- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #6.301
yok canım asistan falan değildi....
op.dr du...üstelikte özel hastaneydi...
rabbim bildiği gibi yapsın onları...
alminaçınar canım aslında bende onu kastettim rahim açılırken hafifte olsa adet sqancısı gibi olur ama bebek rahimden çıkarken acı hissedilmezmiş yani kolaylıkla düşermiş(
fadiğim Allah sabır versin bende bu topici geç buldum ama iyi ki buldum bu topic sayesinde dr un başının etini yedim her gittiimde rahim boyuna bakın bakın diye öyle saçmalık mı olur istediğimiz zaman bakarız ahh ahh hadi sen söylemişsin ben elime bişey geliyo dediğim halde hastanede bir şey yo herşey çok güzel dediler düşün yani meğer elimle çocuğun kesesini tutuyormuşum Herkes farklı farklı zorluk yaşıyor bizler için acı bi tecrübe
bu topici ikizlerime hamleyken görseydim belkide kaybetmeyecektimkısmet herşeyde bi hayır vardı şükürler olsun ki kendiliğinden geldi oğlum
benim sancım hafif başladı sonra biraz çoğaldı ve birgün kadar sürdü...alminaçınar canım aslında bende onu kastettim rahim açılırken hafifte olsa adet sqancısı gibi olur ama bebek rahimden çıkarken acı hissedilmezmiş yani kolaylıkla düşermiş(
fadiğim Allah sabır versin bende bu topici geç buldum ama iyi ki buldum bu topic sayesinde dr un başının etini yedim her gittiimde rahim boyuna bakın bakın diye öyle saçmalık mı olur istediğimiz zaman bakarız ahh ahh hadi sen söylemişsin ben elime bişey geliyo dediğim halde hastanede bir şey yo herşey çok güzel dediler düşün yani meğer elimle çocuğun kesesini tutuyormuşum Herkes farklı farklı zorluk yaşıyor bizler için acı bi tecrübe
bu saaten sonra onları kim dinler zaten...aynen cazgır kesildim..ölçmek zorundasınız ben bu yüzden kayıp yaşadım ve tekrar hamileyim belki de son şansım dedim...
benim sancım hafif başladı sonra biraz çoğaldı ve birgün kadar sürdü...
doğumumu yukarda anlattım devamlı sancım vardı bebeğide baya bir sancıyla doğurdum ama bebek çıkarken acı hissetmedim...
acıyı rahim tamamen açık olduğu için histetmediğimi düşünüyorum.....
ama hiç birşey yokken sancıların başlayıp rahmin açılması da rahim yetmezliğimi bilmiyorum işte....
canım benimde sabah lavaboda elime değdi ama bende ne olduğunu anlayamadım((
bu saaten sonra onları kim dinler zaten...
ama dua ediyorum rabbim nasip ederde yine hamile kalırsam
inş ilk aylar biraz rahat geçer kanama falan olmazda bende istediğim hastaneye ve dr a gidebilirim...
yoksa yattığım yerden elimden birşey gelmiyor....
kızlar birde ne diyeceğim...
peki bu rahmin açıldığı belirli bir zamandan sonra ultrasondada gözükmezmi...
benim rahim az da olsa salı günü açık olsaydı dr hiçmi usg de anlamazdı...
yoksa diyorum bir gündemi açıldı...şimdi hiç açık olmasa bile o kadar sancının rahmi açması normal gibi...
üff ne bileyim işte kendimce düşünüp duruyorum....
canım ben bu topiğe pek gelmedim ama bu gibi şeyleri bu siteden çok öğrendim...bu topici ikizlerime hamleyken görseydim belkide kaybetmeyecektimkısmet herşeyde bi hayır vardı şükürler olsun ki kendiliğinden geldi oğlum
aynen canım..aklımın ucuna bile gelmezdi..nasılsa ilk3 ayı atlattım artık herşey yolundadır sanıyordum..Allah meleklerimizin kardeşlerine sağlıklı ömür versin inşallah...
bir günde bile açılabilir..tekrar hamile kalırsan hep yatmalısın..sadece wc ye gideceksin...riskli haftaları atlatana dek..riskli haftalar ne zaman bitiyor dersen hamilelik boyu...
rahim ağzı açıklığı hamilelikte ultrason ölçümü ile tesbit ediliyor..hamile değilken ölçmenin pek anlamı olmuyor..dikiş çok yararlı..aylarca kızımın kafası aşağıdaydı..hatta rahim ağzı sıfırlanmıştı,serklaj ipi tutuyordu...sancıyı önlemek için serumlar ilaçlar kullandık..sancı olunca kasılma oluyor.kasılmanın olması demek rahim ağzının kısalması,doğumun yaklaşması demek....
BAŞIN SAĞOLSUN ARKADAŞIM...rabbim bir daha yaşatmasın...fadikcim seninle aynı yaşamışız bende yavrumu 3 gün içinde şiddetli kanamayla kaybettim benim ağrım yokdu 3.günü doğurmadan önce sadece sancım başladı ve benim bebeğimde sağlıklıydı. Ayrıca hiçbir müdahale yapılmadan yapdığımız bu doğuma spontan doğum deniliyor. Yani doktorlar ne sancı çekelim diye uğraşıyorlar nede ilaç veriyorlar ayrıca CRP seviyene bakılmışmıydı senin benim hastaneye yattığım günden itibaren CRP sevyiyem yükselmiş hastaneden çıkdıkdan sonra bu seviye normale inmişdi bugün yavrumun patoloji sonucunu aldım ve enfeksiyondan kaybettiğimi öğrendim. Yani 6 ay boyunca çok dikkatliydim. Birşey olacak diye aklım giderdi ancak sakınan göze çöp batar misali çok sakındım yavrumu kaybettim herşey Allahdan o yüzden Allahım sabırlar versin artı muayene etti ve bir yumurtam oluşmuş inşallah dedi doktor hamile kalırsın bu yumurtayla dedi 7-8 mm olmuş sanki boyu büyükdü yani giden yavrularımızın yerine kardeşleri gelecek hayırlısı ile Allahım CÜMLE MUHAMMED ümmeti kullarına kendi katından hayırlı evlatlar yolllasın inşallah AMİN
BAŞIN SAĞOLSUN ARKADAŞIM...rabbim bir daha yaşatmasın...
canım benin doğumdan önce hiç kanama olmadı ve bir gün sancı çektim diyebilirim...
sabah rahim tam açıktı ve kesede baya çıkıştaydı...yavaş yavaş su da geliyordu...böyleyken akşam oldu doğmadı bebeğim...ve akşam doğum olsun diye sunu sancı verdiler...
yani bana mudehale ettiler...
yinede hemen doğmadı...
kan tahlilleri yapıldı ama ne yaptılar neye baktılar hiç farkında değilim canım...
şuan o anlarımı düşünüyorumda aklım başındaydı herşeyi hatırlıyorum ama hiçte kendimde değilmişim...
dosyam başımdaydı ama açıpta karıştırmadım bile...
şimdide dosya hastanede...
bakalım bizim patolojide ne çıkacak...rabbim yardımcımız olsun...
yaa bu arada patoloji kağıdını bana veren hasta bakıcı 15 gün sonra patoloji bölümüne sonuç sorrasınız dedi....
ben de öğlece kağıdı alıp çantama atmışım...
şimdi baktımda kağıtta 5 şubat yazıyor...
yaaa o kadar olurmu...
inş 15 gün sonra alabilirim...
evet canım devamlı yatacağım artık bunu biliyorum...
dikişide rahim açık olmasada yaptıracağım inş...
işte birde bu kasılmaları önleyen ilaçlarda önemli...
rabbim iyi dr larla karşılaştırsın...
yoksa dikişte olsa kasılmalar kesilmezse mecbur yine doğum gerçekleşir...
rabbim korusun...
fadikcim seninle aynı yaşamışız bende yavrumu 3 gün içinde şiddetli kanamayla kaybettim benim ağrım yokdu 3.günü doğurmadan önce sadece sancım başladı ve benim bebeğimde sağlıklıydı. Ayrıca hiçbir müdahale yapılmadan yapdığımız bu doğuma spontan doğum deniliyor. Yani doktorlar ne sancı çekelim diye uğraşıyorlar nede ilaç veriyorlar ayrıca CRP seviyene bakılmışmıydı senin benim hastaneye yattığım günden itibaren CRP sevyiyem yükselmiş hastaneden çıkdıkdan sonra bu seviye normale inmişdi bugün yavrumun patoloji sonucunu aldım ve enfeksiyondan kaybettiğimi öğrendim. Yani 6 ay boyunca çok dikkatliydim. Birşey olacak diye aklım giderdi ancak sakınan göze çöp batar misali çok sakındım yavrumu kaybettim herşey Allahdan o yüzden Allahım sabırlar versin artı muayene etti ve bir yumurtam oluşmuş inşallah dedi doktor hamile kalırsın bu yumurtayla dedi 7-8 mm olmuş sanki boyu büyükdü yani giden yavrularımızın yerine kardeşleri gelecek hayırlısı ile Allahım CÜMLE MUHAMMED ümmeti kullarına kendi katından hayırlı evlatlar yolllasın inşallah AMİN
BAŞIN SAĞOLSUN ARKADAŞIM...rabbim bir daha yaşatmasın...
canım benin doğumdan önce hiç kanama olmadı ve bir gün sancı çektim diyebilirim...
sabah rahim tam açıktı ve kesede baya çıkıştaydı...yavaş yavaş su da geliyordu...böyleyken akşam oldu doğmadı bebeğim...ve akşam doğum olsun diye sunu sancı verdiler...
yani bana mudehale ettiler...
yinede hemen doğmadı...
kan tahlilleri yapıldı ama ne yaptılar neye baktılar hiç farkında değilim canım...
şuan o anlarımı düşünüyorumda aklım başındaydı herşeyi hatırlıyorum ama hiçte kendimde değilmişim...
dosyam başımdaydı ama açıpta karıştırmadım bile...
şimdide dosya hastanede...
bakalım bizim patolojide ne çıkacak...rabbim yardımcımız olsun...
yaa bu arada patoloji kağıdını bana veren hasta bakıcı 15 gün sonra patoloji bölümüne sonuç sorrasınız dedi....
ben de öğlece kağıdı alıp çantama atmışım...
şimdi baktımda kağıtta 5 şubat yazıyor...
yaaa o kadar olurmu...
inş 15 gün sonra alabilirim...
canım sende çok acı şeyler yaşamışsınanladım bacım bende hiç müdahale olmadı diyebilirim. sadece doktorun eline geldi doğumhane pazartesinden çarşambaya kadar o kara günü geçirdim ben pazartesi gününden itibaren rahmim açılmışdı yavaş yavaş tabi benden hiç gitmediği kadar kan gittti normalde ben ilaçla adet olan birisiyim 9 yıl uğraşdım normal adet olabilmek için ancak bu doğumumdan önce o kadar çok kan gittiki aklım halen almıyor. Yapılan tahlillerimde kan sayımlarım kan kaybetmeme rağmen hep iyi geliyordu böyle bir durumda bile gayet iyi çıkıyordu tahlillerim sadece tek dediğim gibi CRP seviyesi yüksek oluyormuş sürekli düşürememişler bebeğim hiç beni incitmeden 3-4 ıkınmadan sonra dünyaya geldi yüzünü görmek ve ağlama sesini duymak beni yakdı geçdi bugün sitenin doktoruna sordum. Bora beye
grupB beta hemolitik streptokoklar adında bir konudan bahsetti netten bakdım vajinadaki olan enfeksiyondan bahsediyor yani kendimde olan mikroplardan kaynaklanırmış bacım sende elinde varsa bütün tahlillerine bak CRP diye bir değer geçiyormu artık bundan sonra daha dikkatli olucaz ALLAH izin verirse bizde yavrularımıza kavuşacaz bizim patoloji sözde 15 gün sonra vereceklerdi daha bugün elime geçdi benim 50 gün falan oluyor yani
evet canım nette araştırıyorumda erken doğumun nedeni enfeksiyonda olabiliyormuş...fadikçim erken membran rüptürü de olabilir sorunun..yani suyun erken gelmesi..enfeksiyondan oluyor..rahim ağzı yetmezliğinde kendiliğinden doğum yapıyorsun.suni sancı vs verilmesine gerek kalmadan..serklaj için illa rahim ağzının açık olmasına gerek yok...ancak serklajı her dr yapamıyor..12+2 günlükken diktirdim ve rahim ağzı uzunluğu 5 cm civarıydı...28. haftadan 32+4 e dek rahim ağzı 0,9 du..kasılmaları önledik ve hep yattım..
icroc,,spontan doğum diye birşey yok , spontan gebelik var..
evet canım hatırlıyorum o günleriniben ne ıkındım ne hastaneye gitmeye vaktim oldu..evde doğurdum .......(((((((((
baktım canım,haklısınalminacım googleden bakarsın spontan doğuma benim doğum raporumda bile yazıyordu spontan doğum parantez içinde müdahelesiz doğum diye bahsediyordu
canım sende çok acı şeyler yaşamışsın((
rabbim bir daha yaşatmasın...
bak ben de şimdi enfeksiyon konusuna taktım...
kan testlerimi görmedim ama enfeksiyon olsa dr lar bana demezlermiydi acaba?
hay allah inş bir daha gittiğimde testlerime bakabilirim...
demek 50 gün....desene patoloji raporunu çok bekleyeceğiz((
evet canım nette araştırıyorumda erken doğumun nedeni enfeksiyonda olabiliyormuş...
benim su bir gün boyunca az az geldi ama tam patlamamıştı...
muayene esnasında patladı...
yaa birde suyun çok olmasıda fazla ağırlık yaptığından erken doğuma neden olabiliyormuş diye birşeyler okudum...
benim 1 gün boyunca az az su gelmesine rağmen patladığında da baya bir su geldi...
ben bu konuda acemiyim ama o kadar da olur mu bilmiyorum...
canım ben sunu sancıda aldım üstelik doğum için elle karnımdan mudahele bile ettiler...
yinede doğum olmadı...sancımda çok oldu çokta ıkındım...yinede doğum hemen olmadı...
doğrusu rahim o kadar açıkken ve kese bile çıkışta elime gelirken doğum neden zor oldu anlayamadım...
bana müdahale eden dr lar bir dahaki hamileliğimde hangi hastaneye hangi dr a gidersen git muhakkak dr ları durumun hakkında uyar ve dikiş attır dediler...
demekki rahimle alakalı bir sorun olduğunu düşünüyorlar...
her dr unda dikemediğini biliyorum...
aslında aklımda hep yücel karaman var ama maddiyattan bizi baya zorlar gibi...
rabbim bir daha hamile olduğum günleride gösterir inş...
o zaman iyice dr araştırıp karar vereceğim...
evet canım hatırlıyorum o günlerini((((
çok şükür rabbime kardeşlerini gönderdide acın biraz hafifledi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?