Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Merhaba Sevtun Ben de yeni yıl dileklerine katılıyorum. Ben de senin gibi iki bebeğimi kaybettim. İlki 8 haftalık, ikincisi 25 haftalık. Acınızı paylaşıyorum. Yeni bir hamilelik için de çok korkuyorum. 22 hazirandaerken doğum yaptım. Aslında doktorumuz deneyebilirsiniz diyor ama eşim istemiyor biraz daha geçsin diyor.Bu acıyı unutamıyoruz. Bir tanede evladımız olmasına rağmen. Aynı kaderi paylaştığım insanları görünce tek olmadığımı anlıyorum.

Kızlar öncelikle çok teşekkür ederim, bu arada kızımızın ismini MASAL koymayı düşünüyoruz, inşallah çok erken karar vermemişizdir :26:

Arkadaşım korkusuz bi gün geçirmek kolaymı? Nasıl başardınız , ben nasıl başarıcam bilmiyorum , günler sanki hiç geçmicekmiş gibi birde üstelik daha yolun başındayım , 28 haftalara bi gelebilsem imim rahatlayacak vallhi.

Selam kızlar ben temmuzda ikizlerimi 20 haftalıkken kaybetmiştim şimdi tekrar hamileyim 6 haftalık bu sefer tek gebelik dikiş konusunda ne yapıcamı bilemiyorum bi kaç doktorla görüştüm kendi doktorumda dahil dikiş yanlısı değiller daha önceki ikizdi taşıyamadın tek gebelikte problem olmaz sürekli dinlendiğin sürece diyorlar.12.haftada muayeneni alttan yapar ona görede kararımıza yön veririz dedi dün doktorum bense ne yapıcağımı hiç bilemiyorum çok stresliyim siz ne önerirsiniz??

merhaba selen benimde senin gibi iki yıl önce 21 haftalık ikiz kaybım oldu, şimdi bebeğim tek ve 34. haftadayım banada doktor 12. haftada alttan muayene edip karar verdi rahim ağzında hunileşme vardı ve bir hafta sonra serklaj yaptı, banada doktor 12. haftaya kadar kesin birşey söyleyemedi muayene edene kadar, tek bebek olduğu için bir belirti görmezsem istirahatle dikişi erteleyebilirim demişti ama hunileşmeyi görünce dikiş kaçınılmaz dedi, yani 12. haftaya kadar beklemekten başka çaren yok canım sadece haftan erkende olsa kendini yormamaya çalış canım mümkün oldupunca dinlenmeye çalış..

Kızlar öncelikle çok teşekkür ederim, bu arada kızımızın ismini MASAL koymayı düşünüyoruz, inşallah çok erken karar vermemişizdir :26:

ismi güzelmiş canım adıyla yaşasın inşallah..bizde SEZİN koymaya karar verdik, geçen hafta karar verebildik..
zaman konusuna gelince canım kendine yorulmadan yapabileceğin uğraşlar bul inan insana çok iyi geliyor kafan dağılıyor, kendini dinlemiyorsun ve tv başında vakit geçirmekten daha iyi oluyor,zaman daha hızlı geçiyor..ben mesela serklajdan sonra hep uzandığım yerde örgü ördüm şal yaptım, ufak defek şeyler örmeye çalıştım elinden geliyorsa sende yap, bana çok iyi geldi..

Cevabın için çok teşekkür ederim Yaren'cim evet bekleyip duruma göre karar vereceğiz bizde,sabırlı olup 12.haftayı bekleyeceğim demekki sende ne güzel bayaa yaklaşmışsın mutlu sona Allah sağlıkla sıhhatle kavuşmayı nasip etsin inşallahh..

canim doktora guven o neyapacagini bilir diyecem ama burda kac arkadas doktorun ilgisizligi yuzunden bebegini kabetmis zaten sen yinede israrli ol bence dikis cok guvenli

kızlar bebeklerinizin isimleri çook güzel
MASAL ve SEZİN isimleriyle yaşasınlar

selen,
bence de doktor ne yapacağını bilir... zaten takip ediyormuş... umarım herşey iyi olur..

bu arada gerçekten zaman çook zor geçiyor
ben de kendimi oyalamaya çalışıyorum ama olmuyor...
daha önce annem Bursa'dan gelmişti hastanede ve kendi evimde o bakmıştı bana... ama 7 haftayı geçti kayınvalidemin evindeyim... inşallah bugün annem geliyor ve biz de kendi evimize geçiyoruz kızlar... orda bu kadar sıkılmam diye düşünüyorum ....

bi de eda'nın dediği gibi 28. hafta gelince bi rahatlık geldi hatta dün akşam eşimi ikna ettim köşedeki pastaneye gidip oturduk biraz
o kadar iyi geldi ki.... umarım hepimiz 28...30... 32.. 34 haftaları görürüz

Son düzenleme:
mrb kızlar nasılsınız.
fusbor canım kızın olucakmış gözün aydın.kızlar çok şeker oluyor.şimdi bizimki öyle cimcimelikler yapıyorki anlatamam.
yarencim nasılsın.hastane cantanı hazırladınmı?ben hatırlıyorumda çok gec hazırlamıştım.hem erkenden birsey olur diye korkuyordum hemde erken hazırlamıycam zamanında olucak hersey diye kendime telkin vriyordum.doktor 9.9.9 a gün vermişti.bizim kız 6.9..9da doğdu.o yüzden sadece bezi son gün alırım derken bebek bezi olmadan hastaneye gitmiştik.gecenin bir vakti hastane kantininden almıştık kızın bezini.canım benim sen de unutma benim gibi kızına bez almayı:)

salihascım çantamı 32. haftada hazırladım, doktor ciğer geliştirici iğne vermişti o hafta vurulunca bir gayret geldi bana ne olur olmaz hazırlıksız kalmayalım diye hazırladım çantamı bebeğede ilk hastane çıkışı takımı ve kalın battaniye aldı annem, benimde gecelik çamaşır gibi ihtiyaçlarımı daha önce almıştım onları birkaç lazım eşya ile çanta yaptık..ama birtek bezimiz eksik bez almadık geçen haftada bebeğe zıbın takımlar aldık...kremlerini falan alınca aldırayım dedim ama kısmet olmadı..gerçi hastane kantinlerinde de olur diye tahmin ediyorum ama almakta fayda var tabiii..

inşallah canım..Allah hepimizin emeklerini boşa çıkarmasın, bebişlerimizi hayırlısıyla kucağımıza almayı, sizlerede benim haftalarıma gelmeyi nasip etsin..

bende bir 28.hafta olsam sonra yeni yılı görsem,2011 den geçmesini beklediğim haftalarım kaldı inşallah son dört haftamıda bitiririm. o kadar uzak geliyor ki bu günler en başlarda ama allah izin verdiği sürece oluyor. şimde de doğum korkusu başladı:2:iki çocukla neyapıcam düşünceleri aldı yerini.

erken diyil canim simdiden ismiyle seversin karninda ismide cok guzel masallah

Allahım inşallh Masalımı kucagıma almaya nasip eder. İnan sevmeye bile korkuyorum .

Arkadaşım iki hamileliğimde yaklaşım 16. haftalarda erken suyum geldiği için kaybettim, üstelik tek gebelikti, korkutmak istemem ama dikişin hiçbir zararı yok ,eğer rahim açılırda dikiş atılırsa benim ikinci gebeliğimde yaşadığım olayki dikişten 3 hafta sonra suyum geldi . Demek istediğim rahim açılmadan dikiş attırman.Yoksa çok üzülüyorsun canım.Ben ilk gebeliğimde ağrısız sancısız suyum geldi ve o zamanki doktorum eğer bana ikinci gebeliğimde dikiş atsaydı bebeğim yaşayacaktı canım.Şu anki doktorum bana dediki ,eğer o zamanlar benim hastam olsaydınız ben ikinci gebeliğinizde önlem amaçlı dikiş atardım dedi. 12. haftada dikiş atmasa bile doktorun bence ikinci bir doktor görüşü al derim.

kızlar bebeklerinizin isimleri çook güzel
MASAL ve SEZİN isimleriyle yaşasınlar

selen,
bence de doktor ne yapacağını bilir... zaten takip ediyormuş... umarım herşey iyi olur..

Canımcım isimleriyle yaşarlar inşallh.

Canımcım merhaba kızın resimde çok şeker görülüyor, baksana 1 yaşına gelmiş bile , inşallh bizimkilerinde o yaşa geliceği günleri görürüz.

insan zamanı gelince neler neler duyuyo ögreniyo evet canım bende demiştim kendi kendime tek benim başımamı geliyo diye birine hamile kaldım ellerimle patikler kıyafetler aldım hevesle yavrum 20 haftalıkken beni bırakıp cennete gitti kıyafetlerini aldıklarım hepsini yüregim dayanmıyo diye ablamların orda bir garip vardı bir kocaman dolusu hurç kıyafetleri kadına verdim evde gördükçe çok kötü oluyodum 7 sene olmadı 4 sene tedaviye gittim yapmadıgım şey kalmadı yaradanın bir mucizesi 1 sene oldu tedaviyi bırakalı allahım ikinci oglumu gönderdi bana ilk bebegimde çok kanamam oldu ama ikincisinde olmadı damla damla ama yavrum beni 18 hafta 3 günlükken oda terketti gene aldıklarım kıyafetler ellerimle işledigim mendiler gene kaldı ortada geçen evi toparlarken eşim garibi saklamış görmüyüm diye elime geçti ilaçları aldıklarım kıyafetler ellerimle ördüklerim yavrumun ultroson resimleri gebelik testimi atmadım onları görünce evin ortasına oturup çok agladım halimi görmenizi hiç istemezdim sanki evden cenaze çıkmış gibi başladım hem bagırdım hem agladım eşim geldi eve benim halimi görünce garibim ne yapsın başladı aglamaya beni teselli ediyo canım allahtan geldi allaha gitti kavgamı edicez dedi bende biliyorum ama dayananamıyorum rabbim bu nasıl bir acı anlatamam beni anca evladı ölen anlayabilir sizler gibi çok zor yavrum dursaydı 37 haftalık olucaktı 1 haftadır moralim sıfır yemin ederim karnımı okşuyorum yavrum oglum keske anneciginin karnında olsaydın diyorum okadar özledimki tekmelerini onunla konuşmayı simdi korunmayı bıraktım bu ay ya hamile kalamzsam ne yaparım stresten 24 kilıo verdim gitgide veriyorum anacım çok kızıyo rengin yok ye diye ama ne yapayım bogazımdan geçmiyoki ah yavrum yaradan verdi yaradan aldı biliyorum ama keşke seni görseydim yüzünü çok pişmanım hemde çok annecigini affet çok kabaladı ama olmadı rabbim seni daha çok seviyomuş
canım allahım tamamını versin işşallah güzel isim allahım nasip ederse bende kız olursa fatıma ecrin oglan olursa burak haktan koyucam sag saglim dogurusun işşallah o yürecigin yanmaz birdaha allahım saglıklı saatli evlatlar nasip etsin bebem

canım benim sakın diktirmemezlik yapma ne olur benimde kapalı rahim boyu iyi dediler pazartesi gittim kontüröle kanama vardı salı kanama oldu çarşamba dogurdum oglumu en azından diktirdim der için rahat olur ben okadar dememe ragmen kimse beni kale almadı allahım o doktoru nasıl biliyosa öyle yapsın 2 acı yaşadım çok zor allahımaffatsin ama 2 sene oldu babacıgımı onada çok agladım ama evladım yaktı kavurdu yürecigimi gitti

canım benim sakın diktirmemezlik yapma ne olur benimde kapalı rahim boyu iyi dediler pazartesi gittim kontüröle kanama vardı salı kanama oldu çarşamba dogurdum oglumu en azından diktirdim der için rahat olur ben okadar dememe ragmen kimse beni kale almadı allahım o doktoru nasıl biliyosa öyle yapsın 2 acı yaşadım çok zor allahımaffatsin ama 2 sene oldu babacıgımı onada çok agladım ama evladım yaktı kavurdu yürecigimi gitti [/QUOTE]

Başın saolasun arkadaşım evet çok zor bi acı Allah hepimize sabır versin..bende dikiş olması taraftarıyım zaten,sadece bi kaç doktor sende gerek kalmayabilir dedikleri için kafam karıştı ilerki haftalarda muayeneye göre karar verilcek ancak ben önlem amaçlıda olsa dikiş atılmasını isteyeceğim.inşallah sende en kısa zamanda meleklerinin kardeşine kavuşursun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…