Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Selam hanımlaaaar Handan hnm yarın yani perşembe günü samanyolu tv de doktorum diye bi programa konuk olucak saat 1 de ordanda bilgi sahibi olabilirsiniz bilemiyorum biz güvendik hatta çok güvendik daha önce kendi yardımcısına 7 aylık hamileyken serkaj yapmış ve kurtarmışlar bebeği kendiside hamileliği boyunca yatmak zorunda kalmış ilgili ve bilgili bi dr.
bu arada ben yarın saat 3 te hastaneye gidiyorum saat 5 gibi ameliyatım olucak iaşllah herkesten dua bekliyorum şimdiden herkesten Allah razı olsun .
hastaneden sonrada durumumu yazarım size İşallah bi aksilik olmadan sağlıklı bişekilde evimize döneriz...
Allah hepimizin yardımcısı olsun ..

Arkadaşım moralini yüksek tut..7 aylık serklaj yaptığına göre gayet başarılı bir dr...en fazla 23 haftalıkken acil serklaj yapanı duymuştum şimdiye dek..

herkese merhaba sağlıklı bir gün dilerim...
merhaba elif serklaj mı olacaksın hayırlı olur inşallah.

handan hanımı seyrettim baştan sona ilgiyle ama normal bi gebelik sürecinden bahsetti.hele yanında gelen hamile zorlu zamanlarınız neydi diye sorduklarında 4 ay bulantım oldu demez mi?ya böyle hamilelere resmen özeniyorum.hep çalışıyorlar her işlerini yapıyorlar kimseye muhtaç değiller.geziyorlar tozuyorlar alışveriş yapıyorlar.hatta yürüyüş yapıyorlar plates yapıyorlar kolay doğum için.
riskli gebelikten hiç bahsedilmedi nerdeyse

riskli gebelik için tamamen bir program yapılması lazım aslında.senin doktorun mu handan hanım?

bana serklajdan yasaklandi 7 ay oldu tam eger risk yuksekse doguma kadar iliski yasaklaniyor

anladim buyuk ihtimal banada yasaklanir cunki serklaj yapilali 3 hafta oldu agrilarim gecmemisti iki gun once dozunu yukselttirdi doktor eskisi kadar yokta ama arada yine agriyor pazartesi gune kadar yine arada agri olursa hastaneye yatcam doktor gecmezse yatiririz dedi bir kac gun.

merhaba kızlar size bişi danışmak istiyorum 22 haftalıkgebeyim dün detaylı ultr. girdim doktor raporda serviks transvers çapı artmış olup servikal kanal içerisinde az miktarda koleksiyon. servikal yetmezlik yönünden takibi uygundur dedi olduğu gibi yazdım açıkcası çok panikledim ilk bebeğim ve bu konuda hiçbir şey bilmiyorum bana yard. olur msunz bilginiz var mı? Kendi doktorumla henüz görüşmedim çalışıyorumda bunun etkisi var mı dedim hayır biyolojik dedi

misafirim vardı tv hiç açamadım....
ama deneyimli olmasına senin adına sevindim canım....
şuan dikişin olmuş olmalı...
geçmiş olsun canım...
inş bundan sonra herşey yolunda gider...

hoşgeldin nisacım...
eğer rahim ağzı yetmezliğin varsa bunu şimdi öğrenmen çok büyük bir nimet...
çünkü ona göre ne gerekiyorsa yaparsınız...
eğer öğrenmeseydin alllah korusun daha kötü olurdu...

canım şuan rahim boyunu ölçtürüp kısalığına göre tedavi gerekir...
eğer kısalık fazlaysa belki serklaj yani rahim ağzına dikiş olur...
canım benim bu konuda çok fazla bilgim yok...
inş arkadaşlar daha fazla yardımcı olurlar sana...

eğer imkanın varsa izin al ve evde yat bence..fazla ayakta kalma...madem servikal yetmezlik deniyor neden acil serklaj yapmıyorlar ki..gerçi dr. beceremiyor serklaj dikişini....

canlarım herkeze günaydın ben biraz giremicem bu topige annecim memleketeten geldi onunla ilgilenmem lazım kızıyo girince buruya osmanlı kadını ne olsa evime geçince bakarız bol bol yorum yaparım bu arada hamilelere kolay saglıklı dogumlar diliyorum serklaj olacaklara ve olmuşlara allahım şifa versin sag saglim alsınlar kucaklarına işşallah allahım bu mubarek günün yüzü suyu hürmetine kalbinizdeki ne varsa dileklerinizi versim işşallah ben kaçar

Canımcım hemen not ediyorum yazdığın ilacı,inanın insan tuvaletini yapmanın kıymetini anlıyor arkadaşlar.

insan hamilelikten önce yaşadığı kabızlığı düşününce o kabızlık bile değilmiş diyor de mi..:)

tüm arkadaşların cuması mübarek olsun...

ben ilk hamileliğimde hep kabızdım.doktor osmalak vermişti.o ilaç bitmeden düşürmğştüm.bu gebeliğimde baştan beri ishaldim.ama 2 haftadır kabızlık çok fazla.doktora da gitmedim.burda şekli bozuk ve büyük armutlar satılıyor.günde 1 tane yiyince hemen düzene giriyordu.patates haşlaması yemeden ishalim bitmiyordu.ama şimdi o armutlar satılmıyor.şekli çok güzel olanlar var sanırım hormonlu hiç bir işe yaramıyor.o yüzden 2 haftadır kabızım.dikişlerim sanki zorlanıyor gibi.

selamlar herkese hayırlı cumalar hayırlısıyla serkajım yapıldı şu ana kadar bi ağrım sızım olmadı kanamada bitti sayılır bundan sonrası Allahtan bende çok özeniyorum hamileyken dolaşmak gezmek istiyorum ama öyle olacağını sanmıyorum hiç
ben handan hanım la şans eseri tanıştım ve tanıştığım günde serkajımı onun yapmasına karar verdik pişman değilim Allaha şükür
ben programı izleyemedim açıkcası o sıra hastaneye gitmek için hazırlık yapıyodum

çok teşekkür ederim Allah hepinizden razı olsun operasyonum çok iyi geçmiş öyle ağrım fln yok şükür

Allahım hepimizin bebişlerini sağlıklı sıhhatli kucaklarımıza alabilmemizi nasip etsin inşaallah..

eğer imkanın varsa izin al ve evde yat bence..fazla ayakta kalma...madem servikal yetmezlik deniyor neden acil serklaj yapmıyorlar ki..gerçi dr. beceremiyor serklaj dikişini....
çok sağol cnım ilgilenip yard. olduğun için yaa kendi doktorum demedi bunu zaten detaylı usg ye gren radyoloji dok. dedi kendi doktorumla görüşücem iş etkilimi dedim değil dedi birde anlamadım pek:26:

hoşbulduk fadikcim
inş doktora diyeceğim bakalım ölçtürünce belli olur galiba herşey:26: biraz okudum cnm geçmişi işten fazla gremyrum nete ağrıların azaldı mı toparladınmı kendini inş. tez zamanda Rabbim sağlıklı bir evlat nasip eder bitanem

insan hamilelikten önce yaşadığı kabızlığı düşününce o kabızlık bile değilmiş diyor de mi..:)
almınacıgım cok tesekkurederım allah razı olsun ılac benı nası rahatlattı anlatamam canım ya...
benı dun muayenne ettıler 3.2 cıktı servıks uz sukur ama kesemız rahım agzına dogru ınmıs dr ondan tedırgın oluyo ama ılerleyen haftalarda daha normal bır goruntu alır dedıler...

iyi olmana çok sevindim canım...
tekrardan çok geçmiş olsun...
kendine iyi bak...

canım doğrusu raporda ne demek istemiş ben de net anlamadım...
ama sakın ihmal etme biran önce ölçtür...
eğer rahim ağzında kısalma varsa veya herhengi bir gevşeklik yani rahim erken açılmaya müsaitse çalışabileceğini sanmıyorum....
çalışmanıda tavsiye etmem...

ben iyi olmaya çalışıyorum canım...
çok şükür ağrım sızım yok ama yaşananlar unutulmuyor...
rabbim kimseye yaşatmasın...
kendinize dikkat edin...
daha önce dediğim gibi rahimde bir sorun varsada bunu önceden anlamak çok iyi birşey...
erken doğum olmasaydı bizimde 2 hafta sonra tedaylı usg miz vardı...
o an belki herşey belli olurdu ama nasip olmayınca olmuyor işte....

tamam canım kendine iyi bak....
hem ne güzel annele hasret giderirsin bol bol...

Son düzenleme:

hoşgeldin hastane günlerin nasıl geçiyor.pencereye yakınmısın.yakınsan aç pencereyi dışarıyı seyret.bornovayı seyret arada çok güzeldir.canın sıkılmasın.

serviks boyun kısalmamışsa sorun yok bence.ben en son 3 hafta önce gittiğimde kısalma olmamıştı.ama bebeğin kafası tam rahimağzının üzerindeydi.ama şu son 1 haftadır.yukarı çıktı sanki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…