- 15 Aralık 2009
- 9.220
- 14.619
- 498
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #6.741
canım benim göztepe hastanesiyle ilgili hiç bilgim yok...
ameliyatı sadece asistanlara bırakmazlar bence...
ama insan güvenemiyor tabi...
canım peki handan hanımın bu konularda çok bilgisi varmı acaba...
bizim durumumuz riskli gebeliğe giriyor...
her kadın doğum dr u bu konuda çok bilgili olmuyor...
eğer özele karar verdiğseniz bence iyice bir araştırın ve riskli gebelikte uzman birini bulun...
burda okuduğum kadarıyla 500-750 tl ye özel dr a ameliyat olan arkadaşlarda vardı...
sizin hastane bana bayağı pahalı gibi geldi...
aslında pahalı olmasınıda boşverebiliriz ama dediğim gibi dr un bu konularda uzman mı önce onu öğren canım...
allah yardımcınız olsun...
canım 2 gün dr lardaymışsın...
muayenede rahim açıkmıymış dr birşey dememişmiydi...
açıksa o halde neden eve gönderdi...
yada sonradan mı açıldı acaba...
hepimizin doğumuda farklı olmuş....
birde sebebini çözebilsek ama olmuş bitmiş bir olayın nedenini bulmak zor oluyor...
allah yardımcımız olsun...
rabbim bir daha yaşatmasın...
sağol canım iyi olmaya çalışıyorum...
henüz dr a gitmedim canım...
benim daha öncede 3 erken düşüğüm olduğu için o zaman baya bir araştırma yapılmıştı...
septum ameliyatı falanda oldum...
testlerimi ve ameliyatımı yaptırdığım tıp fakültesine geçen gigitm durumu anlattım...
hamileyken neden gelmedin dediler...
senin bütün testlerin herşeyin yapılmış artık yapılcak birşey yok diyorlar...
hamile olunca sıkı takip gerekiyormuş...
ama ben hamileliğe karar vermeden önce iyi bir dr a danışıp muyene olmak istiyorum ama henüz dr bulamadım...
korunmayıda ya bu adetle bırakmayı düşünüyorum yada diğer adetle...
henüz karar veremedim...
hakkımızda hayırlısı olsun canım....
Amin arkadasim hemen hamile kalirsin Insallah bu sefer sagsalim kucagina almayi nasip etsin Rabbim
gecmis olsun canim Allah sagsalim kucagina almayi nasip etsinselam iyi akşamlar herkese hastaneden geleli baya oldu da yorgunluktan uyuyakalmışımbugün olanları bi anlatıyım göztepe ssk ya gittik önce ikili testin ultrasonla yapılan kısmı temiz çıktı anladığım kadarıyla kan testinin sonucu 1 hfta sonra çıkıcakmış özel hastanedeki kendi dr mun verdiği yazıyı gösterdim bikaç dr var zaten orda gidenler bilir hiç muayene etmeden oturdukları yerden yazık gene kaybetmesin bebeğini yapalım serkajı dediler anestezi için bazı tahliller yapılıyomuş idrar kan onları verdim ama eşim bu sırada tabi deli oldu o hastanede çalışan bi tanıdğından ameliyatları uzman dr lar yapmıyo asistanlar yapıyo diye duymuş kesinlikle burda yapılmicak dedi ordan çıkıncada onun isteği olsun diye medikalpark a gittik orda Handan Aytaç Özkul ile tanıştık çok çok iyi bi dr hayatımda hiç bir alanda böyle bi dr görmedim tam 1 saat sürdü kounşmamız hem karından hem alttan muayene oldum şuan hiçbirşey görünmüyo gayet normal dedi hamile kalmadan önce bu muayene yi olmak gerekiyomuş yani gerçekten bi servikal yetersizlik varmı diye yoksa başka sebeplerden dolayımı bebeğini kaybettin bilemiyorum şuan dedi ama anlttıkların çok uyuyo dedi zor bi karar bu kararı yani diktrip diktirmeme kararını siz alıcaksınız dedi eşimde kabul etti bu hafta içerisinde belki de yarın hastaneye yatabilirim ama çok pahalı yaa dr arayanlara handan hanımı tavsiye ediyorum ..
canım dediğinde haklısın kanama sebebiyle ilk gittiğimde kendi özel doktoruma gitmiştim,muayehane sonrası polip var dedi,doğumda gitmezse sonra alırız dedi ama rahimaçıklığıyla ilgili birşey demedi.diğer günlerde acile gittiğim yer devlet hastanesiydi,oradada sadece ultrasonla baktılar herşey normaldi,o kendi özel doktorumada gıcık oldum zaten ne doğum yaptığım akşam nede sonrasında beni aramadı.bu arada o gördüğü gerçekten polipmiydi bilmiyorum çünkü doğumdan sonra 2 tane başka özel doktora gittim ikiside rahmin tertemiz polip falan yok dediler,belki hamileyken gerçekten vardı,kürtajda temizlendi yada yoktu başka bişeyden düşük yaptım,bilmiyorum bilmiyorum işte offffff.
sağol canım iyi olmaya çalışıyorum...
henüz dr a gitmedim canım...
benim daha öncede 3 erken düşüğüm olduğu için o zaman baya bir araştırma yapılmıştı...
septum ameliyatı falanda oldum...
testlerimi ve ameliyatımı yaptırdığım tıp fakültesine geçen gigitm durumu anlattım...
hamileyken neden gelmedin dediler...
senin bütün testlerin herşeyin yapılmış artık yapılcak birşey yok diyorlar...
hamile olunca sıkı takip gerekiyormuş...
ama ben hamileliğe karar vermeden önce iyi bir dr a danışıp muyene olmak istiyorum ama henüz dr bulamadım...
korunmayıda ya bu adetle bırakmayı düşünüyorum yada diğer adetle...
henüz karar veremedim...
hakkımızda hayırlısı olsun canım....
fusborcum banyonu ayakta yap duş alır gibi ve fazla oyalanmadan çok sıcak olmayan suyla yıkan ben öyle yapıyorum oturarak enfeksiyon riski daha fazla oluyor diyorlar..
canım öncelike bından sonrası için sorunsuz bir gebelik diliyorum.banyo konusunda diğer arkadaşlara katılıyorum. ayakta duş şeklinde banyo ve çok oyalanmadan çabukça olmalı. suyun da çok sıcak olmamalı.ben benyoda çok oyalanmadan mümkün olduğunca hızlı bir sabunlanıp çıkıyorum ayaktan.ve sonrasında hemen uzanıyorum.ve haftada bir kez banyo yapıyorum.zaten sürekli yattığım için ve kış olması dolayısıyla ter ve kir olayı olmuyor pek.
ayrıca bende kan sulandırıcı iğne ve coraspin kullanıyorum. fakat bana serklaj sebebiyle değil kan pıhtılaşmam olduğu için verildi bunlar .daha önce 2 kaybım var 16. haftalarda, ikincisinde serklaja rağmen oldu. benimkiler önce kanama sonra sancıyla devam etti.ben serklajdan 4 gün önce coraspini kestim, sadece serklaj günü iğne olmadım, ertesi gün iğneyi hemen başlattı doktorum. fakat coraspine 3 gün ara verdip sonra başladım.benim serklajdan sonra 10 güne yakın hafif pembe lekelenmem oldu akıntıyla karışık ama ağrım olmadı.akıntım hala devam ediyor fakat artık renksiz. o da dikişe tepki verdiği için oluyormuş. bunun için 3 haftada bir 7 gün neo-penotran fitil kullanıyorum.yine hamileliğimin başından beri progestan kullanıyorum.ve hala devam ediyorum.herhangi bir ağrı olursa diye endol fitil verdi doktorum ama henüz kullanma gereği duymadım. bunların dışında bana antibiyotik yada kasılma önleyici falan verilmedi. hiç kullanmadım. çok şükür şimdiye kadar bir sorun olmadı.rahim ağzı 10,3mm ve sadece dikiş tutuyor şu anda. sürekli yatıyorum.wc için ve yemek için kalkıyorum sadece.
yani bende kan pıhtılaşması+rahim ağzı yetmezliği+rahim anomalisi var...buna rağmen çok şükür bu günlere geldik. allah izin verirse inşallah kucağımıza aldığımız günleri de görürüz.hepimiz için duam bu..
Canım merhaba, hemen hemn aynı ilaçları kullanıyoruz su an seninle, sadece aklıma takılan şu oldu serkalajlıyken suyum geldi demişsin acaba zorunlu serkalajmı yapılmıştı yoksa önlem amaçlımı yapılmıştı ,çünkü benim geçen sene rahim açılmıştı acilen serkalaja almışlardı 16. haftada ve 2 hafta sonra suyum gelmişti.Şu an önlem amaçlı atıldı ama heran korkuyorum genede.
Hamilelikte özellikle bizim gibi rahim ağzı yetmezliği olanlar için dr.lar kabızlığı istemezler,çünkü kabızlık ve ıkınma doğumu başlatabilir..
Sanırım rahim ağzı yetmezliği ile ilgili hiç bir bilginiz yok....
12. haftaya kadar olan düşüklerle alakalı değil bizim durumumuz............
canım kabızlığı nasıl hallediyordun?
kasilma dedigin yani benim anlattigim seymi karnin bir yere toplanmasimi ben pek bilmiyorum kasilmanin ne oldugunu sende nasil oluyor?yasemin benimde kasılmalarım gün içinde oluyor ,özellikle ayakta fazla durunca.kasıklarımdaki ağrı yaklaşık 26.haftadan beri var.sen galiba benden bir hafta öndesin.
canim bendede kabizlik hep var gun icinde 2l su icmeni tavsiye ederim zaten bizim durumda olanlara doktor bol su oneriyor birde kalka biliyorsan gece ilik su ic 2bardak falan ben bunu yapandan beri kabizlik yasamiyorum belki sanada yardim edercanım kabızlığı nasıl hallediyordun?
arkadaşlar merhaba herkese sağlıklı sorunsuz günler dilerim...
bende 2 gündür aşırı wc gitme olayı var akşamdan su içmesem bile sabaha kadar gidiyorum.uyuyakaldığımda sabah kalktığımda kasıklarımda sancı baskı oluyor.
biraz öncede ağrı hissttim alt tarafta.acaba dikişlere kadar kısalma olmuşmudur diye korkuyorum
canım kabızlığı nasıl hallediyordun?
alminacinarda büyük ihtimalle cevaplayacaktır ama bendede aynı problem olduğu için cevap yazma ihtiyacı duydum. doktorum kesinlikel ıkınmayı yasakladı ve duphalac diye bir likit verdi.şurup benzeri. onu kullanıyorum.dışkıyı yumuşatıyor.birde bol sıvı almaya çalışıyorum,güne elma ve 2 bardak su ile başlıyorum,aradan yarım saat geçtikten sonra birşeyler yiyiyorum, aralarda kuru kayısı, kuru incir tüketmeye çalışıyorum ama fazla yemiyorum onları çünkü benim kilom da fazla.senin kilo problemin yoksa gönül rahatlığıyla yiyebilirsin. üzerine bol su içmeyi ihmal etme..benim tavsiyelerim bunlar canım, doktoruna da mutlaka bildir bu problemini ..en iyi çözüm yolunu doktorun söyleyecektir.çünkü bizim durumumuzda sürekli yattığımız için hareketsizliğe de bağlı olarak kabızlık problemi artıyor.
selam kızlar bız hastanedeyız hala...AS yapılamadı malesef prepar serum aldıgım ıcın...
doguma kadar hastaneyız dr um oyle soyledı..hayırlısıyla kucagıma alayımda hıc onemlı deyıl bugun 15 gun oldu yatalı sureklı bende kabız oluyorum almınanın yazdıgı gıbı duphalac bıkac haftadır hıc ıse yaramıyo...servıks 3.2 cıkıyo aktıf rahım agzım varmıs usg de acılıp kapanıyo dr da rısk edıp eve gonderemem dedı sonumuz hayır olsun ıns...sabır sabır sabır...
merhaba arkadaslar bi sorum olcakti serklaj sonrasi size doktor iliskiye girmeyi yasakladimi bana doktorum bi sure yasak dedi ama tam gun veya ay vermedi yardimci olurmusunuz iliski esnasinda acilma felan riski varmi .tskler
bılıyorum canım...pc getırdı esım ılk yattıgım gun...kıtaplarım var...tv seyredıyorum kendımı cok dınlemek ıstemıyorum..sımdılık oyalıyorum...tabı evdekı gıbı kesınlıkle deyıl burası ama buda bızım kaderımız....rabbımhep guzel seyler yasamayı nasıp etsın hepımıze ıns....canım ben de doğuma dek hastanede yatmıştım biliyorsun..Çok sıkılmıştım ama sabrettim..Ara sıra kk ya takılırsın değişiklik olur :) hangi hastanedesin ?
merhaba arkadaslar bi sorum olcakti serklaj sonrasi size doktor iliskiye girmeyi yasakladimi bana doktorum bi sure yasak dedi ama tam gun veya ay vermedi yardimci olurmusunuz iliski esnasinda acilma felan riski varmi .tskler
cnım drum bana magnesie calcine isminde bir toz vermişti.su ile karıştırıpiçiyordum çok etkiliydi.canım kabızlığı nasıl hallediyordun?
allah sabır versin canım.hep sonunda onu kucaklayacagın günleri düşün herşey çok güzel olacak.selam kızlar bız hastanedeyız hala...AS yapılamadı malesef prepar serum aldıgım ıcın...
doguma kadar hastaneyız dr um oyle soyledı..hayırlısıyla kucagıma alayımda hıc onemlı deyıl bugun 15 gun oldu yatalı sureklı bende kabız oluyorum almınanın yazdıgı gıbı duphalac bıkac haftadır hıc ıse yaramıyo...servıks 3.2 cıkıyo aktıf rahım agzım varmıs usg de acılıp kapanıyo dr da rısk edıp eve gonderemem dedı sonumuz hayır olsun ıns...sabır sabır sabır...
bılıyorum canım...pc getırdı esım ılk yattıgım gun...kıtaplarım var...tv seyredıyorum kendımı cok dınlemek ıstemıyorum..sımdılık oyalıyorum...tabı evdekı gıbı kesınlıkle deyıl burası ama buda bızım kaderımız....rabbımhep guzel seyler yasamayı nasıp etsın hepımıze ıns....
ege unu tup bebek servısındeyım....
sen preparı kacla aldın ben 10 la alıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?