Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
yatinca pek kasilma olmuyor diye duydum ben belkide oyuzden vermedi ilac bana serklaj sonrasi 5gun endol fitil verdi agri olursa diye zaten kullanamadim birde 5gun boyunca kasilma onleyici verdi antibyotile beraber

hayır ,yatınca da kasılma oluyor..Yatınca sadece rahim yerçekimine maruz kalmamış oluyor o kadar...tüm hamileliğim boyunca yattım,sadece wc ye kalktım..hatta hamileliğimin %80 i hastanede aylarca yatarak geçti..kasılmaları prepar ve magnezyum serumla durdurdular son zamanlarda...kızımın kafası rahim ağzındaydı,serklaj dikişi tutuyordu..32+4 de doğum yaptım..

arkadaşlar mrb.. erken doğum riski derken günümüz doldu ama bebek gelmiyo.. bugün nst'ye girdim fazla sancı çıkmıyo.. cuma günü tekrar nst'ye gircem durum yine aynıysa sezeryanla alıcak doktor..hakkımızda hayırlısı olur inşallah..Allahım hepimize kolaylık versin..

amin canim cumlemize,evet evde cocuk varsa daha bi zor oluyor,bana kalirsa 40 hafdam dolana dek yatarak riski en az seviyeye dusurmek isderim ama kucuk cocuklar anlamiyor isde ,yada ailemden biri olsayxdi muhakkak yardim ederdi uc ayliigina bakardi ogluma,ilk oglumu yuzuk dedikleri gummi takildikdan sonra 41 hafdam doldukdan sonra dogum ettim,tabi bende rahim agzi kisalmasi riski 7 inci ayimda baslamisdi suan biraz daha erken basldi 6bucuk aylik basladi ,cumaya kontrol edicekj doktorum sonra hastaneye yönlendirip yuzuk takilacak sanirim,ben almanyada yasiyorum burada dikis atilmiyor bildigim kadari ile yuzuk ameliyatsiz ve kolay oluyor takilmasi ,

massallah canim ne guzel riskli dönemi atlatmissin,insallah bizlerde o gunleri göruruz ALLAHhepimize gunumuz dolduktan sonra saglikli sekilde dogumlar nasip etsinamin

birde su serklaj neyaptiysa bana hic akintim yoktu serklaj sonrasi akinti bir basladi halada suruyor
büyük ihtimalle orada yabancı bir madde olduğu için oluyordur senin de akıntın.bana doktorum bunun doğuma kadar süreceğini, renkli olmadığı sürece sorun olmadığını söyledi.
ne güzel canım sağ salim kızına kavuşmuşsun, darısı bizlere inşallah.kasılmaların kaçıncı haftada başlamıştı ,prepar ve magnezyumu önlem olarak ta kullnadınız mı yoksa kasılmalarla mı başladınız??çok sordum ama kafam karışık içim rahat değil.doktorum nedense kasılma ile ilgili hiçbirşey vermiyor.belki çok ilaç kullandığım için bilemiyorum. bende rahim anomalisi olduğu için progestan ve pıhtılaşmam için de kan sulandırıcı iğne ve coraspin kullanıyorum..
rabbim tez zamanda sağlıkla kucağına almayı nasib etsin..

maşallah canım ne güzel son haftaya kadar gelmişsiniz...
rabbim sağlıcakla kucaklamayı da nasip etsin...

çocuk olunca daha zor tabi...
allah yardımcınız olsun...
bu yüzük işini ilk sizden duydum...
demek ki orda da onu kullanıyorlar...
eğer işe yarıyorsa çok iyi....
tekrar allah yardımcınız olsun...

Son düzenleme:

preparı serum olarak verdiler..çok çarpıntı yaptı.vücudum tolere edemedi..magnezyumu toz olarak suya ilave ederek içiyordum 12. haftadan itibaren..ama 32+0 dan itibaren hem magnezyumu hem de preparı dengeleyerek serum olarak verdiler..Kasılmalarım 14. haftadan sonra başlamıştı..proluton depotu ilk haftalarda haftada 2,daha sonra taa doğum haftasına dek haftada 1 defa yaptırdım..coraspini 17.haftaya dek kullandım sonra innohep045 kullandım..pıhtılaşma sorunum yoktu ama sürekli yattığım için gerekliydi..daha önceden de hamileliğin yarısında ikiz kaybım olduğu için bu hamileliğimde 12+2 de serklaj yaptırdım..Şimdi Allaha şükür kızım da oğlum da büyüyorlar..Allah ın izniyle sizler de o günleri göreceksiniz inşallah...

Son düzenleme:

cok sukur yinede bebegini kucagina almissin kac kilo dogdu kuvezde kaldimi canim birde ciger ignesi yapildimi sana

evet oyle olacak herhalde arasira cok akinti olunca sumu geldi diye korkuyorum birtek bu sorun oluyor

amin canim Insallah sende sagsalim al kucagina bebegini

cok sukur yinede bebegini kucagina almissin kac kilo dogdu kuvezde kaldimi canim birde ciger ignesi yapildimi sana

ikisi de 2 kilonun altındaydılar..2 hafta küvezde kaldılar kilo almaları için..ciğer geliştirici iğneyi yaptırmıştım evet...

arkadaşlar moral olsun diye yazıyorum ben de13. haft serklaj oldum ve ilaçlarla( nidilat magnezyum celestone pruloton depot)38/3 te doğum yaptım Allah herkese nasip etsin

arkadaşlar moral olsun diye yazıyorum ben de13. haft serklaj oldum ve ilaçlarla( nidilat magnezyum celestone pruloton depot)38/3 te doğum yaptım Allah herkese nasip etsin

gözün aydın arkadaşım...
allah (cc) analı babalı büyütsün...
desteğin içinde sağol...

Canım merhaba, 8inde insallah benimde dikişim olucak, kasılma oldugunu nasıl anladın canım? Adet sancısı gibi bir ağrımı? Birde beni şu iğneler çok korkutuyor, bende öbür hamileliklerimde yaptırmıştım canım çok yanıyordu inan gözümde o kadar büyüyorki, bana yağlı iğne olduğu için çok acıtıyor demişlerdi bakalım Allahım sabrını ver yararabbim.

cevabın için çok teşekkür ederim.kızını da oğlunu da allah bağışlasın.şu kasılma için doktora danışmak istiyorum. gherçi çok şükür serklaj olalı 10 hafta oldu herhangi bir kasılma yok ama yine de tedirgin oluyorum. doktora söylemeye de çekiniyorum..internetten araştırıp araştırp geliyorsunuz, madem o kadar çok biliyorsunuz niye doktora geliyorsunuz diyecek diye..
evet oyle olacak herhalde arasira cok akinti olunca sumu geldi diye korkuyorum birtek bu sorun oluyor
haklısın canım . aynı kuşkuları bende yaşıyorum bazen. çünkü sürekli bir ıslaklık oluyor.ama kontrollerde suyu normal çıkınca rahatlıyorum.doktor bir ay sonra gelirsin demişti ama ben yine dayanamayıp 2 hafta sonra giderim büyük ihtimalle..geçen hafta gitmiştim, 3 hafta çok bile.

evet acıtıyor o iğneler azcık ,ama yavrularımıza kavuşacağımız için katlanıyoruz canım..kasılma olduğunu şöyle anladım,karnım sivriliyor ve taş gibi oluyordu sertleşiyordu..canım acıyordu..

malesef çoğu kadın doğum dr.unda bu kompleks var..internette uyduruk bilgiler edindiğimizi iddia ediyorlar ama burası sanal bile olsa kişiler gerçek,tecrubeleri de yaşanmış olaylar....

Son düzenleme:
ne güzel herkes çok iii
bebişlerde büyüyor
iyice bebeklenicek bu site

fusborcum kasılmalara çok dikkat etmek lazım
ben 3 kızımıda bu nedenle kaybettim
ancak bu kızımda kasılma önleyici hiç kullanmadım
ancak hafif kasılmalarım vardı
doktorum kas olduğu için rahim çok normal demişti
önemli olan doğum sancısı olmasın
oda zaten hastahanee götürüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…