Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
sevtun inşallah bu ay hamile kalırsın... bu ay olmazsa da üzülme canım bazen hemen olmuyor biliyosun...
ve diğer tüm hamile kalmak isteyen arkadaşlar da inşallah biran önce hamile kalırlar....

sevtuncum yaşadığın acı atlatması çok zor, hepimiz aynı duyguları yaşayarak gördük senin gibi ama kendini daha fazla yıpratma canım.. acı acıyı getirir derler.. iyi şeyler düşün artık iyi olsun.. sen kendini ne kadar çabuk toparlarsan hamile kalmanda o kadar kolaylaşıcaktır..biliyosun stres gebeliği ve gebe kalmayı çok olumsuz etkiliyor.. inşallah bu ay, olmazsa kendini yıpratmadan öbür ay azimle tekrar tekrar deniyceksin ve burdan bize güzel haberler vericeksin ben bütün kalbimle inanıyorum buna arkadaşım..dualarım seninle..

Başın saolasun arkadaşım evet çok zor bi acı Allah hepimize sabır versin..bende dikiş olması taraftarıyım zaten,sadece bi kaç doktor sende gerek kalmayabilir dedikleri için kafam karıştı ilerki haftalarda muayeneye göre karar verilcek ancak ben önlem amaçlıda olsa dikiş atılmasını isteyeceğim.inşallah sende en kısa zamanda meleklerinin kardeşine kavuşursun..[/QUOTE]
işşallah canım bir kavuşsam melegime sag saglim daha ne isterim yataktan kalkmıcam öncekilerded kalmadıydım ama dikilmedigi için malesef bebeklerim öldü allahım bir daha acı yaşatmaz işşallah
valla biz bi türlü karar veremiyoruz... bugüne kadar eşim daha erken diyordu.. ismini koyup daha çok bağlanmayalım falan diyordu... ama ben düşünüyordum hep... fakat bir türlü bişey bulamadım
işşallah canım bebegine isim gerçekten zor bulunuyo hem anlamı güzel olsun hemde kulaga güzel gelsin diyosun allahım en hayırlı ismi bulmayı nasip etsin
sevtun inşallah bu ay hamile kalırsın... bu ay olmazsa da üzülme canım bazen hemen olmuyor biliyosun...
ve diğer tüm hamile kalmak isteyen arkadaşlar da inşallah biran önce hamile kalırlar....
allahtan hep hayırlısı isterdim her namazımda derimki önce ümmeti muhammede sonra bana nasip et derim eli ayagı saglıklı saatli bebekler rabbim nasip etsin imtaan dünyasındayız canlarım allahım eyüp sabrı versin ne deyim

işşallah canım karar verdim hamile kalınca allah nasip etsin aileme bile demeyi düşünmüyorum çünkü çok yıpranıyolar bebeklerim hep vefat ediyo biliyosunuz erken dogumdan en azından haberleri olmazsa üzülmez strese girmezler kendi ailen memlekettede eşimin ailesini nasıl ikna etsem kayınvalidem hep geliyo bize habersiz hep yatmam gerekicek ne yapsamda acaba haberleri olmasa inannın kimsenin bilmesini istemiyorum çünkü çok üzülüyolar benimle çok yıprandılar allahım affetsin bir yandanda diyorum gene bişey olursa kızarlar bana neden söylemedin diye allah rızası için bana söyleyin bu dikişi atınca ev işini eşim hallederde yemekleri bari ben yapsam olmuyomu biri bana akıl veririse çok mutlu olucam şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için sag olun

yaren58 merhaba 4 ay oldu bende 22 haftalık doğum yaptım.doktorumun dediği 2. gebelikte dikiş olması.dikişi nasıl yapıyolar ve çözüm oluyormu dikişten sonra devamlı istirahat verdimi doktorun daha sonrasında ilaç falan kullanıyormusun.kasılma olabiliyor die sanırım ilaç falan veriyolarmış şu an cesaret edemiyorum aynı şeyleri yaşarmıyım diye.. allah kucagına almayı nasip etsin..inş.

başın sag olsun canım benimde iki tane kayıbım var ikiside 5 aylık düştü rahim agzını serklakj ipiye dikiyolar cenım 3 aylık oldugunda bebem benim doktırum 3 aylık oldugunda ikili test yapıcez bir sorun çıkmazsa rahimini dikicez dedi serklaj ipi 4 çeşit canım hangisini kullanalım derse onu aldırıyomuş en çok mekdanıls usülü dikiyolarmış rahimi büzüyolar dikiş degil hani para kesesini nasıl nasıl büyüyoruz öyle ya uyutuyolar yada belden aşagı uyuşturuyolar yat yatıyosun yada dikişi atıp evine gönderiyolar hastasına göre degişiyo kimisine yat deniyo kimisine yatma deniyo anlıcagın doktorun karar veriyo ben şahsen hamile kalırsam saglıklı saatli bir şekilde işşlalah yatıcam o yataga çakılı kalıcam iş güç inan umrumda degil iki acı yaşadım çok zor allahım düşmanıma göstermesin doguma kadar idare edicez artık canım ilaçlara gelince doktoruna göre degişiyo kimisi veriyo kimisi vermiyo canım çeşit çeşit anlıcagın mesela ben en son dogumumu 22 eylülde yaptım yavrum dursaydı 37 haftanın içinde olucaktı bu ay korunmayı bıraktık işşallah rabbimin sayesinde bu ay hamile kalmış olurum saglıklı bir şekilde canım yoksa allahım affetsin bu acı nasıl geçer bilmiyorum üzülmüyüm diyorum rabbim verdi rabbim aldı diyorum evi eşime göre düzenledim halılarırıma kadar tuvalet masasının üstünde ne kadar parüm ne varsa toz alması kolay olsun diye koymıcam halıları küçük atıcam yere bir evi süpürsün bir viladayla silsin birda toz alsın dondurucuyu bile eşime göre hazırladım balıgıma kadar temizledim eşim herşeyi kolay yapsın diye işşallah hamile kalırmda kimseye muhtaç olmam allahım kimseyi sahipsiz bırakmasın sahipsizlik çok zor o garip eşim baktı bana hep kimseler kapımı açmadı nasip olursada hamile kalıyım kimseye demeyi düşünmüyorum en azından derimki kimsenin haberi yok ondan gelmiyolar sanki kimseler geldiya neyse boşverelim bunları allahım eşlerimizi başımızdan eksik etmesin ne varsa eşlerde varmış ben bunu anladım nedense psikolojiminin bozuklugundan olcek herhalde vara yoga aglıyorum allahım bir daha evlatlarımızın acısını göstermesin bir daha işşallah ben 10 senelik evliyim bu arada 2 kayıbım var 7 sene arayla oldular hamile zor kalıyorum bende pko var onun yüzünden 24 kilo verdim sırf bebegim olsun hamileligimi rahat geçiriyim diye allahım yar ve yardımcımız olsun işşlalh

ah kızlar inşallah sağlıkla kucaklarınıza alırsınız bebeklerinizi ben ilk hamileliğimde serviks uzunluğum 24. haftada 2,5 cm di hafta ilerledikçe kısaldı doktorum daha erken olsaydı serklaj önerirdim ama bu aylarda yapmak biraz sakıncalı oluyo demişti bi profesöre gönderdi oda istemedi 7. ayımda çatı mua.sinde 4. cm açıklığımda vardı ama bir mucize oldu ve bebeğim son gününe kadar kanala inmedi ve erken doğum olmadı 40+3 te doğurdum oğlumu şimdi 6 aylık hamileyim ilk ölçümde 4,55 ti sonraki ölçümde 3,25 e düşmüştü şubatın 4ünde kontrolüm var bakalım kaç oldu rahim ağzı kıalığının tek avantajı eğer normal doğum yapıcasksanız çok kolay bir doğum yapıyorsunuz tabi doğumunuz erken olmazsa

şimdi dua edin kızlar ilkinde olduğu gibi şanslı olayım ve bebeğimi zamanında doğurayım

merhaba şansılısın inşallah bu gebeliğinde de şansın devam eder.kaç haftalık hamilesin.benim 11.haftada 2.2 çıktı serklaj atılması gerkiyor dedi doktorum.2li testin sonucunu bekliyoruz.ona gore gun belirleyeceğiz.

ben şaun 25 haftayı bitirdim canım senin durumun benden daha kötüymüş
işte ilk gebeliğimdede 10-12 hafta arası o kadar kısa olsaydı banada dikiş atıcsklardı ama benim bi yerden sonra hızla kısalmaya başlıyo şaşırtıyo yani bakalım bunda henüz çok büyük risk yok demişti doktor ama şubatta gitiğimde bakalım ne olucak

nurtencim muhakkak dikiş attır sakın ihmal etme...
seni korkutmak istemiyorum ama 11 haftada 2.2 olması iyi değil...
bebek büyüdükçe daha kısalabilir...
bence şimdiden istirahat etmeye başla...
kendine dikkt et...
allah yardımcınız olsun...

maşallah şimdiki hamileliğinde çok açılma yok canım...
inş hep öyle ilerler...
rabbim sağlıcakla kucaklamayı nasip etsin...
peki bu hamileliğinde dikiş varmı?

merhaba bu akşam kontrolüm vardı. çok şükür hala 1.3mm son kontrolden beri hiç açılma olmamış.
maşallah canım...
zaten çok şükür baya ilerledin (maşallah) inş biraz daha sabreder ve sağlıcakla gelir bebişin...

dikiş zaten atılacak ama ve konusunda cok iyi bir doktora gidiyorum neden öcu gibi yaklasıyorsunuzki olaya.bu sekilde hamileliğini tamamlayanlarda var dedi doktorum biz sadece tedbir amaclı atıcaz dedi.

hayır bundada dikiş yok ilkindede olmamıştı doktorumda zaten ileri haftalarda bbu operasyon erken doğumu tetikleyebiliyor demişti hatta senin gibi bir hastam vardı dikiş attık işe yaramadı demişti

ama nurteninki gerçekten dikişlik 11 haftada 2cm filan çok kısa ilerleyen haftalarda muhakkak kısalıcaktır kendine çok dikkat etmen gerekicek nurtencim hem serklaj hemde bol bol istirahat ediceksin inşallah sağlıkla vaktinde kucağına alırsın bebişini

evet zaten bilincindeyiz ve ona gore 2li testin sonucunu bekliyoruz.istirahat de onermedi doktorum 3 gun dinlendikten sonra normal hayatına donebilirsin dedi tabiki ağır iş yok ev işi falan yok.ama surekli yatmakta gerekmiyor.oturulabilir,kısa yuruyusler yapılabilir,abartmayalım bence olayı biraz da bizler travmatik hale getiriyoruz.kanama olursa tamam fakat hersey yolunda gittikten sonra surekli yatmanın bir mantıgı yok.

slm kızlar ben 33. haftamdayım rahim uzunluğu 25mm çıktı erken doğum riskin var dediler çok korkuyorum yatıyorum sürekli sizcede risk mi

Son düzenleme:

Canım kısalma olması için kanama olması gerekmiyor..Kanama olmadan oluyor rahim ağzında kısalmalar...Travmatik hale getirmeyelim demişsin ama sanırım hiç erken doğumdan dolayı kayıp yaşamadın..Sandığın kadar basit değil olay...Üstelik doğuma dek kesin yatak istirahati yaptıranlar da doktorlar oluyor genelde..Rahim ağzına önlem amaçlı dikiş atılsa da ilerleyen zamanlarda daha da kısalma olabiliyor...bu yüzden belli bir haftayı atlatana dek yer çekimine maruz kalmamak en iyisi..

Riskli gebelik uzmanıysa kesin yatak istirahati önerir,normal gebelik uzmanıysa hayatına devam et derler genelde..
Keşke her hamilelikte her şey yolunda gitse kısalma olmasa ne güzel olurdu....

Son düzenleme:

alminaçınar belli bir haftaya kadar derken kaçıncı haftaya atlatana kadar beklemek lazım??? ben önce mutlak yatak istirahatindeydim... biliyosun yani tuvalete bile kalkamıyordum.. sonra wc, duş ve yatakta oturmaya izin verdi. şimdi ev istirahati diyor. evin içinde odadadan odaya yürüyebilirsin, oturabilirsin falan diyor doktorum.. ben de uzun süre hep yatakta olmaktan çok sıkıldım açıkçası genelde oturuyorum.. sence kaçıncı hafta kritik haftadır???

canım benim çok sağol bilgi verdiğin için bu günleri atlatmak çok zor bendede pko var 4 senelik evliyim zor hamile kalıyorum korunmayı bıraktık bakalım allah ne zaman nasip etcek insan aynı seyleri yaşamaktan korkuyor bide dikiş atılıpta yine de bebeğini kaybedenler var doktorum yatma dese bile yatacagım ben zaten hamileliğimde bile eşimle annem yapıodu canım sen 22 eylülde yapmışsın bende 15 eylülde kaybettim bebeğimi senin ikinci kayıptan sonramı anlaşıldı açıklık oldugu..

sukur kizlar 32+1gunlik olduk kilomuz1850gr40cm ulasabildik.devamli yatmamiz zor oluyor tabi ama bebeklerimiz icin deger.sonradan pismanlik yasamamak icin ne kadar dikkat ederseniz o kadar iyi sizin icin,doktorumuz ilk rahimdeki kisalmayi farkettiginde bir hafda sonrasina kadar bakalim hafdaya gel ona göre karar veririz demisdi ve boir hafdanin sonunda her se okadar riske dönusduki acil hastaneye gittim ve 22gununmu hastane odasinda yatarak gecirmek zorunda kaldim sukur 2 hafdadir evimdeyim ama tabiki butun gunum yatarak yanlizca wcye gidiyorum insallah 40 hafdalarida görurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…