Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

sagol canım allahım yavrunun acısını göstermesin canım kucagına aldıgın günü emzirdigin günlerini görürüsün işşallah güzel dileklerin için sag olasın

yarencim mşallllllaaaaaah kızımıza
benim rahim ağzı 26.haftada açılmıştı
ve doğuma kadar dikiş tutmuştu
senin rahim ağzı ne durumda
birde doğumu konuşmaya erken ama
bence genel anesteziyle yapma doğumu
o anı görmek çook güzel
hatta keşke normal doğum olsa
tabi nasıl rahat edersen

bu arada geçmiş olsun arkadaşım
kendini koru arkadaşım

arkadaşım merhaba, bende seni düşünüyordum güzelcim, iyiyim çok şükür, salı günü ara kontrolüm vardı benim minnoş kolunu bacağını oynatmaya başlamış çok duygulandım ,Allahım dedim sizleri düşünerek ,lütfen hayırlısı ile bu sefer kucağıma almaya nasip et yarabbim dedim. Canım benim 6 aralıkta 2 li testim var ,8 aralıkta da dikişim var 12+2 haftalık olucam, benim korkum dikiş atıldıktan sonrası , ya doktor kontrollerine gittiğimde hani ne kadar olsa asansöre falan binilsede ayakta kalınıyor işte o zaman zarfında suyum gelirde bebeğimi kaybedersem ,mesela diyetisyene gideyim diyorum , nasılsa doktor için dışarı çıkıcam, benim doktorun odasından çıkıp diyetisyenin odasına gidene kadar ya o arada suyum gelirse, işte arkadaşım hep korkularım bunlar canım, sen nasıl üstesinden geliyorsun arkadaşım.

güldenaz nerelerde uzun zamandır göremiyorum..
fusbor senin durumun nasıl canım?

canım her gün okuyorum forumu,çok şükür iyiyim.bu haftaları görmek bir hayaldı.tabiki daha tehlikeli haftaları atlatmadım.yarencim 2010 u bitirirsek allahın izniyle inşallah daha sonrai haftalarıda görürüz.tabi her şey kısmet .sevtuncum sen hep iyi şeyler düşün benimde bebeğim öleli 1 sene olucak .rabbim büyük onun ömrünü abisine kardeşine versin die dua ediyorum tabiki yine korkularımız oluyor ama sen elinden geleni yap yeter.kimseyi kafana takma .

merhaba arkadaşlar
hamile arkadaşlar inş sağlıcakla bebeklerini kucaklarlar...
hamile kalmak isteyen arkadaşlarada rabbim kısa zamnda nasip edip sonunda da sağlıcakla kucaklamayı nasip etsin...
alla (cc) yardımcınız olsun...

kızlar ya benim bir sorum var
malum sorunlu hamilelik, sonra erken doğum derken cinsel hayatımız yoktu...
eşim sağolsun ne hamileyken nede şimdi beni zorlamadı istemedide...
şimdide sen iyice kendini iyi hisset diyor...
ama benim bu konuda pskolojim biraz bozuk galiba...
kaç gündür eşime tuaf davranıyorum az gecikse nerdeydin nere gittin nere uğradın sorguya çekiyorum...
üstelik gittiği yerede tel etmeden duramıyorum...
saçmaladığım farkındayım ama ne bilim işte...
benim sorum ben doğum yapalı 21 gün oldu 4-5 gündürden akıntım yok, yani temizim...
acaba ilişkinin zararı olurmu?
nette araştırıyorum da doğumdan sonra 6 hafta diyor ama bizlerin ki erken doğum olduğu için aynı şey geçerlimi bilmiyorum....
bu arada ben 18 haftalık normal doğum yaptım sonra da içeriyi temizlemek için kürtaj oldum...
haftaya dr a gitmeyi düşünüyorum
ama şimdilik bu konuda bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim...

Öncelikle başın saolsun arkadaşım hissetteğin şeyler doğal insan çok farklı bi ruh hali içinde oluyor takıyor bazı şeylere zamanla aşabiliyor ancak..bende 20 haftalık ikizlerimi erken doğumla kaybettim normal doğumdu sonrasında bende kürtaj oldum doktor 1 ay ilişki yasak demişti bana ondan sonraki 2 ayda korunmamız gerektiğini söylemişti sende bi kaç gün daha bekle istersen 1 ay dolsun bide doktora danışabilirsin tabii her doktor farklı tavsiyelerde bulunabiliyor...

fadikcim böyle davranman çok normal ve eşin zaten anlayış göstermiş beraberlik konusunda ise 40 gün ilişki yasak ayrıca dinende zaten günah diye yani biliyorum. 40 günün dolmasına 19 günün kalmış biraz daha bekle çünkü daha rahim kendini toparlamadı bana 40 gün ilişki yasak demişdi ayrıca ben kitaplardan da okumuşdum aynı adetliyken ilişki yasaksa lohusalık halinde de ilişki yasak ve günah diye yazıyordu internetde de yazıyordu aynıları

EDACIM doğumu konuşmak bana şimdilik biraz uzak gibi geliyor çok şükür gerçi çoğu gitti azı kaldı ama işte bu günleri bile görmek bize mucize olduğu için iki ay şimdi bana çok uzak bir zaman geliyor doktorumlada şimdiye kadar hiç konuşmadık belki bu sefer konuşuruz,dikişimde bir sorun yoktu 15 gün önce gittiğimde herşey normal demişti doktor..bebeğimi sağ salim kucağıma alayımda aslında doğum nasıl olursa olsun diyorum şimdilik..
GÜLDENAZCIM seninde iyi olmana sevindim canım.. inşallah bundan sonrada herşey yolunda gider arkadaşım..
FUSBORCUM maşallah sende iyi gidiyosun hiç panikleme canım bende hamile kaldığımda senin gibi kafamda bu sorulara cevap arıyordum ama Allah kolaylığını ve sabrını veriyor canım dikişinde veya başka bir sağlık sorunun çıkmayınca herşey yolunda gidiyor genelde canım dikkat ettikten sonra çok fazla panik yapmana gerek yok ani hareketlerden ve kendini yormadıkdan sonra asansöre binmekle veya arabaya binmekle birşey olmaz canım o kadar korkmana gerek yok..bana en son gittğimde doktorum arada eşinle kısa mesafede bir yakınına 1-2 saatliğine ev gezmesine gidebilirsin bile dedi ama ben yinede gitmiyorum çünkü benim evim dördüncü kat ve asansör yok inip çıkmamak için onca merdiveni sadece doktora gidince dışarı çıktım..
FADİKCİM bende 21 haftalık normal doğum yapmıştım önceden ve ne olursa olsun lohusa sayılıyorsun denmişti ve 40 gün diyorlar ilişki için eşinde ısrar etmiyorsa 40 çıktıktan sonra ne zaman kendini hazır hissedersen olabilir bence kendini zorlama..

Arkadaşlar mrb.. doktor bana 26. haftamda erken doğum riskin var dediğinde kendimi çok kötü hissetmiştim.. eşimle çok endişelendik.. buradaki aynı durumda olan arkadaşların yazdıklarıyla moral buluyorduk.. her hafta'' bir hafta daha beklese bebeğimiz'' diye dua ettik.. 2 buçuk ay boyunca sürekli yattım.. bazen yemek yemeye bile kalkmadım.. şimdi çok şükür 40. haftamıza geldik.. Allah'a ne kadar şükretsek az.. İnşallah bebeğimizi sağ sağlim alırız kucağımıza..
ben buradan okuduklarımla moral buldum.. belki benim yazdıklarım da başkalarına umut olur diye yazıyorum.. bol bol dua edin ve dinlenin.. herkese hayırlı doğumlar diliyorum.. Allah hepimizin yardımcısı olsun..

fadikcım icroka katılıyorum canım ne kaldıki şunun şurasında bebem benim bizde 40 çıksın derler eger erken olursan eşinle günahı çok bide rahim 6 ayda anca kendini yeniliyomuş genede sen bilirsin ben 4 buçuk aylık dogum yaptım peşine adet oldum bekledi garibim allah yardımcın olsun bebem bu arad güzel dileklerin için sag ol arkadaşım bende artık kafayı takmamaya çalışıyorum ne çarte ama allahım eyüp sabrı versin ne deyim

Son düzenleme:

merhaba ben araniza yeni katildim birsey sora bilirmiyim sende tek bebekmi birde dikis atilmismiydi ben suan 28 haftalik oldum 24.haftadan doktor erken dogum riski var dedi 16 haftamda serklaj bile atilmis yani nasil gecirdin zamanini rahim agzi uzunlugu kacdi uzun oldu biraz ama merak ediyorum

mrb kızlar ben bu siteyi defalarca okudum.ama keşke diyorum bebeğimi kaybetmeden önce denk gelseydim.22 haftalık bebeğimi erken doğurdum.son hafta kanlı akıntı geldi doktoruma hergün gittik.yok bişey bebek iyi ultrasonda bakıp diyor.eşimin yanında bana alttan baktırma bana yok bişey dedi.neyse 2 gün sonra gece gittik sancıyla suyum geldi.neden daha önce gelmedin demez mi.neyse artık bunları düşünmüyorum çünkü yeniden hamileyim.15 haftalık.başka bir doktora gidiyorum.rahim ağzımı bayramdan önce ölçtü 28mm dedi kısa serklaj yapıcam dedi.bayramdan sonra pzt ölçtü 27.5mm olmuş.halbuki hiç iş yapadım.eşim hep yemek temizlik herşeyi yaptı.neyse 2 gün önce serklaj oldum.doktor prepar serum nidilat proluton rhogam yaptı.birde enfeksiyon için penisilin antibiyotik istedim gerek yok ben temizliği amelyattan önce yaptım dedi.neyse dün çıktık hastaneden dün akşam ateşlendim.ve çamaşırım sarı sümüksü akıntı geldi.çok korktum.bu enfeksiyonmu sizce bebeğe geçer mi ne yapmalıyım?

canım benim hoş geldin aramıza bu arada başın sag olsun bende 2 melegimi gönderdim banada dikiş dendi ne kadar sonra 2 bebege vesile oldun merak ettim beni aydınlatırsan sevinirin o akıntıyı doktoruna sor arada canım vakiy kaybetmeden derim ben allahım sag saglim kucagına almayı nasip etsin ben eylülde dogum yaptım ocak gibi nasip olursa bebege vesile olucam

geçmiş olsun inş vaktinde sağ salimkavuşursun bebeğine gelen akıntın için doktorunla görüş bence cnm için rahat etsin iltihapsada ilaç verir zaten ihmal etme

mrb ysmn_.. ben 26. haftamdaydım, doktor rahim 2,5 cm olmuş dedi.zaten 4,5 aylıkken dönmüştü bebeğim.. dikiş atılmadı. magnezyum kullanmaya başladım. ben sadece yattım.. hiç bir iş yapmadım..doktor kontrolleri dışında dışarıya çıkmadım.. daha sonra doktora gittiğimde rahimle ilgili problem normale dönmüş dedi.. zaten ben de kendimi daha iyi hissediyordum.. yine de kalkmadım.. yatmaya devam ettim. sağolsun eşim ve kayınvalidem bana çok yardımcı oldular.. benim tek bebek.. burda benden daha zor durumda olup hamileliğini sürdüren arkadaşlar vardı.. inşallah sen de bebeğini sağ sağlim alırsın kucağına..

canım beni nasıl rahatlattın anlatamam, hada bi umutla bakıyorum şimdi, teşekkürler canısı.

Edamercin sanada tesekkürler canım.

hoşgeldin pınar
maşallah canım ne güzel 40. haftaya kadar gelmişsiniz...
rabbim sağlıcakla kucaklamayıda nasip etsin...
allah yardımcınız olsun...

canım sağlık açısından 40 gün beklemek şartmış...
ben bizimki erken doğum diye belki dedim...
ama aynıymış...
dinen de bazıları kan tamamen kesildikten sonra bir namaz vakti bekleyip ilişki olabilir diyor...
bazılarıda kan kesilse bile namaz kılınır oruç tutulur ama ilişki için 40 beklemek lazım diyor....
hayırlısı artık...

evet canım lohusayken cinsel ilişki büyük günah bunu biliyorum...
ama hani benim kan kesildi temizlendim diye belki dedim...
ama zaten sağlık açısındanda iyi değilmiş...
canım birde lohusalık illa kırk gün olacak diye birşey yokmuş...
her kadının farklı olabiliyormuş...
kırk gün en fazla günüymüş zaten kırktan sonrası özür sayılıyor...
mesala benim 18 gün falan sürdü bu satten sonra abdestimi alıp namaz kılabilirim...
ama ilişki için en sağlıklısı 40 günü beklemek...
yada en az 1 ay beklemek diye düşünüyorum...

canım eğer sendeki kitaplarda daha net cevaplar varsa paylaşabilirmisin?

sağol canım ben belki erken doğum farklı olur diyordum...
demek aynı...
eşim çok anlayışlı ısrar etmiyor ama zorlandığını istediğinide biliyorum...
neyse hayırlısı artık az daha sabır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…