Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
selam kızlar ben şuan 32 hafta 3 günlük hamileyim geçen pazar akıntıdan doktoruma gittim vajinit dedi alttan baktı dikişe fitil verdi hastaneye yatırdı doppler ultrason yaparız dedi yattım dopplerde bi değer yüksek çıktı pı değerimiymiş neymiş ultrason doktoru bu değerin yüksek çıkması bebeğin içerde sıkıntıda olduğunu gösterir filan dedi doktorum ertesi gün tekrar yaptırdı ultrasonu yine değer yüksek çıkınca doktor üniverste hastanesine sevk etti ordada prof doppler yaptı sınırda değer dedi eve gönderdi haftaya gel kontrole dedi.nst filan yaptılar sancı yok öyle çok ama karnım çok setleşiyor yeri daraldı sanırım bebeğin günde 1 magnezyum alıyorum ciğer geliştirici filan yapılmadı başka bi ilacımda yok naapsam bilmiyorumtecrübeli arkadaşlardan yorumlar ve dualar bekliyorum rabbim hiç kimsenin emeğini boşa çıkarmasın...

Canım bende 31 haftalık dogum yaptım kızım cok sukur iyi celeston iğne olmanı tavsiye ederim umarım erken gelmez ama gelirse bu iğne cok önemli. Hem korkma haftan gayet iyi sadece iğneyi şiddetle tavsiye ederim

selam arkadasim ben tam 16.haftama kadar hicbirsey yiyemedim bir keresinde hastaneye bile kaldirildim kan sekerim dusmustu serum yedimde oyle kendime geldim kafana takma okadar yiyeceksinki arik balon gibi olucaksin 11 kilo aldim bende merak etme

Canımcım çokkkkkkkkkk teşekkür edrim, sanki bir ömürdür böyleymişim gibiyim, tavuksuyuna çorba içip içinede vitamin olsun diye taavuk didiklettiriyorum, heralde hamileleikten sonra bu çorbayı bir daha içmem.

Canım ya çok üzüldüm arkadaşım, ama Allahtanki hastanedesin evde olsan herhangi bir acil durumda dahada kötü olucaktı, o yüzden emin ellerde olduğunu düşün lütfen, sürekli ölçümlerin orda yapılacaktır lütfen kendini üzme hastanedesin gerisini düşünme.

canım inan bilsem yardım edicem ama elimden bişey gelmiyo bende buna üzülüyorum bilmedigim şeyleri bilmemek ne kadarda kötüallahım melegini korusun acı göstermesin işşallah

32 hafta maşallah iyi bir hafta ama ben de iğne vurulman taraftarıyım...
sağlıcakla kucaklarsın inş...
allah yardımcınız olsun...

özlem arkadaş gelmemiş galiba...
inş durumu iyidir...
allah yardımcısı olsun...
bu bebişinin acısını göstermesin...
sağ salim kucaklamasını nasip etsin....
amin...

Masallah canim 32 haftalik olmussun ama bencede doktoruna bu igneyi sor bende yaptirdim hepte iyi seyler duydum igne hakkinda

bende hep peynire takmistim kafayi vitamin olsun diyede salatalik yiyordum napiyim ne yesem miydemi bulandiriyordu vitamin falan almiyormusun canim oda cok onemli bende ilk haftalardan beri vitamin kompleksi aliyorum doktor simdi birak diyor yemegin iyiyse kullanma diyor ama artik aliskanlik yapti

özlemcim geçmiş olsun canım.. ağrın kasılman yoksa korkma canım doktorun önlem amaçlı yatırmıştır diye düşünüyorum..iyi şeyler düşün kendini strese sokmamaya çalış canım..
fatmacım haftan güzel ama kasılma varsa iğne olmanda fayda var bencede..doktorun yönlendirmediyse ve kafana takılıyorsa başka bir doktora görün iste canım.. bende sorun görmediği halde önlem amaçlı doktorum verdi, bende 32. haftaya girince vurulucam..
salihascım çok şükür bu haftayı gördüm inşallah 34. haftayıda görürüm..

selam kızlar bız hastanedeyız sımdılık ıyıyız cok sukur rabbıme...agrım yok sabah aksam konturol edıyo drlar...pazartesı amnıyosentez verecegız 3 lu testımız bıraz sıkıntılı cıkmıs 166/1 cıkmıs dawm senduromu...yapalım ıcımız rahat etsın dedık ıns bunuda problemsız atlatırız...rabbım cok buyuk yavrularımızı saglıkla hayırla bıze bagıslasın ıns....
bu arada hepınızden allah razı olsun hayırdualarınız ıcın...

Canımcım merhaba, B12 vitamini aliyorum, cok zor yutuyorum bu ilaci, cok pis kokuyor, su an 12+6 yım bakalım 14 uncu haftada gecer diye dusunuyorum ,hayırlısı arkadaşım.

gecmis olsun arkadasim iyi olmaniza sevindim Insallah testinizde guzel cikar Allaha emanet olun canim

Canımcım merhaba, B12 vitamini aliyorum, cok zor yutuyorum bu ilaci, cok pis kokuyor, su an 12+6 yım bakalım 14 uncu haftada gecer diye dusunuyorum ,hayırlısı arkadaşım.

evet canim gecer vitaminlerin hepsi kotu kokuyor ama bebislerimiz icin mecburuz artik birsey kalmamis 14e belkide daha erken acilir estahin hayirlisi canim

işşallah canım testin temiz çıkar allahım acı göstermesin o ana yüregine sag saglim alırsın işşallah kucagına

çok çok geçmiş olsun canım...iyi olmana çok sevindim.. inşallah testininde iyi haberleriyle gelirsin..Rabbim yardımcın olsun..

arkadaşlar herkese merhaba nasılsınız.inş.bir sorun yoktur.
özlem den haber yok mu?inş.iyidir.
benim 2 gündür göbeğimin üst tarafı şişmeye başladı.ve acayip mide sıkıntısı çekiyorum gece bile uyuyamıyorum.birde bugün bütün karnım ağrıyor.kasılma olmaığını düşünüyorum.ünkü nidilatı aksatmıyorum.dün soğuk süt içtim bağırsaklarımı üşütmüş olabilirmiyim sizce?
hepinize kucak dolusu

tesekkurederım kızlar butun guzel dıleklerınız dualarınız ıcın allah razı olsun....bız cok ıyıyız cok sukur agrım falan hıc olmadı sukurler olsun....ıns bebısımde ıyıdır...yarın buyuk gun rabbım benımde guzel kızımında yardımcısı olsun ıns hersey yolunda gıder...prepar taktılar geldıgım gun hala takılı ama 5 le gıdıyo ıns yarın tablete gecerız tekrar...
moralımı yuksek tutuyorum hersey melegım ıcın aslında bıraz korkuyorum amnıyosentezden ama onun saglıgı ıcın yaptırmam gerekıyor...allahım cok buyuk 5 yıldır anne olabılmek ıcın cok savas verdım cok emek harcadım...ınanın su yatakda bu halde yatabılmek bıle bır nımet dıye dusunuyorum sonucda hamıleyım ve kızımı kucagıma saglıkla alabılamak ıcın emek verıyorum ıns bıgun karsılıgınıda alabılırım
ben rabbıme guvenıyorum ona sıgınıyorum....

özlemcim iyi haberlerini almak ne güzel.. hep iyi düşün iyi olsun canım.. kendine iyi bak
ayer diğer ağrılarını bilemem ama süt banada çok gaz yapıyor üçüncğ aydan beri tüketemiyordum iki haftdadır biraz daha iyi gaz yapıyor ama çok rahatsız etmiyor önceden içince karnımda ağrı ve isal yapıyordu bana..

selam bende erken dogum riski yuzunden hastanede yaiyorumgecen cumadan beri doktorum bebegin cok assagiya indigini ve rahim agzinin 2 cm oldugunu yani kisaldigini söyledihemen hastaneye yatmaliymisim diye yatirdilar bugun tam 28 hafdalik oldum,sukur agrim sancim yok,ama yanlizca wc ye kalkiyorum butun gunumu yatarak geciriyorum gunler gecmiyor ama bebegim icin sabrediyorum insallah bebegim saglikli ve zamaninda dogar her gun dua ediyorum sizlerdende dua etmenizi isdiyorum arkadaslar cook moralim bozuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…