Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

bilmeden lutfen yorum yapma.19 haftalık 2iz düşük yaptım.servikal yetmezlikten dolayı.doktor ihmali anlamadı.gec atılan bir dikişti.şuanki doktoruma cok guveniyorum riskli gebelikler takip ediyor.sadece o dikiş atılması gerektiğini soyluyor diğer gittiğim doktor gerek yok diyor.ve paniklemiyorum.hersey yolunda gidecek inanıyorum bu sitede hersey o kadar olumsuz ki insanları gereksiz yere panik yaptırıyorlar bu işlem zamanında yapıldıgında %90 başarılı olunuyor.ve bu şekilde sağlıklı bebek sahibi olan bir suru kiş var.sağlıklı bebek sahibi olanların zaten zamanı olmuyor siteye girip biz doğum yaptık demeye.lutfen rica ediyorum hiç kimsenin durumuda aynı değil bu arada doktorlar bile kendi aralarında tam uyuşamazken sizler nasıl boyle yorumlar yazıyorsun anlam veremiyorum.

slm kızlar ben 33. haftamdayım rahim uzunluğu 25mm çıktı erken doğum riskin var dediler çok korkuyorum yatıyorum sürekli sizcede risk mi

canım riksli günü atlatmışsın yaşar allahımın izniyle canım üzülme strese girmeki erken dogum yapmayasın prarer verdilermi sana hep çarpıntımı yapıyo bu ilaç kullanmayanda varmı aranızda merak ettimben panik atagımda çarpıntı olunca hastalıgım üstüme geliyo

yok canım ben ilk hamileligimde dogum yaptım marta temmusta muayeneye gittim kısalık var dedi kendi doktorumada gittim dalında uzmandı dikiş atılmıcak boyu çapı iyi deyip her seferinde yolladı beni 4 doktor daha baktı bana onlarda açıklık yok dediler beni dinlemediler anlıcagın bebege zarar verirmişim ben iltaaptan kaybedermişim anlıcagım 3 gebeligimde dikiş atılıcek allah o doktoru nasıl biliyosa öyle yapsın

canım benim işşallah 40 haftalarınıda görürüsün yavrunu kucagına alıp annelik hasterin diner işşallah allahım yardımcın olsun canım benim kız isim düşündünmü mercimege bakem

akciğer gelişimi 34. haftada tamamlanıyor canım..ciğer geliştirici iğneyi sordun mu dr una ?

bilmeden yorum falan yapmadım,sanırım dedim...benim de 18 haftalık ikiz kaybım var..dikişim de yoktu..Olumsuz şeyler olduğunu düşündüğün şeyleri niye okuyorsun ki ? Aksine bu topikteki olumlu gelişmeler ve bebeklerine kavuşan annelerin sabırlı mücadeleleri ve bir çoğunun da bebeklerine sağlıkla kavuşmaları hepimize moral verdi,azmimizi güçlendirdi.....ben bu topikteki yaşanılan tecrubelerden çok şeyler öğrendim ve aldığım moraller sabrımı güçlendirdi.......
ayrıca kırmızı ile işaretlediğim cümlelerine hiç katılmıyorum malesef...aylara göre annelik guruplarında yazıyor herkes....yani doğuran siteden elini ayağını çekmiyor..sık giremeyenler de var tabiiki..

Son düzenleme:

canım korkuyorum yinede ya stres yapmayım diyorum ama evde tekim aklımdan çıkartamıyorum
ialç falan vermediler canım yarın nstye bağlanıcam soarım dr a
.ok saol canım

yeni kaybı olanlar elbette burada üzüntülerini yazmak,paylaşmak isteyeceklerdir....teselli destek ,benim durumumda olanlar da varmış ama sonunda kavuşmuşlar diye düşünmek insana moral verir....

canım tanın kesinmi rahim ağzından diye kan testti yaptırdımı doktorun benimde 3.ayımda kanamam olmustu eger o zaman alttan muayne edilseydi kısalma oldugu fark edilebilirdi belkide

MASAL ...
SEZİN .....

iki isimde çok güzel
adını koyunca daha da yakışıyor
dahada benimsiyor insan adı

dikiş atılınca yatmak .....
bence de gerekli
işe yarıyor mu bilmem
ama o kadar sıkıntıdan sonra
riske atmamak adına yatarak geçirmek bence bu hamileliklerde gerekli

evet çok zor
aylarca yatacağını düşünmekte kabus gibi
ama herşeye rağmen
özenli olmak gerek bence

benim doktorumda yatmak işe yarıyorsa bir tek rahim ağzı yetmezliğinde yarıyordur demişti

Merhaba Sevtun 2, hangi ildesiniz, merak ettim. Ben Hatay'dayım. 18 Şubat'ta eşimin işi nedeniyle Edirne'den buraya taşındık.Buraya geldiğimde 8 haftalık hamileydim. Lekelenmelerim oluyordu. Doktorum progestan tedavisi uyguladı.Bulantım olduğu için iğnesini. Ben öğretmenim.Bir Anadolu Lisesi'nde. Gelir gelmez de rapor alamadım. Buraya gelir gelmez okul, hoşgeldine gelen misafirler. Böyle olacağını nereden bilirdim. 24 haftalıkken 17 Haziran Regaib kandili sabahı(o gecede yoğun misafir ağırlamıştım.)kanamam oldu.Feryat figan hastaneye koştuk. İki saat sonra doktorum geldi. Hemen hastaneye yatırdılar. Serumlar, çeşitli tedaviler... Pazar günü çıktım hastaneden. Ogece 2'de tuvalete kalktım. Engelleyemediğim bir su geliyordu. Başta tuvaletim sandım. Bir türlü durduramıyordum. Bir çığlık attım. Eşime daha çok küçük diye bağırıyordum. Yan komşum hemşire. Ona seslendik. Hemen ambulans çağırdılar. Doktorum hemen geldi. Bebeğin suyu çok azalmıştı. Yine tedavi başladı. Akciğer geliştirici iğne vurdular. Sagolsun eşim bir an beni yalnız bırakmadı. Annemler İstanbul'daydı. Onlara söylemedik üzülmesinler diye. Gurbetlik zor. Eşim altıma sürgü bile tuttu. 45 saat sonra sancılarım endole rağmen kesilmedi. (22 haziran 2010)Doktoruma telefon edildi. Ebe muayene etti. Doğum başlamış dedi. Hemen doktor geldi ve 15 dakika sonra normal doğum yaptı. Eşim de yanımdaydı. Doğduğu zaman sesini duydum. 800 gram doğmuştu. Yalnızca ayaklarını gördüm. Çocuk doktoru hemen onu aldı, götürdü. Beni hemen bayılttılar. Uyandığımda sabah 5'ti. İlk sorduğum yaşıyor mu? sorusuydu. Evet cevabını alınca dünyalar benim oldu. Hemen görmeye gittik. Yoğun bakımdaydı. Gözlerini kapatmışlardı. Ellerini, ayaklarını oynatıyordu. Gözlerimden yaşlar boşalıyordu. Bir süt sağma makinesi kiraladık. Bağırsakları çalışsın diye birkaç damla veriyorlarmış. Her gün 3 defa süt bırakıyordum. 26 haziranda doktorumuz bebeğin durumunun kötüye gittiğini, organlarının işlevini yerine getirmediğini söyledi. Çok doktorla görüştük. Hastaneden hareket ettirmeyin dediler.27 haziran gecesi rüyamda akvaryumda bir sürü balık gördüm. Bazısı büyük bazısı küçük. Birileri yavru balıklar ölüyor onları çıkaralım mı dediler . Çıkardılar. Can çekişip balıklar öldü. Sabahına Yavrumun(adını Berat Tunca koymuştuk.) hayata veda ettiğini öğrendik. Dünyamız zindan oldu. Minicik bedenni bir gün sonra toprağa verdik. Hayatımda ilk kez ölen birini görmüştüm. O da malesef evladım oldu. Çok ama çok üzgünüm. Artık yeni bir hamilelikte serklaj yapılacak. Bir de protein s eksikliği çıktı. İğne olacağım. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Hamile arkadaşlar da dikkat etsin.

............

canım benim işşallah 40 haftalarınıda görürüsün yavrunu kucagına alıp annelik hasterin diner işşallah allahım yardımcın olsun canım benim kız isim düşündünmü mercimege bakem

saolasin canim amin,isim basda karar vermisdik insallah emirhan diye karar verdik senen bebisine ne karar verdiniz isimlerden

merhaba kizlar nasilsiniz ben bir sure giremiyecem bebeklerime kavustum cok sukur eve getirdik hepinize saglikli gunler diliyorum hamile arkadaslar hepiniz zamaninda sagsalim alirsiniz kucaginiza bebislerinizi Insallah bebek sahibi olmayi bekleyenler tez zamanda Allahim hepinize bebislerinizi yollasin (AMIN)

Canım,başın sağolsun...Hemen hemen hepimizin böyle acı kayıpları var..Acısı asla geçmiyor tabiiki.. ..Tekrar sağlıklı bir şekilde hamile kalıp meleğinin kardeşini sağlıkla kucaklamanı dilerim...

zamanın olunca girersin artık canım mercimekler iyi bak kız
saolasin canim amin,isim basda karar vermisdik insallah emirhan diye karar verdik senen bebisine ne karar verdiniz isimlerden
canım ben bebegimi kaybettim dursaydı bu pazar bebegimi dğnyaya getiricektim canım güzel isimmiş allahım saglıklı saatli bir şekilde nasip etsin kucagına almayı

canım benim tekrar tekrar başın sag olsun inan çok üzüldüm ben bebeklerimin ikisinide göremedim göstermediler sadece ilk bebegimin ayak izini gördüm kagıtta okadar okadar iyi anlıyorumki seni çok zor hemde çok ne ne zaman karar verdiniz korunmayı bırakıcakmısın ben bu arada istanbuldayım canım allahım başka elen keder vermesin canım benim alminacım inan senle konuşmuştuk doktorlara dediydim açıklık yok diye 4 doktora gittim baktılar açıklık yok rahimin boyu normal deyip yolladılar şimdide utanmadan yüzüme dikilicek dediler nasıl adalet bu ya allah ıslah etsin onları ne deyim

canım tanın kesinmi rahim ağzından diye kan testti yaptırdımı doktorun benimde 3.ayımda kanamam olmustu eger o zaman alttan muayne edilseydi kısalma oldugu fark edilebilirdi belkide

canım benim kesin tanım kandad belli oluyomuki açıklık bak şimdi merak ettim he :44::44::44:
canım hiç belli olmuyoki bana 5 doktor baktı yok dediler bundan sonra işi şansa bırakmıcam ne olursa olsun diktiricem en azından diktirdimde önlemimi aldım derim demi benimkini hiç anlamadılar parzartesi baktılar herşey normaldı salı günü artık herşey için çok geçti diyorum allahım affetsin eger doktor hatası varsa kesin var beni dinlemediler allahım onları nasıl biliyosa öyle yapsın bu gözyaşk-larımın hesabını vericekler işşallah öteki tarafta

ysmncim hadoi gözunaydin cok sevindim insallah guzel guzel emerler cabucak buyuyuverirler sana kolay gelsin canim

yok açıklık değil kanda bir parazit mikrop falan varmı die bakıyolar o yüzdende erken doğum düşükler olabiliyor benim şuan o testlerim oldu onlarda bişey yok bakalım doktordan randevu aldım gidince ne dicek....

çok sevindim nuray.. umarım EN AZ 5-6 hafta daha gider böyle..
bu arada kızlar kaç milimetre olursa korkmalı insan???
saol canım. her kontrole korkarak gidiyorum çok şükür bu günlere geldik.dediğin gibi 5-6 hafta daha bu şekilde devam eder inşallah.kaç mm olunca korkmalıyız sorusuna gelince?? inan bir bilgim yada fikrim yok ama benim 13. haftada yapıldı serklajım hemen 2.li test sonrası ve o zmandan beri değişmedi. evde yatıyorum, wc ve yemek dışında pek kalkmıyorum. bazen oturur gibi uzanıyorum ama tam dik değil.tek temennim kızım gelişimini tamamlayana kadar bu dikişin beni idare etmesi.ve sağlıkla bebeğime kavuşmak.ve tabiki hepimiz için temennim aynı..
canım çok sevindim. siz iyi olun yeter. arada bir girip bize güzel haberlerini ver o da yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…