Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
öncelikle başınız sağolsun....
rabbim bir daha yaşatmasın...
maşallah demek yine hamilesiniz rabbim sağ salim kucaklamanızı nasip etsin...
akıntı için pek bilgim yok ama muhakka dr danış derim...
çünkü bizim durumumuzdaki hamileler için enfeksiyon daha da tehlikeli...

sağol arkadaşım seninde başın sağolsun....
rabbim bir daha yaşatmasın....

bilgileirn içinde sağol eğer 40 gün beklenmese bile ben de en az 1 ay beklemek gerek diye düşünüyorum...
bakalım hayırlısı az daha sabır gerek...

o zaman dr size toplam 3 ay mı korunun dedi...
ben daha bu konuları dr la hiç konuşmadım ama ben de uzun zaman korunmak istemiyorum....
çünkü zaten eşimde erkek infertiletesi var benimde tek tüpüm tıkalı...
bu yüzden hemen hamile kalamıyorum...
yani diğer hamileliklerim öğle olmuştu...
ilki 1 sene
2.si 6 ay
3.sü 1.5 sene
4. ise 3 sene 2 ay gibi bir zamanda olmuştu...
hatta 4. için tedaye adım atmıştık ama doğal yolla gelmişti meleğim...

ayer82 akıntılar konusunda doktorunu haberdar etmende fayda var canım..sümüksü akıntılar genelde tedirginlik yaratıyor doktorunla görüşürsen kafanda rahat olur en azından canım.. geçmiş olsun...

Son düzenleme:
canım elimdeki kitapda 40 günden önce bitmişse kanaması diyor abdest alabilir diyor ancak kanaması varken ilişki, kuran tutmak vs yasak diyor ancak mesela 15 gün kanaman olup sonra kesilirsen tekrardan kanaman olursa bu lohusalık halinden sayılır yazıyor eyer ilişki için hazırım diyorsan kendin bilirsin canım ama benim doktorum 40 günde rahim toparlar demişdi

sevtuncum az kalmış müjdeli haberlerle gel inş vesilşe derken tedavi ilşmi olucak bebişin

canım bebek için ddeeim korunmayı bırakın dedi doktor ocakta ocakta başlıcam allah izin verirse önümdeki engeller kalkıcak anlıcagım ben korunmasam doktor hanım zor hamile kalıyorum dedim ama oda rahimin dinlenmesi lazım dedi dikiş tutmaz çünkü dedi Bende pko var bakalım işşallah gene kendiliginden hamile kalırım canm

amin canim insallah herkes bebegine sagsalim kavusur bende birde ikiz oldugu icin korkuyorum benim birde anlamadigim kendi doktorum 27.3mm dedi inanamadim baska 3 ayri doktora gittim ucude 35-36mm diyorlar yani doktorummu yanlis yoksa yalanmi soyluyor pek anlayamadim

cevabın için sağol canım...
ben de biraz daha beklemeye karar verdim...
hem bakarım yine kanama olacakmı diye....
eğer kanama olmasada yinede rahim kendini toparlasın...
evet canım dr ların çoğu 40 gün veya 6 hafta diyorlarmış...

canım dr lar 3 ile 6 ay bekleyin diyorlar...
gerçi herkesin dyrumu farklı ama sende hemen hamile kalamıyormuşsun...
bu yüzden diyorum 1 ay öncemi başlasan çalışmalara...
hakkında hayırlısı olsun canım...
inş bebeğin fazla bekletmeden doğal yolla gelir...

arkadaşlar topiği baştan okumaya başladım...
heyacanla her mesajı tek tek okuyorum...
çok mücadele eden arkladaşlar var...
hepsinin sonunu çok merak ediyorum...
henüz 50 sayfadayım gücüm yeterse zaman zaman hepsini okuyacağım...
çünkü çok faydalı bilgiler öğreniyorum hemde rabbim nasip ederde hamile kalırsam nelere dikket etmem gerektiği konusunda araştırma yapmış oluyorum...
rabbim bu uğurda uğraş veren bütün kardeşlerimizin yardımcısı olsun...
hamile kalmak isteyenlere kısa zaman da sağlıklı hamilelikler, hamile olanlarada sağlıcakla bebeklerini kucaklamalarını nasip etsin...aminn:..

teş. ederim arkadaşlar.akıntı için doktora laştım ipler iltihapmış.antibiyotik verdi.bu seferde akşamüstü idrar yaparken elime ip parçası geldi.allahım ne oluyor ya dedim.doktorsa yine ulaşamadım.bilmiyorum artık inş. önemli değildir.öyle umut ediyorum.sevtuncum ben 4 ay sonra kendiliğimden hamile kaldım.yumurtlama günümü takip ettim.doktorlar yapma demişti ama yapınca hiçbişe demediler.çünkü rahim kendini toplamıştı.hiç korkma doktorlar hep abartıyor.psikolojik olarak hazır hissediğinde ve detaylı usg baktır.rahim toplanmışsa yap bence valla benim yaşım geçiyor.zaten ilkini zor yapmıştım.yumurtalarım ne kadar kaldı kimbilir.

gecmis olsun canim anlayamadim nasil yani ip parcasi geldi serklajinmi acilmis

canım benim bende dedim ama çok agır bir kürtaj geçirdin hem bedenen hemde ruhen hazır degilsin dedi doktorum folik plas ve çinko hapı verdi diger adıyla zinco hapı verdi 3 ay içiceksin bide hamile kalınca devam edicez bu ilaçlarında yanlarına ilave edicez dedi bizim topigede beklerim dilegim anne olmak topigi ordaki arkadaşlarımda aynı bizim gibi arkadaşlar beklerim yani sizleri yakından çok tanımak isterim iyiki varsınız sizler sayesinde çok şeyler ögrendim allah hepinizden razı olsun beni bilgilendirdiginiz için

canım benim bildigim tel gibi bişeyle dikiyolar iple degil yanlışım varsa biri beni düzeltsin lütfen ama 4 çeşit var serklaj ipi ama en çok mekdanıls türü kullanılıyomuş bebegini sag saglim alırsın işşallah canım rabbim bizede nesip etsin tez zamanda canım sen ne kadarlık kaybettin

ysmn_ valla elime bir parça ip geldi.doktorun yazdığığ ameliyat raporunda ipek 1ve 2numaralı ipek iplikle dikildiği yazıyor.ve elime gelen ip beyazdı.ama bidaha gelmedi.mc donald yöntemi ile dikildi.yani alttan.

ysmn_ valla elime bir parça ip geldi.doktorun yazdığığ ameliyat raporunda ipek 1ve 2numaralı ipek iplikle dikildiği yazıyor.ve elime gelen ip beyazdı.ama bidaha gelmedi.mc donald yöntemi ile dikildi.yani alttan.
Bende ayni dikis atildi ama 16haftamda onlem amacli ikiz oldugu icin sende rahim agzi kac cm soyledimi doktorun?

anladım canım hakkında hayırlısı olsun...
takıldığın topiği biliyorum canım
ama bu sıralar okumam gereken çok topik var...
şu araştırma işlerimi bir halledeyim sohbete gelirim sonra...

arkadaşlar ben de dr araştırmaktayım...
istanbulda riskli gebelik uzmanı önerileriniz varsa bekliyorum...
anadolu yakası olması tercihim
biliyorsunuz durumumuz riskli oluyor
hem zaman hem de yorulmak bakımından dr un yakın olması daha iyi olur diye düşünüyorum...
ama buralarda bulamassam mecbur karşıda olabilir...
birde belirli bir fakülte veya araştırma hastanesine bağlı olsa daha iyi olur...
çünkü gerektiğinde testleri ve oparasyonları en azından sgk ile karşılamış oluruz...
çünkü maddi olarak durumumuz çok kötü olmasada çokta iyi değil...
önerilerinizi bekliyorum....

Son düzenleme:

arkadaşlar yine geçmişi okuyordum...
23-12-2008 tarihin de yazılmış bu arkadaşımızın mesajındaki bu cümleye takıldım...
gerçekten çok doğru söylemiş...
henüz acım daha yeni ama geçmişi okudukça demek ki başarılabiliyormuş diyorum...
ve bunlar bana umut oluyor...
allah ın izniyle inş bundan sonra herşey daha güzel olacak...

Son düzenleme:

selam canim senin sorunun nedir ben daha yeni kayit oldugum icin bilmiyorum

Bende ayni dikis atildi ama 16haftamda onlem amacli ikiz oldugu icin sende rahim agzi kac cm soyledimi doktorun?
canım benim rahim ağzı boyum 28mm idi.15 gün sonra ameliyat olacağım için ölçüldüğünde 27.5mm olmuş yani kısalmış.hiç iş yapmadığım halde.sen şuan kaçıncı haftadasın ?

valla eşim hiç iş yaptırmıyor.ama işten gelip.temizlik yemek bulaşık yıkıyor.dün gece isyanlardaydı.tayinimi izmire aldırıcam diye.ailelerimizden mutlaka biri sana bakardı falan.baya üzüldüm haline annemi çağıralım diyorum ta erzuurum ve babam ve torununa bakıyor.yardımcı alalım diyorum yok ben yaparım diyor.ama çok yoruluyor.kalkıp en azından yemekleri yapayım diyorum hayır diyor.hem burdaki sağlıklı doğum yapan arkadaşlar hiç kalkmamış.bu kadar ameliyat oldum.yeniden erken doğar herşey boşa gider diyede korkuyorum.çok zor.Allah yardımcımız olsun.resmen ikilemde kaldım kalkayım mı kalkmayayım mı?

Arkadaşlar,40 gün süren loğusa kanaması ortalama bir değer..Daha kısa veya daha uzun süreli sürebilir..O yüzden illa 40 gün olucak diye düşünmeyin..
benim loğusa kanamam 70 küsur gün sürmüştü...

kalkma arkadaşım..yatmaya devam et..Çok sıkılacaksın ama dayan..Yata yata büyüttük karnımızdaki sıpacıklarımızı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…