- Konu Sahibi hidennisko
-
- #6.821
merhaba kizlar ben artik anne oldumdarisi tum isteyenlerin basina Insallah
vallhi doğru söylüyosun arkadaşım, cumartesi doktor kontrolüm vardı, senin ilacı soyledim biz ilaç kullanımından yana değiliz dedi, bende her ihtimale karşı bulunmasını istiyorum dedim bana başka bir ilaç yazdı reçetesi çantamda , neyse arkadaşım kontrolüm süper geçti çok şükür hastaneden çıkarken rahim boyum 3.2 idi, cumartesi kontrolde 3.2 çıktı , çok şükür kısalma falan yok, günlük ev işlerini yapabilirsin dedi biz seni sürekli kontrol edicez kısalma olduğu taktirde sana yat dicez dedi , ben genede her ihtimale karşı yatıyorum korkudan , 2 hafta sonra gen kontrolum var bakalım haırlısı arkadaşım.
kısalma olmamasına sevindim canım...inş hep böyle iyi gider...
ama sen dr a bakma bence devamlı dinlenmene bak...
henüz 15 haftadasın hepimiz biliyoruzki bebek büyüdükçe kısalma olabilir...
o yüzden şimdiden tedbiri elden bırakma...
allah yardımcınız olsun...
olsun canim yolun yarisi gecti sayilir once 30a ulas sonrada 39 40 olsun InsallahCanımcım ben çiçeği burnundayım daha 15+1 , hayırlısı ile sizlerin haftalara ulasabilsem bakalım zaman nasıl gececek.
ah canım inan çok sevindim bende diyorum bu kız nerde ay çok mutluyum ya darısı olmayanların başına
olsun canim yolun yarisi gecti sayilir once 30a ulas sonrada 39 40 olsun Insallah
amin canim darisi tum isteyenlerin basina ocak yaklasiyor sende hazirlaniyorsun artik
bendede oglumda var sarilik valla tam bilemiyorum adi ne ama mavi isik tutuyorlardi uzerine sutum cok sukur dunde gelmege basladi bakalim hayirlisi
amin canim sagol darisi basina arkadasim
beni apar topar oldugu icin genel anesteziye aldilar epudural anesteziyle baska ameliyat gecirdim ama sezeryanin yaninda ufak sayilan bir ameliyat hic agrim olmadi sonradan ama sezeryanda cok agri cektim ilk iki gunu bugun 5.gunun halada agrim oluyor birde gaz sancisi cok cektim oda ilacla hall olundu sen hangisini dusunuyorsun?
vallhi doğru söylüyosun arkadaşım, cumartesi doktor kontrolüm vardı, senin ilacı soyledim biz ilaç kullanımından yana değiliz dedi, bende her ihtimale karşı bulunmasını istiyorum dedim bana başka bir ilaç yazdı reçetesi çantamda , neyse arkadaşım kontrolüm süper geçti çok şükür hastaneden çıkarken rahim boyum 3.2 idi, cumartesi kontrolde 3.2 çıktı , çok şükür kısalma falan yok, günlük ev işlerini yapabilirsin dedi biz seni sürekli kontrol edicez kısalma olduğu taktirde sana yat dicez dedi , ben genede her ihtimale karşı yatıyorum korkudan , 2 hafta sonra gen kontrolum var bakalım haırlısı arkadaşım.
Amin canim sagol kizi ecrin oglani muhammet baris koycaz Alllahin izniyle ecrini sen soylemistin banaallahım analı babalı büyütsün bebem benim adlarını ne koydun bebem merak ettim he şimcik
evet ocak yaklaşıyo utandırıyosun bebem benihe işşallah korunmayı bıraktıgım anda rabbim 3 melegimi yollar abilerinin yerine severim yavrumu
valla canım biz henüz konuşmadık doğum işini doktorla, haftaya kontrolüm var benimde o zaman konuşuruz galiba.. büyük ihtimal sezeryan olucak benim diye düşünüyorum, sadece burdaki topiklerde doğum yapan bayanlar epudural de ağrı daha az diye yazmışlar..
fusborcum haftan çok erken rahim boyun şu anda normalde olsa ilerde kısalabilir şimdikten kendini korumaya başlamalısın..boşver işi bırak bebeğine kavuşmak için bu çektiğin zahmet daha meşakatli ve önemli değilmi işten sonuçta..herşey yolunda bile olsa kendine dikkat et..
Amin canim sagol kizi ecrin oglani muhammet baris koycaz Alllahin izniyle ecrini sen soylemistin banasende kisa zamanda hamile kalirsin Insallah arkadasim merak etme
bende oyle duydum agri az oluyormus bende serklaji epudural oldum inan hic agrim sizim olmadi agri kesici fitil yazmislardi bana ona bile gerek kalmadi sezeryan serklaja gore baya ciddi ama bundada agri az olur diye dusunuyorum kac haftalik oldun canim sen?
sagol canım çok mutlu oldum inan isim annesimi oldum ben şimdi ay çok duygulandım yaallahım analı babalı büyütsün canım benim adlarıyla yaşarlar işşallal
kısalma olmamasına sevindim canım...inş hep böyle iyi gider...
ama sen dr a bakma bence devamlı dinlenmene bak...
henüz 15 haftadasın hepimiz biliyoruzki bebek büyüdükçe kısalma olabilir...
o yüzden şimdiden tedbiri elden bırakma...
allah yardımcınız olsun...
fusbor,fadikle aynı fikirdeyim ,yatmaya devam et... şu an normal gibi rahim ağzının boyu ama zaten erken haftalardasın henüz..moralini bozmak gibi olmasın ama sana yardımcı olmak açısından gerçekçi olmak zorundayım..ilerleyen haftalarda daha da kısalıcak o rahim ağzı..evde iş miş yapma arkadaşım..annen vs yardımcı olucak birileri yanında olsa çok iyi olur..sadece wc ye kalk bence..
o ilacı da bana yazan çok ünlü ve çok başarılı bir dr zaten..prof.dr. namık demir...progesteron hormonu ve demir ilaçları ister istemez kabızlık yapıyor..ne kadar yiyecek içeceğe dikkat etsek de oluyor..bazı dr lar ezberledikleri teorik bilgilerin dışına çıkamıyorlar malesef..
aşağıdaki yazıyı okumalı dr un
Boehringer Ingelheim tarafından yürütülen klinik araştırma sonucu Dulcolax tabletlerinin etkin maddesi sodyum pikosülfat’ın bağırsak hareketlerini düzenlediği ve artırdığı kanıtladı. Dulcolax kullanımını takiben hastaların yaşam kalitelerinin arttığı, kabızlık belirtilerinin en aza indiği gösterilirken aynı zamanda sodyum pikosülfat’ın güvenilirliği de teyit edildi. Araştırma sonuçları 1-5 Mayıs haftası arasında New Orleans, Amerika’da gerçekleşen “ Gastroenteroloji Haftası”nda açıklandı.
Araştırma, 10 mg sodyum pikosülfat’ın kronik kabızlık görülen 468 hasta üzerinde güvenirliğini ve etkisini saptamak amacı ile 4 hafta boyunca yürütüldü. Hastaların yarısına sodyum pikosülfat diğer yarısına ise plasebo verilerek takip eden 2 hafta referans dönemi alınarak incelendi. Veriler hastalar tarafından günlük olarak elektronik günlüğe girilen datalar sonucu toplandı.
Gastroenteroloji alanında fikir liderlerinden biri olan Profesör Stefan Müler Lissner (Park-Klinik Weissensee, Berlin/Almanya) “ 4 hafta boyunca süren tedavi sonrası sodyum pikosülfat kullanan grupta haftalık ortalama spontan tamamlanmış bağırsak hareketi göz görülür derecede arttı. Sodyum pikosülfat, kabızlık görülen hastalar için güvenli, iyi tolere edilen ve etkili bir tedavi olarak onaylandı. Dulcolax tedavisi 4 haftalık sürekli kullanım sonrası gözle görülür bir etki gösterdi” dedi.
Araştırma, Dulcolax (sodyum pikosülfat) tedavisinin kabızlık çeken hastalar için yaşam kalitesini artırdığı ve günlük bağırsak hareketlerini düzenlediğini kanıtlarken, diğer bir bulgu olan altı ila on iki saat arası ortaya çıkan etki ise, laksatiflerin olması gerekenden hızlı etki gösterdiklerine dair önyargıları da ortadan kaldırmış oldu.
Bu araştırmada sonucunda hastaların %80’i sodyum pikosülfatı iyi ve tatmin edici bir tedavi olarak tanımladı
olsun canim yolun yarisi gecti sayilir once 30a ulas sonrada 39 40 olsun Insallah
amin canim darisi tum isteyenlerin basina ocak yaklasiyor sende hazirlaniyorsun artik
valla canım biz henüz konuşmadık doğum işini doktorla, haftaya kontrolüm var benimde o zaman konuşuruz galiba.. büyük ihtimal sezeryan olucak benim diye düşünüyorum, sadece burdaki topiklerde doğum yapan bayanlar epudural de ağrı daha az diye yazmışlar..
fusborcum haftan çok erken rahim boyun şu anda normalde olsa ilerde kısalabilir şimdikten kendini korumaya başlamalısın..boşver işi bırak bebeğine kavuşmak için bu çektiğin zahmet daha meşakatli ve önemli değilmi işten sonuçta..herşey yolunda bile olsa kendine dikkat et..
Amin canim sagol kizi ecrin oglani muhammet baris koycaz Alllahin izniyle ecrini sen soylemistin banasende kisa zamanda hamile kalirsin Insallah arkadasim merak etme
bende oyle duydum agri az oluyormus bende serklaji epudural oldum inan hic agrim sizim olmadi agri kesici fitil yazmislardi bana ona bile gerek kalmadi sezeryan serklaja gore baya ciddi ama bundada agri az olur diye dusunuyorum kac haftalik oldun canim sen?
Kızlar düşünceleriniz için çok teşekkürler, doktor öyle söylemesine rağmen ben hala yatar pozisyondayım arkadaşlar, bu arada yardımcı bayan tuttum yemeklerimi yaptırıyorum, temizliğimide ben yapmıyorum sadece yatıyorum , inşallh sonuna kadar gidebilirim kızlar.
gelirsin canim onemli olan kendini koru bolca dinlenKızlar düşünceleriniz için çok teşekkürler, doktor öyle söylemesine rağmen ben hala yatar pozisyondayım arkadaşlar, bu arada yardımcı bayan tuttum yemeklerimi yaptırıyorum, temizliğimide ben yapmıyorum sadece yatıyorum , inşallh sonuna kadar gidebilirim kızlar.
ben 32+5 oldum bugün canım.. yarın 32. haftayı bitiricem Allahın izniyle..bebeklerin adlarıyla yaşasınlar canım..biz hala isime karar veremedik:))
fusborcum yarencim kocaman olmuşsunuz
maşallah size
kızım hastaydı 1 haftadır
bu nedenle giremedim
her şey yolunda
gelirsin canim onemli olan kendini koru bolca dinlen
Insallah canim pek aramiz yokmus isim isi bizdede birden oldu kizimin ismini sevtun koydu sayilir oglumuda esimle beraber koyduk ne koyarsan koy canim Allah yardimcin olsun sagsalim zamaninda kucagina alasin
arkadaslar dun hastaneye gittim agrilarim kesilmedigi icin ama doktor bakti hersey yolunda dedi rahmimin uzunlugu 4.7 dedi iyi dedi korkulcak bisey yok dedi ama agrilarim kesilmiyo bu sizce neden benim gibi ayni durumda olan varmi .bu arada hastanedee kizimin olucagini ogrendim .16+1 gunluk hamileyim bugun cok asiri hissediyorum bebegimi cok guzel bi duygu ins kucagima almayi nasip eder allahim .(cumlemize).
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?