Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
skur ıyıgecıyor...pencerenın yanındayım ıkı tane cam agacı var pek bornova manzarası yok malesef hatta yenı bırde ınsaat yapılıyo butun gun ustaları seyredıyorum...
yarın tekrar usg var ıns hersaey yolundadır...salı gunu 20-21 gırıyoruz hayırlısıyla..

merhaba kizlar ben artik anne oldum darisi tum isteyenlerin basina Insallah

gözün aydın canım.. inşallah bebeklerinede en kısa zamanda kavuşursun canım, kendine stres yapmamaya çalış sütünüde etkilersin....senle haftalarımız yakındı..doğumun nasıl başladı dr mu karar verdi almaya canım..bebeklerin kilosu falan nasıl oldu merak ettim?

hayırlı olsun cnm sağlıklı sıhhatlı bi ömürleri olsun inşallah Allah hepimize bu yaşadıklarımızın kıymetini anlayabilecek hayırlı evlatlar nasip etsin

gözün aydın canım...inş yakın zamnada sağlıcakla küvezdende çıkarlar...
rabbim ikisinede hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin....
darısı diğer hamile arkadaşlara....

sagol canim 32 haftayi tamamlamama 2 gun vardi duzenli kasilmalar basladi kacgundu zaten kasik agrim vardi sancilanincada dr acil cagirdi bir gece yat dedi belki sancin durur dedi bu arada rahim 11cm olmustu bebek direnmisti herhalde ben kasilma onleyici ilac aliyordum bende ritm bozuklugu yapiyordu bende yaptigi gibi oglumada yapmis cok carpiyordu kalbi dr almazsak kalbi durur dedi nasil uzuldum anlatamam suan kizim iyi cok sukur ama oglum biraz daha sakin ilac ne hale getirmis. ilk drumu Allaha hevale ediyorum hic bakmiyordu bile iyiki degismisim dru bu fark etmeseydi kim blir neler olurdu kizim 1.500 oglum 1.400 gr ama onceleri oglum daha kiloluydu neyse Allahim yardim etsin Insalah sende kendini ihmal etme en ufak suphede drunu ara canim Insallah vaktinde alirsin bebisini kucagina
hayırlı olsun cnm sağlıklı sıhhatlı bi ömürleri olsun inşallah Allah hepimize bu yaşadıklarımızın kıymetini anlayabilecek hayırlı evlatlar nasip etsin
Amin canim Allah sanada en kisa zamanda nasip etsin sevtuna fadike tum isteyenlere anneligi gercekten dogurunca anliyor insan darisi basiniza arkadasim

gözün aydın canım...inş yakın zamnada sağlıcakla küvezdende çıkarlar...
rabbim ikisinede hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin....
darısı diğer hamile arkadaşlara....
Amin canim sanada hepinize ayri ayri yazayim dedim bana cok destek oldunuz Allah yardimciniz olsun dedigim gibi darisi basiniza ama zamaninda saglicakla Insallah kizlar dualarinizi eksik etmeyin cok ihtiyacimiz var

rica ederim canım..dulcolax sayesinde hergün rahatlıkla çıkabilirsin,karnın da rahatlar...

neeeeeeeeeeeee vallahi çok sevindimmmmmm.anne olmak nasıl bir duygu?bebeklerin inşaallah yaşayacak görürsün.ben ilk bebeğimi kaybettiğimde yanımda yatan başka bir hasta vardı.bebeği seninle aynı haftada doğdu.ama 1080 gr dı.küçücüktü.o kadar güçlüydü ki maşallah.bir kaç gün kaldı küvezde sonra annesinin yanına verdiler.seninkiler daha büyük maşallah.ayyy çok mutlu oldum ya.ee rahim ağzın neden o kadar açıldı serklaj yok muydu?

sezeryan mı oldu?

kullandığın ilaç nidilat mıydı?bende de nidilat çok çarpıntı yapıyor?yani bebeğe zararı mı varmış?
kasılma önleyici kullandığın halde neden kasıldı ki?çok mu iş yaptın?

yaww bende çiçeği burnunda anneye ne çok soru sordum.dinlenince cevap yazarsın.
tebriklerrr...

Allah analı babalı büyütsün canım..benim de kızım 1780,oğlum 1650 doğmuştu.2 hafta kaldılar küvezde..ödem atınca 1,5 kg a düştüler..şimdi yaşıtlarını yakaladılar..7,5 kg civarı oldular..

yok canim ne dinlenmesi simdi geldik hastaneden zar zor sut cikara bildm azcik onuda hastaneye goturduk sutum cok koyu birturlu gelmiyor gogus ucunda toplanip kaliyor pompa canimi cikardi sorulara gelince serklaj vardi canim rahim agzi tamamen silinmisti sadece dikis tutuyordu is yapmadigim halde ben ginipral diye bir ilac aliyordum uyuz dr nasilda ilgisiz davranmis hastaneden gelince hemen attim ilaclari ben hala soktayim beklemedigim halde hastaneye alindim sezeryanla dogum yaptim darisi basina canim zamaninda saglicakla Insallah
yasemincim gözün aydın.inşallah tez zamanda bebeklerine kavuşursun.
Insallah canim cok sukur celestone ignesi ise yaramis ciger sorunumuz olmadi darisi basina
amin arkadasim sagol sende hangi sorunlar olusmustu canim? bizde simdilik sorun yokda oglumun beyin kanamasi riski olabilirmis ultrasona gircek Insallah temiz cikarsa sorun olmaz herhalde birde sutun kacgunde geldi koyuluk falan oldumu bende cok koyu nasil olucak hic bilmiyorum

süt geç geliyor canım..elektrikli pompa al,2-3 saatte 1 sağ..süt 4-5 gün sonra az az geliyor..sonradan artar..apne ve sarılık dışında sorun oluşmadı..onlar da sonradan geçti..

çok sağol güzel dileklerin canım.. Allah herkese hayırlı doğumlar ve yavrularını kucağına almayı nasip etsin.. maşallah bebişlerin kiloları iyiymiş canım.. genelde ikizler haftalarına göre tek bebeklere göre daha küçük olabiliyolar ama seninkilerde gayet iyi canım..Allah sağlık sıhhat versin bebişlerine tez zamanda evinize gelirsiniz inşallah..sezeryan epudural mi oldun yoksa genel anestezimi?epuduralde doğumdan sonra ağrı genel anesteziye göre çok daha az diyorlar doğrumu acaba?

süt geç geliyor canım..elektrikli pompa al,2-3 saatte 1 sağ..süt 4-5 gün sonra az az geliyor..sonradan artar..apne ve sarılık dışında sorun oluşmadı..onlar da sonradan geçti..
bendede oglumda var sarilik valla tam bilemiyorum adi ne ama mavi isik tutuyorlardi uzerine sutum cok sukur dunde gelmege basladi bakalim hayirlisi
gözün aydın canım.inşallah bebeklerin bir an önce toparlanıp en yakın zamanda sağlıklı bir şekilde kucağında olurlar.
amin canim sagol darisi basina arkadasim

beni apar topar oldugu icin genel anesteziye aldilar epudural anesteziyle baska ameliyat gecirdim ama sezeryanin yaninda ufak sayilan bir ameliyat hic agrim olmadi sonradan ama sezeryanda cok agri cektim ilk iki gunu bugun 5.gunun halada agrim oluyor birde gaz sancisi cok cektim oda ilacla hall olundu sen hangisini dusunuyorsun?

insan hamilelikten önce yaşadığı kabızlığı düşününce o kabızlık bile değilmiş diyor de mi..:)

vallhi doğru söylüyosun arkadaşım, cumartesi doktor kontrolüm vardı, senin ilacı soyledim biz ilaç kullanımından yana değiliz dedi, bende her ihtimale karşı bulunmasını istiyorum dedim bana başka bir ilaç yazdı reçetesi çantamda , neyse arkadaşım kontrolüm süper geçti çok şükür hastaneden çıkarken rahim boyum 3.2 idi, cumartesi kontrolde 3.2 çıktı , çok şükür kısalma falan yok, günlük ev işlerini yapabilirsin dedi biz seni sürekli kontrol edicez kısalma olduğu taktirde sana yat dicez dedi , ben genede her ihtimale karşı yatıyorum korkudan , 2 hafta sonra gen kontrolum var bakalım haırlısı arkadaşım.

sagol canim tesekkur ederim doktor kalk desede sakin kalkma bu isler belli olmuyor onemli olan 30 haftayi gecirmen ozamana kadar dinlen bence suan kac haftalik oldun?

Canımcım ben çiçeği burnundayım daha 15+1 , hayırlısı ile sizlerin haftalara ulasabilsem bakalım zaman nasıl gececek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…