Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Rahim ağzı yetmezliğinde rahim ağzının kısalması ağrısız ,sancısız olur arkadaşlar...Ama açılma sancılı oluyor genelde..

genelde rahim ağzı sorunun da doğum kolay olur pek sancı olmaz derler...
ama dediğin gibi rahim açılırken illaki sancı olur...
ama şu var bu bazısında ani bir sancıyla açılır bazısında baya zaman sürer...
normal doğumda bile bu süre değişiyor...
1 saatte açılıp doğum yapanda var 1-2 gün sancı çekip yavaş yavaş açılmasını bekleyende...

ben çok hafif ağrıyla gece dr gitmiştim...ama taa akşamdan berli ağrıyordu...
dr sadece üstten bakıp devamlı yatmamı söyledi...
bana açıklama yapmadı ama ben şuan tahmin ediyorumki rahim ağzının kısaldığını gördü...
o saaten sonra ben gece boyu sancı çektim ama artık tam adet sancısı gibiydi...
birde ara ara geliyordu...
yani tam doğum sancısı(o zaman anlamadım ama...yada anlamak istemedim

başlarda sancım çok olduğu için rahim ağzı yetmezliği olmayabilir diye düşünüyordum
ama o sancılar zaten rahim açılması içindi...benimde rahim boyu tamamen kısalmıştı...
ama rahmin açılması geç sürdü diye düşünüyorum...

canım sence düşüncelerimde yanlışmı...
beni aydınlatırsan sevinirim...
birde şunu not düşeyim...
hamileliğimde ilk defa o günü hiç oturmadan baya ayakta kaldım ve yol yürüdüm...
1 aydır yatmıyordum ama hiç uzun zaman ayakta kalmıyor illaki aralarda dinleniyordum...

selam kızlar...
bız sukur bır hafta daha atlattık..ıns sonuna kadar boyle gıderız....ayın 13 ayrıntılı dopler varmıs 22+2 de...

canım galiba arkadaşlar da hep bu kurdale gibi olandan kullandılar...
2500 tl de baya varmış ama hayırlısı olsun canım...
işe yarasın bebişi tutsundan gerisi önemli değil...

canım benim serklaj raporumda mc donalt usulü,ısırık şeklinde 4 dikiş falan yazıyor.tam olarak hangisidir bilemiyorum. çeşitleri olduğunu duymuştum.aynen dediğn gibi bebişi gelişimi tamamlanana kadar tutsun yeter.gerisi önemli değil.

Fadikçim,evet normal doğum zamanı gelmiş insanlarda da rahim ağzının açılması gecikebiliyor,hatta kiminin rahim ağzı suni sancıya rağmen açılmayabiliyor,sezaryan olmak durumunda kalabiliyorlar..Ama onların miadında doğum olduğu için bizim rahim ağzı yetmezliğimizdeki durumla bir tutamayız..

Rahim ağzı yetmezliğinde rahmin açılması geç falan olmaz,suni sancıya da gerek duyulmaz..Rahim ağzı yetmezliğinde kısalma olurken yavaş yavaş veya birden de kısalma olabilir..Ama geç açılma diye bir şey olmaz bildiğim kadarıyla..
Hamilelik sırasında bebek büyüyüp, ağırlaştıkça rahim ağzına baskı yapmaya başlar. Bu baskı rahim ağzının bebeğin doğum için hazır olduğu tarihten önce açılmaya başlamasına neden olabilir. Bu duruma rahim ağzı yetmezliği denir ve erken doğuma neden olabilir. diye tarif ediliyor..

benim durumum baya karışık...
rahmin açılmasına o gün çok ayakta kalmamın neden olduğunu düşünüyorum...
normal hamileler istediği kadar kalabilir ama bizlerde problem oluyor işte...
mavi ile yazdığın yer benim durumu biraz anlatıyor...
ama sancımın uzun zaman sürmesi ve doğumun hemen olmaması rahim ağzı yetmezliğine benzemiyor gibi...
böyle karışık işte...
neyse hayırlısı inş bundan sonra herşey güzel olur...
cevabın için sağol canım...

yani yetmezlik olduğunda çabuk açılır rahim ağzı..ve önlenemeyen doğum olur serklaj yoksa...

doğum hemen olur yetmezlikte...ama o günkü yorgunluğun da doğumu tetiklemiş olabilir tabi..

selam kızlar...
bız sukur bır hafta daha atlattık..ıns sonuna kadar boyle gıderız....ayın 13 ayrıntılı dopler varmıs 22+2 de...
maşallah çok şükür canım...
inş kalan haftalarıda sorunsuz bir şekilde atlatırsın...

mc donalt usulü duymuştum...
serklaj olan arkadaşlar daha iyi bilir ama eski usul iplerle daha dikiş yapmıyorlar diye biliyorum...

amın fadıkcıgım ıns....aslında cok uzun yolumuz rabbım cok buyuk bol bol sabırla gececek ıns...

2 tür serklaj var.
2 si vajinal yoldan..McDonald usulü ve shirodkar usulü ..hamileyken yapılıyor..
bir de rahim içten dikilerek yapılan var.abdominal serklaj... bu doğuştan rahim ağzı hiç olmayanlara veya çok çok kısa olanlara yapılıyormuş..hamile kalmadan önce yaptırmak gerekiyormuş bunu..

yani yetmezlik olduğunda çabuk açılır rahim ağzı..ve önlenemeyen doğum olur serklaj yoksa...
sabah 8 gibi başka hastanede muyene olduğumda rahim tam açıktı...
kesede sabah 5 gibi elime değmişti...
ben rahminde gece o sancılarla açıldığını düşünüyorum...
o halde bebeğin doğmamasına sebepte devamlı yatmam olmuş olabilir...
çünkü hep yattım...

doğum hemen olur yetmezlikte...ama o günkü yorgunluğun da doğumu tetiklemiş olabilir tabi..
evet o gün hem yorgun hemde pskolojik olarak bitkin durumdaydım...
gece gözümü kırpmadım...rahim açık vaziyette sabah 8 de hastaneye yattım ve doğum 22 de oldu...
sancılarım çoğalacağına geriledi ve suyum patladıktan sonra sancım kesildi...
sonrada suni sancı vermek zorunda kaldılar...
bend de bütün bunların yorgunluktan olduğunu düşünüyorum...
üstelik yemekte yemekte yasaktı sadece serum verdiler....

amın fadıkcıgım ıns....aslında cok uzun yolumuz rabbım cok buyuk bol bol sabırla gececek ıns...
inş canım...
rabbim sabır ve kolaylık versin...

canım yolun uzun diyorsun ama 30 haftadan hesap etsek üçte biri ancak kaldı(maşallah)...
40 haftadan hesap etsek( bu biizm için zor 4 haftası olmasada olur) yine yolu yarıladın...
çok şükür canım bu güne kadar geldin...
inş sağlıcakla 36-38 leride görürsün...

merhaba kızlar yeni yıl herkese mutlu huzurlu ve sağlıklı bebekli geçsin.

ben cuma akşamı çok sancılandım.aynı doğum ağrısı gibi belden giriyordu.hastaneye koştuk yatırdılar.bugün taburcu oldum ağrılarım geçti çok şükür.bir gün önce kontrole gitmişti.rahim ağzı boyun kısalmış ama bize yeter dedi.23mm kalmış.bebek için detaylıya bakmıştı.360 gr herşey normal demişti..ama bir gün sonra sancıyla gittim işte.perşembe günü muayeneden sonra biraz yürüdüm.birde evde yatılı misafir vardı.sadece biraz ayakta kaldım.yanında oturdum.özlemi çok kafaya taktım bütün gece onu düşündüm bu bile bende sancı yaptı soluğa hastanede aldık.bu akşam taburcu oldum.

birde ben ilk bebeğimide bu haftalarda kaybettim.sessiz sedasız kısalmış.ve sancıyla açıldı.o gün biraz iş yaptım aslında normalde yemek temizlik yapıyordum ama çok yükseğe uzandım ve stress ailesel sorunlarım vardı.hemen sancı başlamıştı akşam 22 gibi sabah 8 de doğum yaptım.

birde serklaj ipimi doktora sordum.ne alayım diye.gerek yok dedi.onlar para tuzağı.benimkini ipek iple yaptı.ama rahim ağzı zarar görmesin diye 4-5 mm üstede sadece hafifçe iple sıktım dedi altına dikiş attım.yani bebek hiç rahim azğına dayanmayacak zorlamayacak dedi.

Canım,kusura bakma ama o kısmını söylerken dr azcık sallamış..Nerden bilebilir ki bebeğin rahim ağzına dayanıp dayanmayacağını ??
Çok ünlü ve çok başarılı bir dr yaptı serklajımı ,aylarca kızımın kafası rahim ağzındaydı..Dr.lar son muaynelerinde rahim ağzına kadar gelen kızımın kafasını da kavrıyorlardı..Her an doğum yapabileceğim söylendi ama serklaj tutuyordu rahim ağzını..Eğer serklajım olmasa yine zamansız doğumla kaybedecektim..Yani çoktan doğacaklardı ...
Ayrıca serklaj ipini yırtıp doğan bebekler de var..bunları seni ürkütmek için değil gerçekçi olmak açısından söylüyorum..Lütfen sen de bizler gibi eski kaybından ders al ve fır fır dolaşma,iş yapma yat...
bebeğin rahim içinde ne tür pozisyon alacağı ,ne zaman döneceği ,serklaj ipine dayanıp dayanmayacağı ve zorlayıp zorlamayacağı dr.un ya da onu taşıyan annenin insiyatifi altında değildir..

Son düzenleme:

vallahi çok doğrusun.bu konuda kendime çok kızıyorum.ama artık yatakla bütünlrşicem tamamen ağzımın payını aldım Allah korusun.4 ay kaldı inş.bunuda bir geçirsem yırttık demektir

öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. yaklaşık 2 aydır forumu takip ediyorum. geçmişin bir kısmını da okudum... burada yazılanlara ekleyecek bir bilgim olmadığı için üye olup yazmasam da bir çok arkadaşımızın yaşadıklarını bazen gözyaşları içinde bazen de sevinerek okudum... umuyorum buradaki herkes, bebeklerini erken doğuranlar... serklajlı olup bebeklerine kavuşmak için çile çekenler... ve tabii ki bebeklerini kaybetmiş ve yeniden hamile olmak için çabalayan tüm anneler... herkes sonunda sağlıkla bebeklerine kavuşur

benim yazmak istememin nedeni ise serklaj fiyatlarıyla ilgili yazılanlar :2: ben şu anda 27+0 günlük gebeyim 16+0'da rahimde açılma tespit edildi ve 16+2'de acil serklaj yapıldı. ben ankara'da oturuyorum.. gebeliğimin ilk haftalarında devlet hastaneleriyle ilişkisi olmayan sadece özel hastanelere yönlendiren bir doktorum vardı. aslında doğumu özel bir hastanede yapmayı düşünüyordum o zamanlar ama riskli birkaç durum yaşayınca doktorum çeşitli nedenlerle bana güven vermedi ve ben tam teşekküllü bir hastanenin doktoruna gitmek istedim 12 haftalıkken özel hasta olarak gazi üniversitesi tıp fakültesi kadın doğumdan bir profesörün takibine girdim. muayene ücreti olarak ayda 185 lira veriyoruz ve başka bir ücret ödemiyoruz.. tüm testler, tahliller ve olası tüm operasyonlar ücretsiz. hocanın hastası olduğunuz için işler sanki biraz daha kolay yürüyor... üstelik çok iyi bir ekip var vs...

gelelim asıl meseleye 16 haftayı bitirdiğim gün karnımda sadece yarımşar saniye süren iki sancı hissettim biri sağda biri solda. ve sadece küçücük bir damla pembe bir akıntı... daha önce ciddi bir kanama geçirdiğimden korktum ve doktoruma gittim.. beş dakika bakması yetti. hemen hastaneye yatırdı. önce kasılmaları sona erdirecek ilaçlar verdi ve sonra da dikti. ayrıca kesede hunileşme aşağı doğru sarkma var... neyse.. başka bir doktor olsaydı belki de farketmeyecekti ya da operasyonu bu kadar başarılı yapamayacaktı...5 gün hastanede kaldım.. tabiii koşullar süper lüks değil ama hastane personeli gerçekten çok deneyimliydi. ve tüm bunlar için biz hiçbir ücret ödemedik. sadece serklaj ipini doktorumun yazdığı reçete doğrultusunda hastane civarındaki bir medikalciden biz aldık.. burada bu ip için ödenmiş fahiş fiyatları görünce ipi alan kayınvalideme fiyatını sordum... hani bu kadar pahalıysa biz ona geri ödeyelim diye düşündüm ama inanır mısınız fiyatı hatırlayamadı bile.. "çok ucuz bişeydi ya 15 ya 20 TL'ydi" dedi. burada okuduklarımı anlatıp "emin misin" diye sordum "eminim" dedi.

şimdi serklajdan beri yatak istirahatindeyim ve her hafta doktor kontrolüne gidiyoruz. 3 hafta kadar önce doktorum oturmama da izin verdi. açıkçası doktorumdan çok memnunum. sonuçta hastane koşulları malum çok iyi değil... doktorum çok yoğun beklemeler falan olabiliyor ama ona sonsuz bir güvenim var

şimdi bu operasyon için 3 bin 500, 2 bin 500, bin 500 gibi rakamları okuyunca çok şaşırıyorum

heralde bütün büyük kentlerde tıp fakültesi hastaneleri ya da tam donanımlı kadın doğum hastaneleri ve bu hastanelerin özel hasta kabul eden iyi doktorları vardır... sosyal güvencesi olanlara ben böyle bir yol öneririm.. yine de herkesin koşulları farklı tabiii.

not: tüm testler ve operasyonlar ücretsiz dedim ama kastettiğim doğum değildi. normal doğumda hocayı istersen ya da sezeryan olursa bunun ücreti var..ne kadar onu şimdilik bilmiyorum

Ya ne bileyim haftalariniz o kadar guzelki o haftalarda bebeklerde sorun olmazsa kuveze alınmaz diye düşünürdüm. Neyse bişey daha öğrenmiş oldum.

bi de arkadaşlar ben yeni üye olduğum için bilmiyorum aradım taradım ama bulamadım
çizelgeleri nasıl yapıyoruz :26::26::26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…