Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

düşük değil erken doğum...

doğum sırasında rahim ağzı iyice açılırken ağrım oldu ama doğumdan sonra hiç ağrım kalmadı..sanki hiç doğum yapmamış gibiydim,en ufak ağrım sızım olmadı...

kızlar iyi dilekleriniz için çok teşekkürler, hayırlısı ile inşallh kucağımızı alacağımız günler gelir, bu arad dün oturarak banyo yapmıştım ,banyodan sonra sanki altım çekiliyor gibiydi ,ne kadar korktum tahmin edemezsiniz dedimki dikiş intihaplandı yada mikrop kaptım aklıma binbir türlü düşünce geldi ,neyseki yatarken ağrım yoktu şu anda iyiyim, ne kadr zor insanın sürekli kendini dinlemesi.

Canımcım aslında freksiparin iğneleri karnımdan oluyordum ama dikiş öncesi bıraktırdılar şimdi başlamam lazım ayrıca coraspirin var ,hamileliğin ilerleyen zamanları için yardım edersen çok sevinirim arkadaşım, alt tarafı şu netbook bilgisayarları nasıl kaullanacağımla ilgili

fusborcum banyonu ayakta yap duş alır gibi ve fazla oyalanmadan çok sıcak olmayan suyla yıkan ben öyle yapıyorum oturarak enfeksiyon riski daha fazla oluyor diyorlar..

ben 22. haftamda doğum yaptım önce 10dk da bir sonra daha sık sancılarım geldi ama doğumda hiçbişey anlamadım o sıra ayaktaydım hemen yatınca dr aldı bebeğimi sonrasındada bi ağrı sızı olmadı ...

çok teşekkür ederim kafam çok karışık 2-3 gündür stresten ne haldeyim aslında eşim yüzünden kafam karıştı göztepe ssk ya gitmeye kararlıydım son zamanlarda tv da çıkan haberler yüzünden moralimiz bozuldu özel hastaneye gitmek istiyo eşim ama maddi dururumuz yok o beni ben onu düşünüyorum yani araştırma hastanesi sonuçta daha iyi olur dimi Allah sonumuzu hayır etsin

geçmiş olsun bebeğim,canım kaç haftalık hamileydin o zaman?

canım benim sanada çok büyük geçmiş olsun,bende 16 haftalıkken biranda bel ve karın sancılarım başladı,dediğin gibi önce yavaş yavaş geldi ağrılarım sonra artık dayanamayacağım hal aldı,acilde doktor beklerken ayakta önce suyum boşaldı sonrada kanamam oldu,arkasındanda doktor narkozla bayıltıp bebeği aldı,benim anlamadığım senin doktorun seni bayıltmadanmı bebeği aldı,ayrıca benim daha sonrasında aşırı bir ağrım yoktu ama haliyle ufak tefek sızılarım vardı,kusura bakma canım bu kadar çok soru sormamın sebebi,düşükten sonra doktora rahmimi ölçtürmek için gittiğimde,doktor rahmimin çok geniş olduğunu sanki 7-8 çocuk doğurmuş kadar geniş olduğunu söyledi yani rahimağzı yetmezliğim var ama rahimağzı yetmezliğim yüzünden düşük yapmış olsaydım ağrısız sancısız düşük yapmış olmam gerektiğini söyledi.bu nedenle biraz kafam karıştı canım,ondan sordum.bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar lütfen yazsınlar.herkeze sevgiler,Allah bebişlerimizi en kısa zamanda tekrar vermeyi,kucağımıza sağlıkla almayı nasip etsin.

Son düzenleme:

canım öncelike bından sonrası için sorunsuz bir gebelik diliyorum.banyo konusunda diğer arkadaşlara katılıyorum. ayakta duş şeklinde banyo ve çok oyalanmadan çabukça olmalı. suyun da çok sıcak olmamalı.ben benyoda çok oyalanmadan mümkün olduğunca hızlı bir sabunlanıp çıkıyorum ayaktan.ve sonrasında hemen uzanıyorum.ve haftada bir kez banyo yapıyorum.zaten sürekli yattığım için ve kış olması dolayısıyla ter ve kir olayı olmuyor pek.

ayrıca bende kan sulandırıcı iğne ve coraspin kullanıyorum. fakat bana serklaj sebebiyle değil kan pıhtılaşmam olduğu için verildi bunlar .daha önce 2 kaybım var 16. haftalarda, ikincisinde serklaja rağmen oldu. benimkiler önce kanama sonra sancıyla devam etti.ben serklajdan 4 gün önce coraspini kestim, sadece serklaj günü iğne olmadım, ertesi gün iğneyi hemen başlattı doktorum. fakat coraspine 3 gün ara verdip sonra başladım.benim serklajdan sonra 10 güne yakın hafif pembe lekelenmem oldu akıntıyla karışık ama ağrım olmadı.akıntım hala devam ediyor fakat artık renksiz. o da dikişe tepki verdiği için oluyormuş. bunun için 3 haftada bir 7 gün neo-penotran fitil kullanıyorum.yine hamileliğimin başından beri progestan kullanıyorum.ve hala devam ediyorum.herhangi bir ağrı olursa diye endol fitil verdi doktorum ama henüz kullanma gereği duymadım. bunların dışında bana antibiyotik yada kasılma önleyici falan verilmedi. hiç kullanmadım. çok şükür şimdiye kadar bir sorun olmadı.rahim ağzı 10,3mm ve sadece dikiş tutuyor şu anda. sürekli yatıyorum.wc için ve yemek için kalkıyorum sadece.

yani bende kan pıhtılaşması+rahim ağzı yetmezliği+rahim anomalisi var...buna rağmen çok şükür bu günlere geldik. allah izin verirse inşallah kucağımıza aldığımız günleri de görürüz.hepimiz için duam bu..

sanada geçmiş olsun canım. rabbim bir daha yaşatmasın. bende 2. kaybımı 16. haftada yaşadım.üstelik 12. haftada serklaj yapılmıştı yine.fakat benim kanamam ve sancım oldu, hastanede de suyum geldi. önce dikişi açtılar, ardından bebeği aldılar.doktorum rahimden şüphelendi 4 ay kadar sonra rahim filmi çekildi, orada rahim anomalisi çıktı. rahmim olması gerekinden küçük, üstten içe basık ve üst tarafında rahmi ikiye bölen kısa bir bölme var.kalp şekline benziyor rahmin dedi. ve bu tür rahimde bebek rahmin üst bölgesine yerleşirse rahmin bebeği taşıması çok zormuş.daha önce gittiğim doktor 14. haftalarda progestanı bıraktırmıştı, şimdiki doktorum hamileliğimin sonuna kadar devam edeceğimi söylüyor, özellikle rahim problemi olanlarda bu hormon çok önemli imiş.eğer şu an hamile değilsen uzman bir doktora gidip düşüğe sebep olabilecek herhangi bir sorun varmı yokmu diye araştırmanı gerekirse rahim filmi çektirmeni tavsiye ederim.rabbim hepimizin gönlüne göre versin kucaklarımızı boş bırakmasın.

çok geçmiş olsun sanada benimki şöyle oldu bi sabah kalktığımda çok hafif bi pembelik vardı kan izi hemen kendi dr aradım acilen çağırdı gittim ultrasonla baktı rahmin açılmış bebek geliyo dedi ve zeynep kamil hastanesine gönderdi acile gittim ordada muayene ettiler ve yatırdılar hemen dr kesinlikle kalkmicaksın belkide doğuma kadar burda yatman gerekebilir dedi öğlen saatleriydi yattığımda o günün sabahında 5,30 civarydı ilk sancılar gelmeye başladı sabah ilk nöbeti devralan dr lar geldiği sırada suyum patladı. patladı diyorum resmen rahmimden sanki bi balon çıkıyomuş gibi oldu ve patladı o an çok korkmuştum ama dr hiç oralı olmadı rutin kontrol yapıyomuş gibi yavaş yavaş geldi yanıma doğum bölümüne aldılar ordada boş yatak yoktu bi bayanın ayak ucuna oturdum daha sonra büyük tuvaletim var dayanamıyorum dedim bebek baskı yapıyodur yok öle bişi dediler başka bi dr beni görünce bağırdı çağırdı bu kadının suyu gelmiş neden ayakta diye beni aldı bi yatağa yardımcı bayan geldi üzerimi temizledi o sırada ayaktaydım işte yere parçalar döküldü hemen yattım ve bebeğimi aldılar sonra doğum yapılan yere götürdüler eşin düşmesi için içimde bebekten parça kalmışmı diye mauyene ettiler fln.. baya ayrıntılı anlattım. ağrı sızı hiç olmadı yani bende hafif bi kanamayla başladı herşey Allah hiçkimseye yaşatmasın annelere büyük sabır bebişlere sağlık sıhhat diliyorum inş..

amin canım allahım birdaha acı göstermesin çok zor 2 oglum küçük olmasına ragmen canlıydı bacaklarımızn arasında can çekişe çekişe öldü garibim nefesi önce rabbimin sayesinde alıyodu sonra benim sayemde yaşamazdı ama ne bileyim ya yaşarsa dedim ama öldü beni dinlemediler 6 buçuk aylık olsaydı belkı dediler[/QUOTE]

beni en çok üzen şey aslında bebeğim 22 haftalık olmasına rağmen onu hiç hissetmemiş olmamdı ve ilk kez hastanede yattığım o gece hareketlerini hissettim ve bana anne seni bırakmicam dediğini düşündüm moralimi düzeltmeye çalıştım meğer bebeğim bana veda etmiş

Son düzenleme:
arkadaslar coraspirin ve benzeri ilaclari neden veriyor doktorlariniz?Ozellikle serklajli olanlara diye demissiniz,nasil bir iliski var ki aralarinda?Sormamin sebebi de hamileligimin kritik bir doneminde doktorun biri bana da coraspirin onermisti fakat kendi doktorum alma deyince onu dinledim.Cok telasli bir donemdi ve sebebini o zaman sormamistim,simdi sizi okuyunca kafama takildi.

beni en çok üzen şey aslında bebeğim 22 haftalık olmasına rağmen onu hiç hissetmemiş olmamdı ve ilk kez hastanede yattığım o gece hareketlerini hissettim ve bana anne seni bırakmicam dediğini düşündüm moralimi düzeltmeye çalıştım meğer bebeğim bana veda etmiş [/QUOTE]

canım benim inan seni çok iyi anlıyorum kanaman oldugunda gittim baktılar cumartesi pembemsi geldi dedilerki açıkma yok hem altan hemde üsten baktılar kendi doktoruma rahim boyumun kısa oldugunu baktıklarını söyledim benle dalga geçtiklerini söyledi evet hissadiyorumda okadar degil tekmelerini inan bana ölmeden bir gün önce acilde yatarken okadar tekme attıkı inanamazsın meyerse yavrum beni bırakmak istemezcesine annecim ben gitmek istemiyorum kokunu özlerim sıcaklıgını özlerim ogluşum paşam mercimegin demeni özlerim annecim bırakma beni ben senden ayrılmak istemiyorum diye yalvararak kendini hissettirdi bana çok yalvardım ne olur allahım bir tane verdin aldın bunu benden ne olur neolur alma yaradana duyuramadım ses,mi duyduda dedi kendince bu senin için daha hayırlı kulum senin için planlarım var hiç birşeyi sebepsiz yapmam dedi ondan aldı yavrumu benden ne yapalım canım allahımla kavga edemeyizki onun sayesinde nefes alıp yaşıyoruz demi yavrumu çok özledim ben geçen evleri temizlerken elime yavrumun ilaçları ona ördügüm şeyler ellerimle ördügüm peçeteler ilaçları geldi helede ultroson kagıtlarını görünce çok kötü agladım eşim kızdı neden aglıyosun bilmemki dedi yaradanlamı kavga edicez bende üzüldüm çok agladım ama ne çare ddei bende dedim benim gibi yüregin yandımı acaba 5 ay ben yaşasım o duyguyu tekmelerini paşam diye mercimegim diye severdim o küçüçük şeyi doguruken bile canım çıkıcak gibi oldu yavrum gitti dursaydı mercimegim 1 hafta sonra 8 aylık olucaktı ben zor hamile kalıyorum pko var ya yaradan 7 sene arayla oldu ogullarım okadar tedavide olmadı kendiliginden oldu sogan kürümü dersin maydonozmu dersin hep içtim kilo verdim hamile kaldım adını bile koymuştum nerden bilicektimde yavrum ölücekti canım acıyo kalbim sızlıyo yavrum annecin çok dua etti çok yalvardı ama rabbim seni daha çok seviyomuşki yanına aldı güle güle yavrum buragım emin ellerdesin rabbimin yanındasın annecin seni çok özledi be olgum

[/QUOTE]
canım benim inan seni çok iyi anlıyorum kanaman oldugunda gittim baktılar cumartesi pembemsi geldi dedilerki açıkma yok hem altan hemde üsten baktılar kendi doktoruma rahim boyumun kısa oldugunu baktıklarını söyledim benle dalga geçtiklerini söyledi evet hissadiyorumda okadar degil tekmelerini inan bana ölmeden bir gün önce acilde yatarken okadar tekme attıkı inanamazsın meyerse yavrum beni bırakmak istemezcesine annecim ben gitmek istemiyorum kokunu özlerim sıcaklıgını özlerim ogluşum paşam mercimegin demeni özlerim annecim bırakma beni ben senden ayrılmak istemiyorum diye yalvararak kendini hissettirdi bana çok yalvardım ne olur allahım bir tane verdin aldın bunu benden ne olur neolur alma yaradana duyuramadım ses,mi duyduda dedi kendince bu senin için daha hayırlı kulum senin için planlarım var hiç birşeyi sebepsiz yapmam dedi ondan aldı yavrumu benden ne yapalım canım allahımla kavga edemeyizki onun sayesinde nefes alıp yaşıyoruz demi yavrumu çok özledim ben geçen evleri temizlerken elime yavrumun ilaçları ona ördügüm şeyler ellerimle ördügüm peçeteler ilaçları geldi helede ultroson kagıtlarını görünce çok kötü agladım eşim kızdı neden aglıyosun bilmemki dedi yaradanlamı kavga edicez bende üzüldüm çok agladım ama ne çare ddei bende dedim benim gibi yüregin yandımı acaba 5 ay ben yaşasım o duyguyu tekmelerini paşam diye mercimegim diye severdim o küçüçük şeyi doguruken bile canım çıkıcak gibi oldu yavrum gitti dursaydı mercimegim 1 hafta sonra 8 aylık olucaktı ben zor hamile kalıyorum pko var ya yaradan 7 sene arayla oldu ogullarım okadar tedavide olmadı kendiliginden oldu sogan kürümü dersin maydonozmu dersin hep içtim kilo verdim hamile kaldım adını bile koymuştum nerden bilicektimde yavrum ölücekti canım acıyo kalbim sızlıyo yavrum annecin çok dua etti çok yalvardı ama rabbim seni daha çok seviyomuşki yanına aldı güle güle yavrum buragım emin ellerdesin rabbimin yanındasın annecin seni çok özledi be olgum [/QUOTE]

Allahım yardım etsin hepimize sabretmelisin sabretmeliyiz kendin söylüyosun bak şer sandıklarımız hayır , hayır sandıklarımız şer olabilir bizim için rabbimiz her zaman en iyisini bilir ama sen böyle yoğun düşünmeye devam edersen psikolojin çok kötü bozulabilir kendi sağlığına da dikkat etmelisin . yarın hastaneye gidicem bakalım neler olacak dua edin nolur . Rabbim hepimize sağlıklı evlatlar versin..

Son düzenleme:
benim hamileliklerim tedaviyle oldu.O yüzden dr . en başından coraspin başlatmıştı..Taa ki sürekli yatmam gerektiği söylenene dek..O zaman da coraspin kesildi innohep 0.45 e başladı..kollardan ve bacaklardan yapıldı her gün...Hemşireler hamilelere karından yapmıyoruz dediler...

18 haftalık hamileydim canım..ben evde normal doğum yaptım aniden..Hastaneye gitmeye hazırlanıyorduk..birini evin kapısının önünde diğerini banyoya doğru koştuğumda ayakta canlı olarak doğurmuştum..apartmanda suyum gelmişti..Çok ayrıntılı yazmamaya çalışıyorum ,bebekler elimde o halde hastaneye gittik..ilkisi, de canlı ve kalpleri atıyordu....
Hayatımın en acı günüydü.......Allah kimseye yaşatmasın........

Son düzenleme:

canım benim inan seni çok iyi anlıyorum kanaman oldugunda gittim baktılar cumartesi pembemsi geldi dedilerki açıkma yok hem altan hemde üsten baktılar kendi doktoruma rahim boyumun kısa oldugunu baktıklarını söyledim benle dalga geçtiklerini söyledi evet hissadiyorumda okadar degil tekmelerini inan bana ölmeden bir gün önce acilde yatarken okadar tekme attıkı inanamazsın meyerse yavrum beni bırakmak istemezcesine annecim ben gitmek istemiyorum kokunu özlerim sıcaklıgını özlerim ogluşum paşam mercimegin demeni özlerim annecim bırakma beni ben senden ayrılmak istemiyorum diye yalvararak kendini hissettirdi bana çok yalvardım ne olur allahım bir tane verdin aldın bunu benden ne olur neolur alma yaradana duyuramadım ses,mi duyduda dedi kendince bu senin için daha hayırlı kulum senin için planlarım var hiç birşeyi sebepsiz yapmam dedi ondan aldı yavrumu benden ne yapalım canım allahımla kavga edemeyizki onun sayesinde nefes alıp yaşıyoruz demi yavrumu çok özledim ben geçen evleri temizlerken elime yavrumun ilaçları ona ördügüm şeyler ellerimle ördügüm peçeteler ilaçları geldi helede ultroson kagıtlarını görünce çok kötü agladım eşim kızdı neden aglıyosun bilmemki dedi yaradanlamı kavga edicez bende üzüldüm çok agladım ama ne çare ddei bende dedim benim gibi yüregin yandımı acaba 5 ay ben yaşasım o duyguyu tekmelerini paşam diye mercimegim diye severdim o küçüçük şeyi doguruken bile canım çıkıcak gibi oldu yavrum gitti dursaydı mercimegim 1 hafta sonra 8 aylık olucaktı ben zor hamile kalıyorum pko var ya yaradan 7 sene arayla oldu ogullarım okadar tedavide olmadı kendiliginden oldu sogan kürümü dersin maydonozmu dersin hep içtim kilo verdim hamile kaldım adını bile koymuştum nerden bilicektimde yavrum ölücekti canım acıyo kalbim sızlıyo yavrum annecin çok dua etti çok yalvardı ama rabbim seni daha çok seviyomuşki yanına aldı güle güle yavrum buragım emin ellerdesin rabbimin yanındasın annecin seni çok özledi be olgum [/QUOTE]

Allahım yardım etsin hepimize sabretmelisin sabretmeliyiz kendin söylüyosun bak şer sandıklarımız hayır , hayır sandıklarımız şer olabilir bizim için rabbimiz her zaman en iyisini bilir ama sen böyle yoğun düşünmeye devam edersen psikolojin çok kötü bozulabilir kendi sağlığına da dikkat etmelisin . yarın hastaneye gidicem bakalım neler olacak dua edin nolur . Rabbim hepimize sağlıklı evlatlar versin..[/QUOTE]

canım benim allahım sanada bizimgibi olanlarada yrdım etsin yaradan sen çok oldumu bebegini kaybedeli kusura bakma yazdıysanda gözümden kaçmiş olabilir kafam bu aralar yerinde degil psikolojim ozuk hiç huzurum yok

tam 2 yıl oldu şimdi de 12+5 gebeyim yarın hastaneye gidicem hem ikili test için hemde serkaj ı konuşucam bakalım ne olacak hayırlısı..

ben kan sulandirici diye duydum kendi drum halada veriyordu baska bir doktor hemen birak dedi bende biraktim yani pek anlayamadim nedenini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…