Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Allah razı olsun alminacım inşallah temennimiz o bir daha aynı acıları yaşamamak çok zor gerçekden sizinde ikizleriniz var sanırım Allahım ömürleri uzun etsin hayırlı kul olurlar inşallah

başın sağolsun canım,allahım bebeğinin ömrünü doğacak kardeşlerine versin .

merhaba arkadaşlar....

ben de 3 gün önce 18 haftalık bebeğimi kaybettim(((
sancıyla başladı ve doğumla bititi...
acım çok taze ama şimdiden araştırmalara başladım....

hikayem çok uzun bir ara inş paylaşırım sizinnle...
vaktim oldukça geçmişşide okumaya çalışıcağım....

benim acil olarak öğrenmek istediğim erken doğumdan sonra göğsünüzde çok ağrı oldumu...
benim ilk 2 gün pek birşey yoktu ama bugün çok çok sertleşti....
ve baya ağrı yapıyor...
şimdiye kadar dışarı hiç süt çıkmadı...
bu saatten sonra ne yapmalı....ağrı artarmı veya kendinden kesilirmi...
benim bu konularda hiç bir bilgim yok...
yardımcı olursanız çok sevinirim....

fadikcim benimde 3 gün sonra çok şişdiler patlıcaklardı nerdeyse süt doldu ve akmaya başladı sakın dokunma soğuk suyla bol bol masaj yapmaya çalış ben öyle yapdım ve 3 günden sonra inmeye başladı göüğslerim Allah sabır versin bacım inşaallah giden yavrunun yerine hayırlı kardeşler gelir

icroc ve fadik başınız sağ olsun.. Allah aynı acıları tekrar yaşatmasın sizlere..iki yıl önce bende erken doğum yapmıştım 21 haftalık o zaman doğumun ertesi günü hastanede bir hap aldırmışlardı içinde üç tane hap vardı ve hepsini anyı anda içirtmişlerdi o gögüslerde ağrı ve süt gelmesini engelliyordu canım adını hatırlamıyorum ama belki burda kullanıp adını bilen arkadaşlar vardır..

Canım yaaa...hamilelik haberlerini aldığımda çok sevinmiştim....

Geçen sene 18 haftalık ikizlerimi kaybetmiştim ben de..erkek infertilitesi topiğinde günlerce yazmıştım mutlaka rahim ağzı uzunluğunu ölçtürün diye ...:85:
keşke denk gelmiş olsaydın,belki ona göre önlem alırdın....
Ağrının oluşu rahmin hızla küçülmeye başladığı için.....

Allah sabır versin canım......

arkadaşım başın sağolsun
en kısa zamanda atlatmanı ve toparlanmanı diliyorum
arkadaşım bende ilaç kullanmıştım ikizlerden sonra ve sorun yaşamadım

ama ilk bebeğimde banyodan sonra hep süt gelirdi ve dediğin gibi göğüste şişiyor
ağrılı bir dururm

daha zor olan psikooijik tarafı tabi
ben olsam hemen ilaç kullanırım

İcroc ve fadik Allah kolaylik versin cok zor ama inanın zaman kızlar benimde 2 kaybım var biri 19 biri 16 haftalık benimde gögüslerim taş gibi olmuştu bir ilaç var bende onu içtim ve hemen göğüslerim inmişti doktorunuza telefon açıp sorun ilacınızı alın derim çünkü ağrısı çok kötü oluyor.

Canım ya nasıl faydası oldu nasıl rahatladım anlatamam, sürekli iki seksen insanın sırtı ağrır arkadaşım bende onu öğrenmek istemiştim çok saol canım, bu sefer umutluyum yarencim 8 haftalık oldu bakalım çarşamba günü kontrollüm var kültürlerim alınacak inşallah seni
nle aynı hafatalara kadar gelebilirim canım , benim için o kadar gözümde ileri bi tarihki bakalım hayırlısı.

Fadiğim ( seni burda görmek çok üzücü Rabbim sabırlar versin ne diyeceğimi şaşırdım ne kadar istediğini ve beklediğini çok iyi bilen ve anlayanlardanım ( Rahim ağzı yetmezliğinde genelde sancı pek yaşanmaz özellikle bebeğin doğum sırasına hiç bi ağrın sızın olmadıysa rahim ağzı yetmezliği belirtisi

canım doğum öncesi rahim ağzı iyice açılırken ağrım sancım oldu benim ama doğum sırasında sancım ,ağrım yoktu..ve biliyorsun konan teşhis rahim ağzı yetmezliği....

Son düzenleme:
allah razı olsun arkadaşlar...
sizlerinde başı sağolsun...
rabbim bu acıyı bir daha yaşatmasın...
hamile olan arkadaşlarda sağlıcakla kucaklamalarını nasip etsin...
amin...

göğüsler için verdiğiniz bilgiler için sağolun...
süt gelmesin diye ben henüz hiç banyo yapmadım....
zaten koksamda umrumda değil...
şimdilik çok ağrım yok ama daha artarmı yoksa geriler mi diye önlem alayım dedim...
dr lar ilaçtan bahsetmedi zaten o kadar kötü bir pskoloji içindeydimki hiçbirşeyle ilgilenemedim...
bugün dünden kötü değil bakalım duruma göre gerekirse dr a giderim...

duydum canım sendende başkalarından da duydum...
ama gelde bunu dr lara anlat...

canım biliyorsundur benim 3 normal düşüğüm 3 üde kalp atışı olmadan 6-7 haftalık kanamayla olmuştu...
bu bebeğimde de ilk aylar çok zor geçti...
yine kanama vardı ve henüz kalp atışı yoktu...iğne ilaç en önemlisi yatarak o günleri zar zor atlattım....
devamlı yattığım için öğle uzaktan dr lara gidemedim ama durumum hakkında 5 dr a görüştüm ve muayene olmuştum...

kanamam kesilmişti durumumda iyiydi ama ben yinede 3 dr a rahim ağzını ölçtürmek istediğimi söyledim...
ama beni ciddiye almadılar...
benim sorunum erken düşükmüş...maşallah ben o tehlikeyi atlatmışım şuan normal hamileden hiç farkım yokmuş...muşta muş muş ((
septum ameliyatı olduğumuda söyledim bu daha iyi dediler ya eğer ameliyat olmasaymışım erken doğum riskim olurmuş...

işte böyle canım....şuan rahim ağzı yetmezliğimi kesin değil...
doğumun nasıl olduğunu birazdan yazmaya çalışırım...
burdaki arkadaşların bilgileri maşallah baya var...
buna göre bende durumumun araştırmasını yapmak istiyorum...

sağol yağmurcum...bu satten sonra ne desek boş...
rabbim bütün yaşayan arkadaşlara sabır versin...

evet canım yetmezlikte sancı çok olmazmış ama yinede tam bilmiyorum...
birazdan daha açıklamalı yazarım inş...

fadikçim .normal seyrinde giden hamilelikleri takip eden drlara değil,riskli gebelik uzmanına görünmen gerek..ayrıca septum ameliyatı olanlarda da özellikle rahim ağzı yetmezliği görünür demişti dr um..ilk düşüklerinin olması tek sorununun erken düşük olduğu anlamına gelmezki..insan 1 den fazla sorunu olabilir..istanbulda prof dr yücel karaman ı öneririm..

Son düzenleme:

Öncelike başın sağolsun.Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.Benim de geçen sene 21.haftada gebeliğim sonlandırılmıştı.3-4 gün sonra göğüslerim şişmeye başladı.İnanılmaz acıyodu dayanamıyodum ağrısına doktorum da dostinex diye bi ilaç verdi.İçinde 2-3 tane vardı galiba.Tek seferde içtim.2 güne geçmişti.Bi de doktor sıkı sıkı sar demişti.Bandajla sardım.

salı günü sadece kotrol amaçlı dr a gitim...
bu ilk gidişimdi...benim amacım devamlı gidebileceğim bir dr ve hastane bulmaktı...
ultrasonla muayene etti bebeğin gereken ölçümlerini yaptı...
maşallah herşey yolundaydı tam 18 haftalık olmuştuk ve bebeğimiizn kız olduğunuda ilk öğrenmiştik....
muayene sonrası dr la konuşmamız içinde rahim ağzını ölçtürmek istediğimi söyledim...
bu istekle ölçülmezmiş gerektiğini dr lar anlarmış...maşallah benim durumum çok iyiymiş...

önceden 6-7 haftalık 3 düşüğüm olduğu için bu hamileliğimmin ilk 3 ayı yatarak geçti...
son bir ay ayaklanmıştım ama öğle iş falan yapmıyordum sadece yemek bulaşık falan....
son bir iki hafta dışarıya dolaşmayada çıkıyordum...

salı günü maşallah dr çok iyisin diyince benimde çarşamba dolaşasım tuttu...
baya bir gezdim artık elbiselerim olmuyordu kendime giyecek baktım bebişimin alınacakların abaktım...
eve gelincede yemek yoktu direk mutfağa girdim...
ama tuaf ağrım vardı ne olduğunu çözmeye çalışıyordum ama doğrusu hiç anlayamadım....
saat akşam 19 gibi vardı...çok hafif ağrı ama arada sanki biraz artıyo gibi ama oda çok hafif...
adet sancısını andırıyor ama adet sancısı değil...
yemeyimi yedikten sonra yattım ağrı hiç kesilmiyordu ama benim aklıma doğum sancısı hiç gelmedi...
biraz ayakta kaldım diye veya üşüttüm herhalde dedim...

eşim 23:30 gibi işten geldi...yemeyini koydum yemek yiyene kadar birşey demeyecektim ama o yüz ifademden anladı...
yemek yerken hafifbir akıntı hissettim kan diye düşünmüştüm ama lavaboya gittiğimde kan yoktu...
çamaşırım hafif ıslaktı....
o saaten sonra hemen aklıma erken doğum geldi ama yinede belkide üşüttüm akıntıda ondan diyordum...
kalktık hastaneye gittik...
salı günü gittiğim hastane ama dr başkaydı...
durumumu anlattım sadece ultrasonla muayene etti ve durumum ciddi olduğunu artık devamlı yatmam gerektiğini söyledi ve bir serum yazıp eve gönderdi...
serum için yatarken bu işte bir gariplik olduğunu anladım...
bu ne saçma birşey benim sancım var ve git gide çoğalıyor...ve salak dr eve git dinlen diyor...
bu sancıları engellemek için belirli iğne ilaç verildiğini ben bu sitede çok duydum...

serum biter bitmez çıktık ordan niyetim başka hastaneydi ama gece 4 gibi çıktığımıda sisten göz gözü görmediğini farkettik...
araba önünü bile göremiyordu ve benim durumumu anlayabilecek bir hastane bize en yakın normal trafikte 25 dk idi...
o siste dörtlüleri yakarak eve zor geldik....
ortalık ışıyana kadar yatıp dinlendim ama sancılar artık fazlaydı ve aşağıya doğru baskı olduğunu hissediyordum...
sabah kalkıp başka hastaneye gittik ilk olarak hemen alttan muayene ettiler ve rahmin tamamen açıldığını söylediler(( hatta keseninde iyice ağızda olduğunu...
bebeğede ultrasonla baktılar kalbi hala atıyordu((

doğum için hemen hastaneye yatırdılar...
sabah yattım ama bebeğim gece 22 gibi ancak doğdu...
gündüz boyu hep sancım vardı ve az az sıvı akıntı...
doğumdan önce hiç kanama olmadı...
suyun tamamı da muayene esnasinda doğumdan 1-2 saat önce geldi...

arkadaşlar işte yaşadıklarım bunlar((
doğumda dr larla hiç ayrıntılı konuşamadım ama bana tek dedikleri rahim ağzı gevşekmiş tam açılma yapmış bu bebek için birşey yapılamaz ama bir dahaki hamileliklerin de dikiş atılması lazım....

Son düzenleme:
canım evet dr larım normal dr du ama birde araştırma hastanesinde riskli gebelik bölümüne gidiyordum ama onlarda ilgilenmemişler demekki...
hamileliğimin ilk başında riskli gebelik uzmanı çok aradım ben anadolu yakasındayım...
dr ve hastanelerin büyük bölümü karşıda biizm taraftada birkaçtane buldum ama onlar bile bize özel arabayla trafik olmadan 40 dk mesafedeydiler....
o ara kanamam fazlaydı ve o yolculuğu yapmakta çok korktum...
çünkü diğer düşüklerimde de ne zaman ayağa kalksam kanama artıyordu....
kanama sonu da dişüyordu...

daha sonraları da diyer dr lar çok iyisin dediyse bende de bir rahatlık oldu demekki...
daha hiç başka dr bakmadım(
yücel karaman ı çok duydum canım...
eğer maddiyat olarak gücümüz yeterse ilk düşündüğüm dr lar arasında....

sağol arkadaşım...
seninde başın sağolsun...
dediğin ilacı biliyorum prolaktin hormonunu düşürmek için...
bugün çok kötü değilim ama eğer geçmesse bende dr a danışıp bu ilacı alabilirim...

yardımın için çok sağol....

yok canım asistan falan değildi....
op.dr du...üstelikte özel hastaneydi...
rabbim bildiği gibi yapsın onları...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…