- Konu Sahibi hidennisko
-
- #6.941
hoşbulduk cnm saol sanada geçmiş olsun işallah hayırlı bi sonuca varırız
ben progestan ı hap olarak alıyorum 8 saatte bir 3 güne biter o da
bende bi iş yapmyorum aslında bunalıyorum bişeyler yapmak istiyorum ufakta olsa ama iyice tepeme biniyolar evdekiler yatıyım diye
açıköğretimde okuyorum ben ders çalışıyım diyorum ilaç uyku yapıyo diye içimden gelmiyo bebişime bişeyler örsem diyorum hem cinsiyeti belli değil hem daha çok erken onu da yapamıyorum hiç bana göre değil ama bütün gün tv izliyorum
çok sıkıcı yaaa vaktimi geçirebileceğim işe yarar bişeyler bilen varsa fikir istiyoruumm... help
merhaba kızlar yeni yıl herkese mutlu huzurlu ve sağlıklı bebekli geçsin.
ben cuma akşamı çok sancılandım.aynı doğum ağrısı gibi belden giriyordu.hastaneye koştuk yatırdılar.bugün taburcu oldum ağrılarım geçti çok şükür.bir gün önce kontrole gitmişti.rahim ağzı boyun kısalmış ama bize yeter dedi.23mm kalmış.bebek için detaylıya bakmıştı.360 gr herşey normal demişti..ama bir gün sonra sancıyla gittim işte.perşembe günü muayeneden sonra biraz yürüdüm.birde evde yatılı misafir vardı.sadece biraz ayakta kaldım.yanında oturdum.özlemi çok kafaya taktım bütün gece onu düşündüm bu bile bende sancı yaptı soluğa hastanede aldık.bu akşam taburcu oldum.
birde ben ilk bebeğimide bu haftalarda kaybettim.sessiz sedasız kısalmış.ve sancıyla açıldı.o gün biraz iş yaptım aslında normalde yemek temizlik yapıyordum ama çok yükseğe uzandım ve stress ailesel sorunlarım vardı.hemen sancı başlamıştı akşam 22 gibi sabah 8 de doğum yaptım.
birde serklaj ipimi doktora sordum.ne alayım diye.gerek yok dedi.onlar para tuzağı.benimkini ipek iple yaptı.ama rahim ağzı zarar görmesin diye 4-5 mm üstede sadece hafifçe iple sıktım dedi altına dikiş attım.yani bebek hiç rahim azğına dayanmayacak zorlamayacak dedi.
bi de arkadaşlar ben yeni üye olduğum için bilmiyorum aradım taradım ama bulamadım
çizelgeleri nasıl yapıyoruz :26::26::26:
2 tür serklaj var.
2 si vajinal yoldan..McDonald usulü ve shirodkar usulü ..hamileyken yapılıyor..
bir de rahim içten dikilerek yapılan var.abdominal serklaj... bu doğuştan rahim ağzı hiç olmayanlara veya çok çok kısa olanlara yapılıyormuş..hamile kalmadan önce yaptırmak gerekiyormuş bunu..
bi de arkadaşlar ben yeni üye olduğum için bilmiyorum aradım taradım ama bulamadım
anım merhaba, google da gebelik çizelgesi nasıl yapılır diye yazarsan ,seni yönlendiriyor canım.
öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. yaklaşık 2 aydır forumu takip ediyorum. geçmişin bir kısmını da okudum... burada yazılanlara ekleyecek bir bilgim olmadığı için üye olup yazmasam da bir çok arkadaşımızın yaşadıklarını bazen gözyaşları içinde bazen de sevinerek okudum... umuyorum buradaki herkes, bebeklerini erken doğuranlar... serklajlı olup bebeklerine kavuşmak için çile çekenler... ve tabii ki bebeklerini kaybetmiş ve yeniden hamile olmak için çabalayan tüm anneler... herkes sonunda sağlıkla bebeklerine kavuşur
benim yazmak istememin nedeni ise serklaj fiyatlarıyla ilgili yazılanlar :2: ben şu anda 27+0 günlük gebeyim 16+0'da rahimde açılma tespit edildi ve 16+2'de acil serklaj yapıldı. ben ankara'da oturuyorum.. gebeliğimin ilk haftalarında devlet hastaneleriyle ilişkisi olmayan sadece özel hastanelere yönlendiren bir doktorum vardı. aslında doğumu özel bir hastanede yapmayı düşünüyordum o zamanlar ama riskli birkaç durum yaşayınca doktorum çeşitli nedenlerle bana güven vermedi ve ben tam teşekküllü bir hastanenin doktoruna gitmek istedim12 haftalıkken özel hasta olarak gazi üniversitesi tıp fakültesi kadın doğumdan bir profesörün takibine girdim. muayene ücreti olarak ayda 185 lira veriyoruz ve başka bir ücret ödemiyoruz.. tüm testler, tahliller ve olası tüm operasyonlar ücretsiz. hocanın hastası olduğunuz için işler sanki biraz daha kolay yürüyor... üstelik çok iyi bir ekip var vs...
gelelim asıl meseleye 16 haftayı bitirdiğim gün karnımda sadece yarımşar saniye süren iki sancı hissettim biri sağda biri solda. ve sadece küçücük bir damla pembe bir akıntı... daha önce ciddi bir kanama geçirdiğimden korktum ve doktoruma gittim.. beş dakika bakması yetti. hemen hastaneye yatırdı. önce kasılmaları sona erdirecek ilaçlar verdi ve sonra da dikti. ayrıca kesede hunileşme aşağı doğru sarkma var... neyse.. başka bir doktor olsaydı belki de farketmeyecekti ya da operasyonu bu kadar başarılı yapamayacaktı...5 gün hastanede kaldım.. tabiii koşullar süper lüks değil ama hastane personeli gerçekten çok deneyimliydi. ve tüm bunlar için biz hiçbir ücret ödemedik. sadece serklaj ipini doktorumun yazdığı reçete doğrultusunda hastane civarındaki bir medikalciden biz aldık.. burada bu ip için ödenmiş fahiş fiyatları görünce ipi alan kayınvalideme fiyatını sordum... hani bu kadar pahalıysa biz ona geri ödeyelim diye düşündüm ama inanır mısınız fiyatı hatırlayamadı bile.. "çok ucuz bişeydi ya 15 ya 20 TL'ydi" dedi. burada okuduklarımı anlatıp "emin misin" diye sordum "eminim" dedi.
şimdi serklajdan beri yatak istirahatindeyim ve her hafta doktor kontrolüne gidiyoruz. 3 hafta kadar önce doktorum oturmama da izin verdi. açıkçası doktorumdan çok memnunum. sonuçta hastane koşulları malum çok iyi değil... doktorum çok yoğun beklemeler falan olabiliyor ama ona sonsuz bir güvenim var
şimdi bu operasyon için 3 bin 500, 2 bin 500, bin 500 gibi rakamları okuyunca çok şaşırıyorum
heralde bütün büyük kentlerde tıp fakültesi hastaneleri ya da tam donanımlı kadın doğum hastaneleri ve bu hastanelerin özel hasta kabul eden iyi doktorları vardır... sosyal güvencesi olanlara ben böyle bir yol öneririm.. yine de herkesin koşulları farklı tabiii.
not: tüm testler ve operasyonlar ücretsiz dedim ama kastettiğim doğum değildi. normal doğumda hocayı istersen ya da sezeryan olursa bunun ücreti var..ne kadar onu şimdilik bilmiyorum
merhaba canim cizelgeyle alakali bilgim yok sadece hosgeldin demek istedim Allahin izniyle sende bebisini sagsalim kucagina alirsin Insallah
slm cnm hoşgeldin sende işallah sağsalim bebeğini kucağına alırsın .. istanbulda da iyi devlet hastaneleri vardır muhakkak ama her muayeneye gittiğinde farklı dr oluyo ve istediğin gibi bi ilgi göremiyosun uzman dr masasında oturuyo asistana söylüyo o yapıyo fln sen baya şanslıymışsın o konuda bu bi gerçek yada bana öyle bi dr rastlamadı
bide zaten devlet hastaneleri ssk olmasada muayene ücreti 15 lira alıyolar. ben ilk bebeğimi zeynep kamil kadın ve doğum hastanesinde kaybettim ssk olmadığı için çok korkmuştuk karşımıza ne çıkacağını bilemeyince ama tek kuruş ödemedik ...
senin dediğin gibi düzenli ve ilgili bi dr olsa tabiki devlet hastanesinden kimse şaşmaz
çok saol yasemincim benim de tek isteğim o... senin de bebişlerin bir an önce sağlıkla büyüyüp koşuştururlar inşallah
hepimiz için güzel şeyler olması tek umudum...
ÖNCELİKLE HOŞGELDİN ŞAFAKCIM...bi de arkadaşlar ben yeni üye olduğum için bilmiyorum aradım taradım ama bulamadım
yok canım benim dediğim bir uzman doktorun özel hastası olmak... devlet hastanesine sıradan poliklinik hastası olarak gidince işler gerçekten de senin dediğin gibi oluyor... ama uzman bir doktorun özel hastası olma diye bişey var.. ben onu anlatmak istemiştim.
ama özel hasta olunca hep aynı doktor seni takip ediyor ve hastası olduğun için özel ilgi gösteriyor. herşeyi kendisi yapıyor ve bi daha ne zaman geleceğinin randevusunu da sana o veriyor. sadece ayda bir verdiğimiz 185 tl muayene ücreti var. o da hastanedeki vezneler aracılığıyla ödeniyor.
32 haftalık olursa çok büyük ihtimalle küveze girer daha canım..yani 32 hafta büyük bir hafta değil...7,5 aylık oluyor yani daha...normal hamilelik süresi 40 hafta...34.haftada gelişmeye başlıyor akciğerler...ki kaç hafta üst üste ciğer geliştirici iğne yaptırdım erken doğum tehlikesine karşın..ancak nefes alışında sorun olmasa da küveze girmeleri gerekebiliyor..yeni doğan sarılığı,bazı reflekslerin gelişimi gibi...Ya ne bileyim haftalariniz o kadar guzelki o haftalarda bebeklerde sorun olmazsa kuveze alınmaz diye düşünürdüm. Neyse bişey daha öğrenmiş oldum.
cnm sen baya master yapmışsın bu konuda bildiğin dr olmuşsun yani
hmm anladım ama hiç rastalamadım çevremden de hiç duymadım ki bilemiyorum walla ..
bu arada bende çizelgemi yaptım hehehe
hayırlı olsun çizelgeleriniz...yaptım arkadaşlar çizelgemi
çok saolun
umarım en az bi 5-6 hafta daha ilerler bu çizelge
yaptım arkadaşlar çizelgemi
çok saolun
umarım en az bi 5-6 hafta daha ilerler bu çizelge
hayırlı olsun çizelgeleriniz...
sorunsuz tıkır tıkır ilerler inş...
rabbim 36-38 haftaları görmenizide nasip etsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?