Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

basindan beri seni takip ediyordum canim cok sukur bebisine kavustun Insallah Allahim bizede nasip eder hamile olmayan arkadaslarinda yuzunu tez bir zamanda guldurer

canim hicbirseyi kafana takma bendede pko var ama kendi kendime hamile kalmistim malesem dis gebelik yuzunden kaybettim birsuru arkadaslar var burda pko olupta hamile kalan sende uzulme rabbimin izniyle seninde tum isteyenlerinde yuzu gulecek Insallah simdiden serklaji falani dusunup morelini bozma hep dua et inan Rabbim seninde duani kabul edicek

işşallah arkadaşım işşlallah artık insabların beni strese sokmalarını istemiyorum tek temmenim sag saglim hamile kalıp yavrumu o korumasızımın benden erken ayrılmasını istemiyorum çok çabaladım çok ugraştım sorma rahim açıklıgı yok diye beni her seferinde yolladılar bende diktirelim deyincede kapalı rahimi dikilince iltaap olur ondanda kaybedersin dediler yavrumun bende ayrıldıgı gece okadar tekmelediki sanki annecim beni affet sana doyamadım benim gitmem lazım beni çagırıyolar dermiş gibi çok yalvardım çok çabaladım sesimi kimselere duyuramadım halen vicdan azabı çekiyorum neden diktirmedim diye ama keşke diyorum ah o keşkeler yokmu canım keşke kimseyi dinlemeyip diktirseydim diyorum benimle hamile olanlar benim tanıdıklarım nasıl gidicem bilmiyorum hepside samimi arkadaşlarım nasıl giderim çocuklarını nasıl görürüm onlarınkide erkek hediyelerini artık başkalarıyla yollarım artık artık tek düşündügüm 3 bebegimde sag salim alırım işşallah yavrumu beterin beteri var bu sitede geziniyorumda ne hastalıklar var inan kendi halime şükrediyorum tek mutlulugum yavrularım beni orda bekliyomuş bide bişey duydum ben insanın bebegi ölünce rabbim yavrularımızın sayesinde cennete koyucakmış işşallah koyarda acılarımız bir nevze diner yavrularımız cennete gittiginde cenabı allah üzülmesinler diye bize benzeyen anne baba gönderirmiş ilgilensinler diye ama yavrularımız dermişki ey rabbim sana şükürler olsun ban annemi babamı gönderdigin için dermiş ama dermiş annem gibi kokmuyo rabbim dermiş

Son düzenleme:

uzulme canim oncelikle doktorunu iyice arastir korunmayi nezaman birakicaksin? zamanin varken iyice arastirma yap busefer diren serklaj iste doktorundan ne derse desin ben 16.haftamda oldum ameliyat ama hic istemiyordum serklaj olmayi simdi dusunuyorumda iyikide olmusum doktorumun direnciyle sende dikkat et kendine busefer dikis olduktan sonra dinlenmeyle alirsin yavrunu kucagina Insallah buradaki arkadaslarin yazilarini okudukca bende kendime sukr ettim daha beterini gormeyince insan anlamiyormus sende guclu olmaya calis arkadasim kesinlikle uzulme

uzulme canim oncelikle doktorunu iyice arastir korunmayi nezaman birakicaksin? zamanin varken iyice arastirma yap busefer diren serklaj iste doktorundan ne derse desin ben 16.haftamda oldum ameliyat ama hic istemiyordum serklaj olmayi simdi dusunuyorumda iyikide olmusum doktorumun direnciyle sende dikkat et kendine busefer dikis olduktan sonra dinlenmeyle alirsin yavrunu kucagina Insallah buradaki arkadaslarin yazilarini okudukca bende kendime sukr ettim daha beterini gormeyince insan anlamiyormus sende guclu olmaya calis arkadasim kesinlikle uzulme

dogru söylüyosun canım artık üzülmek yok kimsenin beni üzmesinede izin vermiyorum artık kaç kişiyle yollarımı ayırdım bir bilsen
benim yanımda olanlara hoş geldin kötü olupta laf söyleyenleri listeden eledim canım ya allahım bir daha acı göstermesin canım tek temennim o yani canım yavrumu alsam kucagıma onu koklasam rabbime herzamanki gibi şükretsem daha ne isterim inan sizlerle yazışıyorum inanın çok iyi geliyo iyiki varsınız canlarım benim allahım bir daha acı keder göstermesin arkadaşım vardı kız oldu arife gini bebebginde kalp yetmezligi çıkmıştı malesef yaşatamadılar 10 gün sonra vefat etti onun yerinde inan hiç olmak istemezdim kızını normal dogumla dogurdu yıkadı meme verdi giydirdi onu kokladı yavrum dedi işin açıkçası çok zor hemde çok zor
elleri boş kaldı garibimin allahım bir daha acı göstermesin yaradanım kimseye yavrusu ölen anca anlar ölmeyen ne acı çektıgımızı nerden anlıcak aynı eltim gibi

özlemcim o kadar güzel yazmışsınki sanki tarif edemediğimiz duygularımıza tercüman olmuşsun Rabbim bebeğini sana bağışlasın arkadaşım herşey gönlüne göre olsun..
sevtun artık o seni konuşup üzen insanların laflarını hatırlayıp,dinleyip kendini daha fazla üzme kendini ne kadar toparlarsan geçmişi hatırlamamaya çalışırsan tedavinede olumlu etki eder.. pco hastalığında ne varmış tamam geç hamile kalınıyor ama kalınıyor burda eda arkadaşta, bende pcoluyuz birçok arkadaşımızda oldu, seninde olucak hiç merak etme ben inanıyorum seninde yüzün gülücek canım, içini ferah tut..rahimin sakat ne biçim kelime yaa.. tıpta bile böyle bir rahatsızlık adı yok..asıl o kelimeyi kullananların kafası sakat bence..
edacım canım arkadaşım benim sayfamızın emektarlarındansın artık.. seninle çok şeyler paylaştık burada..Allaha şükür yarın 30. haftam bu günleri görmek bile bir hayaldı..Rabbim öyle büyükki binlerce kere şükürler olsun ona..inşallah hayırlısıyla doğum yapıp sağ salim geldiğimide müjdelemeyi hayal ediyorum size..Allah herkese nasip etsin bu duyguyu inşallah içinde de bize..
fusborcum ilk üç ay bende hiç yiyip içemiyordum hatta iki kilo vermiştim ama 15. haftalardan sonra iştahin normale döner o zaman yavrunu beslersin şimdi çok küçük zaten kanından besleniyor merak etme canım..

canım arkadasım tesekkur ederim, vallhi sanki 15 .haftada doguracakmısım gibi 15.haftayı sayıyot-rum.

evet cok uzucu Allahim kimseye yasatmasin sende artik kotu olan herseye bilincini kapat iyi dusunki iyi olsun canim

canim 30.haftani tamamladinmi yoksa ayni haftalardamiyiz neguzel birde birsey soracaktim sana celestone diye bir igne yapildimi? ciger gelistiricimi ne dun aksam 22de iki ampul vuruldum bu sabah 10da iki ampul yine ama tuaf bir saanci geldi karnimin altina birde belim aciyor duydunmu hic boyle birsey

canım arkadasım tesekkur ederim, vallhi sanki 15 .haftada doguracakmısım gibi 15.haftayı sayıyot-rum.

selam arkadasim ben tam 16.haftama kadar hicbirsey yiyemedim bir keresinde hastaneye bile kaldirildim kan sekerim dusmustu serum yedimde oyle kendime geldim kafana takma okadar yiyeceksinki arik balon gibi olucaksin 11 kilo aldim bende merak etme

bunları okurken ağladım... bizimde duygularımızı anlatmışsın.. bende 5 senedir bebek hasretiyle yanııyorum.. bende 2 kere bebeğimi kaybettim. şimdi de hamile kalamıyorum...

yasemincim bende şu an 29.haftamdayım dün doktora gittim 4 hafta sonra gelmemi söyledi .bu celestone iğne kaçıncı haftalarda vuruluyor yada belli bir zamanı var mı?

canım ben bugün 30. haftaya girdim bugünde aylık kontrolüm vardı, çok şükür herşey iyi gidiyor.. celeston iğneyi banada doktorum verdi ama ben iki hafta sonra yani 32. haftaya girince ikişer ampul iki gün vurulucam..daha vurulmaya iki fatam var yani canım şimdilik bir şikayetimde olmadığı için gerek görmedi..

yasemincim bende şu an 29.haftamdayım dün doktora gittim 4 hafta sonra gelmemi söyledi .bu celestone iğne kaçıncı haftalarda vuruluyor yada belli bir zamanı var mı?

valla canim 24. haftadan sonra vurula bilirmisiz ama belli bir zamani yok ignenin prospektusunde 32.haftadan once erken dogum tehlikesi olanlara vuruluyor diye yaziyor bende dun aksam birde bu sabah ikiser ampul olarak vuruldum senin rahim agzin olculdumu kacti arkadasim? Masallah 29 olmus

Kızlar sıze guzel haberler vermek ısterdım ama ben hastanedeyım bugun konturolum vardı bebegımın kesesı asagıya dogru ınmıs dr hastaneye yatırdı tedbır ıcın lutfen bol bol dua edın esırgemeyın dualarınızı cok moralım bozuldu....kotu bısey getırmemeye calısıyorum aklıma ıcım daralıyo...

Masallah canim hep iyi ol sanada guzel bir. bana doktorum 29 haftada vurulcaksin demisti bende almistim 28 haftadan saklamistim yani doktorumu degistim yeni gittigim doktorum nekadar gec vurursak okadar iyi dedi yani sorun olmadikca vurulmuycaktim igne elimde oldugu icin vur dedi almasaydim belkide vurdurmayacakti ben yurt disindayim canim doktorum turk tup bebegi bana o yapti fakat hamile kaldiktan sonra kendisi pek ilgilenmedi benimle siradan bir kadin doktoruna iletdi bende doktorumu degistim bakalim hayirlisi haftaya kontrolum var Insallah iyi gider hersey Allahim herkezin yardimcisi olsun

cok gecmis olsun canim dualarimiz hep seninle morelini bozupta bebegini uzme Allah yardimcin olsun canim dinlenmene bak dualarini eksik etme

geçmiş olsun özlemcim...

allah (cc) yardımcınız olsun...
rabbim bebişini korusun ve sağ salim kucaklamanızı nasip etsin...
bol bol dinlen canım kendine dikkat et...

canım nasıl sevindim anlatamam.ne güzel 30.haftadasın çok şükür.az kaldı canım.bu arada ben celeston iğneyi hiç yaptırmadım.dr gerek görmemişti.çok şükür hiç gerekte kalmadı. 30.haftada rahatlıyor özellikle 34.haftadan sonra öyle rahatlıyorki insan az kaldı canım:)

geçmiş olsun arkadaşım dualarımız seninle hep iyi düşünmeye çalış .inşalah şu günler sağlıkla gecer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…