Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

aaa birde hemşireler hep ilgileniyor.herakşam doktor gelip kontrol ediyor.usg de bebeğini daha çok görüyorsun.

sagol...ben hastane yemegı yıyemıyorum hıc sureklı dısardan soyluyorum esım getırıyo veya kayınvalıdem...hıc bıtmeyen bır kabızlıgım var..sukur bugunume tabıkı bunlarda gececek hayırlısıyla...

dulcolax iste kabızlık için dr dan..kim dr un ? benimki mert beydi..prepar ve magnezuyumu serum olarak vermişlerdi..prepar çok çarpıntı yapmıştı,azaltmışlardı dozu..ikisini toplam olarak verdiklerinde 25 yazıyordu serum makinasında..

prof dr erol tavmergen almıacıgım...mutlaka soyleyecegım kabızlık ıcın dr sabah...
cok faydalı mı bu ılac 3-4 gunde anca gıdıyorum hergun yapabılıyormuydun ınan ıskence oluyo bu ıs...
preparı doguma kadar aldın mı? bana magnezyum vermedıler...

bu rısklı gebelıkdekı mert bey mı? fuat beyle tanıstım ama aynı mert beyse daha gormedım sanırım..ayrıntılı usg de tanısırız kısmetse sende mı egede yattın..

evet doğuma kadar aldım canım.3 günde 1 seum yolu değiştirildi..her gün çıktım bu dulcolax sayesinde ..dr önerdi zaten..
bu rısklı gebelıkdekı mert bey mı? fuat beyle tanıstım ama aynı mert beyse daha gormedım sanırım..ayrıntılı usg de tanısırız kısmetse sende mı egede yattın..

mert bey..önce dokuz eylülde yattım sonra ege de..doğum da ege de oldu..

ıns senın gıbı bu hastaneden yuzum gulerek cıkarım...
almınacıgım bu ılacı gunde kac kere nasıl kullandın canım...

slm özlem ben hülya bişeyi merak ettim ne kadarlık hamilesin ve niçin hastanede yatıyosun bu arada geçmiş olsun

slm özlem ben hülya bişeyi merak ettim ne kadarlık hamilesin ve niçin hastanede yatıyosun bu arada geçmiş olsun
selam 19+2 haftalık hamıleyım...rahım agzı yetmezlıgım var o yuzden yatıyorum aslında hamıle kaldıgımdan bu tarafa yatıyorum sadece wc ye kalkıyorum ama erken dogum rıskım var 15 gundur hastenede yatıyorum doguma kadarda burdayın hayırlısıyla..tesekkurederım...

rahim ağzı yetmezliği teşhisi nasıl konuluyor bende geçen yıl ağustos ayında ikiz bebeklerimi kaybettim 26+6 haftalıkken bana da doğum yaptıktan sonra denildi sözde rahim ağzı yetmezliğinden dolayı oldu diye bu arada dikişin varmı ve ilk hamileliğinmi

özlemcim önemli olan bebeğinin ve senin iyi olman biraz zor oluyor ama evden daha güvenli arkadaşlarında dediği gibi riskli günleri atlatmaya çalış hayırlısyla canım.. inşallah herşey çok güzel olucak...

rahım agzı yetmezlıgı teshısı melesef kı bıkac kayıpdan sonra koyuluyor dr lar her muayenede rahım agzını olcmuyorlar sadec rutın olcumlerını yapıp gecıyorlar...ben 18 haftalık ıkızlarımı kaybettım 23 haftalık da kızımı 13+0 da serkaj atıldı dıger gebelıklerımde cok gec atılmıstı dogum eylemı basldıkdan sonra onunda hıc faydası olmadı..
kayıpların ıcın uzuldum rabbım bıdaha yastmasın ıns...bıdakı gebelıgınde mutlaka serklajını attır sonucda bızım durumumuzda hayıtı onemı var..

ıns gececk canım hayırlısıyla saglıkla ıns...amın ıns...

nasıl yapılıyo o işlem ondanda çok korkuyorum ya
yok korkulacak bısydeyıl cokda kolay genel anestezı altında rahım agzın buzuluyo aslında dıkıs densede dıkıs yok hastanede bır gece dınlenıyosun ertesı gun taburcu oluyosun hıc hıssetmıyosun serklajı....

canım hastanede yatıyorsun ama tv den bilgisayara kadar pek çok imkanın var.ben 2 gün kaldım serklajda ama bir odada 6 kişiydik, odada yataklardan başka hiçbirşy yoktu.ziyaretçi ve refakatçi yasaktı, tuvaletler odanın dışında koridorun bir ucundaydı, hemşire sabah gelip herkes ateşini ölçüp not etsin diye bağrıyordu ve kesinlikle ilgilenmiyorlardı.o yüzden haline şükret.özel hastane imkanımız olmadığı için ssk eğitim hastanesinde yattım ben.düşünsene öyle bir yerde aylarca yatmak zrounda olduğunu, ki kaldığım odada 2-3 aydır yatanlar vardı.allah hastane ortamında bulunan , evinde de olsa yatmak zorunda kalan herkese yardım etsin. yatmak ve ihtiyaçların için birilerine muhtaç olmak çok kötü.ben evde yatıyorum ama bir tas çorba için bile birilerine muhtaç olmak zoruma gidiyor.inşallah bu günlerde geçecek yeterki sağlıkla bebeklerimize kavuşalım. allah hepimizin yardımcısı olsun.

ıns senın gıbı bu hastaneden yuzum gulerek cıkarım...
almınacıgım bu ılacı gunde kac kere nasıl kullandın canım...

aminnnnnnnnnnn inşallah canım
balık yağı kapsülü gibi birşey..sabah kahvaltıdan önce 2 tane,akşam yemekyen önce 2 tane kullanıyordum canım..kesinlikle tavsiye ederim..

canım 2 günlük yatmak başka aylarca hastanede yatmak başka..insan 2 gün için katlanır...2 gün tv izlemesen,pc kullanmasan da olur...ikisini aynı kefeye koyma bence....serklaj için değil,erken doğum riski olduğu için uzun süreli kalıyor.üstelik ege üniversitesi de özel hastane değil...

Son düzenleme:

biliyorum canım tabiki, bende zaten aynı şeyden bahsediyorum. kaldığım odada 4 aylık hamileler vardı ve doğum vakti gelene kadar kalacaklardı.farkındaysan bende yatmanın her şeklinin zorluğundan bahsettim, buna evde yatmak ta dahil, sonuçta keyfi yatmıyoruz.ayrıca hepimizin erken doğum riski var ve yarın hastaneye yatmak zorunda kalmayacağımızın garantisi yok.sonuçta hepimiz evlat acısı yaşamış kişileriz ve birbirimizin halini anlıyoruz.tek amacımız sağlıkla bebeklerimzi kucağımıza alabilmek. zaten bütün bu yaşanan zorluklar onlar için değil mi???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…