hayaller kurmaya calisin.Benim guzel kizim 4 aylik oldu bile masallah,simdi bambaska sikintilarimiz bambaska mutluluklarimiz var ama hala hamile bir bayan gordugumde icim burkulur cunku ben de burdaki bir cok arkadas gibi hamileligimi korka korka ya kaybedesem ya bi sey olursa diye gecirdigim ve soyle gobegimi gere gere gezemedim.Siz ustunuze dusen herseyi yapin ama bu gunlerin tadini cikarmayi da unutmayin,hepinize Allah yardim etsin.

sag olun arkadaşlar işşallah dedigimiz gibhttp://www.kadinlarkulubu.com/images/editor/smilie.gif:70i sag saglim alırız bbeklerimizi kucagımıza ama hamile bile kalsak dogurana kadar hep içimizde bir korku bir endişe olucak allah hepimizin yardımcısı olsun ne deyim

Safikacım çok teşekkür ederim canım, ne güzel kızını kucağına almışsın ,o zor günleri ne güzel atlatmışsın arkadaşım , inşallh Allah bizede o günleri gösterir, diyorum ya öncelikle beynen yatmaya hazırlıyorum kendimi zaten ilk bi alışma süreci olucak daha sonra herşey oturacak diye düşünüyorum bu arada da kadın araştırıyorum kendime, canımcım tekrar teşekkürler.

sag ol arkadaşım bizleri bilgilendirdigin için işşallah sag saglim hamile kalırımda bende saglıklı bir şekilde yatarımda bebegimi bu sefer alırım kucagıma yatmaya razıyım sadece kanamam olmasın saglıklı bir şekilde taşıyım stressiz oluyum daha ne isterim

canım ben sürekli evde yatmıyorum arada oturuyorum ama dik değil sırtıma yastık koyup ayaklarımı uzatıyorum bir saat falan o şekilde sonra yorulur gibi olunca uzanıyorum sırtüstü genelde arada yanda yatıyorum.. şu ana kadar herhangi bir tedirginlik veya bir rahatsızlık hissetmedim kendimde Allaha şükür o yüzden kendimi kasmıyorum ama eğilip doğrulmuyorum, biryere uzanmıyorum hiçbir iş yemek dahil yapmıyorum..banyomu da beş altı günde bir ayakta ılık su ile fazla oyalanmadan yapıp çıkıyorum..inşallah kendimce aldığım bu önlemler son haftalarıma kadar yeterli olur.. sende inşallah rahat ve sorunsuz geçirirsin canım..

merhaba arkadaşlar bende 22 eylülde rahmimin erken açılmasından dolayı ve aşırı kanamadan dolayı 24 haftalık oğlumu dünyaya getirdim ancak yavrumun yiyecek ekmeği içecek suyu yokmuş Allahım kendi için yaratmış yavrumu bağrıma basamadan toprak bağrına bastı çok zor inşallah olurda yeniden hamile kalırsam o günleri gösterirse Allahım dikiş attırıcam

başın sağolsun arkadaşım..inşallah sen de bizler gibi kaybettiğin meleğinin ardından kadeşlerini sağlıkla kucağına alırsın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…