- 6 Ekim 2008
- 6.786
- 54
- 358
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #6.421
öncelikle başınız sağolsun....mrb kızlar ben bu siteyi defalarca okudum.ama keşke diyorum bebeğimi kaybetmeden önce denk gelseydim.22 haftalık bebeğimi erken doğurdum.son hafta kanlı akıntı geldi doktoruma hergün gittik.yok bişey bebek iyi ultrasonda bakıp diyor.eşimin yanında bana alttan baktırma bana yok bişey dedi.neyse 2 gün sonra gece gittik sancıyla suyum geldi.neden daha önce gelmedin demez mi.neyse artık bunları düşünmüyorum çünkü yeniden hamileyim.15 haftalık.başka bir doktora gidiyorum.rahim ağzımı bayramdan önce ölçtü 28mm dedi kısa serklaj yapıcam dedi.bayramdan sonra pzt ölçtü 27.5mm olmuş.halbuki hiç iş yapadım.eşim hep yemek temizlik herşeyi yaptı.neyse 2 gün önce serklaj oldum.doktor prepar serum nidilat proluton rhogam yaptı.birde enfeksiyon için penisilin antibiyotik istedim gerek yok ben temizliği amelyattan önce yaptım dedi.neyse dün çıktık hastaneden dün akşam ateşlendim.ve çamaşırım sarı sümüksü akıntı geldi.çok korktum.bu enfeksiyonmu sizce bebeğe geçer mi ne yapmalıyım?
Öncelikle başın saolsun arkadaşım hissetteğin şeyler doğal insan çok farklı bi ruh hali içinde oluyor takıyor bazı şeylere zamanla aşabiliyor ancak..bende 20 haftalık ikizlerimi erken doğumla kaybettim normal doğumdu sonrasında bende kürtaj oldum doktor 1 ay ilişki yasak demişti bana ondan sonraki 2 ayda korunmamız gerektiğini söylemişti sende bi kaç gün daha bekle istersen 1 ay dolsun bide doktora danışabilirsin tabii her doktor farklı tavsiyelerde bulunabiliyor...
sevtuncum az kalmış müjdeli haberlerle gel inş vesilşe derken tedavi ilşmi olucak bebişin
amin canim insallah herkes bebegine sagsalim kavusur bende birde ikiz oldugu icin korkuyorum benim birde anlamadigim kendi doktorum 27.3mm dedi inanamadim baska 3 ayri doktora gittim ucude 35-36mm diyorlar yani doktorummu yanlis yoksa yalanmi soyluyor pek anlayamadimmrb ysmn_.. ben 26. haftamdaydım, doktor rahim 2,5 cm olmuş dedi.zaten 4,5 aylıkken dönmüştü bebeğim.. dikiş atılmadı. magnezyum kullanmaya başladım. ben sadece yattım.. hiç bir iş yapmadım..doktor kontrolleri dışında dışarıya çıkmadım.. daha sonra doktora gittiğimde rahimle ilgili problem normale dönmüş dedi.. zaten ben de kendimi daha iyi hissediyordum.. yine de kalkmadım.. yatmaya devam ettim. sağolsun eşim ve kayınvalidem bana çok yardımcı oldular.. benim tek bebek.. burda benden daha zor durumda olup hamileliğini sürdüren arkadaşlar vardı.. inşallah sen de bebeğini sağ sağlim alırsın kucağına..
cevabın için sağol canım...canım elimdeki kitapda 40 günden önce bitmişse kanaması diyor abdest alabilir diyor ancak kanaması varken ilişki, kuran tutmak vs yasak diyor ancak mesela 15 gün kanaman olup sonra kesilirsen tekrardan kanaman olursa bu lohusalık halinden sayılır yazıyor eyer ilişki için hazırım diyorsan kendin bilirsin canım ama benim doktorum 40 günde rahim toparlar demişdi
canım dr lar 3 ile 6 ay bekleyin diyorlar...canım bebek için ddeeim korunmayı bırakın dedi doktor ocakta ocakta başlıcam allah izin verirse önümdeki engeller kalkıcak anlıcagım ben korunmasam doktor hanım zor hamile kalıyorum dedim ama oda rahimin dinlenmesi lazım dedi dikiş tutmaz çünkü dediBende pko var bakalım işşallah gene kendiliginden hamile kalırım canm
gecmis olsun canim anlayamadim nasil yani ip parcasi geldi serklajinmi acilmisteş. ederim arkadaşlar.akıntı için doktora laştım ipler iltihapmış.antibiyotik verdi.bu seferde akşamüstü idrar yaparken elime ip parçası geldi.allahım ne oluyor ya dedim.doktorsa yine ulaşamadım.bilmiyorum artık inş. önemli değildir.öyle umut ediyorum.sevtuncum ben 4 ay sonra kendiliğimden hamile kaldım.yumurtlama günümü takip ettim.doktorlar yapma demişti ama yapınca hiçbişe demediler.çünkü rahim kendini toplamıştı.hiç korkma doktorlar hep abartıyor.psikolojik olarak hazır hissediğinde ve detaylı usg baktır.rahim toplanmışsa yap bence valla benim yaşım geçiyor.zaten ilkini zor yapmıştım.yumurtalarım ne kadar kaldı kimbilir.
cevabın için sağol canım...
ben de biraz daha beklemeye karar verdim...
hem bakarım yine kanama olacakmı diye....
eğer kanama olmasada yinede rahim kendini toparlasın...
evet canım dr ların çoğu 40 gün veya 6 hafta diyorlarmış...
canım dr lar 3 ile 6 ay bekleyin diyorlar...
gerçi herkesin dyrumu farklı ama sende hemen hamile kalamıyormuşsun...
bu yüzden diyorum 1 ay öncemi başlasan çalışmalara...
hakkında hayırlısı olsun canım...
inş bebeğin fazla bekletmeden doğal yolla gelir...
teş. ederim arkadaşlar.akıntı için doktora laştım ipler iltihapmış.antibiyotik verdi.bu seferde akşamüstü idrar yaparken elime ip parçası geldi.allahım ne oluyor ya dedim.doktorsa yine ulaşamadım.bilmiyorum artık inş. önemli değildir.öyle umut ediyorum.sevtuncum ben 4 ay sonra kendiliğimden hamile kaldım.yumurtlama günümü takip ettim.doktorlar yapma demişti ama yapınca hiçbişe demediler.çünkü rahim kendini toplamıştı.hiç korkma doktorlar hep abartıyor.psikolojik olarak hazır hissediğinde ve detaylı usg baktır.rahim toplanmışsa yap bence valla benim yaşım geçiyor.zaten ilkini zor yapmıştım.yumurtalarım ne kadar kaldı kimbilir.
Bende ayni dikis atildi ama 16haftamda onlem amacli ikiz oldugu icin sende rahim agzi kac cm soyledimi doktorun?ysmn_ valla elime bir parça ip geldi.doktorun yazdığığ ameliyat raporunda ipek 1ve 2numaralı ipek iplikle dikildiği yazıyor.ve elime gelen ip beyazdı.ama bidaha gelmedi.mc donald yöntemi ile dikildi.yani alttan.
canım benim bende dedim ama çok agır bir kürtaj geçirdin hem bedenen hemde ruhen hazır degilsin dedi doktorum folik plas ve çinko hapı verdi diger adıyla zinco hapı verdi 3 ay içiceksin bide hamile kalınca devam edicez bu ilaçlarında yanlarına ilave edicez dedi bizim topigede beklerim dilegim anne olmak topigi ordaki arkadaşlarımda aynı bizim gibi arkadaşlar beklerim yani sizleri yakından çok tanımak isterim iyiki varsınız sizler sayesinde çok şeyler ögrendim allah hepinizden razı olsun beni bilgilendirdiginiz için
inşallah güzelim
hepimiz hayırlısıyla doldurcaz günlerimizi
sizlerin de en riskli zamanlarınız geçti
bundan sonra bebişlerinizi içerde tutabildiğiniz her gün onların küvözde kalma süresini düşürecek ve sonunda doğumdan direk kucağınıza alacağınız günlere ereceksiniz hepimizin dualarıyla ve en önemlisi kendi inancınız motivasyonunuz ve çabalarınızla
en gurur verici olansa bizlerin sayesinde daha önce kayıp yaşamış anne adayları için gerçekleşmiş umut hikayeleri olarak burada olacağız
arkadaşlar yine geçmişi okuyordum...
23-12-2008 tarihin de yazılmış bu arkadaşımızın mesajındaki bu cümleye takıldım...
gerçekten çok doğru söylemiş...
henüz acım daha yeni ama geçmişi okudukça demek ki başarılabiliyormuş diyorum...
ve bunlar bana umut oluyor...
allah ın izniyle inş bundan sonra herşey daha güzel olacak...
canım benim rahim ağzı boyum 28mm idi.15 gün sonra ameliyat olacağım için ölçüldüğünde 27.5mm olmuş yani kısalmış.hiç iş yapmadığım halde.sen şuan kaçıncı haftadasın ?Bende ayni dikis atildi ama 16haftamda onlem amacli ikiz oldugu icin sende rahim agzi kac cm soyledimi doktorun?
kalkma arkadaşım..yatmaya devam et..Çok sıkılacaksın ama dayan..Yata yata büyüttük karnımızdaki sıpacıklarımızı..valla eşim hiç iş yaptırmıyor.ama işten gelip.temizlik yemek bulaşık yıkıyor.dün gece isyanlardaydı.tayinimi izmire aldırıcam diye.ailelerimizden mutlaka biri sana bakardı falan.baya üzüldüm haline annemi çağıralım diyorum ta erzuurum ve babam ve torununa bakıyor.yardımcı alalım diyorum yok ben yaparım diyor.ama çok yoruluyor.kalkıp en azından yemekleri yapayım diyorum hayır diyor.hem burdaki sağlıklı doğum yapan arkadaşlar hiç kalkmamış.bu kadar ameliyat oldum.yeniden erken doğar herşey boşa gider diyede korkuyorum.çok zor.Allah yardımcımız olsun.resmen ikilemde kaldım kalkayım mı kalkmayayım mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?