Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
evet canim gercektende birsey belli olmuyor birde sen kayiplar yasamissin Allah birdaha yasatmasin kafana daha fazla takilir boyle seyler aceba neden oldu diye hayirlisiyla hamile kal canim ozaman herseye dikkat edersin iki ayin kalmis zaten
evet canım doğumdan hariç 3 tanede erken düşüğüm var benim...
araştırma yaptırdık birşey çıkmamıştı...
benim bir de septum ameliyatım var...
ameliyat eden dr iyi geçmiş sorun yok diyor ama yinede acaba buda etki edermi diye düşünmeden edemiyorum...
şu durumda hamile kalmadan yapılacak birşeyim yok gibi
ama yinede 1 kere iyi bir dr a gitmeyi düşünüyorum...
bakalım ne olacak...
rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın...

özlemcim inş 36- 38 leride görürsün...
ben burada okudum maşallah 40 ı gören arkadaşlar bile var...
allah (cc) yardımcınız olsun...

umarım hafta sonu herkes için güzel geçmiştir
1 haftayı daha bitridik
hafta sayınca nasıl güzel oluyor haftanın bitmesi
evet yatan arkadaşlar için bir haftanın güzelce geçmesi çok güzel birşey...
yatınca haftalar daha uzun olur...
rabbim hepsinin yardımcısı olsun...

edacım taa topiğin başından berli buradaymışsın...
hikayeni okuyorum ama daha kızına hamile kaldığın zamana gelmedim...
rabbime çok şükür sen kızını kucaklayarak acını bir nebze olun hafifletmişsin...
darısı bütün arkadaşlara...

rabbim kızınızla size bir ömür boyu sağlıklı mutlu bir hayat versin....

bence de hamile kalabilmekte çok güzel duygu...
o duyguyu yaşamak bebeğini içinde hissetmek tarif edilemez bir mutluluk...
kaybı çok acı tabi....hepimiz bu acıyı yaşadık ama yinede şanslıyız diyorum...
cennette bizi bekleyen bebeklerimiz var...
ve herşeye rağmen biz de anne olduk...anneyiz artık...

rabbim bütün istiyen arkadaşlara da bu duyguyu yaşatıp sonunda da sağlıcakla kucaklamayı nasip etsin...

yarencim maşallah sende baya ilerdin...
rabbim 36-38 leride görmeni nasip etsin...

haklısın canım haftayı hayırlısıyla bitirince haftada güzel geçmiş oluyor..:81:senin kızın ne kadarlık oldu edacım..
fosbor günlerin nasıl gidiyor iyisindir inşallah

Canimcım merhaba bende seni düşünüyordum, hiçhaber çıkmıyor diye ,neyseki çok şükür iyisin ve 29 haftalara gelmişsin canım,ben dun 2li test yaptırdım ,hersey guzel dedi doktor, rahim boyuda 3 cm mis , o yuzden benim dikisimi haftaya carsambaya karar verdiler, cunku rahimin biraz daha olgunlasmasini bekliyorlarmis, ama ben bu zaman zarfında evdeyim hicbiyerlere cikmiyorum arkadasim, sen gunlerini nasıl geciriyorsun canım .

merhaba kızlar nasılsınız.haftanız nsıl geçti.ben hep yattığımdan mıdır nedir sanki zaman geçmiyor.bu arada yasemin az kaldı hayırlsyla bebeğini kucağına alırsın inş.sonra sanırım sıra yaren de.sonra özlem ve ben.sonra fusbor sonra tabi fadik.

hadi bakalım kızlar dayanın.bebişlerimizi alalım kucaklarımıza

fusbor kaç haftalıksın takvim yapmamışsın.bu arada sende bizim aramıza (serklajlı anneler)arasına katılıyorsun...
inş hayırlı olur öptüm

allah mı söyletti canım...
ben hamile değilim...
2 ay daha korunmam lazım ondan sonrada bakalım bebiş ne zaman gelir...
siz hele sağlıcakla devam edinde ben de siz bırakmadan devralırım inş...
allah yardımcınız olsun...
inş 36-38 lere kadar sağlıcakla ilerlersiniz...

merhaba kizlar Allah hepimzin yardimcisi olsun tum isteyenlerin kucagini saglikli bebeklerle doldursun Insallah 24 haftada rahim sorununu ogrenince cok sikintiya girdim aceba 28.haftaya gelirmiyim zaman gecermi diye dusundum simdi cok sukur 30.haftadayim ama insan birturlu rahatlayamiyor zamaninda gelsin istiyor Allahim herkese sabir versin hakkimizda hayirlisi olsun (AMIN)

canim dualarim hep sizinle ben bile buralara geldigime inanamiyorum 4sene bekledim hamile kalicagima bile umudum yoktu cok sukur simdi hersey yolunda umudunu hic yitirme sende tum isteyenlerde bebeklerini sagsalim kucagina alicak insallah hep dua edelim birde morelimizi yuksek tutalim

fadikcim inşallah sende yine hamile kalıcaksın, bizde sana destek olucaz o zaman, senin burda bize destek olduğun gibi..
fusborcum testinin iyi çıkmasına çok sevindim, inşallah haftaya serklajınnıda kolay atlatıcaksın kendini yorma evde dinlenmekte fayda var şimdikten..ben evdeyim doktor kontrollerim dışında hiç çıkmadım hala, evde tv seyredip elişi falan yapıyorum, pc ye bakıyorum çok şükür çoğu gitti azı kaldı artık, ysmn arkadaşın dediği gibi bu günleri görmek bile hayaldi benim için Allah bekleyen ve dileyen herkesin yardımcısı olsun..

fusbor kaç haftalıksın takvim yapmamışsın.bu arada sende bizim aramıza (serklajlı anneler)arasına katılıyorsun...
inş hayırlı olur öptüm

Merhaba canım, 12+1 haftalığım, serkalajı baz aldım canım hayırlısı ile serkalajdan sonra eve gelince ilk işim takvim yapmak olucak, ne bileyim şu an korkuyorum sanki büyüsü bozulacakmış gibi geliyor canım.Bu arada da beni neler bekliyor çok korkuyorum düşünmemeye çalışıyorum ama elimde değil.

Evet canım şimdilik herşey yolunda gidiyor, ayakta olarak son demlerimi yaşıyorum, genelde oturur vaziyetteyim, 1 hafta kaldı artık olucaksa çabuk bitsin halindeyim.Bu arad hiç bişey yiyemiyorum bakalım bu durumum ne zaman gececek?

selam kızlar.....
umarım hepınız cok ıyısınızdır....
bugun dr gıttık ama kendı dr deyıl arada baska dr a da gıdıyorum...muayene ettı rahım agzına dogru keesı hafıf bombe yapmıs ama servıks uzunlugun gayet ıyı dedı kelebegım 175 gr olmus....ne bıleyım ıkıbucuk aydır sureklı yatınca sankı benı 2000gr bı bebek beklıyomus geldı bıan ayyyy dedım kucucuk daha...
sonra eve gelıp dusununce rabbım dedım n buyuk mutluluk...tup bebekle hmıle kalabılıyorum ama olsun kalıyorumya sukurler olsun...ıcımde mınıcık bır hayat...
ve ben bunu yasıyabılıyorum...rabbıme bınlerce kere sukurler olsun...
dr bugun sen n kadar guclu bır annesın moralın n kadar yuksek bu senın hamılelık surecını cok olumlu etkıler dedı...ben sadece arkama cok bakmıyorum dıyebıldım...
rabbımden umıdımı hıc kesmedım kesememde...annemız babamız bır yerımıze bısey oldugunda kıyamıyorlarken rabbım bızı yaratan uzulmemızı ıster mı hıc yasadıysak mutlaka bızım ıcın bır hayır vardır...
ayyyy neyse ya ben boyle bır dalıyorum sonra ısın ıcınden cıkamıyorum....
guzel allahım herkesın bebegını saglıkla kucaklarına almayı nasıp etsın ıns.....butun mutluluklarını doya doya yasamayı nasıp etsın....hamıle kalmak ısteyen arkadaslarımızında en hayırlı zamanda yuzunu guldursun.....

bır MELEK dılıyoum....tam 5 yıdır...
rabbıme sukurler olsun bana ıkı kere hamılelıgı yasattı....benı dunyanın ennnn mutlu ınsanı yaptı...ayaklarımı yerden kestı bunu ustune tek mutluluk olabılır melegımı kucagıma almak heralde....ruyaları yarım kaldı ama coooook mutlu oldum kızlar.....sonunda uzulsemde rabbımden gelene n dıyebılırım kı...
annelık duygusu o kadar kuvvetlıkı yaralarımı cabucak sardı acılarımı hafıflettı aradan 5 ay gectı ben yıne aynı arzuyla aynı ıstekle bebısım ıcın savastım...
hamıleysem rabbıme mılyonlarca kere sukurler olsun deyılsemde mılyonkere sukurler olsun deme kı daha vaktım gelmemıs ban bu fırsatı verdıgı ıcın bana bır umut verdıgı ıcın tekrar bu yollarda savasabılecegım ıcın ya hıc umudumuz olmasaydı..ya hıc bebek sahıbı olamazsınız denseydı....
melegım ıns benımledır ben 5 yıldır onu hayal edıyorum babasına benzemesını cok ıstıyorum mesala kocaman kocaman gozler olsun bana herseyı o guzel gozlerıyle anlatsın....bıde gamzesı olsun o guldu mu dunya gulsun...ve ben onun her gulusunde rabbımı defalarca sukredeyım....babannemın bı duası vardı
basın göl ayagın bahar olsun dıyee ıns oyle bır melegım olur....bereketıyle gelr yuvamıza hayatımıza...
kız mı erkek mı dıye sorarsanız hıc farketmez rabbım neyı takdır ederse....ben erkek cocugu severım esım kızzzzz....ama oyle yada boyle sonucda bızım bebegımız deyıl mı saglıklı olsun yeter...
ozanım cok ıstıyoooo bellı etmıyo bana ama sonunda cok uzulurum dıe....bılıyorum annelık nasıl benım en dogal hakkımsa babalıkda onun....
senelerdır bu yolayız cok mutluda olduk cok uzuldukde benım en buyuk dayanagım oldu o KOCAMAN KALPLI KOCAM benım hıc kırmadı benıde kımseyıde ınanın hepınız gıbı bende askımın baba olmasını cok ıstıyorum....rabbım onun guzel kalbıne gore versın herseyı...allah ondan razı olsun....
az kaldı az ınanın sonuc kotu olursada cok uzmeyecegım kendımı....sadece sıcaklarda gıdıp gelmek bıraz zor oldu....ona uzulecegım bıraz...neyse havalar serınleyınce yola devam ederız n yapalım....bı kat daha guclu donerım bu sefer....
hayat herseye ragmen guzel....n olursa olsun....saglıklıyız kımseye muhtac deyılız ve en onemlısı ınanclıyız ınanmak yolun yolun yarıs bana gore....atalarımız ınancla neler yapmıslar tarıhde hatırlasanız ya! bız o ataların torunlarıyız ben ınanıyorum emınım sızde aynı duyguları paylasıyorsunuz....ve bırgun bızde hayırlısıyla MELEKLERIMIZI kucagımıza alacagız.....hayırlısıyla....

kızlar bu benım hamıle oldugumu ogrenmeden bırgun once baska bır topıkde yazdıgım yazım sızınlede paylasmak ıstedım.....

dilerim rabimden sana evladının acısını göstermesin canım sag saglim kucagına alırsın işşallah bende melek annesiyim benimde iki tane 5 aylık yavrum ogullarım cennette beni bekliyolar biliyorum canım sorun hamile kalmak degil asıl sorun o bebegi layıkıyla taşımak canım düşün bak biz yavrumuz olsun diye çalışıp didiniyoruz hem maddi hem manevi işşallah rabbimde sana ve benim gibi evlat hasretiyle yanan annelere sag saglim verir yaradanım acılarını işşallah bir daha göstermez çünkü çok zor ocakta anca bebege vesile olucam korunmayı bırakıcam anlıcagın işşallah tez zamanda bıraktıgım anda hamile kalırımda evlatlarımın acısı bir nevze diner ben çok zor hamile kalıyorum canım pko var bende allahım yüzümü güldürsün sag saglim kucagıma almayı nasip etsin daha ne isterim rabimden eşime dogum yapınca başardım canım bak bu bizim yavrumuz demeyi çok istiyorun yaradanımda biliyor ban artık acıyan gözlerle bakmalarını istemiyorum herkez sakat gözüyle bakıyo ban diyolarki senin rahimin sakat bebegi tutmasını bile beceremiyosun böyle dengesizler var canım ben karar verdim allahım nasip ederse kimseye demeyi düşünmüyorum ben bide eşim bilsin daha iyi biz öyle karar aldık bilirse bide ailem bilecek o kadar ben sakatmıyım acaba size soruyorum bu sakatlık degil hastalık çaresi var demi mu olayım benim korkum serklaj yapılınca kabul etmemesi çünkü öyle olanlar varmış allahım öyle bir acı yaşatmasın işşallah bana10 senedir anne olmayı bekliyorum ben 2 tane gebelik geçirdim ama hep hastaneden ellerim bom boş çıktım beni anca sizin gibiler anlar başkası anlamaz beni alah hepinizden razı olsun sizin sayenizde burda bilgilendim işşallah bebegime hamile kalıyım hep beraberiz çünkü yardımlarınıza çok ihtiyacım var

Son düzenleme:

Çok duygulandım arkadaşım, ne kadar pozitifsin, o an kendimin çok karamsar olduğunu düşündüm, ama şu an midem hala çok kötü doğru dürüst bişey yiyemiyorum zamanla midem düzelince hamileliğimin keyfine varıcam diye düşünüyorum ,senin bu yazından sonra vallhi kendimden utantım canım.

amın sevtuncugum ıns tatlım....rabbım herseyı o guzel gonlune gore versın ben hakıkaten cok ozel anneler oldugumuza ınanıyorum bı kat daha azımlı ve cooooooook sabırlı...

estagfurullah canım nıe utanasın bılıyorum kı hepımız aynı duyguları yasıyoruz bazende aynı umutsuzluları....hamılelıgın tadı demıssınya bende onu hıc cıkartamadım aldıgım hamıle kıyafetlerımı bıle gıyemedım hıc ıcım huzurla...ınan wc gıderken bıle korka korka kaybetme korkusu ınsanı mahvedıyo ama rabbıme sıgınıyorum...dusununce sukredecek okadar cok sey oldugunu goruyorum kı....ıns sende hayırlısıyla alırsın kuzunu kucagına saglıkla hayırla.....

kızlar bısey sorabılırmıyım ....benım yarın penısılın gunum...ve yarın vurduracagız sıze test yapıp mı vuruyorlar yoksa dırek alerjınız var mı dıe sorup mu....gecen serklajdan sonra vurdular 10 gun kalcam alev alev yandı.....sızınde oluyor mu....

arkadaşım öncelikle

süpersiiiiiiin
sen çok ii bir anne oO -LU-CAK-SIN
burdaki herkes gibi
o deli umutsuzluğu çok iii biliyorum
ama kucaklıycaksın mucizeni
hayat yeniden başlıycak

bütün serklajlı anneler
cesaretle ve umutla yola devam
ne kadar çok bebeğimiz olucak
çok mutlu oluyorum çooook

en büyük mucizemiz yarenin ki değil mi

evet en başından beri burdayım
hidenişkoyla beraber başlamıştık yola
bazen okuyasım geliyo
ama yeniden aynı duygular.......

şimdi ne kadar çokuz baksanıza

yarencim gözde 8.ayına başladı
çok iyiz

onunla ilgili neler yazmak ve sizinle paylaşmak istiyorum
amaaaa
ben çok üzülürdüm arkadaşların süt muhabbeti ve gelişimleri ilgili konuşurken
hele benim bebeklerime yakın olanları okuyunca
belki herkes aynı duyguyu hissetmiyodur
belki bana has bir duygudur
ama ne zaman bebeklerimiz hepimiz kucaklarsa
o zaman bizde bebeklerimizin dedikodularını bol bol yaparız
değil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…