Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
yasemin çok sevindim..seni uykusuz geceler bekliyor :) zamanla alışıyor ama insan...

gözün aydın canım...
çok şükür kavuştun...rabbim ayırmasın daha...

başın sağolsun arkadaşım...rabbim bir daha yaşatmasın...

maşallah canım riskli haftaları atlatmışsınız...
inş 6-7 hafta daha dayanır bebeşin...

slm kızlar ben 33. haftamdayım rahim uzunluğu 25mm çıktı erken doğum riskin var dediler çok korkuyorum yatıyorum sürekli sizcede risk mi
maşallah 33 hafta iyi bir hafta...
biraz istirahatla az daha dayanırsın inş...
bu saatten sonra dikiş olmaz zaten...
ama dediğim gibi bu haftadan sonra istiharat yeterli gelir diye düşünüyorum...
allah yardımcınız olsun sağ salim kucaklarsınız inş...

yasemin çok sevindim..seni uykusuz geceler bekliyor :) zamanla alışıyor ama insan...
evet canım yastıga hasret kalcek garibim ama olsun deger çünkü o bir anne oldu okadar eziyet çekti garibim benimde bir arkadaşım var ikiz bebekleri vardı ay dedim keşke benimde olsa senin gibi bakardım dedim oda dediki sevtuncum zavulun sesi uzaktan hoş geliyo sana vallahı ban bir yastık verseler rahat bir yatak bir hafta derliksiz uyurum demişti kızları biraz yaramazda
bende 10 sene bekledim iki yavrumu kaybettim gıkım bile çıkmaz okadar hasretimki bebege dedim ne kadar zor biliyomusun 2 seferded hamile kalıyosun sonrada ellerin bom boş çıkıyo hiç ben 21 hafta sonrasını göremedim çok acı bişey dedim garibim hakverdi bazen kızıyo çok dövüyo kızıyorum ona dün annecimle misafirlige gittik orda bir bayanla tanıştım 1 tane 9 aylık bebek dogurmuş ölü karnında ölmüş onu dogurmuş ondan sonrada 3 tane boş gebelik geçirmiş canlı kürtajda cabası pazara gitmiş o ded,g,m bayan pazardan sonra anlattı geldi o gelmeden ben annem misafirlikteydik
şimdi iki tane kzı var neyse biri şubatta giricek yaşına iki çokugunda 2 yaş var arasında peş peşe vermiş yaradan çok aglamış ama bir ölü bir dogum üç düşük bebek kimyasal gebelik geçirmiş düşünün artık kadın annesiyle gelmiş istanbula tatile bebek emiyo anneyi karnı acıkmışki başkadı aglamaya kzın anneside başladı bebege bagırmaya sarsmaya sus işte poposuna vurdu içim acıdı bir sefer yaptı üzüldüm iki sefer yapıncada kzıdım ya teyze şu bebege ne vuruyosun diye kızdım oda kızım ne vurması altında bezi var canı acımazki dedi bende sesini bebege çok çıkardı kızmaya başladı moralimi bozdu tanımam etmem başladım aglamaya yapma ne olur bak canını acıdıcan diye kadın bile şaştı kaldı aglamama dedi neden aglıyosun şimdi annemde bebegini yeni kaybetti dedi dedim insan bebege hasret kalıyo sen okadar kızın badireler atlatmış bebege bagırıyosun sarsıyosun dedim bebekte yavrum okadar güzelki maviş gözlü bakmaya kıyamazsınız vallahi ben agladıkça kadın demiştir kesin bu kafayı yemiş ben 2 tane kayıp yasadım 9 ay yatıcam bebek gibi bana bakıcaklar siz elindekilerin kıymetini bir bilseniz dedim başladım aglamaya kadın kesin bir anlam veremedi gene hırpaladı kalktım eve geldim yoksa o kadanı oracıkta halledicektim ya canım şimdiden teşekkür ederim beni bilgilendirdigin için senin sayende birde burda bir kaç arkadaşın sayesinde yanlız olmadıgımı anladım sagolunprapen ilacı vs başka ilaçta her kadın dogumcu veriyomu çok çarpıntı oluyomuş herhalde o ilacı içtiginde bende panik atak var biliyosun hatırlarsan o ilacı içmesek bir zararı olurmu canım ya birde bizim durumumuzda olan gariplere neden kalp çarpıntısı vapıcek ilaçları verirler meark ettim beni aydınlatırsanınz inanın çok sevinirim canları

amanınbir yaşıma daha girdim sag ol gülüm bende söylüyüm bakalım doktor ne dicek ne testi o tam anlamı nedir acaba dogum yapmadan baktılar bir sürü yestlere ama bilemicem acaba o testler olabilirmi yoksa dgumdan sonramı rutik kontroldedemi bakıyolar aydınlatırsan sevinirim bebem
cok uzuldum canim afedrsin bilmiyordum bsin sagolsun rabbim en kisa zamanda tekrar bebek nasip eylesin,
amin canım bu ay korunmayı bıraktık bakalım önemli degil bebem nerden biliceksinki allahım bundan sonraki evlatlarımın acısını göstermez tez zamanda bebegi olmayanların karnı ahanda böle şişer işşallah

yeni kaybı olanlar elbette burada üzüntülerini yazmak,paylaşmak isteyeceklerdir....teselli destek ,benim durumumda olanlar da varmış ama sonunda kavuşmuşlar diye düşünmek insana moral verir....

Ben bebeklerimi kaybedince sizlerden aldiğim destekle ,bende bebek sahibi olabilirim diye düşündüm ve şu an hamileyim daha bi umutla bakıyorum çok şükür sayenizde.

Canım hala ismiyle sevemiyorum ,şöyle bi 30 lara gelsem.

geçmiş olsun arkadaşım Allah aynı acıları tekrar yaşatmasın.. gerçekten sorunun rahim ağzı yetmezliği ise tek çözüm dikiş zaten ve zorunlu istirahat...ben 10. haftadan beri raporluyum dikişten 3 hafta önce kendim istedim kanamam olmadığı halde ama dikişten sonra kendisi yazdı sürekli raporluydum..evde hiçbir iş yapmıyorum aylardır yemek bile sadece doktora gidince dışarı çıktım.. dikişten sonra on gün kadar nidilat kullandım kasılmayı engelleyici, sonra kesti doktorum, üçüncü aydan itibaren kan sulandırıcı kullanıyorum,pırtılaşma sorunum yok ama verdi, birde haftada bir pruloton depot iğne vuruluyorum ve vitamin hapım var bunun dışında birşey kullanmadım,pco var bende doktor kontrolünde gebe kaldığım için glucopace kullanıyordum sürekli hamile kalıncada devam ettirdi yedinci aydan sonra kesti onuda pcoya bağlı düşükleri engelliyormuş..kayıplarımdan sonra benimde korkularım vardı tekrar nasıl hamile kalıcam dikişe rağmen yine bebeğimi kaybedersem diye ama Allaha şükür şimdiye kadar bir problem çıkmadı gebeliğim rahat geçti diyebilirim..inşallah bebeğimide sağsalim kucağıma almayı diliyorum şimdi..inşallah sende en kısa zamanda tekrar hamile kalırsın canım herşeyden önce pozitif olmak başarıyı artırıyor,insan yürekten başarıcağına inanıp mücadele edince Allah sabrını ve gücünü veriyor..

yeni kaybı olanlar elbette burada üzüntülerini yazmak,paylaşmak isteyeceklerdir....teselli destek ,benim durumumda olanlar da varmış ama sonunda kavuşmuşlar diye düşünmek insana moral verir....

haklısın alminacım ve sen bu sayfanın en tecrübeli, en mücadeleci, herkese destek ve en güzel örnek olan üyesisin...iyiki varsın arkadaşımmaşallah bebişlerinede profilin çok güzel bir tablo..Allah onları sana bağışlasın..

gözün aydıııınnnn canıımmmmm.. çok sevindiiimm..bebişlerine iyi bak canım......

Allah razı olsun canım benim inşalahhh
ama çok korkuyoum ya

mrhb arkadaşlar kk ya girdiğimde buraya bakmadan geçemiyorum her seferinde yazmasamda takipteyim bende geçtim bu dönemden sabır istiyor inanın bebeği alınca yaşadıklarınızı unutuyorsunuz serklajlı arkadaşlara sağlıklı doğumlar diliyorum sabredin hamile kalacaklara biran önce versin inş yasmincim gözün aydın çok sevindim bende 30 haftada doğum yapmıştım şimdi düzeltilmiş 1 aylık olucak bebeğim çok iyi maşallah şimdi yeni bir dönem zorlukları var tabi ama güzelliklerinin yanında çok küçük kalıyor erken doğduğu için kontrollere devam ediyoruz.

Aynen canım,bu topikte okuduğum mutlu sonlar bana güç verdi..ben de tekrar hamile kalıp kucağıma alabilirim diye düşündüm..

Güzel sözlerin için sağolasın canım,mahçup ettin beni..:78:
Senin de çok güzel haftan..Az kaldı Allah ın izniyle

selam kızlar iyi akşamlar nasılsınız iyisiniz işallah..

ben kötüyüm son 10 günüm çok kötü geçti evde bazı kavgalar fln oldu görümcemle kayınvalidem arasında hiç alakam yokken benide katmışlar içine bu kadın zor gunler geçiriyo biraz anlayışlı olalım diyen yok 3 değil 5 değil bıktım artık 3 yıllık evlyim ama sanki 30 yıldır bunlarla yaşıyomuşum gibi bunlardan uzak durayım diye annemin yanına gittim ordada sinirimi bozmayı başardılar ve eşime ayrılmak istediğimi söyledim
psikolojim o kadar bozuldu ki anlatamam eşimide bu sayede çok kırdım bana aşırı düşkündür ve yıkıldı resmen gönlünü alıncaya kadar akla karayı sectim yani
bu arada kardeşimde askere gitti
hepsi üstüste geldi sinir stres ağlamak çok yordu beni sancılarım oldu hep ve üstüne üstlük şimdide grip oldum :2::2: hapşırınca yada öksürünce göbeğimin alt tarafında sezeryanların yapıldığı yerde bi yanma oluyo ara ara ufak sancılarım oluyo nasıl kurtulcam ben bu hastalıktan kızlar yardım edin bi hastalanınca kurtulamam ben kolayca öksürük olmasında ne olursa olsun pff..

ah canım bolş bol ıhlamur iç birde gögsünü sıcak tut mümkünse atletini ters giy ben öyule yapıyorumda gögüs kafesi kapalı olunca iyi oluyo
bu arada kimseyi tınlama boşver mercimegini düşün ne zahmetlerle bekliyosun onu demi zaten onlarda düşünce olsa öyle davranmazlar çünkü benim bildigim üzüntü sters yaşamaman lazım bebem benim doktorum öle demişti kötü olayları kimse bana yansıtmamıştı karnını sıkıca sarki sabit olsun bir kulagından girsin bir kulagından çıksın bebem boşver biz yanındayız bak mercimegini kucagına alıcagın günleri düşün bebem allahım saglıklı saatli evladını kucagına naip etsin canım benim dualarım seninle
ama çok korkuyoum ya
kız korkma biz yanındayız bak relaks ol allahıma sıgın alnımızda ne yazarsa odur bebem kritik zamanı geçirmişin bunu unutma

amin arkadaşım o güzel dileklerine katılıyorum bebem allah razı olsun sag saglim hamile kalabilsek sagglıklı saatli gerisi gelicek peşinden ama nerde allahım hayırlısını versin işşallah

saol canım allah kucagına almayı nasip etsin inş..her isteyin..:insan kaybedince korkuları oluyor..

amanınbir yaşıma daha girdim sag ol gülüm bende söylüyüm bakalım doktor ne dicek ne testi o tam anlamı nedir acaba dogum yapmadan baktılar bir sürü yestlere ama bilemicem acaba o testler olabilirmi yoksa dgumdan sonramı rutik kontroldedemi bakıyolar aydınlatırsan sevinirim bebem

doğumdan sonra toxoplasma,rubella,kızamıkçık,hem eşime hem bana hepatit b testleri ve hormon testleri verdi.şükür bişey çıkmadı bunlarda doktora gidince bakalım ne dicek

canım ben hamileyken yaptılar o testlari hatta kızımıga bagışıklıgım varmışteşekkür edrim bebem aydınlattıgın için

selam kızlar umarım hepınız cok ıyısınızdır...
bızım hastane gunlerı devam...gecen persembe ıkıncı serklaj atılacaktı dr um oncekı attıgı serklajın durumu ıyı olunca vazgectı sukur rabbıme ıyıyız preparım 25 le gıdıyor ve benı oldurecek ınanın yatakta kus gıbı cırpınıyorum bazen gece bır gram uykum yok...
bazen dıyorum anne olmak n kadar zormus...ama rabbıme herzaman sukredıyorum bılıyorum kı bu yatakda yatmak ısteyen bıle bırsuru ıcı annelık atesıyle yanan yurek var....
bende hepınız gıbı azımlıyım rabbım bana bu gucu sabrı verecektır dıyorum...hıc kalbımı karartmıyorum rabbımhepımızın yardımcısı olsun kuzularımızı bıze bagıslasın ıns....
ayyy bu arada yarın doplerımız var dualarınızı esırgemeyın guzel kızım guzel haberlerle gelsın ıns...

işşallah canım sag saglim haberleriniz alırız güzel düşünki güzel olsun canım çok çarpıntı yapıyomu o ilaç devamlımı yoksa anlık yapıpta geçiyomu devamlıysa vay halime:18::18::18::18::18: çokmu çarpıntı oluyo acaba allah korusun kalbe zararı yok demi bu ilacın böyle kalbe çarpıntı yapıyo işşallah alıcaksın mükafatını canım benim unutma beni senin yerirde olmayı isteyen insanlar var ben gibi ikinci serklajda ne oluyo normalde atıyolarmı ikinciyi biri benim sesimi duysunda cevap versin canlarım sadece prapanmı çarpıntı yapıyo başka ilaçlarda yapıyomu merak ettim sordum ama kimse görmedi beni galiba

slm kızlar bu topigi buldguma okadar sevindimki anlatamam.insan kendi gibi olan birini bulmak istiyor hep hani derdini daha iyi anlamasından dolayı.ben 9 yıldır evliyim neredeyse 10 yıl olcak:)bu 2010 yılına kadar hiç bebek sahibi olamadım tüp bebek yöntemiyle geçtigimiz mayıs ayında hamile kaldım fakat kalb atışı duyulmadıgı için 8 haftalıkken kürtajla sonuclandı nekadar acı anlatamam senelerce evlat die yan ilk defa anne oldugunu bile dogru düzgün yaşayamadan o mululuk geri alındı neyse rabbim onu layık gördü bana o verdi o aldı. neyse ben tekrar tüp bebek yöntemiyle şuan 11 haftalık hamileyim rabbime binlerce kez şükürler olsun.işte bendede sizdeki sorunlardan var serklaj olacam 24 ocak ta 2 hafta sonra yani ama ben çok korkuyorum ben kendimi gectim bebege bişeolcak die sürekli yatmam gerekiyomuş operasyon sonrasında doktorum sadece wc ve yemege kalkıcan dedisizler nasıl atlatmaya çalışıyosunuz bu dönemleri neler yapıyosunuz kızlar knuşmaya çok ihtiyacım var ne yapmalıyım bende ltf banada yardım edermisiniz(

iyi olmana çok sevindim canım.. inancından ve azminden birşey kaybetmemiş olman çok güzel inşallah emeklerinin karşılığını alacaksın canım..Allah yardımcın olsun..dualarımız seninle....

ama çok korkuyoum ya
canım inan tehlikeli haftaları atlatmışsın...
bu topikte 30. haftayı görmek için çok çaba sarfeden arkadaşlar var...
maşallah sen 33 tesin...
rabbim sağlıcakla kucaklamanı nasip etsin...

hoşgeldin arkadaşım...
kayıbın için geçmiş olsun inş şimdi sağlıcakla kucaklarsın...
rabbim bir daha acısını göstermesin...
ben hiç serkaj olmadım canım bu yüzden sorularını yanıtlayamayacağım...

canım ya bu kadar stresin içinde olman hiç iyi değil...
allah yardımcın olsun inş kısa zamnda düzelir herşey...
hastalık için ıhlamuruda çok fazla tüketme ama bol bol C vitamini al...

özlemcim çok şükür iyisin canım...
rabbim daha iyi etsin...
inş doplerde de sorun çıkmaz canım...
allah yardımcınız olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…