- Konu Sahibi hidennisko
-
- #7.041
Canım kısalma olması için kanama olması gerekmiyor..Kanama olmadan oluyor rahim ağzında kısalmalar...Travmatik hale getirmeyelim demişsin ama sanırım hiç erken doğumdan dolayı kayıp yaşamadın..Sandığın kadar basit değil olay...Üstelik doğuma dek kesin yatak istirahati yaptıranlar da doktorlar oluyor genelde..Rahim ağzına önlem amaçlı dikiş atılsa da ilerleyen zamanlarda daha da kısalma olabiliyor...bu yüzden belli bir haftayı atlatana dek yer çekimine maruz kalmamak en iyisi..
Riskli gebelik uzmanıysa kesin yatak istirahati önerir,normal gebelik uzmanıysa hayatına devam et derler genelde..
Keşke her hamilelikte her şey yolunda gitse kısalma olmasa ne güzel olurdu....
slm kızlar ben 33. haftamdayım rahim uzunluğu 25mm çıktı erken doğum riskin var dediler çok korkuyorum yatıyorum sürekli sizcede risk mi
canım benim çok sağol bilgi verdiğin için bu günleri atlatmak çok zor bendede pko var 4 senelik evliyim zor hamile kalıyorum korunmayı bıraktık bakalım allah ne zaman nasip etcek insan aynı seyleri yaşamaktan korkuyor bide dikiş atılıpta yine de bebeğini kaybedenler var doktorum yatma dese bile yatacagım ben zaten hamileliğimde bile eşimle annem yapıodu canım sen 22 eylülde yapmışsın bende 15 eylülde kaybettim bebeğimi senin ikinci kayıptan sonramı anlaşıldı açıklık oldugu..
sukur kizlar 32+1gunlik olduk kilomuz1850gr40cm ulasabildik.devamli yatmamiz zor oluyor tabi ama bebeklerimiz icin deger.sonradan pismanlik yasamamak icin ne kadar dikkat ederseniz o kadar iyi sizin icin,doktorumuz ilk rahimdeki kisalmayi farkettiginde bir hafda sonrasina kadar bakalim hafdaya gel ona göre karar veririz demisdi ve boir hafdanin sonunda her se okadar riske dönusduki acil hastaneye gittim ve 22gununmu hastane odasinda yatarak gecirmek zorunda kaldim sukur 2 hafdadir evimdeyim ama tabiki butun gunum yatarak yanlizca wcye gidiyorum insallah 40 hafdalarida görurum
akciğer gelişimi 34. haftada tamamlanıyor canım..ciğer geliştirici iğneyi sordun mu dr una ?alminaçınar belli bir haftaya kadar derken kaçıncı haftaya atlatana kadar beklemek lazım??? ben önce mutlak yatak istirahatindeydim... biliyosun yani tuvalete bile kalkamıyordum.. sonra wc, duş ve yatakta oturmaya izin verdi. şimdi ev istirahati diyor. evin içinde odadadan odaya yürüyebilirsin, oturabilirsin falan diyor doktorum.. ben de uzun süre hep yatakta olmaktan çok sıkıldım açıkçası genelde oturuyorum.. sence kaçıncı hafta kritik haftadır???
bilmeden lutfen yorum yapma.19 haftalık 2iz düşük yaptım.servikal yetmezlikten dolayı.doktor ihmali anlamadı.gec atılan bir dikişti.şuanki doktoruma cok guveniyorum riskli gebelikler takip ediyor.sadece o dikiş atılması gerektiğini soyluyor diğer gittiğim doktor gerek yok diyor.ve paniklemiyorum.hersey yolunda gidecek inanıyorum bu sitede hersey o kadar olumsuz ki insanları gereksiz yere panik yaptırıyorlar bu işlem zamanında yapıldıgında %90 başarılı olunuyor.ve bu şekilde sağlıklı bebek sahibi olan bir suru kiş var.sağlıklı bebek sahibi olanların zaten zamanı olmuyor siteye girip biz doğum yaptık demeye.lutfen rica ediyorum hiç kimsenin durumuda aynı değil bu arada doktorlar bile kendi aralarında tam uyuşamazken sizler nasıl boyle yorumlar yazıyorsun anlam veremiyorum.
canım riksli günü atlatmışsın yaşar allahımın izniyle canım üzülme strese girmeki erken dogum yapmayasın prarer verdilermi sana hep çarpıntımı yapıyo bu ilaç kullanmayanda varmı aranızda merak ettimben panik atagımda çarpıntı olunca hastalıgım üstüme geliyo
yok canım ben ilk hamileligimde dogum yaptım marta temmusta muayeneye gittim kısalık var dedi kendi doktorumada gittim dalında uzmandı dikiş atılmıcak boyu çapı iyi deyip her seferinde yolladı beni 4 doktor daha baktı bana onlarda açıklık yok dediler beni dinlemediler anlıcagın bebege zarar verirmişim ben iltaaptan kaybedermişim anlıcagım 3 gebeligimde dikiş atılıcek allah o doktoru nasıl biliyosa öyle yapsın
insan zamanı gelince neler neler duyuyo ögreniyo evet canım bende demiştim kendi kendime tek benim başımamı geliyo diye birine hamile kaldım ellerimle patikler kıyafetler aldım hevesle yavrum 20 haftalıkken beni bırakıp cennete gittikıyafetlerini aldıklarım hepsini yüregim dayanmıyo diye ablamların orda bir garip vardı bir kocaman dolusu hurç kıyafetleri kadına verdim evde gördükçe çok kötü oluyodum 7 sene olmadı 4 sene tedaviye gittim yapmadıgım şey kalmadı yaradanın bir mucizesi 1 sene oldu tedaviyi bırakalı allahım ikinci oglumu gönderdi bana ilk bebegimde çok kanamam oldu ama ikincisinde olmadı damla damla ama yavrum beni 18 hafta 3 günlükken oda terketti gene aldıklarım kıyafetler ellerimle işledigim mendiler gene kaldı ortada geçen evi toparlarken eşim garibi saklamış görmüyüm diye elime geçti ilaçları aldıklarım kıyafetler ellerimle ördüklerim yavrumun ultroson resimleri gebelik testimi atmadım onları görünce evin ortasına oturup çok agladım halimi görmenizi hiç istemezdim sanki evden cenaze çıkmış gibi başladım hem bagırdım hem agladım eşim geldi eve benim halimi görünce garibim ne yapsın başladı aglamaya beni teselli ediyo canım allahtan geldi allaha gitti kavgamı edicez dedi bende biliyorum ama dayananamıyorum rabbim bu nasıl bir acı anlatamam beni anca evladı ölen anlayabilir sizler gibi çok zor yavrum dursaydı 37 haftalık olucaktı 1 haftadır moralim sıfır yemin ederim karnımı okşuyorum yavrum oglum keske anneciginin karnında olsaydın diyorum okadar özledimki tekmelerini onunla konuşmayı simdi korunmayı bıraktım bu ay ya hamile kalamzsam ne yaparım stresten 24 kilıo verdim gitgide veriyorum anacım çok kızıyo rengin yok ye diye ama ne yapayım bogazımdan geçmiyoki ah yavrum yaradan verdi yaradan aldı biliyorum ama keşke seni görseydim yüzünü çok pişmanım hemde çok annecigini affet çok kabaladı ama olmadı rabbim seni daha çok seviyomuş
canım allahım tamamını versin işşallah güzel isim allahım nasip ederse bende kız olursa fatıma ecrin oglan olursa burak haktan koyucam sag saglim dogurusun işşallah o yürecigin yanmaz birdaha allahım saglıklı saatli evlatlar nasip etsin bebem
canım benim sakın diktirmemezlik yapma ne olur benimde kapalı rahim boyu iyi dediler pazartesi gittim kontüröle kanama vardı salı kanama oldu çarşamba dogurdum oglumu en azından diktirdim der için rahat olur ben okadar dememe ragmen kimse beni kale almadı allahım o doktoru nasıl biliyosa öyle yapsın 2 acı yaşadım çok zor allahımaffatsin ama 2 sene oldu babacıgımı onada çok agladım ama evladım yaktı kavurdu yürecigimi gitti
MASAL ...
SEZİN .....
iki isimde çok güzel
adını koyunca daha da yakışıyor
dahada benimsiyor insan adı
dikiş atılınca yatmak .....
bence de gerekli
işe yarıyor mu bilmem
ama o kadar sıkıntıdan sonra
riske atmamak adına yatarak geçirmek bence bu hamileliklerde gerekli
evet çok zor
aylarca yatacağını düşünmekte kabus gibi
ama herşeye rağmen
özenli olmak gerek bence
benim doktorumda yatmak işe yarıyorsa bir tek rahim ağzı yetmezliğinde yarıyordur demişti
canım benim işşallah 40 haftalarınıda görürüsün yavrunu kucagına alıp annelik hasterin diner işşallah allahım yardımcın olsun canım benim kız isim düşündünmü mercimege bakem
Merhaba Sevtun 2, hangi ildesiniz, merak ettim. Ben Hatay'dayım. 18 Şubat'ta eşimin işi nedeniyle Edirne'den buraya taşındık.Buraya geldiğimde 8 haftalık hamileydim. Lekelenmelerim oluyordu. Doktorum progestan tedavisi uyguladı.Bulantım olduğu için iğnesini. Ben öğretmenim.Bir Anadolu Lisesi'nde. Gelir gelmez de rapor alamadım. Buraya gelir gelmez okul, hoşgeldine gelen misafirler. Böyle olacağını nereden bilirdim. 24 haftalıkken 17 Haziran Regaib kandili sabahı(o gecede yoğun misafir ağırlamıştım.)kanamam oldu.Feryat figan hastaneye koştuk. İki saat sonra doktorum geldi. Hemen hastaneye yatırdılar. Serumlar, çeşitli tedaviler... Pazar günü çıktım hastaneden. Ogece 2'de tuvalete kalktım. Engelleyemediğim bir su geliyordu. Başta tuvaletim sandım. Bir türlü durduramıyordum. Bir çığlık attım. Eşime daha çok küçük diye bağırıyordum. Yan komşum hemşire. Ona seslendik. Hemen ambulans çağırdılar. Doktorum hemen geldi. Bebeğin suyu çok azalmıştı. Yine tedavi başladı. Akciğer geliştirici iğne vurdular. Sagolsun eşim bir an beni yalnız bırakmadı. Annemler İstanbul'daydı. Onlara söylemedik üzülmesinler diye. Gurbetlik zor. Eşim altıma sürgü bile tuttu. 45 saat sonra sancılarım endole rağmen kesilmedi. (22 haziran 2010)Doktoruma telefon edildi. Ebe muayene etti. Doğum başlamış dedi. Hemen doktor geldi ve 15 dakika sonra normal doğum yaptı. Eşim de yanımdaydı. Doğduğu zaman sesini duydum. 800 gram doğmuştu. Yalnızca ayaklarını gördüm. Çocuk doktoru hemen onu aldı, götürdü. Beni hemen bayılttılar. Uyandığımda sabah 5'ti. İlk sorduğum yaşıyor mu? sorusuydu. Evet cevabını alınca dünyalar benim oldu. Hemen görmeye gittik. Yoğun bakımdaydı. Gözlerini kapatmışlardı. Ellerini, ayaklarını oynatıyordu. Gözlerimden yaşlar boşalıyordu. Bir süt sağma makinesi kiraladık. Bağırsakları çalışsın diye birkaç damla veriyorlarmış. Her gün 3 defa süt bırakıyordum. 26 haziranda doktorumuz bebeğin durumunun kötüye gittiğini, organlarının işlevini yerine getirmediğini söyledi. Çok doktorla görüştük. Hastaneden hareket ettirmeyin dediler.27 haziran gecesi rüyamda akvaryumda bir sürü balık gördüm. Bazısı büyük bazısı küçük. Birileri yavru balıklar ölüyor onları çıkaralım mı dediler . Çıkardılar. Can çekişip balıklar öldü. Sabahına Yavrumun(adını Berat Tunca koymuştuk.) hayata veda ettiğini öğrendik. Dünyamız zindan oldu. Minicik bedenni bir gün sonra toprağa verdik. Hayatımda ilk kez ölen birini görmüştüm. O da malesef evladım oldu. Çok ama çok üzgünüm. Artık yeni bir hamilelikte serklaj yapılacak. Bir de protein s eksikliği çıktı. İğne olacağım. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Hamile arkadaşlar da dikkat etsin.
zamanın olunca girersin artık canım mercimekler iyi bak kızmerhaba kizlar nasilsiniz ben bir sure giremiyecem bebeklerime kavustum cok sukur eve getirdikhepinize saglikli gunler diliyorum hamile arkadaslar hepiniz zamaninda sagsalim alirsiniz kucaginiza bebislerinizi Insallah bebek sahibi olmayi bekleyenler tez zamanda Allahim hepinize bebislerinizi yollasin (AMIN)
canım ben bebegimi kaybettim dursaydı bu pazar bebegimi dğnyaya getiricektim canımsaolasin canim amin,isim basda karar vermisdik insallah emirhan diye karar verdik senen bebisine ne karar verdiniz isimlerden
Merhaba Sevtun 2, hangi ildesiniz, merak ettim. Ben Hatay'dayım. 18 Şubat'ta eşimin işi nedeniyle Edirne'den buraya taşındık.Buraya geldiğimde 8 haftalık hamileydim. Lekelenmelerim oluyordu. Doktorum progestan tedavisi uyguladı.Bulantım olduğu için iğnesini. Ben öğretmenim.Bir Anadolu Lisesi'nde. Gelir gelmez de rapor alamadım. Buraya gelir gelmez okul, hoşgeldine gelen misafirler. Böyle olacağını nereden bilirdim. 24 haftalıkken 17 Haziran Regaib kandili sabahı(o gecede yoğun misafir ağırlamıştım.)kanamam oldu.Feryat figan hastaneye koştuk. İki saat sonra doktorum geldi. Hemen hastaneye yatırdılar. Serumlar, çeşitli tedaviler... Pazar günü çıktım hastaneden. Ogece 2'de tuvalete kalktım. Engelleyemediğim bir su geliyordu. Başta tuvaletim sandım. Bir türlü durduramıyordum. Bir çığlık attım. Eşime daha çok küçük diye bağırıyordum. Yan komşum hemşire. Ona seslendik. Hemen ambulans çağırdılar. Doktorum hemen geldi. Bebeğin suyu çok azalmıştı. Yine tedavi başladı. Akciğer geliştirici iğne vurdular. Sagolsun eşim bir an beni yalnız bırakmadı. Annemler İstanbul'daydı. Onlara söylemedik üzülmesinler diye. Gurbetlik zor. Eşim altıma sürgü bile tuttu. 45 saat sonra sancılarım endole rağmen kesilmedi. (22 haziran 2010)Doktoruma telefon edildi. Ebe muayene etti. Doğum başlamış dedi. Hemen doktor geldi ve 15 dakika sonra normal doğum yaptı. Eşim de yanımdaydı. Doğduğu zaman sesini duydum. 800 gram doğmuştu. Yalnızca ayaklarını gördüm. Çocuk doktoru hemen onu aldı, götürdü. Beni hemen bayılttılar. Uyandığımda sabah 5'ti. İlk sorduğum yaşıyor mu? sorusuydu. Evet cevabını alınca dünyalar benim oldu. Hemen görmeye gittik. Yoğun bakımdaydı. Gözlerini kapatmışlardı. Ellerini, ayaklarını oynatıyordu. Gözlerimden yaşlar boşalıyordu. Bir süt sağma makinesi kiraladık. Bağırsakları çalışsın diye birkaç damla veriyorlarmış. Her gün 3 defa süt bırakıyordum. 26 haziranda doktorumuz bebeğin durumunun kötüye gittiğini, organlarının işlevini yerine getirmediğini söyledi. Çok doktorla görüştük. Hastaneden hareket ettirmeyin dediler.27 haziran gecesi rüyamda akvaryumda bir sürü balık gördüm. Bazısı büyük bazısı küçük. Birileri yavru balıklar ölüyor onları çıkaralım mı dediler . Çıkardılar. Can çekişip balıklar öldü. Sabahına Yavrumun(adını Berat Tunca koymuştuk.) hayata veda ettiğini öğrendik. Dünyamız zindan oldu. Minicik bedenni bir gün sonra toprağa verdik. Hayatımda ilk kez ölen birini görmüştüm. O da malesef evladım oldu. Çok ama çok üzgünüm. Artık yeni bir hamilelikte serklaj yapılacak. Bir de protein s eksikliği çıktı. İğne olacağım. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Hamile arkadaşlar da dikkat etsin.
canım tanın kesinmi rahim ağzından diye kan testti yaptırdımı doktorun benimde 3.ayımda kanamam olmustu eger o zaman alttan muayne edilseydi kısalma oldugu fark edilebilirdi belkide
merhaba kizlar nasilsiniz ben bir sure giremiyecem bebeklerime kavustum cok sukur eve getirdikhepinize saglikli gunler diliyorum hamile arkadaslar hepiniz zamaninda sagsalim alirsiniz kucaginiza bebislerinizi Insallah bebek sahibi olmayi bekleyenler tez zamanda Allahim hepinize bebislerinizi yollasin (AMIN)
canım benim kesin tanım kandad belli oluyomuki açıklık bak şimdi merak ettim he :44::44::44:
canım hiç belli olmuyoki bana 5 doktor baktı yok dediler bundan sonra işi şansa bırakmıcam ne olursa olsun diktiricem en azından diktirdimde önlemimi aldım derim demibenimkini hiç anlamadılar parzartesi baktılar herşey normaldı salı günü artık herşey için çok geçti diyorum allahım affetsin eger doktor hatası varsa kesin var beni dinlemediler allahım onları nasıl biliyosa öyle yapsın bu gözyaşk-larımın hesabını vericekler işşallah öteki tarafta
saol canım. her kontrole korkarak gidiyorum çok şükür bu günlere geldik.dediğin gibi 5-6 hafta daha bu şekilde devam eder inşallah.kaç mm olunca korkmalıyız sorusuna gelince?? inan bir bilgim yada fikrim yok ama benim 13. haftada yapıldı serklajım hemen 2.li test sonrası ve o zmandan beri değişmedi. evde yatıyorum, wc ve yemek dışında pek kalkmıyorum. bazen oturur gibi uzanıyorum ama tam dik değil.tek temennim kızım gelişimini tamamlayana kadar bu dikişin beni idare etmesi.ve sağlıkla bebeğime kavuşmak.ve tabiki hepimiz için temennim aynı..çok sevindim nuray.. umarım EN AZ 5-6 hafta daha gider böyle..
bu arada kızlar kaç milimetre olursa korkmalı insan???
canım çok sevindim. siz iyi olun yeter. arada bir girip bize güzel haberlerini ver o da yeter.merhaba kizlar nasilsiniz ben bir sure giremiyecem bebeklerime kavustum cok sukur eve getirdikhepinize saglikli gunler diliyorum hamile arkadaslar hepiniz zamaninda sagsalim alirsiniz kucaginiza bebislerinizi Insallah bebek sahibi olmayi bekleyenler tez zamanda Allahim hepinize bebislerinizi yollasin (AMIN)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?