- Konu Sahibi hidennisko
-
- #7.021
sağol canım.. sen ne isim düşünüyorsun kızına?
canım benim sakın diktirmemezlik yapma ne olur benimde kapalı rahim boyu iyi dediler pazartesi gittim kontüröle kanama vardı salı kanama oldu çarşamba dogurdum oglumu en azından diktirdim der için rahat olur ben okadar dememe ragmen kimse beni kale almadı allahım o doktoru nasıl biliyosa öyle yapsın 2 acı yaşadım çok zor allahımaffatsin ama 2 sene oldu babacıgımı onada çok agladım ama evladım yaktı kavurdu yürecigimi gitti
işşallah canım bebegine isim gerçekten zor bulunuyo hem anlamı güzel olsun hemde kulaga güzel gelsin diyosun allahım en hayırlı ismi bulmayı nasip etsinvalla biz bi türlü karar veremiyoruz... bugüne kadar eşim daha erken diyordu.. ismini koyup daha çok bağlanmayalım falan diyordu... ama ben düşünüyordum hep... fakat bir türlü bişey bulamadım
allahtan hep hayırlısı isterdim her namazımda derimki önce ümmeti muhammede sonra bana nasip et derim eli ayagı saglıklı saatli bebekler rabbim nasip etsin imtaan dünyasındayız canlarım allahım eyüp sabrı versin ne deyimsevtun inşallah bu ay hamile kalırsın... bu ay olmazsa da üzülme canım bazen hemen olmuyor biliyosun...
ve diğer tüm hamile kalmak isteyen arkadaşlar da inşallah biran önce hamile kalırlar....
sevtuncum yaşadığın acı atlatması çok zor, hepimiz aynı duyguları yaşayarak gördük senin gibi ama kendini daha fazla yıpratma canım.. acı acıyı getirir derler.. iyi şeyler düşün artık iyi olsun.. sen kendini ne kadar çabuk toparlarsan hamile kalmanda o kadar kolaylaşıcaktır..biliyosun stres gebeliği ve gebe kalmayı çok olumsuz etkiliyor.. inşallah bu ay, olmazsa kendini yıpratmadan öbür ay azimle tekrar tekrar deniyceksin ve burdan bize güzel haberler vericeksin ben bütün kalbimle inanıyorum buna arkadaşım..dualarım seninle..
merhaba bu akşam kontrolüm vardı. çok şükür hala 1.3mm son kontrolden beri hiç açılma olmamış.
merhaba selen benimde senin gibi iki yıl önce 21 haftalık ikiz kaybım oldu, şimdi bebeğim tek ve 34. haftadayım banada doktor 12. haftada alttan muayene edip karar verdi rahim ağzında hunileşme vardı ve bir hafta sonra serklaj yaptı, banada doktor 12. haftaya kadar kesin birşey söyleyemedi muayene edene kadar, tek bebek olduğu için bir belirti görmezsem istirahatle dikişi erteleyebilirim demişti ama hunileşmeyi görünce dikiş kaçınılmaz dedi, yani 12. haftaya kadar beklemekten başka çaren yok canım sadece haftan erkende olsa kendini yormamaya çalış canım mümkün oldupunca dinlenmeye çalış..
yaren58 merhaba 4 ay oldu bende 22 haftalık doğum yaptım.doktorumun dediği 2. gebelikte dikiş olması.dikişi nasıl yapıyolar ve çözüm oluyormu dikişten sonra devamlı istirahat verdimi doktorun daha sonrasında ilaç falan kullanıyormusun.kasılma olabiliyor die sanırım ilaç falan veriyolarmış şu an cesaret edemiyorum aynı şeyleri yaşarmıyım diye.. allah kucagına almayı nasip etsin..inş.
ah kızlar inşallah sağlıkla kucaklarınıza alırsınız bebeklerinizi ben ilk hamileliğimde serviks uzunluğum 24. haftada 2,5 cm di hafta ilerledikçe kısaldı doktorum daha erken olsaydı serklaj önerirdim ama bu aylarda yapmak biraz sakıncalı oluyo demişti bi profesöre gönderdi oda istemedi 7. ayımda çatı mua.sinde 4. cm açıklığımda vardı ama bir mucize oldu ve bebeğim son gününe kadar kanala inmedi ve erken doğum olmadı 40+3 te doğurdum oğlumu şimdi 6 aylık hamileyim ilk ölçümde 4,55 ti sonraki ölçümde 3,25 e düşmüştü şubatın 4ünde kontrolüm var bakalım kaç oldu rahim ağzı kıalığının tek avantajı eğer normal doğum yapıcasksanız çok kolay bir doğum yapıyorsunuz tabi doğumunuz erken olmazsa
şimdi dua edin kızlar ilkinde olduğu gibi şanslı olayım ve bebeğimi zamanında doğurayım
nurtencim muhakkak dikiş attır sakın ihmal etme...merhaba şansılısın inşallah bu gebeliğinde de şansın devam eder.kaç haftalık hamilesin.benim 11.haftada 2.2 çıktı serklaj atılması gerkiyor dedi doktorum.2li testin sonucunu bekliyoruz.ona gore gun belirleyeceğiz.
maşallah şimdiki hamileliğinde çok açılma yok canım...ah kızlar inşallah sağlıkla kucaklarınıza alırsınız bebeklerinizi ben ilk hamileliğimde serviks uzunluğum 24. haftada 2,5 cm di hafta ilerledikçe kısaldı doktorum daha erken olsaydı serklaj önerirdim ama bu aylarda yapmak biraz sakıncalı oluyo demişti bi profesöre gönderdi oda istemedi 7. ayımda çatı mua.sinde 4. cm açıklığımda vardı ama bir mucize oldu ve bebeğim son gününe kadar kanala inmedi ve erken doğum olmadı 40+3 te doğurdum oğlumu şimdi 6 aylık hamileyim ilk ölçümde 4,55 ti sonraki ölçümde 3,25 e düşmüştü şubatın 4ünde kontrolüm var bakalım kaç oldu rahim ağzı kıalığının tek avantajı eğer normal doğum yapıcasksanız çok kolay bir doğum yapıyorsunuz tabi doğumunuz erken olmazsa
şimdi dua edin kızlar ilkinde olduğu gibi şanslı olayım ve bebeğimi zamanında doğurayım
maşallah canım...merhaba bu akşam kontrolüm vardı. çok şükür hala 1.3mm son kontrolden beri hiç açılma olmamış.
hayır bundada dikiş yok ilkindede olmamıştı doktorumda zaten ileri haftalarda bbu operasyon erken doğumu tetikleyebiliyor demişti hatta senin gibi bir hastam vardı dikiş attık işe yaramadı demişti
ama nurteninki gerçekten dikişlik 11 haftada 2cm filan çok kısa ilerleyen haftalarda muhakkak kısalıcaktır kendine çok dikkat etmen gerekicek nurtencim hem serklaj hemde bol bol istirahat ediceksin inşallah sağlıkla vaktinde kucağına alırsın bebişini
evet zaten bilincindeyiz ve ona gore 2li testin sonucunu bekliyoruz.istirahat de onermedi doktorum 3 gun dinlendikten sonra normal hayatına donebilirsin dedi tabiki ağır iş yok ev işi falan yok.ama surekli yatmakta gerekmiyor.oturulabilir,kısa yuruyusler yapılabilir,abartmayalım bence olayı biraz da bizler travmatik hale getiriyoruz.kanama olursa tamam fakat hersey yolunda gittikten sonra surekli yatmanın bir mantıgı yok.
Canım kısalma olması için kanama olması gerekmiyor..Kanama olmadan oluyor rahim ağzında kısalmalar...Travmatik hale getirmeyelim demişsin ama sanırım hiç erken doğumdan dolayı kayıp yaşamadın..Sandığın kadar basit değil olay...Üstelik doğuma dek kesin yatak istirahati yaptıranlar da doktorlar oluyor genelde..Rahim ağzına önlem amaçlı dikiş atılsa da ilerleyen zamanlarda daha da kısalma olabiliyor...bu yüzden belli bir haftayı atlatana dek yer çekimine maruz kalmamak en iyisi..
Riskli gebelik uzmanıysa kesin yatak istirahati önerir,normal gebelik uzmanıysa hayatına devam et derler genelde..
Keşke her hamilelikte her şey yolunda gitse kısalma olmasa ne güzel olurdu....
başın sag olsun canım benimde iki tane kayıbım var ikiside 5 aylık düştü rahim agzını serklakj ipiye dikiyolar cenım 3 aylık oldugunda bebem benim doktırum 3 aylık oldugunda ikili test yapıcez bir sorun çıkmazsa rahimini dikicez dedi serklaj ipi 4 çeşit canım hangisini kullanalım derse onu aldırıyomuş en çok mekdanıls usülü dikiyolarmış rahimi büzüyolar dikiş degil hani para kesesini nasıl nasıl büyüyoruz öyle ya uyutuyolar yada belden aşagı uyuşturuyolar yat yatıyosun yada dikişi atıp evine gönderiyolar hastasına göre degişiyo kimisine yat deniyo kimisine yatma deniyo anlıcagın doktorun karar veriyo ben şahsen hamile kalırsam saglıklı saatli bir şekilde işşlalah yatıcam o yataga çakılı kalıcam iş güç inan umrumda degil iki acı yaşadım çok zor allahım düşmanıma göstermesin doguma kadar idare edicez artık canım ilaçlara gelince doktoruna göre degişiyo kimisi veriyo kimisi vermiyo canım çeşit çeşit anlıcagınmesela ben en son dogumumu 22 eylülde yaptım yavrum dursaydı 37 haftanın içinde olucaktı bu ay korunmayı bıraktık işşallah rabbimin sayesinde bu ay hamile kalmış olurum saglıklı bir şekilde canım yoksa allahım affetsin bu acı nasıl geçer bilmiyorum üzülmüyüm diyorum rabbim verdi rabbim aldı diyorum evi eşime göre düzenledim halılarırıma kadar tuvalet masasının üstünde ne kadar parüm ne varsa toz alması kolay olsun diye koymıcam halıları küçük atıcam yere bir evi süpürsün bir viladayla silsin birda toz alsın dondurucuyu bile eşime göre hazırladım balıgıma kadar temizledim eşim herşeyi kolay yapsın diye işşallah hamile kalırmda kimseye muhtaç olmam allahım kimseyi sahipsiz bırakmasın sahipsizlik çok zor o garip eşim baktı bana hep kimseler kapımı açmadı nasip olursada hamile kalıyım kimseye demeyi düşünmüyorum en azından derimki kimsenin haberi yok ondan gelmiyolar sanki kimseler geldiya neyse boşverelim bunları allahım eşlerimizi başımızdan eksik etmesin ne varsa eşlerde varmış ben bunu anladım nedense psikolojiminin bozuklugundan olcek herhalde vara yoga aglıyorum allahım bir daha evlatlarımızın acısını göstermesin bir daha işşallah ben 10 senelik evliyim bu arada 2 kayıbım var 7 sene arayla oldular hamile zor kalıyorum bende pko var onun yüzünden 24 kilo verdim sırf bebegim olsun hamileligimi rahat geçiriyim diye allahım yar ve yardımcımız olsun işşlalh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?