Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
fusborcum yaşasıııııın
işte geri sayım başlıyor
hiç korkma arkadaşım anlamıycaksın bile
dikişten sonra ağrı kesici verirlerse heleee
hiç sıkıntı yok

kızlar çok ferahlattınız beni, tabi benim önceki dikişim rahim açıldıktan sonra atılmıştı, sonrasında da sancım çok oldu onlar kasılmamaymış ben bilememişim burda sizlerden öğrendim, dikişten sonrada tuvaletimi yapamamıştım bana sürgü vermişlerdi orayada yapamamıştım yalvararak tuvalete gitmiştim ve orda da yapamamıştım, anlayacağınız çok zor bi süreç geçirmiştim, inşallh bu böyle olmaz.

Edamercin canım arkadaşım geri sayım başladı demişsin ya işte o an cok heyecanlandım ,sanki bebeğime kavuşmama çok az kalmış gibi hissettim.

aynı sancıyı ilk dikişten sonra bende çekmiştim
benimde açıklığım 2cm idi
çok kötüydü
biliyorum

ama şimdiki dikiş hiç buna benzemiycek canım
psikolojik tarafı zor yalnızca
yoksa diş çektirmek gibi bir şey
ben ağrı kesiciyi hemen istemiştim
çünkü ağrı eşiğim çok düşük oldu artık benim
azıcık bir ağrıda bile panikliyorum
o kadar ağrı acıdan sonra hiç tahammülüm yok
ki benim ilk kızımda kürtajım bayıltılmadan yapılmıştı
ama sonraaaaa
mızmız oldum
yani ben buna rağmen acı yok diyorum
ancak doktorumun güleryüzü de süperdi benim için
çok güldürmüştü beni

bak görüceksin çabuk geçicek
biraz sabır ve moralle süper olucak
bide dikkatli oldun mu tamam

biz burdayız arkadaşım

Canim çok teşekkür ederim, benimde ilk dikişimde açıklığım 2 cm idi, beni çok rahatlattın , bu arada hastanede yattınmı canım yani yatırıyorlarmı? Geçen sefer ben 5 gün yatmıştım.

canım merhaba bende 22 eylülde 18 hafta 3 günlük oglumu kaybettim malesef 2 gebeligimde öyle oldu ilkini 20 haftalıkken 2 bebegim18 4 günlükken kaybettim allah bize yardım etsin allahım sabır versin canlarım ne diyeyim işşallah tez zamanda hamile kalırızda saglıklı alırız bebeklerimizi kucagımıza muaneye gittim doktor açıklık var dedi 3 gebelikte dikilicek dedi anlıcagın olay bu allahım birdaha acı göstermesim canım

amin inşallah güzel Allahım bir daha yaşatmaz sizinde başınız saolsun 2 yavrunuz var cenette hayırlısını nasip etsin ne diyelim ALLAHIMIN bir bildiği var biz kulları için

amin inşallah güzel Allahım bir daha yaşatmaz sizinde başınız saolsun 2 yavrunuz var cenette hayırlısını nasip etsin ne diyelim ALLAHIMIN bir bildiği var biz kulları için

sagol allah razı olsun arkadaşım benim seni okadar çok iyi anlıyorumki sorma ben 10 senelik evliyim ilk çocuguma korunmuştuk birbuçuk sene sonra hamile kaldım korunmayı bıraktım 3 ay sonra yani adet düzensizligi vardı bende yani pko vardı ilk ogluma hamile kaldıgımda eylüldü nasıl seviniyorum sorma allahım dedim benimde yüzümü güldürdün yavruma eşyalar aldım ellerimle patikler hırkalarmı ördüm dogumum temmusa geliyodu tamda istedigim ayda hamile kaldım 3 kere agır kanama geçirdim doktor düşük riski var yatıcan dedi nerde yatmak kimseler kapımı bile açmadı kaynanamda içinde ben çok tıtız biriyim canım kaynanama diyodum anne şöyle ev böyle ev temizlenmesi lazım diyodum oralı bile olmuyodu kadın garip ben temizliyodum eşiminde faydası oluyodu ama nereye kadar bebegim 3 kanamada gitti bu arada hiç alttan bakmadı doktorum bana kanamam oldu gece az bir şekilde ben zannettimki normal herhalde yoruldum ondan diyodum nerde körün taşı tersine derlerya megerse sancım varmış ne bileyim dogum sancısını sabah kendi doktoruma gittim ablamla muayene etti karnımdan tam kalkıcam bir kanama bosaldı benden sonra hemen

hastaneye gitiik baktılar bana ordada bir eziyet ilk acile gittik erkek bir doktor vardı geldi bana bagırdı hanım hanım ne oturuyosun dedi yat kanamana bakıcam dedi bir azar öyle yedik anlıcagın üst kata yolladı beni ordada bayan doktor vardı geç yat karnını aç dedi yatım açtım karnımı yanıma geldi dediki ne yayılmışın öyle kay kenara ben neriye oturucam dedi bide öyle azar yedim altan muayene etti kalk dedi bende okadar safımki yatıcammı hastaneye dedim kadın suratıma demezmi rahim 10 santim açılmış yallah doguma dedi dogum ederkende bir eziyet anlıcagın 18 çıktı tansiyonum dogumda komaya girdim anlıcagın doktorlar koşuşturmaya başlamış ah garip ablam ne oldugunu anlamamış demişler sizin hastanız fenalaştı demişler garip kapıları tekmelemiş açın diye dogurdum oglumu 28 santim 320 gramdı okadar canım acıdıki sanki çöpmüş gibi elimize poşetle verdiler bu arada çıktık hastaneden eve geldik ben kaynanam ablam eşim bu arada yok tabi benim hastane işleriyle ugraşıyo garibim eve geldik kaynanam ablam oturuyoruz bebegimi balkona attılar soguk diye ev sıcak tabi yavrumu göstermediler bana dedim anne burası sıcak orası soguk ne olur yavrum üşür dedim kaynanam ne üşümesi kızım o melek oldu dedi başladım aglamaya bir yandan soguk üşür diyorum bir yandanda karnımı tutuyorum anne ne olur benide çıkarın dışarı bende üşüyüm dedim dediler olmaz ozamanda martın 6 sı tabi çok aglayınca ben garip ablam kaynıma dedi küçük bir kutu al bakkaldan dedi aldı geldi içine koydu dedi bak dedi kutunun içinde üşümez ben dedim ne olur beni koyun dışarı onu alın içeri dedim çok agladım çok hiç unutmuyorum o günleri yatak odasında balkon vardı oruya koydu kaynanam içeri gi,rdim o bana bakıyo ben ona dışarıya baktım kartonun içinde bir kedi dişarı çıkmak için kapıyı zorlarya ben o hesap aramızda bir kapı var yavrum diye çok agladım ah o odanın diliolsada konuşsa hem agladım hem dizlerime çok vurdum allahım sabrını ver diye bana

ertesi gün kaynanamlarda kayınpederim götürücek gömmeye tam dışarı çıktı bende bir aglama varmış eşim kaynanam zor tuttu ben tam koştum baba ne olur götürme burda kalsın dedim oda öyle bişey olurmu gömmemiz lazım kızım günah dedi ah o eşim yokmu garip eşim zor zapdetti beni yere oturttu bacaklarının arasına aldı bir taraftan kollarımı tutuyo baba götürme dedikçe kaynanam kızdı ne duruyon götür göm dedi yavrumu götürdü gömmeye tek kaldım ortalarda bayılmışım gerisini hatırlamıyorum akşam yattık baktım gögüslerim şişmiş ne bileyim süt gelicegini okadar çok geldiki süt 2 ayda anca kesildi sütü görünce dedim yavrum sütün çokmuş emziremedim diye çok agladım bebek yasak dediler o sene babacım felç geçirdi peşine annanem öldü sonra teyzem öldü herşey peşpeşe anlıcagın

ondan sonra pisikilojim bozuldu panik atak oldum 7 senedir panik atak hastasıyım ben acı kardeşim çok acı neyi unutmuyorum biliyomusun 2 şeyi bir dogurdumda bebegim saglıklımı diye sordugumda doktorun suratıma ölü bebegi ne yapıcaksın diye dedigini digeride 1 gece kaldım geziyolar hani bez veriyolarya bebeklere 3 kişiydik yattıgımızda ikisine verdi banada ha bunda yok gidelim dedigini evime geldim iş yaparken yavruma ördüklerim önüme geldi kokladım kokladım agladım gitti diye acısı çok zor allahım affettsin sabır bıraz sabır dedim kendime gene olur ama nerde

Son düzenleme:

canım 7 sene olmadı 2 sene korunduk yasak dedi doktor 4 sene tedavi görüdüm olmadı
sonra tedaviyi bıraktım allah tarafından 16 mayısta hamile oldugumu ögrendim ilk oglumda altan baktılar sonra muayeneye gittigimde dedi doktorum rahiminin boyu kısa dedi dikilicek dedi herneyse bu ogluma hamile kaldıgımda doktora dedim açıklık var diye adam suratıma dediki hamile kalınca bakılıyo rahim o doktor yanlış baktı dedi 2 kere kanamam oldu acıle gittik rahim kapalı dedi doktor okadar güvenilir konuşştugu her gittigimizde özele gidiyoduk garip eşim dediki özele gidelim 7 sene sonra oldu bu dedi bu garibim buldu buluşturdu denkleştirdi doktor baralarını sigorta yok tabi benim 200 tl tutuyodu ilaçlar doktor filan her gittigimde bak dedim 4 aylıkken bakılıyo dedi bana 4 aylıkken bktı bişey yok dedi korkma eşime dedi saglıklı hamilelik geçiriyo şimdi biz diksek o rahimi iltaap olur erken dogum olur dedi ah eşimde kaynanamda ona güvendiler ben dedim diktirelim dedim eşimde dediki ilattap oluyomuş canım dedi bebekge bişey olursa vicdan azabı çekersin dedi 3 kere sigortaya gittik açıklık yok dedi en son cumartesi kanama oldu pembemsi şöyle aşırı tabi
acile gittik baktılar eşim dedi doktoruma eve getirdik doktor bey açıklı yok ne yapalım dedi oda yatsın dedi bana namazı bile kıldırmadı doktor pazartesi doktorun muayenesine gittik herşey normal diye eve yolladı yattın salı günü kanamam oldu eşimi aradım kanama var diye bu arada ara ara geliyo çok az eşime dedim oda doktoru aradı doktor demiş yatsın herşey normal anca adet kanı gibi gelirse gidin acile demiş eşime dedim gel garibim işini bıraktı geldi ama ne çare acile gittik kimseler yok meydanda nasıl aglıyorum nasıl yalvarıyorum
doktor yokmu diye geldi doktor baktı altan demezmi suratıma bebegin kesesi aşagıya inmiş dogumun gelmiş disarı çıktım eşim dedi hadi gidiyomuyuz dedi ne gitmesi dogumum gelmiş
dedim o suratını hayatta unutamıyorum eşim hemen doktoru aradı yalvardı gel bak diye para ne kadarsa veririm dedi gelmedi benimle ilgilenen doktorla konuştu yatırdılar dogumumu beklediler ben nasıl aglıyorum çok çırpındım kimse görmedi beni o doktora güvendik acildekilerde açıklık yok demişti yatarken eşim aradı beni bende dedim beni bırak bak ne kadar beceriksiz karın var bebegi tutmasını bile beceremedi dedim hiç unutmuyorum bir doktor benle ilgilendi sigorta deyip geçmeyin sag olsun çok ilgilendiler hatta biri kızdı bana sen niye diktirmedin dedi bende doktor gerek görmedi dedi eger diktirseydin dedi burda degil şuan evinde yatıyor olurdum dedi serum taktılar sabaha kadar kaldım acilde sonra servise çıktım kendi doktorum geldi kanama kesildi agrım yok çok seviniyorum sabah doktorlar geziyoya profösörler gezerken demezmi bana neden yavrum diktirmedin diyince
hemen benim doktor atladı rahimin boyu iyi açıklık yok dedi doktor hemen dikin hastanın rahim,ini dedi kızdı o doktorlar hemen korkusundan eşimi yolladı git serklaj al gel diye seviniyoruz tabi dikilicek diye garibim gitti almaya yarı yolda geri geldi çünkü kanama başaladı dogumum geldi eşim gitti ben yatıyorum kaynanam var yanımda dedim anne benden sıcak bişey geliyo hemen tuvalete gittik bide ne görüyüm kan hemen doktorumu çagırdı doktor geldi baktı alttan ooooooo bu çocuk durmaz deyip elini taktı suyumu boşalltı
bende bir kan varmış yatak battı topuklarıma kadar oldun anlıcagım kaynanam dediki dişkilsin dedi gelin dedi dinlemedim dedi doktorda tabi tersledi tereyagı gibi üste çıktı
suyum boşaldı eşim geldi ultrosona geldim baktı yavrum 1 saatir canlıydı ama kalp atışları yavaş dedi gene dedi doktora kaynanam acilde böyle böyle demişler adam demezmi onlar pratisyen doktor bile degil diye gene tersledi bebegimi eşimin kaynanamın yanında dogurdum sancı geldikçe eşimin elini sıktım garibim bana dua ediyodu sonra doktorlar geldi herkezi çıkardı dışarı benle ilgilendiler eşim kaynanam eşimin ailesi hep yanımdaydı dışarda o kadar kalabalık vardıki sormayım rahat 20 kişi vardı sonradan gelenler hariç doktor dedi hadi canım ıkın diye ıkındım bebek dogdu eşim annasıne sarılıp çok aglamış bir allah demişim bagırırken bide bebegim gitti demişim eşim çok agladı dogumu ettim canlı canlı kürtaj ettiler beni öylede eziyet çektim yukarı çıktım yatagıma kaynanamın kardeşleri gelmişti bize abla bişey istiyomusunuz dedi bende dedim istedigimi sen veremezsın dedim aglamaya başladım çarşafı kererek suratıma beni gören başladı aglamaya hasteneden çıktık
eve geldik eşim sag olsun bana bir duş aldırdı yatırdı uyku nerde çok agladım dedim bagırasım var canım dedi oda dediki yataga yat agzına yastıgı kapa agla ben sen hastanede yatarken öyle yaptım dedi başladık aglamaya dedim dikilsin dedim dinlemediniz dedim oda doktor yanılttı dedi iliap olur dedi ondan erken dogum olur diye korktum dedi aksam yatıcaz levabaya gittim geldim eşim dedi üstünümü ısladın dedi o nerden çıktı dedim bir bakarımki gögüslerim hep süt olmuş pijamalarım ah yavrum bu aglumada nasıp olmadı emzirmek dedim başladık aglamaya ben fenalaşmışım gözümü açtıgımda eşim başımda aglıyodu hep bebegim gitti diye agladım yavrum dursaydı 7 ayın içinda olucaktı doktora gittik muayene etti herşey yolunda dedi açıklık var dikilicek dedi 3 aylıkken diktirdik

bu arada bebegi patolojiye verdiler arkadaşımın dedigi gibi kıyamadım ilk bebegime ama buı bebegi doktor mecbur vericez dedi eger bebekte birşey varsa ona göre önlemimizi alırız dedi istersen verme ama 3 gebeligin olunca ya bunuda kaybedersen ne olucak dedi bebegim 230 gram 22 santımdi verdik bir sonuç çıkmadı bogularak ölmüş diye çıktı eşime doktor öyle deyince demişki eşim benim uyuz doktora bebek dogarken yaşıyodu diye bebegim bacaklarımın arasında öldü o kadar agırıma gidiyoki şimdi ocaga kadar yasak bebek polik plas verdi bide çinko hapı verdi içiceksin bunu dedi ocakta nasip olursa tedaviye başlıcam allahım işşallah 3 çocugumun acısını göstermez rabbim tez zamanda hamile kalırımda acıları bir nevze durur allah hepimizin yardımcısı olsun canlarım

benide aranıza alırsanız çok memnun olurum canlarım sizlerle aşmak isterim bu konuyo allahım tez zamanda versin bebeklerimizi bizlere anneligi tadalım AMİNNNN

güzel kardeşim inan göz yaşları içerisinde okudum. Allahım bu sabrımızın karşılığını verecek inşallah başda can sağlığı versin ayrıca o doktorların ve hemşirelerin yaptıkları çok insanlık dışı yavrusunu kaybeden bir anneye öyle yapılırmı gerçi benimde başıma geldi hemde özel hastanede paramızla rezil olduk derler aynen öyle olduk bugün şikayet mektubu yazdım. yazmıcakdım ama benden sonraki hastalarına adam gibi davransın ben doğum sancısı çekiyorum ebe gelmiş kolumdan kan almaya çalışıyor bana ne dedi biliyormusun düzgün dur ne sancı çekiyormuş gibi hareket yapıyorsun dedi aptal orda acımdan kıvranıyorum. ikinci kere yine sokdu iğneyi kan gelirmi çok fazla kanamam olmuşdu artık bedenimde kan kalmamışdı ikinci kere iğneyi sokduğunda kanı alabilmişdi ben şikayet ettim ne yaparlarsa yapsınlar Allahım büyük kardeşim yumurtaya can veren yaradan bizlerede cananımızı verecek bende 17 yaşımdan beri pkoluyum yaşım oldu 25 halen pkoluyum. Şuanda tedavi görmüyorum bebek için beklemedeyiz 6 ay kendimiz denicez olmadı en başdan yeniden tedavi, ben yavrumun yüzünü bir doğurduğumda gördüm sadece sonrada ağlama sesini duydum kucağıma alıp sevemedim.öpemedim.koklayamadım. benimde sütüm geldi kendi gitti izi kaldı anlıcan şuan göz yaşlarım durdu ama içim kan ağlıyor bilmiyorum ne olucak sonumuz hayırlısını nasip etsin Allah

hep beraber aşıcaz bu durumumuzu ne demek burada paylaştıklarımı inan ben ailemle paylaşmıyorum. Sen en iyisi güzelce kafanı dinle evet zor ama belli bir müddet bebek ve bebekle ilgili bişey düşünmemeye çalış panik atak hastalığında varmış kendi üzme ne olur senin sağlığın daha önemli kaynana kayınpeder eş bunlar hepsi boş şeyler ben bunu öğrendim yaşadığım olayla inan üzüldüğüm zaman kalbim kuşun kalbi hızlı hızlı atarya aynı onun gibi atıyor lohusalıkda ortaya çıkdı bendeki bu durum. bende kaynanama kaç kere gelin diye söyledim. Sıcağı bahane ettiler orucu bahane ettiler gelmediler yavrumu kaybettiğim günü akşamında anında yanımdalardı içimden dedimki neden geldiniz istemiyorum hiçbirinizi dedim düşün kendi ailemi bile istemedim o derece olmuşdum evimin temizliğini yaptılar yemeğini yaptılar daha önce nerdeydiniz dedim illa yavrumumu kaybetmem gerekirdi dedim içden içe kendimi yedim. Ancak hiç kimse umrumda değil benim sıkıntımı kimse bilemez eşim bile olsa bugün dahiliye doktoruna gittim. Kan veriyorum hastanedeki herkes tanıyro beni artık eşim kan alan bayana diyorki canını acıtmayın. Bayan ne dedi biliyormusun bu kızcağız neler atlattı dedi kandanmı canı acıyaacak dedi benim kanımı alan bayan anladıda etrafımdakiler anlamadı döndüm eşime dedimki bu bayan kadar düşünceniz yok sizin dedim. Atlatıyorsun bir şekilde ancak izi kalıyor tıpkı bende olduğu gibi

sevtun2 arkadaşım başın sağolsun...
yaşayıp yaşayacağın acıların sadece bunlar olur inş...
rabbim bundan sonra sağlıcakla bebk sahibi olmayı nasip etsin...

yazını ağlaya ağlaya okudum...ben doğum yapalı 9 gün oldu daha...
18 haftalık bebeğimi kaybettim...
yaşadıklarının bir bölümünde kendimi buldum...
allah (cc) yardımcımız olsun rabbim sabır versin...

hastanenin özelide devletide boş...rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın...
ben gece özele gittim sedece serun verip eve gönderdi...
sabah ta araştırma hastanesine gitim ama herşey için çok geçti...
ama sağolsunlar ben araştırma hastanesindeki ne dr lardan nede hemşirelerden kötü bir davranış görmedim...
durumumun çaresiz olduğunu bildikleri halde bana açık açık bebeğimi kaybedeceğimi bile söylemediler...
hep alttan alttan anlatmaya çalıştılar...
tek eksi yönü yanıma hiç kimseyi koymadılar...
akşam 22 gibi doğumum oldu o saate kadar hep tek başımaydım...
çektiğim sancıları, acıyı unutabilirm ama o gün boyunca yaşadığım pskolojik savaşı bir ömür boyu unutamam....
rabbim kimseye yaşatmasın....
birde o birgün boyunca sağlıcakla bebeklerini kucaklayanların yanısıra çokta acı çeken insanlar gördüm...
herkesin derdi sıkıntısı var...
rabbim beterinden korusun...

sevtuncum canım gözyaşlarıyla okudum yazdıklarını ancak yaşayanlar anlar evlat acısını ve burda yazan herkes gibi...Rabbim sabır versin isyan ettirmesinki ahirette bu çektiğimiz sıkıntıların bir mükafatını görelim inşallah imtihan dünyası burası ve Rabbim beterinden korusun cümlemizi.ben de 24 haftalık bebeğimi acilde özeline gittiğim doktor tarafından ne eziyelerle doğurdum bilsen ters gelen bebeğimi çekiştire çekiştire 4-5 saatte doğurdum ayağından başladılar sonra öbür tarafları ne kadar canımın yandığını bırakın artik diye yalvarmaktan ağzımda dilimin artık kuruyup dönmediğini ve en son artık kafası kaldı yavrumun korkuyolar çekince kafası kopup içerde kalacak diye...tam bir saat kafası içerde sallandı aşağı yavrum bırakın kendi kendine doğursun dediler 10 dakka sonra gelip karnımı dışına çıkardılarda doğdu yavrum çektiğimiz acıları rabbim kimselere yaşatmasın sevdiği kuluna zor imtihan verirmiş rabbim sabret kardeşim inşallah sende ve isteyen herkeste yaşar o mutluluğu...benim doğmda 24 kasımda olmuştu ben öğretmenim ve her 24 kasım ki bu 5. olacak hep hüznünü yaşarım.1gece yatmıştım hastanede allahım bir yağmur yağmıştı gök delinmişti adeta sabah namazından sonra eşim ve arkadaşları gömmüşler o çamurda...sabah eve gelipte yatağıma yatınca elimi karnıma koydum hiç hareket yok nasıl zoruma gitti dün bu zamanlar sıcacık karnımda yatan bebeğim şimdi tek başına soğukta kara topraklarda yatıyor diye nasıl ağladım nasıl...
gurbette insanın ailesi arkadaşları oluyor, yanımızda bi onlar vardı ailemizden kimse yoktu kimse gelmedi...
Rabbim gönlüne göre hayırlı evlatlar versin canım üzüntüdende çocuk olmaz derler moral çok önemli zaman herşeyin ilacı oluyor ama kucağına bi tane almadanda evlat acısı unutulmuyor .ne hamile görmek istiyor insan ne bebek hep canı acıyor herkesin ona acıyarak baktığını düşünüyor kahroluyor.
neyse bende sıktım canınızı herşey güzel olacak diye düşünmek lazım Rabbimin bize öğretmek istediği şeyler var diye düşünmek lazım...
Allah yar ve yardımcımız olsun Allaha emanet olun

arkadaşlar yazdıklarınız beni çok ağlattı yaşadıklarım aklıma geldi nerdeyse biberebir aynı yaşananlar kaybettikten sonrada sizin yaşadıklarınızın aynısını yaşadım çok üzüldüm benimde 3 tane 5 buçuk aylık erken doğumum vede 1 tanede 8 sene önce 26 haftalık bebeğimi kaybettim şimdi ise 30 haftalık doğum yaptım 24 gün küvezde yattı şükürler olsun rabbim kavuşturdu bizi rabbim sizede tez zamanda evlat versin sağlıkla vaktinde kucağınıza versin inş çok dua ettim size inş ümidinizi kaybetmeyin sizde kavuşacaksınız bebişlerinize serklajla oldu şimdiki bebeğim sizde yaptırın sonra sürekli yatın inanın allah yardım ediyor burayada yazmıştım hatta hamile dönemlerimde sizinde güzel haberlerinizi görücez inş

Allahım hayırlı evlat etsin sizlere ve kendisine hayırlı kul olur inşallah

ben daha önceden bu siteye girdim buruya yazmıştım bebegim karnımdaydı hep bir umut dedim 2 çocugumdan yatarken yatakta çok yalvardım allahım ne olur mucizeni gösterde rahimim kapansın oglum benle kalsın aht etmiştim eger dursaydı ismini muhammet emin koyucaktım sigortada dogurucaktım canım çok acıyo biraz dün buruya girdigimde sizin yazdıklarınızı okudum abdesliyim bak şimdi çok agladım helede bir lafa arkadaş demişya yavrularımı kıyamadım vermeye diye o laf canımı çok acıttı benimde yavrum yok artık eltim benimle hamile onunda erkek ama beni okadar çok kırdıki bazı lafları yüregimi cigerimi yaktı şimdi onunki 5 aylık erkek o dogursun benim oglumda onunla olucak diye kendime kahrediyorum inananın kıskanmak degilde çok kırdı beni anlatamam bu dogumumda kaynanamlara gittim eltimde oruya geldi karnında bebegi varya bana na laflar kırıldım açıkçası tansiyonum tavan yaptı allah onu bildigi gibi yapsın ne deyim en çok bir laf söyledi ona çok kırıldım bebebgime hamileyken canım mandelina çekmişti bana yüzüme alaycı bir lafla mandelina yiyebildinmi barı dedi dalga geçermiş gibi havaları görseniz içinizden dövmek gelir İCROKCUM bende senin gibi dedim içimden kapımı bil4e açmadılar ama hastanede kaynanam çok ilgilendi allah var şimdi yavaş yürümeye alıştımya geçen eşime dedimki pazara giderken yavaş yürü bebege bişey olucak dedim garibim yüzüme boş boş baktı bende varmiş bir aglama arkadaşla gittik pazara bizim bir tanıdıgımız var meyva alıyodu arkadaş kadın bana çarptı dediki aman kızım bebege bişey oldumu dedi varın siz düşünün halimi tam çıktık eve geliyoruz arkadas dediki ne kız oglanı gezmeyemi çıkardın dedi bende çok agladım eve gelince içimden bir parça kopuyo bir bilseniz burayı okurken çok agladım eşim yanıma geldi ne aglıyosun dedi canım arkadaşların yazdıklarına aglıyorum dedim ben zannettimki sırf kendim varmışım acı çeken meyerse ne üzüntüler varmış 2 evladım öldü biliyorum beni cennette beklıyolar ama ana yüregi dayanmıyo allahım hepimize yardım etsin tez zamanda bebeklerimizi alalım kucaklarımıza tek korkum dikişin tutmaması dikiş çare degilmiş öyle dediler kimisi dikişi kabul etmezmiş rahim ne yaparım ozaman bilmiyorum İCROK FADİK FATMA58 YASNURR allahım sizede sabır versin benim girdigim topige buyurum orda dertleşelim okadar kişi varki bizim gibi bir hayat hikayeleri varki beterin beteri var dersiniz allah hepinizden razı olsun rabbim tez zamanda saglıklı bebekler nasıi etsin eşlerimize verelimde diyelimki al bu senin parçan nihayet kavustun yavruna demeyi nasıp etsin yaradan

canım benim neden 30 haftalıkken dogurdun dikişlermi zorladı sancınmı vardı benim bildigim 37 haftalıkken alınıyo dikişler doktorum öyle dedi bir doktor diyosun burda adını unuttum onuda araştırdım 250 milyon muayenesi bana çok geldi keşke az alsa ne var demi bizde gidelim o doktora allahım analı babalı büyütsün canım benim

amin cnm allah razı olsun sevtuncum doğumumun sebebi sularımın gelmesiyle oldu dikişlerim zorlamadı hatta tam tersine doktorum bebeğimi dikişlerin tuttuğunu söylemişti ve sürekli istirahat verdi iş falan yapmadım benim 26 haftalıkken ağrısız kasılmam olmuştu hemen doktorumu aradım hemen çağırdı kasılma önleyicilerle durdu kasılmalarım dikiş çok faydalı canım vede sancı önleyen ilaçlarda ümidinizi kaybetmeyin hamile kaldığınızda doktorunuzla oturun herşeyi ilaçları konuşun risk herşeyde olduğu gibi var ama çok düşük ihtimal yani bende korktum yaptıracağımda ama korkulacak birşey yokmuş hatta dikişten sonra ayılırken hep bebeğime birşey olmasın diye ayılmışım ama oldu işte bir sorun olmadı cnm bizim gibi riskli olanlar ancak dikiş yöntemi ilaçlar sürekli istirahat ile vede dualar ile ileriki haftalara geliyor örnekler çok biliyorsunuz 30 haftama girdiğimde doktorum bu haftanında değerli olduğunu doğarsa yaşayabileceğini söylemişti 4 gün sonrada doğum yaptım bu bile benim için başarıydı inş sizinde olucak hem sonu güzel olucak diye olumlu düşünmeye zorladım kendimi hep allah herşeyin çözümünü yaratmıştır deyip dua ettim işte böyle geçti stresede girdim ama kendimi kaptırmamaya çalıştım

sevtuncum beni sürekli takip eden doktoruma normal muayne ücreti verdim sürekli sigortalıyım zaten birde serklajı yapan başka doktordu onuda takip eden doktorum tavsiye etti birdefa muaynehanesine gittim sadece 100 tl aldı sonrada devlettede dikişi yaptı cnm

bende sigortanın doktoruna gidiyorum canım beni kürtaş eden doktora yanı çok iyi özel gibi ilgilendi bebeginin cinsiyeti ney canım merak ettim allahım işşallah evlendigini görterir sana canım bizede tez zmanda rabbim verier ne deyim allahtan umut kesilmez demi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…