Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
hayır yok normal bır gebelık gecırdım ama sımdı olmuyor............[/QUOTE]
doktora gidiyormusun? belki bir sorun vardir
canim bana sadece serklaj sonrasi verildi oda agri icindi ama agri olmadi bende kullanmadim doktoruna danismadan kullanma bence

haklisin arkadasim agrisiz kisalma oldugunu bende duymadim bende 24.haftada agrim var diye gittim doktora hic ummuyordum kisalma falan duyacagimi hic bilmiyordum boyle bir sorunu cunku ozamandan buhaftalara kadar halada kasilma onleyici kullaniyorum bakalim hayirlisi

hayır yok normal bır gebelık gecırdım ama sımdı olmuyor............
doktora gidiyormusun? belki bir sorun vardir

canim bana sadece serklaj sonrasi verildi oda agri icindi ama agri olmadi bende kullanmadim doktoruna danismadan kullanma bence

haklisin arkadasim agrisiz kisalma oldugunu bende duymadim bende 24.haftada agrim var diye gittim doktora hic ummuyordum kisalma falan duyacagimi hic bilmiyordum boyle bir sorunu cunku ozamandan buhaftalara kadar halada kasilma onleyici kullaniyorum bakalim hayirlisi[/QUOTE]

Kızlar merhaba; cok sükür hastaneden ciktim, persembe gunu ciktim , cikmadan ultrasondan bebege ve rahim uzunluguna baktılar 3.3 cm idi bebekte iyi durumdaydı cok sükür bana fitil ve antibiyotik verdiler bunun haricinde igne falan vermediler, cuma gunu şiddetli bir sancım oldu ve akabinde ishal oldum meğerde antibiyotiğin yan atkileriymiş ,çok korktum çünkü geçen hamileliğimde ishal sonrası suyum gelmişti, neyseki doktoru aradım antibiyotiği değiştirdiler ve şu an sancım yok fakat bazen rahim üstünde hassalık oluyor, doktorum odalar arası gezebilirsin, tuvalete kalkabilirsin ve oturarak yemeğini yiyebilirsin dedi,çünkü biz şu an önlem amaçlı dikiş attık dedi hep yatarsan bacaklarda pıhtılaşmaya sebebeiyet verebilirsin dedi, vallhi ben buna razıyım, ama genede korkuyorum ,ya gene heran suyum gelirse diye, çünkü benim 14-15 inci haftalarım tehlikeli haftalar hep açılma o haftalarda olmuştu, bakalım hayırlısı bende sonunu görebilecekmiyim.Bu arad çizelgemide yaptım kızlar

canım inan senin adına çok sevindim işşallah sag saglim alırsın yavrunu kucagına çizelgenide kutlarım emzikli he çok şirin işşallah 40 haftaları görürsün canım benim

cok gecmis olsun arkadasim cok sevindim iyi olmana ama simdiden boyle korkularla olursan zamani geciremezsin merak etme hayirlisiyla bebisine kavusursun busefer artik dikisinde var canim kendinede bebisinede iyi bak

geçmiş olsun fusborcum bak korkuyordun dikişten sağ salim atlattın çok şükür, inşallah hamileliğinde rahat geçer..çizelgende hayırlı olsun canım..

geçmiş olsun canım.inşallah sağ salim bebeğini kucağına alırsın alırız.
darısı sevtunun ve fadik in başına onlarda hamile kalsın inş.

geçmiş olsun canım.inşallah sağ salim bebeğini kucağına alırsın alırız.
darısı sevtunun ve fadik in başına onlarda hamile kalsın inş.
sağol canım...
bütün isteyen arkadaşlarla beraber sağlıcakla hamile kalırız inş...

geçmiş olsun arkadaşım...
son haftalara kadar sağlıcakla ilerlersiniz inş...
allah yardımcınız olsun...
maşallah çizelgende çok hoş olmuş...
38 lere kadar tıkır tıkır ilerler inş...

selamlar ben 2 yıl önce herşey gayet normal giderken 22 . haftasında bebeğimi kaybettim şuan 13. haftalık gebeyim rahim ağzına dikiş atılacak ama hangi hastaneye gitmem gerektiğine karar veremiyorum sizce zeynep kamil kadın ve doğum hastanesi mi yoksa göztepe ssk eğitim ve araştırma mı ? az zamanım var biliyorum geç kalmak ta istemiyorum acil yardımlarınızı bekliyorum hanımlar..

canım,pıhtılaşma olmaması için innohep 045 isimli iğne yapılıyor her gün,hiç birşeycik olmuyor..Aylarca hastane odasında wc den wc ye kalkan biri olarak yazıyorum..Sürekli yatmama rağmen bu iğne sayesinde pıhtılaşma ödem vs sorunum hiç olmadı,ayrıca fizik tedaviden dr geldi hastanede yanıma.yatakta yapabileceğim bir kaç hareket gösterdi..Ara ara yaptım..benim de bu hamileliğimde önlem amaçlı serklaj yapılmıştı 12+2 de...İlk zamanlar kolay ama hamileliğin ilerleyen zamanlarında koca göbekle yataktan sağdan sola dönmek bile merasimle oluyor...

geçmiş olsun.ben istanbulu bilmiyorum ama geç kalmammalısın.hemen önlemini al.şimdi gitsen 15.haftada serklaj olursun.

canım cok gecmıs olsun rabbım saglıkla kucagına almayı nasıp etsın ıns...
ben hala hastanedeyım...sukur agrım falan yok ama tedavıden kalma sag yumurtalıgımda bır kıst vardı ıkı gundur dıken gıbı batıyo dr a soyledım onun ıcın yapılacak bısey yok dedı..
kızlar lutfen dualarınızı esırgemeyın salı gunu as yapılacak rabbım yardımcımız olsun...
yarın sabah sanırım muayene ederler benı ıns hersey yolundadır...rabbım hepımızın yanında yardımcısı olsun ıns..
17+3 de rahım agzım 3.2cm ıns ıyıdır...

hamileliğini takib eden bir doktor varsa o seni yönlendirecektir. ama acele etmelisin. serklajı mümkün olan en kısa zamanda yaptırmalısın.

hamileliğini takib eden bir doktor varsa o seni yönlendirecektir. ama acele etmelisin. serklajı mümkün olan en kısa zamanda yaptırmalısın.

evet özel bi hatanede doktorum var o zeynep kamile gitmemi istedi ama ilk bebeğimi orda kaybettiğim için psikolojim çok bozuldu ve oraya gitmek istemiyorum salı günü göstepe ssk da randevum var geç kalmak ta istemiyorum korkuyorum aynı şeyleri yaşamaktan mecbur oraya gidicem sanırım bakalım Allah sonumuzu hayır etsin ..

başın sağolsun arkadaşım...

bebişinide sağlıcakla kucaklarsın inş...

zeynep kamile gitmek pek istemiyorsun galiba ama ordaki dr lar daha deneyimli olur diye düşünüyorum...
çünkü bizler gibi çok hastaları var....
tabi araştırma hastanelerindede dikiş yapılıyor...
ama doğrusu benim de hastaneler hakkında çok bilgim yok...
rabbim iyi ve bilgili dr larla karşılaştırsın...

Diğer hastaneyi bilmiyorum ama zeynep kamil hastanesi hakkında şimdiye dek hiç olumlu bir şey duymadım..Aksine çok fazla olumsuz şeyler duydum...

Son düzenleme:
İstanbul da yaşayan arkadaşlar,eğer maddi durumunuz müsaitse serklaj için prf.dr.yücel karaman ı öneririm..çok başarılı bir dr.

kızlar bişey sormak istiyorum,rahimağzı yetmezliği yüzünden düşük yapan arkadaşlar düşük yaparken sancılımı yoksa sancısız ağrısızmı düşük yaptılar?lütfen cevap verin arkadaşlar benim için çok önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…