Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
orasini anladim canim benim anlamadigim tam dikisin oldugu yer acila bilirmi rahim kasilip dikisi zorlaya bilirmi bu kafami karistirdi az kaldi su kalan haftalarida bir atlata bilsem rahatlayacam
malesef rahım kasıldıgı zamanda dıkıs zorlanıyor ve yırtılmaya neden olabılıyor...benımkındede bu oldu agrılarım baslamıstı rahıme tuhaf baskı hıssedıyordum ve meleğim tekme attıkca rahım cıkacak gıbı oluyordu nıhayetındede dıkısler acılmıs ve rahmı zorlayıp yırtmak uzereymıs ınsallah tekrar hamıle kalmayı nasıp eylesın mevlam

bıran once dr a gıtmenı tavsıye ederım canım endol verdıyse aynı saatınde aksatmadan kullan progestanı da al tabı ama bu durumda endol 1. derece kasılma onleyecıdır unutma dr unu haberdar et bıran once pzts bekleme yanı

cok sukur daha acilma yok 21cm var ama icim yinede rahat degil insan elinde olmadan panikliyor doktor 3hafta zaman koydu benim icin Insallah daha fazla surer birde benim doktorumda endol fitil vermisti ama kasilma icin degil agri icin zaten icinde yaziyor ilacin kasilmayla bir alakasi yok sozde hamilelerde kullanimida yasak ama doktor verince birsey diyemedim

bu sitede cok kisi var serklajla bebegini kucagina alan eger agrin varsa bekleme biran once git doktora serklaj sonrasi bende agri olmadi hic fitil vermisti doktor agri icin ben onu bile kullanmadim biran once git icin rahat etsin canim

hoşgeldin..bende serklaj oldum.ama ağrı falan olmadı.senin ağrı nasıl neresi?kasılma önleyici kullanmıyor musun?

ysmn aramızda en tecrübeli sensin.korkma Allahın izniyle bişey olmaz.21 mm 30.haftaya göre iyi bence benim 12 de 27mm di.hem daha öncekiler sıfır rahim ağzıyla sonuna kadar gittiler.güçlü ol.kendini bırakma.az kaldı.biraz daha dayan 5-6 hafta hiç kalkma.

panıklıyecek bısey yok ya nasıpte ne varsa o olur ınsallah sag salım kucagına alırsın bebıslerını kasılmayıda engellıyo endol dr ole demıstı tabı agrı ıcınde oluyor aynı ılacı esımde kullanıyor eklem rahatsızlıgı ıcın ama dr kontrolunde olunca bısı olmaz allahın ıznıyle dua eyle bızlerede nasıp etsın mevlam senınle aynı dertteyım tedavı yonunden ama olmuyor malasef hayırlısı

kasilma falan hiss etmiyorum iki haftada bir gidiyorum kontrole busefer 3 hafta sonra gel dedi 34 tamamlayinca sende kac rahim agzi?

yasemincim ben doktora gittiğimde doktorum sadece silinme var yada yok şeklinde konuşuyor şimdiye kadar ölçü hiç söylemedi.dikişlerin iyi ve rahim ağzın iyi diyor.zaten 2 dakika konuşp hemen yolluyor benim canımı sıksada güvenmek zorundayım.çok şükür bu haftaya kadar geldik neden senin doktorun 34. haftada alır die düşünüyorsun bir sorun çıkmaz allah kısmet ederse 39.hafatyı beklemeli.birde sen normal mi yoksa sezaryan doğum mu düşünüyorsun?

merhaba arkadaşlar benim 5 yıl çocuğum olmadı.tüp bebek tedavisi ile üçüzlerime hamile kaldım herşey çok iyi gidiyordu fakat 20 haftalıkken bir anda su kesesinin gelmesiyle 2 erkek 1 kız bebişlerimi kaybettim.aradan 5 ay geçtikten sonra normal yolla hamile kaldım çok mutluydum.fakat 22 haftaya ulaştığında tekrar su kesesinin gelmesiyle herşey sona erdi.doktorum birdahaki gebelikte rahim ağzına dikiş atılacak dedi.rahim ağzına dikiş atılınca sürekli yatmakmı gerekiyor.

Insallah canim bende onlardan umutlaniyorum valla yinede cok sukur 21cm var dr 3 hafta disini sik yeter bize dedi ama doktora neki kisalinca kisaliyor iste Allahim hepimizin yardimcisi olsun

selam kizlar,ben de rahim agzi yetmezligi sebebiyle 2 hafda oldu hastanede yatiyorum ,3 gun önce kontrolden gecdim ve eve gidebilirsiniz iyi görunuyor demisdi doktorum gidecegim gunu tekrar ultrasl yapildi ve yine kisalma göruldu göndermediler,yani basda 2cm idi kendi doktorum bir hafda sonra 1 cm kadar indigini hemen hastaneye gitmem gerekdigini söleyerek yolladi ordada9 mm ölculdu 1bucuk hafda hic yurumeden yattip tek wcye gidebildim,sonra kafetera ve arada yuruyus serbes dedi doktorum,fazla yurumedim yine dikkat ettim ,ultrasalda tekrar 2 mm kisalmis kaldi geriye 7mm cok az yine yuruyus yasagi yatiyorum ve doguma dek hic kalkmadanda yatacagim suan 28+5gunlugum ve tavsiyem doktorunuz izin verse bile kalkmaniza yatin bosverin ev pis kalsin isler yapilmasin sonucda can tasiyoruz daha önemli ,belki doktorum kalmama izin vermeseydi 2mm kisalmam olmicakdi,gunler gecmek bilmiyor,daha cok zamanim var ama bebegimin erken gelmesi ni engellemek icin elimden geleni yapmaya calisacagim sonuna dek

nasil doktormus oya silinme varmis yokmus sen nerden anlayasinki onun dedigini su doktorlarinda sorumsuz davranmasi yokmu deli ediyor insani bende ikiz diye sezeryan olucam birde tup bebek oldugu icin. doktor kesin konusmadi 34.haftaya gelmek hedefmis eger bir sorun cikmazsa tabi zamaninda alicak Insallah sen normal dogummu dusunuyorsun? zaten sorun olmazsa en iyisi normal

Insalah olur canim pko varmi sendede?
ayer82 ,sjfir rahim agzi demissin yani kisalma bitip rahim agzi acilmadanmi sonuna dek gitmisler dedin anlayamadim canim
ayere sordun ben yazayin dedim rahim agzi uzunlugu tamamen siliniyor sadece dikis kaliyor hatta bazilarinda dikis olmayanlarda kac cm aciklikla doguma kadar gidenler bile oldu

gecmis olsun canim benim doktor surekli yat demedi ama cogu doktor yatiriyor surekli

ayer82 ,sjfir rahim agzi demissin yani kisalma bitip rahim agzi acilmadanmi sonuna dek gitmisler dedin anlayamadim canim

nefisem daha önceki burdaki arkadaşlardan sanırım melek81 o rahim ağzı ile bebeğini sağlıklı doğurdu.hele kelebek41 vardı o da serklajsız 2cm açılma ile sonuna kadar getirdi ve bebeğini sağlıklı doğurdu.

selif hoşgeldin bu arada...

merhaba hanımlar, endolükasılma önleyici olarak belirli bir düzende ağrı yokken mi kullanıyorsunuz acaba???? bana da doktorum yazdı ama ağrın olursa kulan demişti. bende hiç kullnamadım.son zamanlarda aşağıya doğru baskı hissediyorum fakat ağrım yok, acaba her ihtimale karşı bende endol kullansam mı??kullanan arkadaşlar ne şekilde kullanıyor, dr nasıl tavsiye etti??bu arada benim de rahim ağzım 10,3 mm şu an sadece dikiş tutuyor..

dikiş atıldıktan sonra benimde ağrılarım olmuştu ilk bebeğimde
ve 10 gün sonra doğum olmuştu
ancak benim kasılmalarım dikişten önce başlamıştı ve son çare dikiş atılmıştı
ağrı bence çok önemli
çünkü sancı durmazsa dikiş zorunlu olarak alınır

rahim ağzı yetmezliğinin en önemli belirtisi erken dönemde su gelmesidir ve ağrısız doğum diye biliyorum
(ben ağrısızını hiç görmedim )

gebelik sürsince yatmak bir tek rahim ağzı yetmezliğinde işe yarıyor demişti doktorum

genel bir cevap yazmak istedim arkadaşlar
umarım çok karıştırmadım

birde şunu öğrendim ki
her gebelik kendine has özellikler taşıyor
sorunumuz aynı olsa dahi
herkeste farklı etki yapıyor
bu nedenle her şeye rağmen çok dikkatli olup
doktoru ihmal etmemek gerekiyor diye düşünüyorum

canım başın sag olsun bebem allahım birdaha acı göstermesin bende 2 evladımı kaybettim benimde rahimimi dikicekler yatılıcak devamlı canım kimide yatmıyo dogumu zamanı gelince yapıyo kişisine göre degişiyo galiba :44::44::44::44:

hoşgeldin..bende serklaj oldum.ama ağrı falan olmadı.senin ağrı nasıl neresi?kasılma önleyici kullanmıyor musun?

benim agrilarim kasiklarimda oluyor hem sag hem sol bazen oluyor hic olmuyor bazende cok oluyor sanci kesici prepar kullaniyorum onunla birlikte gunde bir tane promagnor kullaniyorum oda agrilari azaltiyomus ve doktorum aksamlari agrin cok olursa alttan progesteron at dedi .onun haricinde yat dinlen dedi.bakalim bu gittigimde ne dicek .

17+2 den 32+4 e dek hastane odasında yattım,sadece wc ye kalktım..Günler geçmek bilmedi,her atlattığım gün için derin bir nefes çekiyordum..Doğum sonrası 2 prematüre bebekle 2. zor dönem başladı ama şimdi Allah a şükürler olsun..12+2 de serklajım olmuştu..

bu topiktekilerin çoğu ben de dahil canımızın en değerli varlıklarını ,meleklerimizi cennete uğurlamış anneleriz,daha sonraki hamileliklerimizde serklaj büyük çoğunluğumuzda işe yaradı..Tabi kasılma önleyici ilaçlar da kullandık..
Normal doğum mu sezaryan mi diye düşünen arkadaşlar var,bence şimdiden hiç düşünmeyin bunları..bazan illa normal olsun diye düşündüğünüz zaman acil sezaryan durumu olabiliyor..Sağlıkla zamanında dünyaya gelsin de ister sezaryanle gelsin ister normal doğumla..Çok sonra düşüneceğiniz şeyler bunlar arkadaşlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…