Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım dediğinde haklısın kanama sebebiyle ilk gittiğimde kendi özel doktoruma gitmiştim,muayehane sonrası polip var dedi,doğumda gitmezse sonra alırız dedi ama rahimaçıklığıyla ilgili birşey demedi.diğer günlerde acile gittiğim yer devlet hastanesiydi,oradada sadece ultrasonla baktılar herşey normaldi,o kendi özel doktorumada gıcık oldum zaten ne doğum yaptığım akşam nede sonrasında beni aramadı.bu arada o gördüğü gerçekten polipmiydi bilmiyorum çünkü doğumdan sonra 2 tane başka özel doktora gittim ikiside rahmin tertemiz polip falan yok dediler,belki hamileyken gerçekten vardı,kürtajda temizlendi yada yoktu başka bişeyden düşük yaptım,bilmiyorum bilmiyorum işte offffff.

gecmis olsun canim Allah sagsalim kucagina almayi nasip etsin

yazdiklarina cok uzuldum arkadasim burda kac kisi var bebegini kayb eden Allah herkesin yardimcisi olsun buraya girmeden once sanki bir ben boyleyim gibi geliyordu ama ne cok kisi varmis ugrasan Allah bir daha aci yasatmasin hepimizin yardimcisi olsun canim

yazini alintiladim ama nedense cikmadi Insallah hemen hamile kalirsin canim dr cok onemli ilk once iyi karsilaniyorsun sonradan pek ilgilenmiyorlar bende buyuzden biraktim doktorumu tez zamanda saglikli bir hamilelik diliyorum arkadasim

fusborcum banyonu ayakta yap duş alır gibi ve fazla oyalanmadan çok sıcak olmayan suyla yıkan ben öyle yapıyorum oturarak enfeksiyon riski daha fazla oluyor diyorlar..

Arkadasim merhaba,aslinda oturarak yapmak banada mantıklı gelmiyor ama benim saçlarımkıvırcık ve ne kadar saç kremi kullansamda zor açılıyor oyuzden oturarak birde taburenin üstüne havlu koyarak yapmaya çalışıyorum ki mikrop kapmayayım diye , ne bileyim arkadaşım bende şaşırdım ne yapacağımı.

Canım merhaba, hemen hemn aynı ilaçları kullanıyoruz su an seninle, sadece aklıma takılan şu oldu serkalajlıyken suyum geldi demişsin acaba zorunlu serkalajmı yapılmıştı yoksa önlem amaçlımı yapılmıştı ,çünkü benim geçen sene rahim açılmıştı acilen serkalaja almışlardı 16. haftada ve 2 hafta sonra suyum gelmişti.Şu an önlem amaçlı atıldı ama heran korkuyorum genede.

hayır canım zorunlu serklaj değildi.benim ilk bebeğimi 15 haftalık kaybettiğim için ikinci gebeliğimde 12. haftada rahim boyu ölçüldü ve kısalma fark edilince hemen serklaj uygulandı. ben serklajla 16. haftaya kadar taşıdım, ama serklajdan sonra hep lekelenmem oldu, sürekli yattım.sonunda sancı da başlayınca ve lekelenme kanamaya dönüşünce hastaneye yatırdı doktorum. fakat hastanede suyum da gelince malesef almak zorunda kaldılar.fakat ben hep o doktorumu suçluyorum içimden.sonra doktorumu değiştirdim. bu üçüncü hamileliğime başka bir doktorla başladım. şimdiki doktoruma en başından kayıp hikayelerimi anlattım, yapılan tahlil ve filmlerimi gösterdim.zor bir hamilelik olacağını bilerek başladım. çünkü doktorum bana olabilecek herşeyi anlattı.benim tek sorunum rahim ağzı yetmezliği değil çünkü. zaten var olan rahim ağzı yetmezliği düşük ve kürtajlarla daha da üst seviyelere çıkıp tehlike oluşturyor. ikili test sonucum çıkar çıkmaz 13. haftada yapıldı serklajım.çok şükür bu defa 26. haftayı gördüm.inşallah kucağıma da alırım kızımı..allah acılarını yaşatmasın bir kez daha.şu an sadece dikiş tutuyor ,dikişe kadar açılmış durumda.serviks boyum şu an 10.3 mm.

yasemin benimde kasılmalarım gün içinde oluyor ,özellikle ayakta fazla durunca.kasıklarımdaki ağrı yaklaşık 26.haftadan beri var.sen galiba benden bir hafta öndesin.

canım kabızlığı nasıl hallediyordun?

alminacinarda büyük ihtimalle cevaplayacaktır ama bendede aynı problem olduğu için cevap yazma ihtiyacı duydum. doktorum kesinlikel ıkınmayı yasakladı ve duphalac diye bir likit verdi.şurup benzeri. onu kullanıyorum.dışkıyı yumuşatıyor.birde bol sıvı almaya çalışıyorum,güne elma ve 2 bardak su ile başlıyorum,aradan yarım saat geçtikten sonra birşeyler yiyiyorum, aralarda kuru kayısı, kuru incir tüketmeye çalışıyorum ama fazla yemiyorum onları çünkü benim kilom da fazla.senin kilo problemin yoksa gönül rahatlığıyla yiyebilirsin. üzerine bol su içmeyi ihmal etme..benim tavsiyelerim bunlar canım, doktoruna da mutlaka bildir bu problemini ..en iyi çözüm yolunu doktorun söyleyecektir.çünkü bizim durumumuzda sürekli yattığımız için hareketsizliğe de bağlı olarak kabızlık problemi artıyor.

Son düzenleme:
arkadaşlar merhaba herkese sağlıklı sorunsuz günler dilerim...

bende 2 gündür aşırı wc gitme olayı var akşamdan su içmesem bile sabaha kadar gidiyorum.uyuyakaldığımda sabah kalktığımda kasıklarımda sancı baskı oluyor.
biraz öncede ağrı hissttim alt tarafta.acaba dikişlere kadar kısalma olmuşmudur diye korkuyorum

yasemin benimde kasılmalarım gün içinde oluyor ,özellikle ayakta fazla durunca.kasıklarımdaki ağrı yaklaşık 26.haftadan beri var.sen galiba benden bir hafta öndesin.
kasilma dedigin yani benim anlattigim seymi karnin bir yere toplanmasimi ben pek bilmiyorum kasilmanin ne oldugunu sende nasil oluyor?
canim bendede kabizlik hep var gun icinde 2l su icmeni tavsiye ederim zaten bizim durumda olanlara doktor bol su oneriyor birde kalka biliyorsan gece ilik su ic 2bardak falan ben bunu yapandan beri kabizlik yasamiyorum belki sanada yardim eder

bende ayni seyi yasiyordum hep baski agri hissi ama doktora gittigimde 21cm cikti yani daha dikise ulasmamisti korkuyordum hepten silinir diye ama cok sukur birsey olmadi agrin gecmediyse drunla gorus canim insan dusununce bile psikolojik agri cekiyor

ileri haftalarda duphalac ta osmalak ta yetersiz kalıyor..sabah kahvaltıdan önce ve akşam yemek öncesi dulcolax isimli kapsüllerden 2 şer tane alıyordum..Hiç kabızlık sorunu yaşamadım..bu kapsülü tavsiye eden de kadın doğum dr.um Prf. dr. Namık Demir di...

merhaba arkadaslar bi sorum olcakti serklaj sonrasi size doktor iliskiye girmeyi yasakladimi bana doktorum bi sure yasak dedi ama tam gun veya ay vermedi yardimci olurmusunuz iliski esnasinda acilma felan riski varmi .tskler

selam kızlar bız hastanedeyız hala...AS yapılamadı malesef prepar serum aldıgım ıcın...
doguma kadar hastaneyız dr um oyle soyledı..hayırlısıyla kucagıma alayımda hıc onemlı deyıl bugun 15 gun oldu yatalı sureklı bende kabız oluyorum almınanın yazdıgı gıbı duphalac bıkac haftadır hıc ıse yaramıyo...servıks 3.2 cıkıyo aktıf rahım agzım varmıs usg de acılıp kapanıyo dr da rısk edıp eve gonderemem dedı sonumuz hayır olsun ıns...sabır sabır sabır...

canım ben de doğuma dek hastanede yatmıştım biliyorsun..Çok sıkılmıştım ama sabrettim..Ara sıra kk ya takılırsın değişiklik olur :) hangi hastanedesin ?

merhaba arkadaslar bi sorum olcakti serklaj sonrasi size doktor iliskiye girmeyi yasakladimi bana doktorum bi sure yasak dedi ama tam gun veya ay vermedi yardimci olurmusunuz iliski esnasinda acilma felan riski varmi .tskler

valla serklajlıyken ilişki milişki düşünmemek gerekiyor doğuma dek hayatım...riske atmamak lazım...

canım ben de doğuma dek hastanede yatmıştım biliyorsun..Çok sıkılmıştım ama sabrettim..Ara sıra kk ya takılırsın değişiklik olur :) hangi hastanedesin ?
bılıyorum canım...pc getırdı esım ılk yattıgım gun...kıtaplarım var...tv seyredıyorum kendımı cok dınlemek ıstemıyorum..sımdılık oyalıyorum...tabı evdekı gıbı kesınlıkle deyıl burası ama buda bızım kaderımız....rabbımhep guzel seyler yasamayı nasıp etsın hepımıze ıns....
ege unu tup bebek servısındeyım....
sen preparı kacla aldın ben 10 la alıyorum...

bana serklajdan yasaklandi 7 ay oldu tam eger risk yuksekse doguma kadar iliski yasaklaniyor

cnım drum bana magnesie calcine isminde bir toz vermişti.su ile karıştırıpiçiyordum çok etkiliydi.
allah sabır versin canım.hep sonunda onu kucaklayacagın günleri düşün herşey çok güzel olacak.

özlem geçmiş olsun.bence çok şanslısın hastaneye yatmakla.nasıl olsa evde de yatıyoruz.hastanede günde 3 öğün yemeğin hazır geliyor.yemek sorunun yok.misafir gelmiyor.haftaya eşimin kardeşi geliyor mesela. eşim iş yapma diyor ama ne kadar olsa yanında oturucam sohbet edicem evin temizliği falan.hemde yatılı. zili yanlışlıkla çalanlara kapı açmak yok.hastanede tek sorun bence o pre-par ın yaptığı kalp çarpıntısı ve elinin üstündeki serum yeri.
bu arada pre-par 18le verildi bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…