Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım sorma ;Allahtanki kışa denk geldi , ya yaz olaydı o hada zordu, ben saat 3.30 da başlayan Esra Erolu seyrediyorum milleti evlendiriyorum vallhiSaat 6.30 a kadar sürüyor iyi oluyor sonrada eşim geliyor ,sana tavsiyem evde dijitürk yoksa mutlaka bağlattır doğurunca iptal edersniz ,inan çok güzel diziler var , ben birde kitap okuyorum iyi zaman geçiriyor ,bende sigortacıyım acenteyim, evden götürüyordum o yüzden telefonlarım hiç susmuyor sayılır ,arkadaşlarda yanlız bırakmıyor mesela yarın arkadaşlarım gelecek,işte böyle cuma günü detaylı ulrtasona giricem bakalım cinsiyetimiz belli olucakmı çok merak ediyorum, hayırlısı ile bir sorun olmaz inşallah amiyosentez fln.istenmez, çünkü zaten riskimiz var bide o çıkar diye çok korkuyotum.

Canım çok geçmiş olsun ,ltf artık yatılı misafir alma bebeğinden çokmu değerli, bu saaten sonra insanlarla küssen ne olur allah aşkına ,hastayım de yatıyorum de eminim mantıklı karşılıyacaklardır seni.

cnm sen baya master yapmışsın bu konuda bildiğin dr olmuşsun yani

slm cnm hoşgeldin sende işallah sağsalim bebeğini kucağına alırsın .. istanbulda da iyi devlet hastaneleri vardır muhakkak ama her muayeneye gittiğinde farklı dr oluyo ve istediğin gibi bi ilgi göremiyosun uzman dr masasında oturuyo asistana söylüyo o yapıyo fln sen baya şanslıymışsın o konuda bu bi gerçek yada bana öyle bi dr rastlamadı
bide zaten devlet hastaneleri ssk olmasada muayene ücreti 15 lira alıyolar. ben ilk bebeğimi zeynep kamil kadın ve doğum hastanesinde kaybettim ssk olmadığı için çok korkmuştuk karşımıza ne çıkacağını bilemeyince ama tek kuruş ödemedik ...
senin dediğin gibi düzenli ve ilgili bi dr olsa tabiki devlet hastanesinden kimse şaşmaz

merhaba canim cizelgeyle alakali bilgim yok sadece hosgeldin demek istedim Allahin izniyle sende bebisini sagsalim kucagina alirsin Insallah

çok saol yasemincim benim de tek isteğim o... senin de bebişlerin bir an önce sağlıkla büyüyüp koşuştururlar inşallah

hepimiz için güzel şeyler olması tek umudum...

yok canım benim dediğim bir uzman doktorun özel hastası olmak... devlet hastanesine sıradan poliklinik hastası olarak gidince işler gerçekten de senin dediğin gibi oluyor... ama uzman bir doktorun özel hastası olma diye bişey var.. ben onu anlatmak istemiştim.

ama özel hasta olunca hep aynı doktor seni takip ediyor ve hastası olduğun için özel ilgi gösteriyor. herşeyi kendisi yapıyor ve bi daha ne zaman geleceğinin randevusunu da sana o veriyor. sadece ayda bir verdiğimiz 185 tl muayene ücreti var. o da hastanedeki vezneler aracılığıyla ödeniyor.

Son düzenleme:
çok saol yasemincim benim de tek isteğim o... senin de bebişlerin bir an önce sağlıkla büyüyüp koşuştururlar inşallah

hepimiz için güzel şeyler olması tek umudum...

amin canim sagol iyiki bu topik var burada kackisiyle ayni seyleri paylasiyoruz onlarin yasadiklarindan umutlaniyoruz

bi de arkadaşlar ben yeni üye olduğum için bilmiyorum aradım taradım ama bulamadım
çizelgeleri nasıl yapıyoruz :26::26::26:
ÖNCELİKLE HOŞGELDİN ŞAFAKCIM...
sağlıcakla bebeğini kucaklarsın inş...

hastane hakkında görüşlerin doğru aslında....
bende üniv. hastanesine bağlı iyi bir dr bulmak istiyorum ama henüz bulamadım...
bakalım hayırlısı rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın...

çizelgenin yapımına burdan bakabilirsin...
http://www.kadinlarkulubu.com/sorulariniz-amp-sorunlariniz/327717-yeni-cizelgeler-nasil-eklenir.html

hmm anladım ama hiç rastalamadım çevremden de hiç duymadım ki bilemiyorum walla ..
bu arada bende çizelgemi yaptım hehehe

Ya ne bileyim haftalariniz o kadar guzelki o haftalarda bebeklerde sorun olmazsa kuveze alınmaz diye düşünürdüm. Neyse bişey daha öğrenmiş oldum.
32 haftalık olursa çok büyük ihtimalle küveze girer daha canım..yani 32 hafta büyük bir hafta değil...7,5 aylık oluyor yani daha...normal hamilelik süresi 40 hafta...34.haftada gelişmeye başlıyor akciğerler...ki kaç hafta üst üste ciğer geliştirici iğne yaptırdım erken doğum tehlikesine karşın..ancak nefes alışında sorun olmasa da küveze girmeleri gerekebiliyor..yeni doğan sarılığı,bazı reflekslerin gelişimi gibi...
cnm sen baya master yapmışsın bu konuda bildiğin dr olmuşsun yani

daha önceden ikiz kaybım olduğu için elimden geldiğince bu konuda araştırma yapıp bilgi edinmeye çalıştım.ailedeki bir kaç dr. un da yardımları oldu ..

Doğum konusunda bir kaç şey yazmak istiyorum..Eğer imkanınız varsa ve risk yoksa devlet hastanelerini değil özelleri tercih edin bence..Çünkü devlet hastanelerinde erkek personel,temizlikçisi şusu busu herkes mahrem yerlerinizi görüyor...Aman kimse görmesin vs diye düşünmüyorlar bile...
Doğumhanede dinlenirken yan tarafta kadının biri normal doğum yaptı..öğrenciler vs hepsi geldi,doğumu gördüler..Kadının alt bölgesi saatlarce açıktaydı..gelen geçen gördü yani...

Son düzenleme:
hmm anladım ama hiç rastalamadım çevremden de hiç duymadım ki bilemiyorum walla ..
bu arada bende çizelgemi yaptım hehehe

yaptım arkadaşlar çizelgemi
çok saolun

umarım en az bi 5-6 hafta daha ilerler bu çizelge
hayırlı olsun çizelgeleriniz...
sorunsuz tıkır tıkır ilerler inş...
rabbim 36-38 haftaları görmenizide nasip etsin...

hoşbulduk fadik çok sağol. umarım istediğin gibi bi doktor bulursun. benim bu anlattığım tabi sosyal güvencesi olanlar için uygun eğer yoksa heralde bu hastanelerde de ücretlidir tüm bunlar... tam bilmiyorum onu maalesef. o zaman belki özel hastaneler de aynı kapıya çıkabiliyor. senin var mıydı sgk filan??

özlemcim ,hazır buradayken söyleyeyim..Hayırlısı ile doğum sonrası yoğun bakım odasının içinde 1 oda daha var,özel oda..İmkanın varsa orayı istediğini belirt..Daha rahat edersin..Annen ya da yakının yanında olur..Yoğun bakım odası çok sıkıntılı bir yer çünkü.. 1 gece kalınıyor zaten...

evet devlet hastanelerinde mahremiyete pek dikkat etmiyorlar...
ben, bırak erkeği dr dan başka bayanlarada dikkat edilmesi gerek diye düşünüyorum...
ama onlar o kadar alışmışlarki bu yüzden hiç mahremmiş gibi gelmiyor...
ben erken doğumumu araştırma hastanesinde yaptım ama şansıma hiç erkek dr bile yoktu...
temizlikçiler de bayandı...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…