Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

özlem bende 11 gün önce serklaj oldum.27.5 mm doktor iş yapmayacaksın dedi.bende nerdeyse tüm gün yatıyorum.çünkü önceki bebeğimde çok hareketliydim ağzım yandı.nasıl olsa eşim hiçbişi yaptırmıyor.bende kalkmıyorum.
hamişleri sıraya koyalım.
ben 16+3 galiba özlem seninle aynıyız.ne güzel belki aynı gün doğum yaparız.

bu arada fadik sana çok geçmiş olsun.bebek normal yoldanmı olmuştu.yoksa tüpmü?ne zaman hamiş kalacaksın hayırlsıyla?

bu topiği ilk açan arkadaş serklajdan sonra yatmamış ve çalışmış...
ama onun rahim ağzının kısalığı ne kadardı bilmiyorum...
maşaşah sağlıcakla doğum da yapmış...
ama başkada yatmayan arkadaş duymadım ben...
bence istirahat adilmeli...

sağol arkadaşım
3 yıldan sonra normal olmuştu...
ama biz tedaviye başlamayı düşünüyorduk...
eşimde infertilite vardı son verdiği sperm testtine göre ya aşılama ya tüp bebek başlayacaktık...
testi verdi ama sonucunu almadan hamile olduğumu öğrendik...
testdeki değerlere bakarsak direk tüp bebek olurdu...
şimdi değerler nasıl bilmiyoruz...

inş bir aksilik ve engel çıkmazsa çalışmalara 3 ay dolsun hemen başalmayı düşünüyorum...
yani 2 ayyımız kaldı...
inş bebişim kısa zaman da sağlıcakla gelir...

merak etme inş.dened,ü,n ay hamile kalacaksın görürsün.bende ilkinde çok istedim olmadı.sonra biranda hamile olduğumu öğrendim.sevinçten havalara uçtum.çığlık attım ağladım.ama sanırım Rabbim bizi en istediğimile sınıyor.onu elimden aldı.sonraki ise 4 ay sonra ilk denememizde oldu.herkes söylüyordu.sen merak etme hemen olacak. düşükten sonra hemen olur diye.sende gör bak sağlıklı bir bebeğin olacak Alahın izni ile.

inş canım yaaa...
inş çok bekletmeden ve sağlıcakla gelir...
rabbim hepimizin yüzünü güldürsün...

maşallah bebişin ne güzel bekletmeden gelmiş...
inş sağlıcakla kucaklarsında...

oncelikle hos geldin canim o akinti hic bitmiyor bende tupbebekle kaldim ozamandan beri var doktorda net bir sebep soylemiyor dikisten sonra epey cogaldi herhalde doguma kadar gelicek merak etme Allahin izniyle sagsalim alirsin kucagina bebegini

cok sukur yolunda canim idrar yolu enfeksiyonu cikti ilac aliyorum bugun 29 bitti 30 haftama giriyorum Insallah hayirlisi

Arkadaşım bakalım zaman göstercek inşallah gözümde büyüttüğüm gibi olmaz canım,Rabbim iyi şeyler gösterir inşallh, çarşambadan sonrası için bizi neler beklediğini düşünmek bile istemiyorum iyişallh herşey yolunda gidede bebeğimi sağlıkla kucağıma alabilirim canım,

cok sukur yolunda canim idrar yolu enfeksiyonu cikti ilac aliyorum bugun 29 bitti 30 haftama giriyorum Insallah hayirlisi

geçmiş olsun canım...iyiki hemen farketmişsiniz...
kısa zamanda atlatırsın inş...

maşallah 30 haftaya gelmişsin canım...
az daha dayan...maşallah yolun sonu yaklaşmış...
rabbim sağlıcakla kucaklamanı nasip etsin....

Son düzenleme:
iyi düşün iyi olsun arkadaşım...
inş dikişin çok başarılı olur ve sizi son haftalara kadar ağrısız sızısız götürür...
allah yardımcınız olsun...

Son düzenleme:

tesekkur ederim canim darisi basina kisa zamanda Insallah idrar yolu enfeksiyonuda erken dogumu tetikliyormus oyle duydum iyiki fark edildi bende anlamadim daha 3 hafta once birsey yoktu baska yerde tekrar tahlil yaptirdik enfeksiyon cikti 10 dakikada br wc ye gitmemden belliydi zaten ben cok su icmeme baglamistim suanki hedef 4 hafta bakalim nasil olucak

evet hamilelikte enfeksiyon riskli hele bizler için daha fazla...
çok şükür zamanın da farketmişsiniz...
inş hemencecikte atlatırsın...

ben sadece bir kere idrar testi vermiştim birşey yoktu...
şimdi düşünüyorum acaba bende de olabilirmiydi..
belirti olarak hiçbirşey yoktu ama...
lavaboya da baya seyrek gidiyordum...
hayırlısı artık olmuş bitmiş birşeyin neden olduğunu bulmak zor oluyor...

rabbim 4 hafta hatta biraz daha fazla dayanma gücü versin canım...
inş bebişin sağlıcakla dünyaya gelir...

Son düzenleme:
umarım hafta sonu herkes için güzel geçmiştir
1 haftayı daha bitridik
hafta sayınca nasıl güzel oluyor haftanın bitmesi

haklısın canım haftayı hayırlısıyla bitirince haftada güzel geçmiş oluyor..:81:senin kızın ne kadarlık oldu edacım..
fosbor günlerin nasıl gidiyor iyisindir inşallah

evet canim gercektende birsey belli olmuyor birde sen kayiplar yasamissin Allah birdaha yasatmasin kafana daha fazla takilir boyle seyler aceba neden oldu diye hayirlisiyla hamile kal canim ozaman herseye dikkat edersin iki ayin kalmis zaten

haklısın canım haftayı hayırlısıyla bitirince haftada güzel geçmiş oluyor..:81:senin kızın ne kadarlık oldu edacım..
Fosbor günlerin nasıl gidiyor iyisindir inşallah

canım benim çok şükür 30 haftaya yaklaşmışsın allahım acısını göstermesin meleginin tez zamanda bizlerede nasip etsin canım
Bende ocak girsin işallah korunmayı bırakıcam işallah bu ilk seferde hamile kalırımda yavrularımın acısı diner bir nevze
sizler bana umut oluyosunuz serklajlı şekerler sizi sizin sayenizde hayata farklı bakıyorum inanın allah hepinizden razı olsun beni aydınlattıgınız için bende sanıyodum tek ben varım ama nerde herkezdede bu dert varmış aman olsun rabbim saglıklı versinde sag saglim taşımayı nasip etsinki bebeklerimizi alalım kucagımıza ya bişey sorucam hamileyken çarpıntı oluyomuş kaç aylarında oluyo bide herkezdemi oluyo korkulucak bişey varmı merak ettim

Son düzenleme:

merhaba canim bendede var ama doktora bile soylemedim kendi kendine oluyor geciyor birde bebek haeket edince asiri nefes darligi carpinti yasiyorum boyle birseyi olan varmi

selam kızlar nasılsınız....
ben akıntmı dr a soyledım aksama arayacak sanırım ılac verecek...bıde penısılınıgne sızınde kalcanızı kızartıyo mu 10 gun alev alev yanıyo persembe gunu geldı yataka hıc tarafa yatamıyorum....

yasemıncıgım n guzel 30. haftaya gelmıssınız....ayyyy dua et canım bızde hayırlısıyla gorelım o gunler....28 bıle benı coooooook umutlandırmaya yetecek en azından bıraz umudum olacak rabbım yardımcımız olsun ıns hepımızın...

canım benim inşallah diğerlerini veren Rabbim yine vericek sana.. sonuçta hamile kalabiliyorsun canım, bunu biliyorsun hiç kalmamış, o duyguyu bile tadamamış insanlarda var ben hep bebeklerimi kaybettiğimde öyle düşünürdüm.. kısa da olsa Rabbim bunu bana tattırdı derdim....biraz sabır ve inançla tekrar toparlayacak ve bebeğini taşıycaksın ben inanıyorum.. burda birçok arkadaşla birlikte bizde çok acılar yaşadık bizlerede o zamanki hamile arkadaşlar umut oluyordu.. inşallah banada Rabbim hayırlısıyla kucağıma almayı nasip ederde bende sizlere umut olabilisem ne mutlu bana..Allah isteyince herşey oluyorda, istemezse de herşey sebep oluyor, önüne geçilmiyor o zaman malesef canım.. hakkımızda önce hayırlısını dilemek ve inanmaktan başka birşey gelmiyor..Rabbim isteyen ve dileyen bütün kadınların kucağını hep bebeklerle doldursun inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…