Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
progestanı asla ihmal etme..evet uyku yapar ama rahmin yumuşamasını önler..Yani kanamayı önler..haftada 1 proluton depot şeklinde iğne olarak da yapılıyor..32+0 e dek her hafta yapıldı bana...

Son düzenleme:

çok teşekkür ederim
ilacın etkilerini söyledim ama zaten 1 tablet kaldı bu kutuyu bitir yeter dedi hamilelikte nefes alamama sorunu olur dedi
evet medikalpark handan aytaç özkul dr mun adı orası baya pahalı yalnız muayene parası ssk lı ya 70 lira eşim dün kontrol de sordu burda doğum ücreti ne kadardır diye kendisi bile çok pahalı dedi önermedi yani
kartalda kendi muayenehanesi de var ama tam olarak nerde ve ne kadar bilemiyorum onu istersen tlf numarasını veririm ...

elfce, riskli gebelik uzmanları sadece ilk 12 hafta için değil nerdeyse 34.hafta doluncaya dek progestanı proluton depot iğne olarak haftada 1 yaptırırlar..Normal gebelik uzmanları 12. hafta yani 3 ay dolunca kullanmanın gereksiz olduğunu düşünürler...

Canım sen yine de yat bence..12+2 de serklaj olduğum ve genellikle hep yattığım halde 32+4 de doğum yaptım...

yani bende sırtımı yastıkla destekleyip yatar pozisyonda oturuyorum sandalyede yada koltukta fln oturur gidi durmuyorum kalkıncada ya wc ye yada mutfağa su almaya fln kalkıyorum iş olarak ta sadece yatağımı düzeltiyorum o kadar
bende senin gibi 32 lere gelirim inş. bakalım hayırlısı Allahtan ..

hmmm bu kutu bitsin dr arar sorarım o zaman tşk ederim

hosgeldin canim gecmis olsun kendine dikkat et dinlenmende fayda var

cevabın için sağol canım...
kartalıda duymuştum ama bağlı olduğu hastanede önemli...
eğer çok pahalıysa bize göre değil demek...
canım bende progesteronu bırakmamanı öneririm...
ben bu topiği geçmişten çoğunu okudum ve okumaya devam ediyorum...
ve bizler gibi kaybı olanlar doğum zamnı yaklaşana kadar bırakmadılar...

progestanı asla ihmal etme..evet uyku yapar ama rahmin yumuşamasını önler..Yani kanamayı önler..haftada 1 proluton depot şeklinde iğne olarak da yapılıyor..32+0 e dek her hafta yapıldı bana...
canım peki progesteron hormonunu fitil veya ağızdan almak farkeder mi...
ben fitil olarak kullanılırsa yan etkisinin az olacağını düşünüyorum...
ama tabi nasıl kullanılması gerektiğini tam bilmiyorum...

Hiç iş yapma canım..

Riski hamileliği olan arkadaşlar normal seyrinde giden hamilelikleri takip eden herhangi bir kadın doğum uzmanı yerine riskli gebelik uzmanlarına görünmenizi öneririm ...

Hiç fitil olarak kullanmadım,ilk başlarda jel olarak kullandım sonra iğneye geçtik..en etkilisi iğne olarak yapılanlar..progynex veya proluton depot olarak..Hepsinde de uykunuz gelicektir zaten..ister hap ister iğne ister fitil olarak...

doktorum, hamileyken bebeklerimin gelişimleri için yata yata büyütçez,başka çaresi yok demişti..

tamam canim msj 10dakikada bir gidiyor oyuzden buraya yazayim dedim ben oyle duymustu neyse biraz daha arastiririm birde senin bebekler kuvezdeyken beyin usgsi yapildimi? kacgununde anne sutu verildi birde kac gram veriliyordu kafani sisirdim canim kusura bakma ama sen benden tecrubelisin bukonuda

ilk öncekleri sonda ile beslemişler daha sonra anne sütüne geçildi..o da zaten çok azdı..8 cc veriyorlarmış..zamanla arttırdılar..beyin usg si yapıldı mı hatırlamıyorum canım..ama küvezden çıkmadan işitme testleri yapılmıştı..anne sütü çok az olduğu için mama takviyesi yapıyorlardı hemşireler..apneleri,sarılıkları vardı..zamanla geçti,kalmadı canım..
eve verdiklerinde kızım 1800gr,oğlum 1700 gr kadardı..3500-4000 gr oluncaya dek pematil mama kullandık..çabuk toparlandılar çok şükür..28 haftalık doğum yapan ikiz anneleri hep 2-3 aylık küvez macerasından sonra sağlıkla evlerine götürdüler yavrularını..Darısı başına canım..

doğumdan hemen sonra kızımı küveze koymuşlar..oğlum 1 gece ben yoğun bakımdayken yanımda kaldı ama ertesi gün onu da küveze koydular..küveze girer girmez anne sütü istemişler ama sütüm hiç yok dencek kadar azdı..10-15 cc anca geliyordu..hatta daha sonraki 4-5 gün hiç sütüm gelmedi...sonra gelen süt hep yetersiz kaldı..yetmedi yani..

Son düzenleme:

sagol canim bizde sut veriyoruz suan sondayla besleniyorlar ben 32 haftalik dogum yaptim boyle dogum yapan bebekler 21gunde taburcu oluyor dediler Insallah bende sagsalim eve gotururum tez zamanda seninkiler kacgun kaldi kuvezde?

sagol canim bizde sut veriyoruz suan sondayla besleniyorlar ben 32 haftalik dogum yaptim boyle dogum yapan bebekler 21gunde taburcu oluyor dediler Insallah bende sagsalim eve gotururum tez zamanda seninkiler kacgun kaldi kuvezde?
21 gün diye bir standart yok canım..sayılara çok fazla takılma..O bebeğin gelişimine bağlı..Herşey iyi giderse daha çabuk çıkartabilirler,21 günden daha uzun da kalabilirler..

benimkiler 15 gün kaldılar küvezde..

İnşallah sağ salim eve götürürsünüz..

Son düzenleme:

amin arkadasim statistikler oyleymis ama bilgili olan birinden duymak daha iyi tabi sagol canim bende syt sagiyorum hastaneye goturucez bebislerimi gormege gidiyorum

arkadaslar merhaba demissinizki sancilarin olmadigi surece rahmin kisalmaz diye ben ikizlerimde bir hafta hastanede yattim serumla ilac verdiler ve aradada fitil verdiler yinede durduramadilar sancilarimi ve acilma oldu yani eger bunlarla durdurulamiyorsa baska ne durdurabilirki .birde bi arkadasimiz yeni serklaj olmus doktor yatma demis ama sen yinede yat arkadasim bende serklaj oldum oldugumdan beri yatiyorum bebegimi kaybetmektense yatarim daha iyi yani sonradan pismanliklar yasamamak icin.bende suan 17 hafta olucak hep dua ediyorum ins 30 haftaya kadar rahatca gelirim diye.

dogru canim bendede sanci oldu gittigimde kisalma var dediler son defada sanci kasilma basladi dr dogumu engellemek icin yatiricakti hastaneye baska sebebplerden dolayi doguma aldi benim duydugum kadarila sancisiz acilma kisalma olmuyormus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…