Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kizlar benimle ayni haftalara yakin olaniniz var sizde kasik agrisi oluyormu bugun sanki kasigima baski varmis gibi hiss ettim surekli iki bebek olmasiylami alakali acaba agri falan yok sadece baski hissi var boyle bir durum yasayan varmi?

tam 2 yıl oldu şimdi de 12+5 gebeyim yarın hastaneye gidicem hem ikili test için hemde serkaj ı konuşucam bakalım ne olacak hayırlısı..

allahım kucagına aldıgın günleri görürüsün işşallah sakın kapalı bile olsa diktir benim düştügüm hataya düşme kapalı dediler hep yolladılar beni dinlemediler melegim gitti onların yüzünden allahıma havale ettim onları ben

canım acıyo okadar dinmiyo gözyaşlarım allahım affetsin yavrumu çok özledim çok vicdan azabı çekiyorum keşke ne olursa olsun diktirseydim ah bu vicdan azabı yokmu benim bütün psikolojimi bozdu keşkelr yerine gelse allahım ne olur o zamana bir gidebilsen ben diktirmezmiydim yavrum benim yüzümden öldü ben ona hesabı öteki tarafta nasıl vercam onu düşünüyorum

yavrum affet anancigini inan ben seni öldürmek istermiydim gözyaşlarım dinmiyo akıyo gidiyo annecin çok özledi tekmelerini ah yavrum annecigini affet ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
3 hamilelik nasıl olur bilmiyorum korkuyorum hemde çok şimdi ocakta korunmayı bıraınca ya olmazsa yada olupta dişişe ragmen gene acı yaşarsam ben ne yapıcam

kendi kendine acı çektiriyosun ama bence ilk önce bi yardım almalısın ilk önce senin sağlığın kendinden emin olduktan sonra 3. bebeği düşünün Allahım senin yaşadıkları biliyo sen kasıtlı düşürmedin bebeğini neden kendini suçluyosun ki bunları düşünme artık ve kendini toplamalısın Allah yardımcın olsun ne diyim

hmm tmm aklımda olsun zaten öyle bişey olsa başka yerlere de giderim mutlaka zaman kaybı olmasından korkuyorum ne kadar erken olsa o kadar iyi dimi inşaallah sende en kısa zamanda sağlıklı bi hamilelik yaşar ve sağlıklı bir bebiş sahibi olursun ama şuan kendine dikkat etmelisin ..

sag ol güzel dileklerin için tekrar teşekkür ederim ama insan kendini suçlamadan duramıyo bunun için eşim götürdü doktora güzel bir düşüncelerimi dinledi zaten çok agır bir travva geçirmişsin böyle düşünmen çok normal dedi ama ilaç vericekti kabul etmedim bunun yerine namazımı kılıyorum bol bol tespih çekiyorum en azından 3 bebegimi düşünüyorum biliyorum rabbim benim için anlıma ne yazdıysa onu yaşıyoruz allahım hepimize yardım etsin canım benim tez zamanda bebeklerimizi alırızda işallah kucagımıza hasretimiz diner diye temenni ediyorum yaradanım duy sesimizi bize saglıklı saatli hayırlı evlatlar nasip et güzel allahım

Merhaba hanımlar.
Ben Ocak ayında ikizlerimi 18. haftamda erken doğumla kaybettim. Şimdi yeniden hamileyim. Doktorum ilk muayenemizde rahim ağzında gevşeklik var 12.yada 13. haftanda rahimi dikcez önlem amaçlı dedi. Rahim dikildikten sonra sürekli yatılıyor mu? onu soracaktım. Bu bebeğim sağlıkla gelsin de yeter ki .

benim tek bebek olmasına rağmen ara ara oluyor.
sen kac haftalik oldun canim? bende hic olmuyordu boyle baski hissi yeni yeni oluyor birde bu siteden kasilmayla ilgili birseyler okudum karin biryere toplaniyormus falan ben bunlai bebek hareketi zann ediyordum hemde 3.ayindan beri sende oluyormu?

onlem amacliysa sadece dikis sonrasi yatirirlar 3-4gun falan eger ilerleyen haftalrda tehlike olursa surekli yatiriyorlar bende boyle olmustu canim

başın sağolsun arkadaşım...
inş bu bebeşin sağlıcakla dünyaya gelir...
rabbim bu bebişine sağlıklı uzun ömür versin...

herkesin rahatsızlığı ve bünyesi farklı...
dikişten sonra devamlı yatan arkadaşlar daha fazla...
ama hafif işte çalışanlarda var galiba...
kimiside iş yapmadan evde yata kalka vakit geçiriyor...
yani herkes farklı...

tam 2 yıl oldu şimdi de 12+5 gebeyim yarın hastaneye gidicem hem ikili test için hemde serkaj ı konuşucam bakalım ne olacak hayırlısı..
canım gelince bize de yaz...
rabbim hakkında hayırlısını versin...
iyi dr larla karşılaştırsın...

geçmiş olsun arkadaşım...
rabbim bir daha yaşatmasın...
peki doğumdan önce ağrıların ne kadar sürdü...
benim hafiften başlayıp nerdeyse bir gün sürdü...
hastaneye sabah 9 da yattım...rahim tam açıktı ama doğum saat 22 de oldu...
ama bence ayağa kalksam hemen bebek gelcek gibiydi bunu hissediyordum....
zaten kese tam ağızda lavaboya gidince elime değiyordu...
dr lar yatakta doğum olsun diye beni ayağa kalkmaya koymadılar kalkmayıncada bebek gelmedi işte...
doğum öncesi ağrılarım vardı ama doğum olur olmaz tamamen kesildi...
doğum anı çok kolay oldu hiç canım yanmadı...
bu arada benim bebişte 18 haftalıktı...

henür dr gitmedim ve rahim ağzı yetmezliğim olup olmadığı belli değil...
ama doğumda 2 doktor bir dahakine dikiş muhakkak yaptır dediler...

canım senin anlattığına bakınlırsa seninki rahim ağzı yetmezliği gibi...
çünkü sancın falan yokmuş dr a gitiğinde rahim açıkmış....doğum başlamadan öncede sancı illaki olur gibi....

haberlere takma canım abarttılar...tesisatta kaçıklık falan olmuş...
böyle şeyler her an ve her yerde olabilir...
bina biraz eski ama bunun sana zararı yok....
ama hastane hakkında hiç bilgim yok canım...
pek gitmedim...

canım araştırma hastaneleri biraz kalabalık ve ilgisiz oluyor...
ama bence sıradan bir özel hastaneden daha iyidir...
çok güzel özel hastaneler var ama maddiat olarak imkanımız hiç yok...
normal sıradan özel hastanelerdense araştırma hastanesini ben de tercih ederim...

canım benim sancım varken gece bir özel hastaneye gitim...
alltan bile bakmadı üsten ultrasonla bakıp devamlı yatman lazım deyip
sadece bir serum verdi ve eve gönderdi...
düşüne biliyormusun meğer doğum sancısı çekiyormuşum....
ve sancılarımda çok çok hafifti...
sabah artmaya başladı....
gece araştırma hastanesine gitsem rahim çok açık olamazdı ve belki önlem bile alınırdı...
ama ben geceyi boşuna o hastanede geçirdim....
ve sabah kartal araştırmaya gitim...
aslında zeynep kamile gitcektim ama sabah trafiği olduğu için eşim geç kalırız dedi...
hastaneye gitiğimde hemen altan baktılar ve rahim tamamen açılmış kesede tam ağızda dediler...
ve hemen yatırdılar doğum falanda orda oldu işte...
doğrusu ben dr ların ve hastanenin olumsuz birşeylerini görmedim...
çok ilgili değildiler ama kötü hiç değildi...
sağlık olarak ne gerekiyorsa yaptılar...
doğumdan önce ve sonra yan odaya bile tekerlekli sandalyeyle götürdüler...
hiç yürümedim...

rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın...

fadik canim sen nasilsin arastirma isi nasil korunmayi nezaman birakicaksin?

sağol canım iyi olmaya çalışıyorum...

henüz dr a gitmedim canım...
benim daha öncede 3 erken düşüğüm olduğu için o zaman baya bir araştırma yapılmıştı...
septum ameliyatı falanda oldum...
testlerimi ve ameliyatımı yaptırdığım tıp fakültesine geçen gigitm durumu anlattım...
hamileyken neden gelmedin dediler...
senin bütün testlerin herşeyin yapılmış artık yapılcak birşey yok diyorlar...
hamile olunca sıkı takip gerekiyormuş...

ama ben hamileliğe karar vermeden önce iyi bir dr a danışıp muyene olmak istiyorum ama henüz dr bulamadım...

korunmayıda ya bu adetle bırakmayı düşünüyorum yada diğer adetle...
henüz karar veremedim...

hakkımızda hayırlısı olsun canım....

fadikcim canım benim ben düşük yapmadan 2gün önce hafif kanamam başlamıştı,ertesi günü doktoruma gittim,beni alttan spekülümle muayehane etti ama çok ama çok canım acımıştı,bağırmıştım acısından.neyse sonra birgüzel eve yürüyerek gittim,o ana kadar hafif kanam dışında ağrım sancım falan yoktu.akşam birdenbire belim sonrada 2 dk aralıklarla aşırı derecede ağrımaya başladı,eşim acile götürdü,hemen serum falan bağladılar hastaneye yatırdılar,ultrasonla bebeğe baktılar herşey normal dediler,tahlillerimde normal çıktı ama sadece hatırladığım kadar çok hafif idrar yolları enfeksiyonu çıktı.ertesi gün öğlen hastaneden çıkıp tekrar ultrasona girdim yine bebek yaşıyordu.bu arada sancım geçmişti ama kanamam hala devam ediyordu.öğlen eve geldim yemek yedim uyudum falan,sonra akşam saat 9 gibi tekrar sancım başladı,dayanamayacağım hal alınca tekrar acile gittik,beni direk doğum odasına doktor baksın diye aldılar.küçük çişimi yapıp geleyim doktordan önce dedim,döndükten sonra ayaktayken biranda önce suyum boşaldı,sonrada kanamam geldi.ama suyun gelmesiyle birlikte çektiğim sancı biranda tık diye geçti.bebiş düşmedi,zaten elleyemezdimde,doktor geldi elini sokmak istedi korkumdan izin vermedim,sonra narkozla bayıltıp aldılar işte canım,durum böyle.(bu arada o hafta çok eğilip kalmıştım,çok hareket etmiştim acaba bu yüzdenmi kanamam geldi,yada düşükten 15 dk yada yarım saat önce söylemesi ayıp kabızlık nedenimle wc'de biraz zorlanmıştım acaba buda bir etkenmi diyorum,offf offf.

Son düzenleme:
selam iyi akşamlar herkese hastaneden geleli baya oldu da yorgunluktan uyuyakalmışım bugün olanları bi anlatıyım göztepe ssk ya gittik önce ikili testin ultrasonla yapılan kısmı temiz çıktı anladığım kadarıyla kan testinin sonucu 1 hfta sonra çıkıcakmış özel hastanedeki kendi dr mun verdiği yazıyı gösterdim bikaç dr var zaten orda gidenler bilir hiç muayene etmeden oturdukları yerden yazık gene kaybetmesin bebeğini yapalım serkajı dediler anestezi için bazı tahliller yapılıyomuş idrar kan onları verdim ama eşim bu sırada tabi deli oldu o hastanede çalışan bi tanıdğından ameliyatları uzman dr lar yapmıyo asistanlar yapıyo diye duymuş kesinlikle burda yapılmicak dedi ordan çıkıncada onun isteği olsun diye medikalpark a gittik orda Handan Aytaç Özkul ile tanıştık çok çok iyi bi dr hayatımda hiç bir alanda böyle bi dr görmedim tam 1 saat sürdü kounşmamız hem karından hem alttan muayene oldum şuan hiçbirşey görünmüyo gayet normal dedi hamile kalmadan önce bu muayene yi olmak gerekiyomuş yani gerçekten bi servikal yetersizlik varmı diye yoksa başka sebeplerden dolayımı bebeğini kaybettin bilemiyorum şuan dedi ama anlttıkların çok uyuyo dedi zor bi karar bu kararı yani diktrip diktirmeme kararını siz alıcaksınız dedi eşimde kabul etti bu hafta içerisinde belki de yarın hastaneye yatabilirim ama çok pahalı yaa dr arayanlara handan hanımı tavsiye ediyorum ..

Selam canim
cok gecmis olsunn ok üzücü gercekten...
kendi kendini SAKIN suclama aslaaaa
kabizdan felan cocuk düsmez o allah tarafindan oldu kesinlikle kacinici haftadaydin?
12 haftaya kadar ne yaziki böyle düsmeler oluyo belki cocugun saglikli omayacakti genetik bi problemi vardi ama kendini suclama..
Ben iki cocugumda da asiri kabizlik yasadim ve cok eyilip kalkiyodum hele ikinci cocugumda neler yapmak sorunda kaldim...

Hamilelikte özellikle bizim gibi rahim ağzı yetmezliği olanlar için dr.lar kabızlığı istemezler,çünkü kabızlık ve ıkınma doğumu başlatabilir..

Sanırım rahim ağzı yetmezliği ile ilgili hiç bir bilginiz yok....

12. haftaya kadar olan düşüklerle alakalı değil bizim durumumuz............

Son düzenleme:

canım tesellin için teşekkürederim ama ben 16 haftamı o gün bitirmiş 17.haftama girecektim,bebek büyüktü yani.tabii kendimi suçlamamaya çalışıyorum ama bazen bunları düşünüp vicdan azabı çekiyorum.fakat alminaçınar arkadaşımın dediği gibi rahimağzı yetmezliği olan kişilerde kabızlık sebebiyle ıkınmadan dolayı bile düşük yada erken doğum olduğunu biliyorum.sanırım iki çocuk annesisin,dua et bizim için,sevgiler...

canım benim göztepe hastanesiyle ilgili hiç bilgim yok...
ameliyatı sadece asistanlara bırakmazlar bence...
ama insan güvenemiyor tabi...
canım peki handan hanımın bu konularda çok bilgisi varmı acaba...
bizim durumumuz riskli gebeliğe giriyor...
her kadın doğum dr u bu konuda çok bilgili olmuyor...
eğer özele karar verdiğseniz bence iyice bir araştırın ve riskli gebelikte uzman birini bulun...
burda okuduğum kadarıyla 500-750 tl ye özel dr a ameliyat olan arkadaşlarda vardı...
sizin hastane bana bayağı pahalı gibi geldi...
aslında pahalı olmasınıda boşverebiliriz ama dediğim gibi dr un bu konularda uzman mı önce onu öğren canım...
allah yardımcınız olsun...

canım 2 gün dr lardaymışsın...
muayenede rahim açıkmıymış dr birşey dememişmiydi...
açıksa o halde neden eve gönderdi...
yada sonradan mı açıldı acaba...
hepimizin doğumuda farklı olmuş....
birde sebebini çözebilsek ama olmuş bitmiş bir olayın nedenini bulmak zor oluyor...
allah yardımcımız olsun...
rabbim bir daha yaşatmasın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…