- 6 Ekim 2008
- 6.786
- 54
- 358
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #6.901
anladım canım...Hiç fitil olarak kullanmadım,ilk başlarda jel olarak kullandım sonra iğneye geçtik..en etkilisi iğne olarak yapılanlar..progynex veya proluton depot olarak..Hepsinde de uykunuz gelicektir zaten..ister hap ister iğne ister fitil olarak...
sana katılıyorum canım...
Riski hamileliği olan arkadaşlar normal seyrinde giden hamilelikleri takip eden herhangi bir kadın doğum uzmanı yerine riskli gebelik uzmanlarına görünmenizi öneririm ...
arkadaslar merhaba demissinizki sancilarin olmadigi surece rahmin kisalmaz diye ben ikizlerimde bir hafta hastanede yattim serumla ilac verdiler ve aradada fitil verdiler yinede durduramadilar sancilarimi ve acilma oldu yani eger bunlarla durdurulamiyorsa baska ne durdurabilirki .birde bi arkadasimiz yeni serklaj olmus doktor yatma demis ama sen yinede yat arkadasim bende serklaj oldum oldugumdan beri yatiyorum bebegimi kaybetmektense yatarim daha iyi yani sonradan pismanliklar yasamamak icin.bende suan 17 hafta olucak hep dua ediyorum ins 30 haftaya kadar rahatca gelirim diye.
merhaba canlarım 2011 senesi bol para huzur saglık bol bebekler saglıklı bir şekilde dogurmamızı nasip etsin işşallah ben ocak ayına girdim yasagım kalktı işşallah bu ay hamile kalırım gene yaşarım anneligi 2 yavrumu cennete yolladım rabbimin yanına allahım üçümcüsünü ve digerlerini bagışlasın işşallah bana benim için dua edin ben sizin için hep dua ediyorum acaba hamile kalıpta sag saglim dogum edermiyim diyorum kendi kendime o günleri bir görsem
progestoronu bende kullandım arkadaşım çarpıntı yapmadı yan etkilerinde sadece psikolojisi bozuk insanlar içerse rahatsızlıgı ortaya çıkar dedi ben okumuştum doktoruma dedigimde o bebegi istiyosan içiceksin dedi relaks ol canım benim sen stres yaparsanda çarpıntı ve nefez alman zorlaşır yane çünkü ben kendimden biliyorum ben panik atak hastasıyım da
doktor bebegin ayı ne kadar büyürse progestoronun koruması olmaz dedi bebek büyüdükçe ilacın etkisi geçer dedi bu arada rahimden jel yiyodum ben her gece rahimime sıkıyodum okadar dememe ragmen açıklık yok deyim her seferinde geri yolladı ben o doktoru allahıma havale ettim bebegimin katili o çünkü
arkadaşım yasmin iyi bebem bak ne güzel senin mercimekler maşşallah gelişiyo bebem küvezde allahım acılarını görtermesin nazarlardan saklasın işşalah
arkadaşım demişsin rahim agzım kısalmış doktor yatakta yap dediyse yatakta yap bebem bu günlerde geçicek yavrunu alıcaksın koklucaksın içine çeke çeke koklucaksın bu günlerde geçecek canım benim o kadar seviniceksinki onu gördügüne rabbine şükrediceksin bak ben hamile kalsam bile benim kimsem yok eşimden başka allahım bizim gibi olanlara yaradan acısında yardım etsin canım
selam hanımlar uzun zamandır girmiyodum serkaj olmuştum ya korkudan kalkamadım yataktan pc başına geçemedimdün kontrolüm vardı Allaha şükür ağrım sızım kanamam fln yok içerdede herşey normal 14. haftanın içindeyiz hamileliğimin biraz daha erken dönemlerinde olduğum için mi acaba dr um pek kısıtlamadı beni evinde misafir gibi olucaksın yürürken bile yavaş hareket ediceksin dedi sürekli yatıcaksın fln demedi iyiki demedi aslında 1 haftada bile çok bunaldım bide progestan beni mahvetti midem şişiyo çarpıntı oluyo nefes alamıyorum çok kötü oldum sürekli uyku yapıyo ama şişkinlikten uyuyamıyorum :44: bu ara biraz daha iyiyim çok şükür daha yazmak istediğim çok şey var aslında çok doluyum ama neyse hastanede yatanlara da büyük sabır diliyorum
herkese yeni yılda sağlık mutluluk diliyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun kolay bir hamilelik ve kolay doğumlar ve sağlıklı bebişler için....
öncelikle herkes için, hepimiz için güzel, sorunsuz, acı ve sıkıntıların uzak olduğu,mutlu ve müjdeli haberlerle, gözaydınlarıyla dolu sağlıklı bir yıl diliyorum.
canım. herşein yolunda olmasına sevindim. ama arkadaşların tavsiyelerine kesinlikle katılıyorum. bizim durumumuzda yatak istirahati çok önemli. progestan kopnusuna gelince ben bundan önceki gebeliğimde de serklaj oldum 12. haftada ama doktorum progstanı kesti 3. aydan sonra işe yaramaz deyip. fakat benim kanamalarım başladı ve 16. haftanın sonunda bebeğimi kaybettim malesef. şimdiki doktorum sonuna kadar progestana devam edeceğimizi söylüyor, günde 3 tane alıyorum ben hap olarak içiyorum.işe yarasın da yan etkileri umrumda değil. yeterki bebeğim iyi olsun.
evet canım bunları burda paylaşmamız daha iyi...
bir çok arkadaşta bu bilgilerden yararlanıyor...
canım benim özel sigortam yok bu kötü oldu işte...
bu işlerde bir kere gidilip hallolacak işler değil...
testi, ilacı, muayane parası artı birde serklaj parası bunların altından sgk olmadan çıkamayız gibi...
hayırlısı artık rabbim hayırlısını versin...
muayene parasından kaçmıyorumda ilaç ve hastane paralarını sgk karşılayan bir hastane olsa çok iyi olacak...
canım benim annem geldi memleketten biliyosun evi tamire soktuk malum giremiyorum nete kızıyo evime geçmeme az kaldı işşallah görüşürüz bol bol ordasagol canim nerelerdesin merak ettim seni meraklanma arkadasim Insallah sende bugunleri gorursun yeni yil hayirli ugurlu gelsin seneye sende bebisinle yada bebislerinle beraber olasin Insallahdarisi seninde fadikinde tum isteyenlerin basina arasira ugra ozletme kendini
anım benim bende 3 buçuk ay kulandım doktor kes dedi başladı kanamalarım gene başlattı ama ne çare bebegim öldü allah onu nasıl biliyosa öyle yapsınöncelikle herkes için, hepimiz için güzel, sorunsuz, acı ve sıkıntıların uzak olduğu,mutlu ve müjdeli haberlerle, gözaydınlarıyla dolu sağlıklı bir yıl diliyorum.
canım. herşein yolunda olmasına sevindim. ama arkadaşların tavsiyelerine kesinlikle katılıyorum. bizim durumumuzda yatak istirahati çok önemli. progestan kopnusuna gelince ben bundan önceki gebeliğimde de serklaj oldum 12. haftada ama doktorum progstanı kesti 3. aydan sonra işe yaramaz deyip. fakat benim kanamalarım başladı ve 16. haftanın sonunda bebeğimi kaybettim malesef. şimdiki doktorum sonuna kadar progestana devam edeceğimizi söylüyor, günde 3 tane alıyorum ben hap olarak içiyorum.işe yarasın da yan etkileri umrumda değil. yeterki bebeğim iyi olsun.
teşekkür ederim ilgine seninde başın sağolsun cnm burası sayesinde çok bilgi sahibi oldum hemde böyle aynı durumda olduğum kişilerle konuşuncada biraz moral oluyo insana ilacımın bitmesine az kaldı bitince dr arayıp konuşucam o da bıraktırırsa ısrar edicem kullanıcam diyebugun çok hafif bi sancı var kendi kendime nazar mı değdirdim ne anlamadım kabızlıktan flnda olabilir tabi inş. geçer iğne üstündeyim resmen ...
neyse ben yatağıma döneyim bari görüşürüz tekrar
selam hanımlar uzun zamandır girmiyodum serkaj olmuştum ya korkudan kalkamadım yataktan pc başına geçemedimdün kontrolüm vardı Allaha şükür ağrım sızım kanamam fln yok içerdede herşey normal 14. haftanın içindeyiz hamileliğimin biraz daha erken dönemlerinde olduğum için mi acaba dr um pek kısıtlamadı beni evinde misafir gibi olucaksın yürürken bile yavaş hareket ediceksin dedi sürekli yatıcaksın fln demedi iyiki demedi aslında 1 haftada bile çok bunaldım bide progestan beni mahvetti midem şişiyo çarpıntı oluyo nefes alamıyorum çok kötü oldum sürekli uyku yapıyo ama şişkinlikten uyuyamıyorum :44: bu ara biraz daha iyiyim çok şükür daha yazmak istediğim çok şey var aslında çok doluyum ama neyse hastanede yatanlara da büyük sabır diliyorum
herkese yeni yılda sağlık mutluluk diliyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun kolay bir hamilelik ve kolay doğumlar ve sağlıklı bebişler için....
21 gün diye bir standart yok canım..sayılara çok fazla takılma..O bebeğin gelişimine bağlı..Herşey iyi giderse daha çabuk çıkartabilirler,21 günden daha uzun da kalabilirler..
benimkiler 15 gün kaldılar küvezde..
İnşallah sağ salim eve götürürsünüz..
Doğru diyorsun canım ,serkalaj olduğym hastanede serkalaj parası 3070 TL civarıymış galiba ama bunu 1500 TL ye başka hastanelerde yaptıranlar var galiba buralarda okumuştum
Canımcım bebeklerini kuvezde hangi hastanede tuttun çünkü kuvöz parasının pahalı olduğunu duymuştum.Ben 32 inci haftalarında bebeğin kuvöze konulduğunu bilmiyordum.
selam cnm serkaj olan benim dr bana yatma demedi tabiki sadece evin içersindede yavaş yavaş hareketlerle dolaşabilirsin dedi yani o bakımdan kısıtlamadı demiştim bide bişeyi merak ettim daha 17. haftadasın ama sancın fln olmuş acaba ikizlerin olduğu içinmi sonuçta baskı 2 kat oluyo ya o yüzden mi acaba çünkü ben ilk bebeğimi 22. haftada kaybettim ve hiçbirşey hissetmemiştim açılma sancıyla oluyo diyosunuz ya o yüzden diyorum merak ettim..
serklajı 3500 tl ye yapan bile var canım...
ben orta halli birşey düşünüyorum....
ama serklajdan önce güvenebileceğim riskli gebelik konusunda uzman dr bulmam lazım...
rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın...
sevtuncum inş artık herşey güzel olacak...
bak maşallah çok başaran arkadaş var...
inş bizde başarırız...
bemce biran önce açlışmalara başla canım...
canim benim ilk gebeligimde ikizdi 1 hafta hastanede yattim sancilarimi durduramadilar dogdu bebekler.ikinci hamileligimde kadin sende rahim yetmezligi var o yuzden serklaj yapalim dedi serklaj olali 1 ayi gecti kasik sancilarim oluyo ara ara o yuzden prepari kullaniyorum rahimi rahatlatmak icin .benbim ilk gebeligimde rahim yetmezligi teshisi konulsaydi belki ondada yapilirdi serklaj ama olmadi.
Canım hoşgeldin, benimde 2,5 hafta oldu serkalaj olalı. ben hala progestronu vajinadan jel olarak kullnıyorum va sürekli dinlenir pozisyonundayım ne olur ne olmaz diye ,benimde doktorumda artık günlük işlerini yapabilirsin demişti ama ben genede hiçbir iş yapmıyorum canım ,aman dikkat sonradan pişman olucağımız şeyelr yapmayalım genede. Banyoyu bile hiç oyalanmadan haftada 1 yapıyorum
hoşbulduk cnm saol sanada geçmiş olsun işallah hayırlı bi sonuca varırız
ben progestan ı hap olarak alıyorum 8 saatte bir 3 güne biter o da
bende bi iş yapmyorum aslında bunalıyorum bişeyler yapmak istiyorum ufakta olsa ama iyice tepeme biniyolar evdekiler yatıyım diye
açıköğretimde okuyorum ben ders çalışıyım diyorum ilaç uyku yapıyo diye içimden gelmiyo bebişime bişeyler örsem diyorum hem cinsiyeti belli değil hem daha çok erken onu da yapamıyorum hiç bana göre değil ama bütün gün tv izliyorum
çok sıkıcı yaaa vaktimi geçirebileceğim işe yarar bişeyler bilen varsa fikir istiyoruumm... help
canım benim annem geldi memleketten biliyosun evi tamire soktuk malum giremiyorum nete kızıyo evime geçmeme az kaldı işşallah görüşürüz bol bol orda
tamam canim zamanin olunca girersin artik
arkadasimiz hakli canim benim bebeklerle beraber odada bir bebek var kuvezde masallah sanki 5aylik gibi nasil sevimli kilosu falani gayet iyi emzik bile emiyor kuvezde ama hemsireye sorunca onun sorunu sizinkilerden cok dedi yani sorun olunca haftaya bakmiyorCanımcım bebeklerini kuvezde hangi hastanede tuttun çünkü kuvöz parasının pahalı olduğunu duymuştum.Ben 32 inci haftalarında bebeğin kuvöze konulduğunu bilmiyordum.
bu açılmalar sancıyla oluyo diyosunuz ya benim anlamadığım o ..
dediğim gibi ben 22. haftada doğum yapmıştım ve bana 4cm kadar açılma var demişlerdi ama bende hiç sancı mancı olmamıştı o zamana kadar ..
yani herkeste olucak diye bi kural yoktur illaki ama şimdi ufacık bişeyde korkuyorum
bunyeyle alakali ola bilir belkide gecmisi okudugumda kac kisi sancisiz olmus ama benim tanidigim birkac kisi var ben dahil sanciyla hastaneye gittigimizde kisalma acilma olmus demekki insandan insana degisiyor
canım galiba arkadaşlar da hep bu kurdale gibi olandan kullandılar...fadikcim ben ilk kez doktorumu bulduğumda sadece fiyat öğrenmek için gitmiştik ve bize şöyle anlatıştı..
ipek bi iplik cinsi varmış eskiden bu iplik kullanılırmış ama bu iplik sağlam bişi değilmiş dikilen yerin kolay yırtılmasına sebep oluyomuş kolay mikrop kapıyomuş fln bu daha ucuz ama şuan yapılanlar kurdela gibi bişeymiş adını tam hatırlamıyorum o çok daha sağlam ve garantiliymiş ama fiyatı da var tabi biraz..
ben medicalpark ta 2500 lira vermiştim
bu bana çok pahalı gelmişti ama siz şimdi 3500 fln diyince idare edermiş demekki dedim
önemli olan dr un iyi olması tabiki bebeğin sağlığı ama insan düşünmeden de edemiyo para konusunu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?