Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
yok canım asistan falan değildi....
op.dr du...üstelikte özel hastaneydi...
rabbim bildiği gibi yapsın onları...

bende özel hastaneye gitmiştim Avcılarda,ama para daha önde geliyor demek ki , ilgi takip daha sonra..doktorum süslenip püslenip hastalarının karşısına çıkmayı marifet biliyormuş galiba..şikayetlerimi söylüyorum insan bir takibini kontrolünü yapar dimi sadece dinliyor hastasını, birde mecburu ultrasyona bakıyor bunu da yapması lazım zaten.en son kasıklarımda ağrı var dedim şikayetlerimi anlattım sonra eve geldim lavaboya bir gittim ki kan boşalıyor benden sonra tekrar hop acile...ondan sonra serum filan derken tekrar eve geldim..insan bir ertesi gün arar dimi hastam nasıl olmuş diye,ben arıyorum yanındaki kız cevap veriyor bana..ağrılarım devam ediyor diyorum doktor hanım kanama yoksa hastaneye gelmesin diyormuş..işte bende safım iki gün sancı çektim aralıksız hemde...kocam böyle şey olmaz hastaneye gidelim diyo,ben diyorumki doktorum gerek görmüyor kanama olmayana kadar...taki suyum geldi biz o zaman hastaneye gidiyoruz,bebişim hala yaşıyor ama su geldi bir kere...suni sancı verdiler iki saat sonra doğumodasına girdim.ahhh çok acı verici bebeğini kaybedeceğini bile bile doğuruyorsun...iki ay kendime gelemedim.herkes olsun üzülme bir daha denersin dedi.ama söylemesi ne kadar kolay..onu içimde ben taşıdım ben doğurdum nasıl üzülmeyeyim nasıl yanmayayım..acımı çekecektim duygularımı asla bastırmak istemedim.herişte bir hayır vardır ve Rabbim bunu öyle nasip ettiyse acıların en güzelini çekecektim ve öyle de yaptım yavrumu asla unutmadım ama çok şükür şimdi iyiyim arkadaşlar günlerdir ilk defa bu satırları yazarken şimdi gözlerim doluyor..aslında bazı ayrıntıları da atladım kötü oluyorum..şimdi tek niyetim anne olmak ne kadar güzel bir duyguymuş...

bengu_ck rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın yoksa özel devlet farketmiyor...

senin kaybının nedeni enfeksiyon olduğu kesin gibi...
tabi dr ihmalide var...
ah canım bu saatten sonra ne desek ne yapsak boş...
rabbim onları bildiği gibi yapsın...

ben de doğum zamanı hastanede çok acı çektim ama en acısı bebeğimin doğunca öleceğini bilmekti((
o anki ruh hali o anki acılar anlatmakla ifade edilmez ki...
rabbim bir daha yaşatmasın...

canım senin doğum nedeni enfeksiyon gibi ama yinede bir dahaki hamileliğinde rahim ağzını da ölçtür...
kendini garantiye al...
inş kısa zamnda bebeğinin kardeşi gelirde acın azıcık hafifler...

fadikcim tekrar merhaba , bişey sormak istiyorum.benim doğumda rahim ağzı için dar diyodu ebeler hatta elleriyle açık tutmaya çalışıyorlardı.rahim ağzı geniş olsa doğum daha kolay olmazmıydı canım.şimdi sen paylaşımlardan daha deneyimlisin.bir fikrin var mı?

canım aslında benimde çok bilgim yok ama anlatmaya çalışayım...
evet rahim ağzı darsa doğumlar zor olurmuş diye biliyorum ama bizim bebekler küçük olduğu için çok zorlamaz diyorum...
tabi rahmin açık olması lazım...
senin rahim tam açılmamışsa oda zor olur...

yaa benim rahim tamamen açıktı kesede lavaboya gititğimde tam elime değiyordu
çokta sancım vardı ama o halde yinede hemen doğum yapamadım...
1 güne yakın sancım sürdü...
ama birde şu var ayağa kalksam doğacak gibiydi ben öğle hissediyordum ama dr lar yatakta doğum olsun diye kalkmayı yasakladılar ve o halde o gün hep yattım...

sancım geldiğinde hep ıkınmamı söyeldiler ıkınmaya çalıştım ama canım acısından çok pskolojik olarak gücüm yetmedi((
son olarakta suni sancı verdiler...
en az 2 saatte öğle sancı çektim...

canım ister normal ister erken doğum olsun herkesin doğumuda aynı olmuyor demekki...
mesala benim o halde hemen doğum yapmam gözlenirdi ama hemen olmadı...

bu yüzden sana bir dahaki hamileliğinde rahim ağzını muhakkak ölçtür diyorum...
senin doğum enfeksiyondan olmuş gibi ama dediğim gibi yinede ölçtür için rahat etsin...

aklıma gelmişken benim doğum olmadan önce hiç kanamam olmadı...
o kadar sancı çektim az az suyum geldi ama leke şeklinde bile kan olmadı...
bu neyin alemeti bilmiyorum...

saol canım cevabın için.bende üç gün önce bir kanama olmuştu ve doktorum hiç bişey demedi doğuma hazırlıklı ol diye.suyum geldiği zaman taki doğum olana kadar bendende kan gelmedi.doğum bittikten sonra eşi içerde kalmış olabilir diye beni uyuttular kürtaj için.uyandığımda sol bacağımın üstünde bir bant yapıştırmışlar iğne vurmuşlar o niye onu anlamadım sormayı da unuttum.ama nasıl bir iğneyse acısı bir buçuk ay sürdü canım.sanki saplamışlar resmen.ama yeni doktoruma gittiğimde rahim ağzımın ölçülmesini isteyeceğim canım.benim görümcemde rahim ağzı yetmezliğinden iki bebeğini kaybetti.üçüncü bebeğide 8 aylıkken doğdu ama çok şükür şimdi kocaman oldu.

sende sağol canım....

benim eşide doğumda gelmişti ama daha sonra içerisini temizlemek için kürtaj ettiler...
ve bayıtmadan...doğrusu çok zordu ama kısa sürdü o kadarlık işlem için aneztezi almadığıma pişman olmadım yani...
sonra da yatağa gitiğimde seruma bir iğne kattılar birde kasıktan bir iğne vurdular...
galiba ağrı kesiciydi...

senin iğneyi anlamadım canım...

canım doğrusu benim doğum zorluğu ve sancım olması pek rahim ağzı belirtileri değil ama yinede bu konunun üstünde durmak lazım diye düşünüyorum...
hamile değilken de ölçüyorlarmış ama en güvenilir ve kesini hamileliğin 12 haftasından sonraymış...
allah yardımcımız olsun canım...
inş bundan sonra herşey daha güzel olacak...

inş. canım güzel günler bizi bekliyor.peki şuan denemelere başladın mı?bebek istiyor musun canım?

bencede cok doktor herhafta cagirsa giderim herhalde cunki hic sabrim yok beklemege Insallah iki hafta sonra gidicem 4d mi ne onda bakicakmis rahim agzida herdefasinda olculuyor zaten su 5 haftayi bir gecire bilsem sagsalim kucagmiza alsak bebeklerimizi Allahim herkese kolaylik versin Insallah

inş. canım güzel günler bizi bekliyor.peki şuan denemelere başladın mı?bebek istiyor musun canım?
doğum yapalı 28 gün oldu canım...
dr 3 ay yasak koydu...
mecbur 3 ayı bekleyeceğiz...

bebek düşünüyorum canım...
zaten yıllardır istiyordum ama şimdi daha çok istiyorum...
ama eşimde de biraz infertilite sorunu var...
hemen hamile kalamıyorum inş bu sefer çok bekletmez bizi...

gecmis olsun canim Allahim tum isteyenlere versin bende 4 sene bekledim sonunda tup bebekle kala bildim sende rahim agzinda sorun varmi?

gecmis olsun canim Allahim tum isteyenlere versin bende 4 sene bekledim sonunda tup bebekle kala bildim sende rahim agzinda sorun varmi?

sağol sanada geçmiş olsun canım...

benim 3 tane de 6-7 haftalık erken düşüğüm olmuştu...
bu düşüklerden 3 sene sonra ancak hamile kalabilmiştim...
ama onuda kaybettik işte...
rabbim beterinden korusun...
kayıplarımız son olur inş...

bizde de eşimde infertilite problemi var...
eğer hamile kalmasaydım bizde tedaviye geçecektik
şimdi de kendinden olacak mı yoksa tedavimi gerekeçek belli değil...

canım rahim ağzında problem olup olmadığı kesin değil...
ama benim gibi rahimden oparosyon geçirenlerde rahim ağzında sorun olabiliyormuş..
bu yüzden doğumun bundan da kaynaklanabileceğini düşünüyorum...
ama net belli değil işte....

herkese hayırlı cumalar arkadaşlar....

Son düzenleme:

iyi bir doktor arastir canim herseyine baksin rahim agzi sorunu hamilelikte belli oluyor onuda serklajla dinlenmekle gecirmek oluyor bende tek bebek olsaydi rahim agzi yeterdi ikiz oldugu icin 24 haftadan zorlaniyorum ilk uc ayindada kanama mide bulantisi derken pek irsey anlayamadim hamilelkten Insallah kisa zamanda saglikli bir hamilelik gecirirsin canim morelini yuksek tut

iki ayın kalmış canım.bence bu sefer bebişin seni bekletmeyecek çünkü rahim antremanlı nede olsa:)))

merhaba kızlar...
yazılarınızı cokdandır takıp edıyorum yazmak bu gune kısmetmıs...
ben 32 yadsındayım servıkal yetmezlık yuzunden 18 haftalık ıkızlarımı ve 23 haftalık kızımı kaybettım...ve tedevıyle bebek sahıbı olabılıyorum....
rabbıme cok sukur sımdı tekrarhamıleyım 13+0 da serklaj atıldı ıkı kere kanam gecırdım....evde sureklı yatıyorum sadece wc kalkıyorum....
cok seye sabrettım cok buyuk acılar yasadım hepınız gıbı hıc kolay deyıl yasadıklarımız ama sukurler olsun kı umutsuz deyılız ben rabbıme cok sukredıyorum boyle bıle olsa bana bır umut verdıgı ıcın....
bıraz ustden anlattım ama derıne ınersem cok aglarım dıye....
hep olumlu dusunmeye calısıyorum rabbım n verırse hayırlısını versın ıns...
hersey o guzel kalplerınıze gore olsun ıns....

bu arada...kızlar ben salı gunu hastaneden cıktım kanamamadan yattım 3 gun...cıkarkan dr rahım boyumu olctu 5.5 cm dedı gayet ıyı oldugunu soyledı...ayda bır penesılın 3 gunde bır proluton depot yaptırıyorum 6 saatte bır preper tablet alıyorum yarım....ve cok sulu bır akıntım gelıyo sureklı dr sordum rahım sureklı kendını yenılıyo temızlıyo o yuzden dedı kokulu ve renklı gelrse mutlaka ara dedı....ama bu akıntı tup bebege basladıgımdan berı var...

araştırıyorum canım...
rabbim iyi insanlarla karşılşatırsın...

evet ikiz olması rahim ağzını daha fazla zorluyor canım...
inş şimdi bebeğini sağlıcakla kucaklarsın...

bu arada son durumların nedir hamilelik nasıl gidiyor?
inş herşey yolundadır canım...

iki ayın kalmış canım.bence bu sefer bebişin seni bekletmeyecek çünkü rahim antremanlı nede olsa:)))
evet 2 ay kaldı canım inş bir aksilik çıkmaz...
bende düşükten sonra daha çabuk hamile kalınıyor diye duymuştum...
inş bakalım sağlıcakla olsunda birkaç ay geçte olabilir...
ben sadece diğeri gbi 3 sene beklemek istemem...
rabbim çok bekletmez inş..

hoşgeldin arkadaşım...kayıpların için başın sağolsun...
rabbim bu bebişini sağlıcakla kucaklamanı nasip etsin...

maşallah rahim boyu çok iyi ama biliyorsun daha yolun başında sayılırsın...
ama serklaj olduğu için daha güvendesin...
sen kendine dikkat et inş herşey yolunda ilerler...

canım ben yeni sayılırım ilaçların ve akıntın hakkında çok bilgim yok...
inş herşey yolundadır...
allah yar ve yardımcın olsun...

hosbuldum sagolasın...elım geldıgınce dıkkat edıyorum gunun 23:30 saatı yatakdayım...evet yolun basındayım ama yınede moralımı bozmak ıstemıyorum...rabbım hepımızın yardımcısı olsun...
sende yakında bebegını kaybetmıssın basınsagolsun rabbım bundan sonrakıler omur versın saglıkla kucagımıza almayı nasıp etsın ıns...

benden bır hafta once serklaj olan arkadasımın 2.8 cıkmıs...dr um 2.5 altındaysa cok tehlıkelı olmaya baslar dedı...dr rapor bıle vermemıs kıza calısıyo bıde bana cok tehlıkelı geldı....sızcede oyle deyıl mı?

sağlık olsun arkadaşım... bebiş ve senin sağlığın yerinde olsunda elbet yolun sonuda hayırlısıyla gelinir...
morel çok önemli hep pozitif düşün pozitif ol...
yolun başı dediysem bizler için dedim..
hani bundan sonra daha önemli diye...
yoksa maşallah 16 haftalık olmuşsunuz...
burdan baktığımızda da yolu maşallah nerdeyse yarılamış oluyorsun...
ben arada geçmişi okuyorum serkaj yaparak allahın izniyle çok arkadaş başarı elde etmiş...
maşallah sen dikkatte ediyorsun hem yatıyorsunda...
inş bu sefer başaracaksın canım...

ben de 3 ay düşük tehlikesinden yattım...çok zor biliyorum ama ne yapalım mecburuz...
rabbim yatağa mahkum olan kardeşlerimize yardım etsin...
biz her ne kadar yatsakta çok sürse en fazla 9 ay sürüyor...
en azından sonu var biliyoruz...

sağol arkadaşım...inş....

ya ben çok bilgili değilim ama bana da tehlikeli geldi....
ben arada geçmişi okuyorum nerdeyse bütün arkdaşalar serkajdan sonra rapor almış...
hem arkadaşında daha yolun başında sayılır şimdiden böyleyse bebek büyüdükten sonra allah korusun daha fazla kısalabilir...

dr serkajamı güveniyor acaba ama ne olursa olsun istirahat çok önemli...
ayakta kalmak rahim ağzının iyice açılmasına davetiye çıkarıyor bence...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…