Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
cevabın için teşekkürler bende görürüm inşallah o haftaları.sen serklaj sonrası herhangi bir ilaç kullandın mı? bazı arkadaşlar antibiyotik iğne, kasılma önleyici falan kullanmışlar düzenli ama bana vermedi doktor.sadece enfeksiyon için ayda 7 gün kadar vajinal fitil kullanıyorum birde ağrın olursa aendol fitil kullan dedi. bunun dışında birşey kullanmıyorum ama yatak istirahatetindeyim.

orasini anladim canim benim anlamadigim tam dikisin oldugu yer acila bilirmi rahim kasilip dikisi zorlaya bilirmi bu kafami karistirdi az kaldi su kalan haftalarida bir atlata bilsem rahatlayacam

selam kizlar doktordan geldik 31 haftaligiz rahim agzi 2.1cm nst yede bagladi cok sukur bir sorun cikmadi sadece 3 haftayi gecire bilirsen iyi olucak dedi sizce haftama gore rahim agzi nasil?

selam kizlar doktordan geldik 31 haftaligiz rahim agzi 2.1cm nst yede bagladi cok sukur bir sorun cikmadi sadece 3 haftayi gecire bilirsen iyi olucak dedi sizce haftama gore rahim agzi nasil?

canım inan çok sevindim kusura bakma namaz kılıyodum yazdıgını görmemişim
işşallah iyidir bebem keşke bilebilsem güzel olup olmadıgını benim bildigim galiba iyi ama bilemiyorum yane:44::44::44::44:allahım eline saglıklı sahatli almayı nasip etsin canım kardeşim benim darısı bizim başımıza alllahım bende işallah ocakta hemen kalırımda mutlu olurum en azından bir sevinme sebebim olur demiallahım yardıncım olsun canım benim sen yat dinlen biraz

yasemin bu gün bende 30+2 oldum.doktor kontrollerine kaç günde bir gidiyorsun?bide hissettiğin kasılmaların oluyormu evde.bana doktorum bu haftadan sonra mümkünse wc dışında hiç kalkma dedi şimdiye kadar hep hafif işler yapabilirsin diyordu.sen sürekli yatıyormusun?

yasemin sen sürekli yatıyormusun?bende bu gün 30+2 oldum .allahım bu günleri görmemi nasip etti.bana doktorum bundan sonrası senin elinde istirahatine bağlı her şey dedi.şimdiye kadar hiç ufak tefek işler yapmama izin veriyordu.

yasemıncıgım cok sevındım canım bence servıks uzunlugun ıyı zaten sorun olsa dr uyarırdı....
ıns hep boyle guzel haberlerle donmek nasıp olur...

amin canim sen hep dua et Allahim yardim edecektir mutlaka sende bu gunleri gorursun hayirlisiyla ocakta hamile kalda bende seni tebrik edicem Insallah

canim soyle anlatayim aklinda soru kalmasin bende 24 haftada basladi kisalma doktor yat falan dedi ama ben dinlemedim surekli gezmesemde yatmadim is yapmiyorum sagolsun annem herisimi yapiyor benim kendi doktorum rahim agzi 3cm ken aman disari cikma yemegi bile yatakta ye demisti 28 haftada 27cm oluncada hastaneye yatican serumla surdurecez deynce kactim vallahi baska doktora gittim simdi gittigim dr 27cmde gayet iyi demisti bugunku kontrolde 21 cikincada paniklemedi hic sadece kasilma ilacini al dinlen dedi ama surekli yatma balkona cik evde gezin yemege wc kalk sadece is yapmamam gerektigini soyledi surekli yatmak zararliymis iste boyle arkadasim birde fitil verdi bugun enfeksiyon onleyici 34.haftada alicak gibi geliyor bana ama belkide daha uzun surer sonucta hersey Allahin elinde biz bilemeyizki

kasilma falan hiss etmiyorum iki haftada bir gidiyorum kontrole busefer 3 hafta sonra gel dedi 34 tamamlayinca sende kac rahim agzi?

amin canim sen hep dua et Allahim yardim edecektir mutlaka sende bu gunleri gorursun hayirlisiyla ocakta hamile kalda bende seni tebrik edicem Insallah

işşallah canım benim inan dualarım seninle ben 2 kayıp geçirdim biliyosun canım okadar evlat acısıyla yandıki kim olursa olsun üüzlüyorum allahım kimseye bir daha evlat acısı göstermesin canım ya okadar acı bişeyki beni en azından siz anlıyosunuz benim anneligimi hep yargıladılar artık kimse beni üzsün istemiyorum canım ya bunun içinde hamile kalıyım allahım izniyle kimselere demicem en azından içim rahat eder demi

evet canim ben ilk hamileligimde herkese soyledik artik nasip ama nazar falan degdi doktorum bile bana adam gibi hamile kalamiyorsun dedi dusun artik neresi doktorsa busefer kimseye soylemedim tedavi suresincede rahat oldum cok sukur hersey yolunda gitti kimsenin bilmesine gerek yok zaten bosver kendin esin bilsin yeter

evet canım sende haklısın inanırmısın hamile kalmadan evimden adam çıkmazdı düşük riskim oldugunu bile bile kimse gelip hiç demediki ekmegin aşın varmı demediler başa kalkmak için demiyorum ama ben okadar arkadaşıma yardım ettimki sorma gitsin en azından içimden derimki kimsenin haberi yok ondan gelmiyolar derim boşver eşim bilsin bir ben biliyim kimseye demicem eşimin sülalesine bile çünkü benim bir lafım vardır kötü günümde yanımda olmayan iyi günümde hiç olmasın canım eşim ban yeter inan evi görsen bir kutu gibi büyük degil allahımdan işşallah ocakta bebege vesile olmadan evi eşime göre düzenlicem kolaylık olsun ona en azından haftada bir evi temizler yemekleride az kalkar ben yaparım benim hamileligim 4 aylıkken teylikeye giriyo doktorumla konuşucam allahım nasip ederse yemekleri ben yapsam gerisini eşim yapar zaten yada temizlikçi tutarım işimi görsün ne yapayım elimden daha bişey gelmez

haklisin canim bende cok titiz biriyim ama hamilelikte insan herseyi unutuyor birsey soracam canim sende msn falan varmi karsilikli konusmak icin

ben yanlızca hormon kullandım
progestan hapını
200mg sallah akşam
alttan kullandım

başka bir şeybu kızımdakullanmadım
ama ikizlerde bende hepsini
kullandım

ben yanlızca hormon kullandım
progestan hapını
200mg sallah akşam
alttan kullandım

başka bir şeybu kızımdakullanmadım
ama ikizlerde bende hepsini
kullandım

sanırım bunu benim soruma karşılık olarak yazdın teşekkürler.progestan 100 bende kullanıyorum 3x1 ama ben su ile hap olarak alıyorum.

sanırım bunu benim soruma karşılık olarak yazdın teşekkürler.progestan 100 bende kullanıyorum 3x1 ama ben su ile hap olarak alıyorum.

canım arkadaşın dedigini bazı doktorlar altan bazılarıda agızdan veriyolar yavrumda bende kullanmıstım günde 2 tanealtan olunca daha çabuk tesiri oluyo onu biliyorum ben çünkü doktorum öle demiştiallahım bir daha acı göstermesin işşallah inanın çok özledim yavrumu herkez lakap takar bebegime bende adını mercimek koymuştum beni tanıyanlar mercimek aşagı mercimek yukarı diyodu şimdi bazen bebegim nasıl tekme atıyoya öyle bazen oluyo çok üzülüyorum ozaman ya
rabbim işşallah tez zamanda verirde biraz olsun psikolojim düzelir yoksa kafayı yemek üzereyim canım acıyo içimden bir parça gitti sanki yavrum annecin çok çabaladı ama seni kurtaramadı beni affet mercimegim

Son düzenleme:
arkadaslar serklaj sonrasi bebegini sag saglim kucagina alan varmi bana iki hafta once serklaj uygulandi ama agrilarim kesilmedi cok korkuyorum acaba normalmi doktorumuda aramadim pazartesi gidecem ne dicek bakalim.yinede korkuyorum bundan oncede kaybettigim icin.yardimci olursaniz sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…