- 4 Kasım 2010
- 1.929
- 2.035
- 333
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #6.281
başın sağolsun canım,allahım bebeğinin ömrünü doğacak kardeşlerine versin .merhaba arkadaşlar bende 22 eylülde rahmimin erken açılmasından dolayı ve aşırı kanamadan dolayı 24 haftalık oğlumu dünyaya getirdim ancak yavrumun yiyecek ekmeği içecek suyu yokmuş Allahım kendi için yaratmış yavrumu bağrıma basamadan toprak bağrına bastı çok zor inşallah olurda yeniden hamile kalırsam o günleri gösterirse Allahım dikiş attırıcam
merhaba arkadaşlar....
ben de 3 gün önce 18 haftalık bebeğimi kaybettim(((
sancıyla başladı ve doğumla bititi...
acım çok taze ama şimdiden araştırmalara başladım....
hikayem çok uzun bir ara inş paylaşırım sizinnle...
vaktim oldukça geçmişşide okumaya çalışıcağım....
benim acil olarak öğrenmek istediğim erken doğumdan sonra göğsünüzde çok ağrı oldumu...
benim ilk 2 gün pek birşey yoktu ama bugün çok çok sertleşti....
ve baya ağrı yapıyor...
şimdiye kadar dışarı hiç süt çıkmadı...
bu saatten sonra ne yapmalı....ağrı artarmı veya kendinden kesilirmi...
benim bu konularda hiç bir bilgim yok...
yardımcı olursanız çok sevinirim....
merhaba arkadaşlar....
ben de 3 gün önce 18 haftalık bebeğimi kaybettim(((
sancıyla başladı ve doğumla bititi...
acım çok taze ama şimdiden araştırmalara başladım....
hikayem çok uzun bir ara inş paylaşırım sizinnle...
vaktim oldukça geçmişşide okumaya çalışıcağım....
benim acil olarak öğrenmek istediğim erken doğumdan sonra göğsünüzde çok ağrı oldumu...
benim ilk 2 gün pek birşey yoktu ama bugün çok çok sertleşti....
ve baya ağrı yapıyor...
şimdiye kadar dışarı hiç süt çıkmadı...
bu saatten sonra ne yapmalı....ağrı artarmı veya kendinden kesilirmi...
benim bu konularda hiç bir bilgim yok...
yardımcı olursanız çok sevinirim....
canım ben sürekli evde yatmıyorum arada oturuyorum ama dik değil sırtıma yastık koyup ayaklarımı uzatıyorum bir saat falan o şekilde sonra yorulur gibi olunca uzanıyorum sırtüstü genelde arada yanda yatıyorum.. şu ana kadar herhangi bir tedirginlik veya bir rahatsızlık hissetmedim kendimde Allaha şükür o yüzden kendimi kasmıyorum ama eğilip doğrulmuyorum, biryere uzanmıyorum hiçbir iş yemek dahil yapmıyorum..banyomu da beş altı günde bir ayakta ılık su ile fazla oyalanmadan yapıp çıkıyorum..inşallah kendimce aldığım bu önlemler son haftalarıma kadar yeterli olur.. sende inşallah rahat ve sorunsuz geçirirsin canım..
Fadiğim( seni burda görmek çok üzücü Rabbim sabırlar versin ne diyeceğimi şaşırdım ne kadar istediğini ve beklediğini çok iyi bilen ve anlayanlardanım ( Rahim ağzı yetmezliğinde genelde sancı pek yaşanmaz özellikle bebeğin doğum sırasına hiç bi ağrın sızın olmadıysa rahim ağzı yetmezliği belirtisi
duydum canım sendende başkalarından da duydum...Canım yaaa...hamilelik haberlerini aldığımda çok sevinmiştim....
Geçen sene 18 haftalık ikizlerimi kaybetmiştim ben de..erkek infertilitesi topiğinde günlerce yazmıştım mutlaka rahim ağzı uzunluğunu ölçtürün diye ...:85:
keşke denk gelmiş olsaydın,belki ona göre önlem alırdın....
Ağrının oluşu rahmin hızla küçülmeye başladığı için.....
Allah sabır versin canım......
sağol yağmurcum...bu satten sonra ne desek boş...Fadiğim( seni burda görmek çok üzücü Rabbim sabırlar versin ne diyeceğimi şaşırdım ne kadar istediğini ve beklediğini çok iyi bilen ve anlayanlardanım ( Rahim ağzı yetmezliğinde genelde sancı pek yaşanmaz özellikle bebeğin doğum sırasına hiç bi ağrın sızın olmadıysa rahim ağzı yetmezliği belirtisi
duydum canım sendende başkalarından da duydum...
ama gelde bunu dr lara anlat...
canım biliyorsundur benim 3 normal düşüğüm 3 üde kalp atışı olmadan 6-7 haftalık kanamayla olmuştu...
bu bebeğimde de ilk aylar çok zor geçti...
yine kanama vardı ve henüz kalp atışı yoktu...iğne ilaç en önemlisi yatarak o günleri zar zor atlattım....
devamlı yattığım için öğle uzaktan dr lara gidemedim ama durumum hakkında 5 dr a görüştüm ve muayene olmuştum...
kanamam kesilmişti durumumda iyiydi ama ben yinede 3 dr a rahim ağzını ölçtürmek istediğimi söyledim...
ama beni ciddiye almadılar...
benim sorunum erken düşükmüş...maşallah ben o tehlikeyi atlatmışım şuan normal hamileden hiç farkım yokmuş...muşta muş muş((
septum ameliyatı olduğumuda söyledim bu daha iyi dediler ya eğer ameliyat olmasaymışım erken doğum riskim olurmuş...
işte böyle canım....şuan rahim ağzı yetmezliğimi kesin değil...
doğumun nasıl olduğunu birazdan yazmaya çalışırım...
burdaki arkadaşların bilgileri maşallah baya var...
buna göre bende durumumun araştırmasını yapmak istiyorum...
sağol yağmurcum...bu satten sonra ne desek boş...
rabbim bütün yaşayan arkadaşlara sabır versin...
evet canım yetmezlikte sancı çok olmazmış ama yinede tam bilmiyorum...
birazdan daha açıklamalı yazarım inş...
allah razı olsun arkadaşlar...
sizlerinde başı sağolsun...
rabbim bu acıyı bir daha yaşatmasın...
hamile olan arkadaşlarda sağlıcakla kucaklamalarını nasip etsin...
amin...
göğüsler için verdiğiniz bilgiler için sağolun...
süt gelmesin diye ben henüz hiç banyo yapmadım....
zaten koksamda umrumda değil...
şimdilik çok ağrım yok ama daha artarmı yoksa geriler mi diye önlem alayım dedim...
dr lar ilaçtan bahsetmedi zaten o kadar kötü bir pskoloji içindeydimki hiçbirşeyle ilgilenemedim...
bugün dünden kötü değil bakalım duruma göre gerekirse dr a giderim...
hadi yaaa istekle nasıl ölçülmezmiş,komplekse bak..istedim ölçtüler..ölçmek zorundalar..o dr asistan falanmıydı daha yoksa ???
rahim ağzının gevşek olması zaten rahim ağzı yetmezliğin var anlamına geliyor....
canım evet dr larım normal dr du ama birde araştırma hastanesinde riskli gebelik bölümüne gidiyordum ama onlarda ilgilenmemişler demekki...fadikçim .normal seyrinde giden hamilelikleri takip eden drlara değil,riskli gebelik uzmanına görünmen gerek..ayrıca septum ameliyatı olanlarda da özellikle rahim ağzı yetmezliği görünür demişti dr um..ilk düşüklerinin olması tek sorununun erken düşük olduğu anlamına gelmezki..insan 1 den fazla sorunu olabilir..istanbulda prof dr yücel karaman ı öneririm..
sağol arkadaşım...Öncelike başın sağolsun.Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.Benim de geçen sene 21.haftada gebeliğim sonlandırılmıştı.3-4 gün sonra göğüslerim şişmeye başladı.İnanılmaz acıyodu dayanamıyodum ağrısına doktorum da dostinex diye bi ilaç verdi.İçinde 2-3 tane vardı galiba.Tek seferde içtim.2 güne geçmişti.Bi de doktor sıkı sıkı sar demişti.Bandajla sardım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?