- 27 Nisan 2010
- 662
- 79
- 318
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #6.441
arkadaşım inanırmısın bende senin eski msjlarını tarıyordum.sen serklaj konusunda deneyimli ve bilgili olduğun için bişeyler öğrenmeye çalışıyordum.inş.bebişlerin iyidir.kalkma arkadaşım..yatmaya devam et..Çok sıkılacaksın ama dayan..Yata yata büyüttük karnımızdaki sıpacıklarımızı..
canım benim rahim ağzı boyum 28mm idi.15 gün sonra ameliyat olacağım için ölçüldüğünde 27.5mm olmuş yani kısalmış.hiç iş yapmadığım halde.sen şuan kaçıncı haftadasın ?
canım 7 sene olmadı 2 sene korunduk yasak dedi doktor 4 sene tedavi görüdüm olmadı
sonra tedaviyi bıraktım allah tarafından 16 mayısta hamile oldugumu ögrendim ilk oglumda altan baktılar sonra muayeneye gittigimde dedi doktorum rahiminin boyu kısa dedi dikilicek dedi herneyse bu ogluma hamile kaldıgımda doktora dedim açıklık var diye adam suratıma dediki hamile kalınca bakılıyo rahim o doktor yanlış baktı dedi 2 kere kanamam oldu acıle gittik rahim kapalı dedi doktor okadar güvenilir konuşştugu her gittigimizde özele gidiyoduk garip eşim dediki özele gidelim 7 sene sonra oldu bu dedi bu garibim buldu buluşturdu denkleştirdi doktor baralarını sigorta yok tabi benim 200 tl tutuyodu ilaçlar doktor filan her gittigimde bak dedim 4 aylıkken bakılıyo dedi bana 4 aylıkken bktı bişey yok dedi korkma eşime dedi saglıklı hamilelik geçiriyo şimdi biz diksek o rahimi iltaap olur erken dogum olur dedi ah eşimde kaynanamda ona güvendiler ben dedim diktirelim dedim eşimde dediki ilattap oluyomuş canım dedi bebekge bişey olursa vicdan azabı çekersin dedi 3 kere sigortaya gittik açıklık yok dedi en son cumartesi kanama oldu pembemsi şöyle aşırı tabi
acile gittik baktılar eşim dedi doktoruma eve getirdik doktor bey açıklı yok ne yapalım dedi oda yatsın dedi bana namazı bile kıldırmadı doktor pazartesi doktorun muayenesine gittik herşey normal diye eve yolladı yattın salı günü kanamam oldu eşimi aradım kanama var diye bu arada ara ara geliyo çok az eşime dedim oda doktoru aradı doktor demiş yatsın herşey normal anca adet kanı gibi gelirse gidin acile demiş eşime dedim gel garibim işini bıraktı geldi ama ne çare acile gittik kimseler yok meydanda nasıl aglıyorum nasıl yalvarıyorum
doktor yokmu diye geldi doktor baktı altan demezmi suratıma bebegin kesesi aşagıya inmiş dogumun gelmiş disarı çıktım eşim dedi hadi gidiyomuyuz dedi ne gitmesi dogumum gelmiş
dedim o suratını hayatta unutamıyorum eşim hemen doktoru aradı yalvardı gel bak diye para ne kadarsa veririm dedi gelmedi benimle ilgilenen doktorla konuştu yatırdılar dogumumu beklediler ben nasıl aglıyorum çok çırpındım kimse görmedi beni o doktora güvendik acildekilerde açıklık yok demişti yatarken eşim aradı beni bende dedim beni bırak bak ne kadar beceriksiz karın var bebegi tutmasını bile beceremedi dedim hiç unutmuyorum bir doktor benle ilgilendi sigorta deyip geçmeyin sag olsun çok ilgilendiler hatta biri kızdı bana sen niye diktirmedin dedi bende doktor gerek görmedi dedi eger diktirseydin dedi burda degil şuan evinde yatıyor olurdum dedi serum taktılar sabaha kadar kaldım acilde sonra servise çıktım kendi doktorum geldi kanama kesildi agrım yok çok seviniyorum sabah doktorlar geziyoya profösörler gezerken demezmi bana neden yavrum diktirmedin diyince
hemen benim doktor atladı rahimin boyu iyi açıklık yok dedi doktor hemen dikin hastanın rahim,ini dedi kızdı o doktorlar hemen korkusundan eşimi yolladı git serklaj al gel diye seviniyoruz tabi dikilicek diye garibim gitti almaya yarı yolda geri geldi çünkü kanama başaladı dogumum geldi eşim gitti ben yatıyorum kaynanam var yanımda dedim anne benden sıcak bişey geliyo hemen tuvalete gittik bide ne görüyüm kan hemen doktorumu çagırdı doktor geldi baktı alttan ooooooo bu çocuk durmaz deyip elini taktı suyumu boşalltı
bende bir kan varmış yatak battı topuklarıma kadar oldun anlıcagım kaynanam dediki dişkilsin dedi gelin dedi dinlemedim dedi doktorda tabi tersledi tereyagı gibi üste çıktı
suyum boşaldı eşim geldi ultrosona geldim baktı yavrum 1 saatir canlıydı ama kalp atışları yavaş dedi gene dedi doktora kaynanam acilde böyle böyle demişler adam demezmi onlar pratisyen doktor bile degil diye gene tersledi bebegimi eşimin kaynanamın yanında dogurdum sancı geldikçe eşimin elini sıktım garibim bana dua ediyodu sonra doktorlar geldi herkezi çıkardı dışarı benle ilgilendiler eşim kaynanam eşimin ailesi hep yanımdaydı dışarda o kadar kalabalık vardıki sormayım rahat 20 kişi vardı sonradan gelenler hariç doktor dedi hadi canım ıkın diye ıkındım bebek dogdu eşim annasıne sarılıp çok aglamış bir allah demişim bagırırken bide bebegim gitti demişim eşim çok agladı dogumu ettim canlı canlı kürtaj ettiler beni öylede eziyet çektim yukarı çıktım yatagıma kaynanamın kardeşleri gelmişti bize abla bişey istiyomusunuz dedi bende dedim istedigimi sen veremezsın dedim aglamaya başladım çarşafı kererek suratıma beni gören başladı aglamaya hasteneden çıktık
eve geldik eşim sag olsun bana bir duş aldırdı yatırdı uyku nerde çok agladım dedim bagırasım var canım dedi oda dediki yataga yat agzına yastıgı kapa agla ben sen hastanede yatarken öyle yaptım dedi başladık aglamaya dedim dikilsin dedim dinlemediniz dedim oda doktor yanılttı dedi iliap olur dedi ondan erken dogum olur diye korktum dedi aksam yatıcaz levabaya gittim geldim eşim dedi üstünümü ısladın dedi o nerden çıktı dedim bir bakarımki gögüslerim hep süt olmuş pijamalarım ah yavrum bu aglumada nasıp olmadı emzirmek dedim başladık aglamaya ben fenalaşmışım gözümü açtıgımda eşim başımda aglıyodu hep bebegim gitti diye agladım yavrum dursaydı 7 ayın içinda olucaktı doktora gittik muayene etti herşey yolunda dedi açıklık var dikilicek dedi 3 aylıkken diktirdik
bu arada bebegi patolojiye verdiler arkadaşımın dedigi gibi kıyamadım ilk bebegime ama buı bebegi doktor mecbur vericez dedi eger bebekte birşey varsa ona göre önlemimizi alırız dedi istersen verme ama 3 gebeligin olunca ya bunuda kaybedersen ne olucak dedi bebegim 230 gram 22 santımdi verdik bir sonuç çıkmadı bogularak ölmüş diye çıktı eşime doktor öyle deyince demişki eşim benim uyuz doktora bebek dogarken yaşıyodu diye bebegim bacaklarımın arasında öldü o kadar agırıma gidiyoki şimdi ocaga kadar yasak bebek polik plas verdi bide çinko hapı verdi içiceksin bunu dedi ocakta nasip olursa tedaviye başlıcam allahım işşallah 3 çocugumun acısını göstermez rabbim tez zamanda hamile kalırımda acıları bir nevze durur allah hepimizin yardımcısı olsun canlarım
benide aranıza alırsanız çok memnun olurum canlarım sizlerle aşmak isterim bu konuyo allahım tez zamanda versin bebeklerimizi bizlere anneligi tadalım AMİNNNN
iyiler çok şükür canım,Allah sizlere de nasib etsin inşallah..arkadaşım inanırmısın bende senin eski msjlarını tarıyordum.sen serklaj konusunda deneyimli ve bilgili olduğun için bişeyler öğrenmeye çalışıyordum.inş.bebişlerin iyidir.
canım rahim ağzı 1 günde de kısalabiliyor..Sen her tür ihtimale ve sonradan keşke dememek adına yat bence..Ultrason ölçümleri ultrason aletinden aletine ve ölçen dr. a göre değişiyor..Hatta aynı dr .5 dak sonra farklı,5 dak sonra farklı ölçüm yapabiliyor..19 haftamda rahim agzi 40mmdi canim 24.haftada 27mm olmustu dr yat dedi ama cok gezdim ben suan 29.haftamdayim persembe gunu kontrolum var bakalim kac olmus ben baska 3 dr daha gorundum kendi doktorumdan baska hepsi 35-36mm diyor yatmana gerek yok diyor ama bende anlamadim sen simdi kac haftadasin
iyiler çok şükür canım,Allah sizlere de nasib etsin inşallah..
canım rahim ağzı 1 günde de kısalabiliyor..Sen her tür ihtimale ve sonradan keşke dememek adına yat bence..Ultrason ölçümleri ultrason aletinden aletine ve ölçen dr. a göre değişiyor..Hatta aynı dr .5 dak sonra farklı,5 dak sonra farklı ölçüm yapabiliyor..
ben kullanmıştım canım..nidilat kullanmıştım..merhaba arkadaşlar sağlıklı hamilelikler diliyorum.bende sürekli yatanlardanım. 12+ larda atıldı dikişim.öncesinde 2 düşüğüm var 16 haftalık kayıplarım oldu.ikincisi dikişe rağmen düşmüştü.şimdi çok şükür 20 leri gördüm. rabbim hepimize kucağımıza almayı nasib etsin. evlat acısı göstermesin.tek kafama takılan bana kasılma önleyici,antibiyotik vs hiçbirşey vermedi doktorum. dikişlerim yüzünden çok akıntım oluyor onun için de 2-3 hafta arayla vajinal fitil veriyor doktorum.benim rahim yetersizliği dışında genetik kan pıhtılaşmam ve rahim anomalim var.daha öncede sormuştum ama cevap alamadım. tüm serklaj olanlar antibiyotik ve kasılma önleyici iğneler falan kullnadımı acaba??
canım benim 3 tane 6-7 haftalık düşüğüm vardı...selam canim senin sorunun nedir ben daha yeni kayit oldugum icin bilmiyorum
canım gerçekten zor ama kalkma bence...valla eşim hiç iş yaptırmıyor.ama işten gelip.temizlik yemek bulaşık yıkıyor.dün gece isyanlardaydı.tayinimi izmire aldırıcam diye.ailelerimizden mutlaka biri sana bakardı falan.baya üzüldüm haline annemi çağıralım diyorum ta erzuurum ve babam ve torununa bakıyor.yardımcı alalım diyorum yok ben yaparım diyor.ama çok yoruluyor.kalkıp en azından yemekleri yapayım diyorum hayır diyor.hem burdaki sağlıklı doğum yapan arkadaşlar hiç kalkmamış.bu kadar ameliyat oldum.yeniden erken doğar herşey boşa gider diyede korkuyorum.çok zor.Allah yardımcımız olsun.resmen ikilemde kaldım kalkayım mı kalkmayayım mı?
hoşgeldin nuraycım...merhaba arkadaşlar sağlıklı hamilelikler diliyorum.bende sürekli yatanlardanım. 12+ larda atıldı dikişim.öncesinde 2 düşüğüm var 16 haftalık kayıplarım oldu.ikincisi dikişe rağmen düşmüştü.şimdi çok şükür 20 leri gördüm. rabbim hepimize kucağımıza almayı nasib etsin. evlat acısı göstermesin.tek kafama takılan bana kasılma önleyici,antibiyotik vs hiçbirşey vermedi doktorum. dikişlerim yüzünden çok akıntım oluyor onun için de 2-3 hafta arayla vajinal fitil veriyor doktorum.benim rahim yetersizliği dışında genetik kan pıhtılaşmam ve rahim anomalim var.daha öncede sormuştum ama cevap alamadım. tüm serklaj olanlar antibiyotik ve kasılma önleyici iğneler falan kullnadımı acaba??
Banada doktorum 22.haftaya kadar vitaminler dışında ilaç vermedi.22.haftada kasılmalarım başladığı için prepar ve magnezyum verdi.merhaba arkadaşlar sağlıklı hamilelikler diliyorum.bende sürekli yatanlardanım. 12+ larda atıldı dikişim.öncesinde 2 düşüğüm var 16 haftalık kayıplarım oldu.ikincisi dikişe rağmen düşmüştü.şimdi çok şükür 20 leri gördüm. rabbim hepimize kucağımıza almayı nasib etsin. evlat acısı göstermesin.tek kafama takılan bana kasılma önleyici,antibiyotik vs hiçbirşey vermedi doktorum. dikişlerim yüzünden çok akıntım oluyor onun için de 2-3 hafta arayla vajinal fitil veriyor doktorum.benim rahim yetersizliği dışında genetik kan pıhtılaşmam ve rahim anomalim var.daha öncede sormuştum ama cevap alamadım. tüm serklaj olanlar antibiyotik ve kasılma önleyici iğneler falan kullnadımı acaba??
merhaba canim banada serklaj sonrasi antibyotik verdi doktot son bir aydada kasilma onleyici ilaclar kullaniyorum doktorunada bir sor istersenmerhaba arkadaşlar sağlıklı hamilelikler diliyorum.bende sürekli yatanlardanım. 12+ larda atıldı dikişim.öncesinde 2 düşüğüm var 16 haftalık kayıplarım oldu.ikincisi dikişe rağmen düşmüştü.şimdi çok şükür 20 leri gördüm. rabbim hepimize kucağımıza almayı nasib etsin. evlat acısı göstermesin.tek kafama takılan bana kasılma önleyici,antibiyotik vs hiçbirşey vermedi doktorum. dikişlerim yüzünden çok akıntım oluyor onun için de 2-3 hafta arayla vajinal fitil veriyor doktorum.benim rahim yetersizliği dışında genetik kan pıhtılaşmam ve rahim anomalim var.daha öncede sormuştum ama cevap alamadım. tüm serklaj olanlar antibiyotik ve kasılma önleyici iğneler falan kullnadımı acaba??
arkadaşım ben geçen salı serklaj oldum.daha önce 22 haftalık düşüğüm vardı. rahimazğı boyum kısa çıktı.bana ameliyattan önceki gece akşam proluton iğne yapıldı.ertesi gün serklaj yapıldı ve hemen ardından pre-par serum olarak 2 gün boyunca verildi.kan uyuşmazlığı olduğu için rhogam yapıldı.çıkarken nidilat kasılma önleyici 6 saatte bir verdi.eve geldik.iltihap gibi sarımsı sümüksü akıntı geldi.eşim gitti doktor ipler vücuda tepki vermiş diyip antibiyotik verdi.onuda 6 saatte bir kullanıyorum.iltihap bitti çok şükür.bir parça ip geldi wc de.ama bidaha gelmedi.doktor 20 haftalarda kasılmalar olucağı için eşime yine pre-par serum aldırdı.yedekte duruyor.her ihtimale karşı.merhaba arkadaşlar sağlıklı hamilelikler diliyorum.bende sürekli yatanlardanım. 12+ larda atıldı dikişim.öncesinde 2 düşüğüm var 16 haftalık kayıplarım oldu.ikincisi dikişe rağmen düşmüştü.şimdi çok şükür 20 leri gördüm. rabbim hepimize kucağımıza almayı nasib etsin. evlat acısı göstermesin.tek kafama takılan bana kasılma önleyici,antibiyotik vs hiçbirşey vermedi doktorum. dikişlerim yüzünden çok akıntım oluyor onun için de 2-3 hafta arayla vajinal fitil veriyor doktorum.benim rahim yetersizliği dışında genetik kan pıhtılaşmam ve rahim anomalim var.daha öncede sormuştum ama cevap alamadım. tüm serklaj olanlar antibiyotik ve kasılma önleyici iğneler falan kullnadımı acaba??
ben kullanmıştım canım..nidilat kullanmıştım..
hoşgeldin nuraycım...
allah yardımcın olsun... inş sağ salim kucaklarsın...
ben yeniyim canım....sorun hakkında arkadaşlar yardımcı olurlar inş...
Banada doktorum 22.haftaya kadar vitaminler dışında ilaç vermedi.22.haftada kasılmalarım başladığı için prepar ve magnezyum verdi.
merhaba canim banada serklaj sonrasi antibyotik verdi doktot son bir aydada kasilma onleyici ilaclar kullaniyorum doktorunada bir sor istersen
cok gecmis olsun canim uzme kendini yasadiklarin cok zor ınsallah tezbir zamanda hamile kalirsin
işşallah canım bENİM sag olasıngüzel dikeklerin için
yatinca pek kasilma olmuyor diye duydum ben belkide oyuzden vermedi ilac bana serklaj sonrasi 5gun endol fitil verdi agri olursa diye zaten kullanamadim birde 5gun boyunca kasilma onleyici verdi antibyotile beraberteşekkür ederim arkadaşlar.bana da doktorumun söylediği vücudun dikişe tepki veriyor o yüzden akıntın oluyor dedi. antibiyotik vermeyecekmisiniz diye sordum gerek yok fitil enfoksiyon artışını önler dedi.ama kasılma ile ilgili hiç ilaç yada serum vermedi,hatta kasılma olabileceğinden bahsetmedi sadece yatak istirahati verdi.son kontrolüm geçen haftaydı bir sonraki bir ay sonra.umarım sancı yada kasılma yaşamam.alah hepimizin yardımcısı olsun.
teşekkür ederim arkadaşlar.bana da doktorumun söylediği vücudun dikişe tepki veriyor o yüzden akıntın oluyor dedi. antibiyotik vermeyecekmisiniz diye sordum gerek yok fitil enfoksiyon artışını önler dedi.ama kasılma ile ilgili hiç ilaç yada serum vermedi,hatta kasılma olabileceğinden bahsetmedi sadece yatak istirahati verdi.son kontrolüm geçen haftaydı bir sonraki bir ay sonra.umarım sancı yada kasılma yaşamam.alah hepimizin yardımcısı olsun.
elam arkadaslar herkeze gecmis olsun insallah bebeklerimizi sag saglim almak nasip olur,bende suan tam 26 hafdaligim,gecen hafda kontrolumde doktorum rahim agzi boyunun kisalmaya basladigini söyledi daha cok erken bebek erken dogabilir dedi bu cumaya gun verdi tekrar kontrol edilip devam ediyorsa hastaneye yönlendirecejk,oradada yuvarlak gummi benzeri yuzuk dedilkleri seyi rahim icerisine takacaklar o sey orayai saglam tutmaya yariyormus,bi oglum var ondada ayni sorunu yasmisdim Allahdan sag saglim 40 hafdamizi gecirrip 41 hafdada dogumumu yapdim,insallah simdide öyle olur ama bi tarafdanda coook korkuyorum ya erken gelirse ,yardim edecek kimsemde yokki yatip dinleneyim gurbette tek esimle beraber iz oglumda daha19 aylik habire kucak isdiyor ama her seye ragmen dikkat etmeye calisiyorum cok zor gunler ALLAHyardimcimiz olsun hepimizin insallah
canım allah kolaylık versin.beimde 2.5 yaşında bir oğlum var.serklajlıyım çok zor.ilk oğlunu serklajsız mı 41.haftaya kdr getirdin?yüzük nasıl bişey daha önce hiç duymamıştım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?