Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
anladım canım...
cevabın için sağol....

Riski hamileliği olan arkadaşlar normal seyrinde giden hamilelikleri takip eden herhangi bir kadın doğum uzmanı yerine riskli gebelik uzmanlarına görünmenizi öneririm ...
sana katılıyorum canım...
normal dr ların çoğu bu durumlarda nasıl davranılır hangi ilaç ne kadar veya ne zaman kullanılır bilmiyorlar...

hamileliğimde ne yazık normal dr a devam ettim...
başlar da zor geçen hamileliğim 3 ay dolunca çok rahatladı...
artık düşük riskim hiç yoktu....
ama ben ısrarla septum ameliaytı olduğumu ve erken doğum riski için rahim ağzı ölçtürmek istediğimi söyledim...
ama nafile...
neymiş ameliyat olmasaymışım septum erken doğuma yol açarmış şimdi riskim yokmuş...
yaa ben burda kaç arkadaştan septum ameliyatı oldukları için rahim ağzı sorunu yaşadıklarını duydum...
ve bunun olabileceğini bizzat dr ları söylemiş...
ama benim dr un söylediğine bak...
rabbim bildiği gibi yapsın...

selam cnm serkaj olan benim dr bana yatma demedi tabiki sadece evin içersindede yavaş yavaş hareketlerle dolaşabilirsin dedi yani o bakımdan kısıtlamadı demiştim bide bişeyi merak ettim daha 17. haftadasın ama sancın fln olmuş acaba ikizlerin olduğu içinmi sonuçta baskı 2 kat oluyo ya o yüzden mi acaba çünkü ben ilk bebeğimi 22. haftada kaybettim ve hiçbirşey hissetmemiştim açılma sancıyla oluyo diyosunuz ya o yüzden diyorum merak ettim..

merhaba canlarım 2011 senesi bol para huzur saglık bol bebekler saglıklı bir şekilde dogurmamızı nasip etsin işşallah ben ocak ayına girdim yasagım kalktı işşallah bu ay hamile kalırım gene yaşarım anneligi 2 yavrumu cennete yolladım rabbimin yanına allahım üçümcüsünü ve digerlerini bagışlasın işşallah bana benim için dua edin ben sizin için hep dua ediyorum acaba hamile kalıpta sag saglim dogum edermiyim diyorum kendi kendime o günleri bir görsem

progestoronu bende kullandım arkadaşım çarpıntı yapmadı yan etkilerinde sadece psikolojisi bozuk insanlar içerse rahatsızlıgı ortaya çıkar dedi ben okumuştum doktoruma dedigimde o bebegi istiyosan içiceksin dedi relaks ol canım benim sen stres yaparsanda çarpıntı ve nefez alman zorlaşır yane çünkü ben kendimden biliyorum ben panik atak hastasıyım da
doktor bebegin ayı ne kadar büyürse progestoronun koruması olmaz dedi bebek büyüdükçe ilacın etkisi geçer dedi bu arada rahimden jel yiyodum ben her gece rahimime sıkıyodum okadar dememe ragmen açıklık yok deyim her seferinde geri yolladı ben o doktoru allahıma havale ettim bebegimin katili o çünkü
arkadaşım yasmin iyi bebem bak ne güzel senin mercimekler maşşallah gelişiyo bebem küvezde allahım acılarını görtermesin nazarlardan saklasın işşalah

arkadaşım demişsin rahim agzım kısalmış doktor yatakta yap dediyse yatakta yap bebem bu günlerde geçicek yavrunu alıcaksın koklucaksın içine çeke çeke koklucaksın bu günlerde geçecek canım benim o kadar seviniceksinki onu gördügüne rabbine şükrediceksin bak ben hamile kalsam bile benim kimsem yok eşimden başka allahım bizim gibi olanlara yaradan acısında yardım etsin canım

sagol canim nerelerdesin merak ettim seni meraklanma arkadasim Insallah sende bugunleri gorursun yeni yil hayirli ugurlu gelsin seneye sende bebisinle yada bebislerinle beraber olasin Insallah darisi seninde fadikinde tum isteyenlerin basina arasira ugra ozletme kendini

öncelikle herkes için, hepimiz için güzel, sorunsuz, acı ve sıkıntıların uzak olduğu,mutlu ve müjdeli haberlerle, gözaydınlarıyla dolu sağlıklı bir yıl diliyorum.

canım. herşein yolunda olmasına sevindim. ama arkadaşların tavsiyelerine kesinlikle katılıyorum. bizim durumumuzda yatak istirahati çok önemli. progestan kopnusuna gelince ben bundan önceki gebeliğimde de serklaj oldum 12. haftada ama doktorum progstanı kesti 3. aydan sonra işe yaramaz deyip. fakat benim kanamalarım başladı ve 16. haftanın sonunda bebeğimi kaybettim malesef. şimdiki doktorum sonuna kadar progestana devam edeceğimizi söylüyor, günde 3 tane alıyorum ben hap olarak içiyorum.işe yarasın da yan etkileri umrumda değil. yeterki bebeğim iyi olsun.

teşekkür ederim ilgine seninde başın sağolsun cnm burası sayesinde çok bilgi sahibi oldum hemde böyle aynı durumda olduğum kişilerle konuşuncada biraz moral oluyo insana ilacımın bitmesine az kaldı bitince dr arayıp konuşucam o da bıraktırırsa ısrar edicem kullanıcam diye bugun çok hafif bi sancı var kendi kendime nazar mı değdirdim ne anlamadım kabızlıktan flnda olabilir tabi inş. geçer iğne üstündeyim resmen ...
neyse ben yatağıma döneyim bari görüşürüz tekrar

Doğru diyorsun canım ,serkalaj olduğym hastanede serkalaj parası 3070 TL civarıymış galiba ama bunu 1500 TL ye başka hastanelerde yaptıranlar var galiba buralarda okumuştum

canım benim annem geldi memleketten biliyosun evi tamire soktuk malum giremiyorum nete kızıyo evime geçmeme az kaldı işşallah görüşürüz bol bol orda
anım benim bende 3 buçuk ay kulandım doktor kes dedi başladı kanamalarım gene başlattı ama ne çare bebegim öldü allah onu nasıl biliyosa öyle yapsın sen kullan onu canım etkisi zamanla bebek rahime yerleştikçe geçiyomuş ama en azından dersin kullandım kendini suçlu hissetmezsin olur biter yan etkileri bende hiç olmadı günde 2 tane içiyodum 200 lük alıyodum işşallah sag saglim dogurusunda en azından acıların diner

canım benim geçmiş olsun agrılar normal bebem bebek rahime adepte oluyo ondandır içini ferah tut yeter az kaldı şurda bebegini kucagına alıcak allahım yardımcınız olsun canlarım ne deyim en bile bu ay korunmayı bırakıcam ama genede çok korkuyorum ya buda 2 evladım gibi olursa diye dikişin garantisi yok dediler bana allahım evlat acısı ,işşallah göstermez sag saglim saglıklı saatli doguruyum yeter bana allahım yardımcımız olsun biz aslında çok şanslıyız kimler neler yapıyo hamile kalamıyo önce bebeklerimizi karnımızda büyütürüz sonrada yüregimde işşallah hayırlı olurlarda yatıgımıza deger demi ben gene girerir işşallah annem bir nefes aldırırsa tabe

Canım hoşgeldin, benimde 2,5 hafta oldu serkalaj olalı. ben hala progestronu vajinadan jel olarak kullnıyorum va sürekli dinlenir pozisyonundayım ne olur ne olmaz diye ,benimde doktorumda artık günlük işlerini yapabilirsin demişti ama ben genede hiçbir iş yapmıyorum canım ,aman dikkat sonradan pişman olucağımız şeyelr yapmayalım genede. Banyoyu bile hiç oyalanmadan haftada 1 yapıyorum

Canımcım bebeklerini kuvezde hangi hastanede tuttun çünkü kuvöz parasının pahalı olduğunu duymuştum.Ben 32 inci haftalarında bebeğin kuvöze konulduğunu bilmiyordum.

Doğru diyorsun canım ,serkalaj olduğym hastanede serkalaj parası 3070 TL civarıymış galiba ama bunu 1500 TL ye başka hastanelerde yaptıranlar var galiba buralarda okumuştum

serklajı 3500 tl ye yapan bile var canım...
ben orta halli birşey düşünüyorum....
ama serklajdan önce güvenebileceğim riskli gebelik konusunda uzman dr bulmam lazım...
rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın...

sevtun
cum inş artık herşey güzel olacak...
bak maşallah çok başaran arkadaş var...
inş bizde başarırız...
bemce biran önce açlışmalara başla canım...

Son düzenleme:
Canımcım bebeklerini kuvezde hangi hastanede tuttun çünkü kuvöz parasının pahalı olduğunu duymuştum.Ben 32 inci haftalarında bebeğin kuvöze konulduğunu bilmiyordum.

izmir de kent hastanesinde canım..Ödediğimiz küvez parasının yarısını geri aldık daha sonra...

Kaçıncı haftada küveze alınır diye biliyordun ki ?:26:Eğer sorun varsa 39. haftada doğan bebeği bile küveze alıyorlar ...

canim benim ilk gebeligimde ikizdi 1 hafta hastanede yattim sancilarimi durduramadilar dogdu bebekler.ikinci hamileligimde kadin sende rahim yetmezligi var o yuzden serklaj yapalim dedi serklaj olali 1 ayi gecti kasik sancilarim oluyo ara ara o yuzden prepari kullaniyorum rahimi rahatlatmak icin .benbim ilk gebeligimde rahim yetmezligi teshisi konulsaydi belki ondada yapilirdi serklaj ama olmadi.

fadikcim ben ilk kez doktorumu bulduğumda sadece fiyat öğrenmek için gitmiştik ve bize şöyle anlatıştı..
ipek bi iplik cinsi varmış eskiden bu iplik kullanılırmış ama bu iplik sağlam bişi değilmiş dikilen yerin kolay yırtılmasına sebep oluyomuş kolay mikrop kapıyomuş fln bu daha ucuz ama şuan yapılanlar kurdela gibi bişeymiş adını tam hatırlamıyorum o çok daha sağlam ve garantiliymiş ama fiyatı da var tabi biraz..
ben medicalpark ta 2500 lira vermiştim
bu bana çok pahalı gelmişti ama siz şimdi 3500 fln diyince idare edermiş demekki dedim
önemli olan dr un iyi olması tabiki bebeğin sağlığı ama insan düşünmeden de edemiyo para konusunu..

bu açılmalar sancıyla oluyo diyosunuz ya benim anlamadığım o ..
dediğim gibi ben 22. haftada doğum yapmıştım ve bana 4cm kadar açılma var demişlerdi ama bende hiç sancı mancı olmamıştı o zamana kadar ..
yani herkeste olucak diye bi kural yoktur illaki ama şimdi ufacık bişeyde korkuyorum

hoşbulduk cnm saol sanada geçmiş olsun işallah hayırlı bi sonuca varırız
ben progestan ı hap olarak alıyorum 8 saatte bir 3 güne biter o da
bende bi iş yapmyorum aslında bunalıyorum bişeyler yapmak istiyorum ufakta olsa ama iyice tepeme biniyolar evdekiler yatıyım diye
açıköğretimde okuyorum ben ders çalışıyım diyorum ilaç uyku yapıyo diye içimden gelmiyo bebişime bişeyler örsem diyorum hem cinsiyeti belli değil hem daha çok erken onu da yapamıyorum hiç bana göre değil ama bütün gün tv izliyorum
çok sıkıcı yaaa vaktimi geçirebileceğim işe yarar bişeyler bilen varsa fikir istiyoruumm... help

yapabileceğin en iyi şey dinlenmek,kendini yormamak..Tv izle,kitap oku,vs vs..Evet çok sıkıcı olur ama her atlatılan gün derin bir nefes ve yavruna 1 adım daha...

Rahim ağzı yetmezliğinde rahim ağzının kısalması ağrısız ,sancısız olur arkadaşlar...Ama açılma sancılı oluyor genelde..

canım galiba arkadaşlar da hep bu kurdale gibi olandan kullandılar...
2500 tl de baya varmış ama hayırlısı olsun canım...
işe yarasın bebişi tutsundan gerisi önemli değil...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…