Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
iyi olmana çok sevindim canım.. inancından ve azminden birşey kaybetmemiş olman çok güzel inşallah emeklerinin karşılığını alacaksın canım..Allah yardımcın olsun..dualarımız seninle....
sagol yarencıgım...aslında ben sabır kupu cok genıs bır ınsanımdır dayanırım hele sonunda guzel kızıma kvusmak varsa...
ama ınsanız ıste bazen boguluyorum ıste yatmakdan deyıl aslında ılaclar benı cok rahatsız edıyor o yuzden hastanede yatınca oyle hıkayeler dınlıyosunuz kı...halıme nasıl sukredıyorum...
allah razı olsun ıns ogleden sonra guzel haberlerle donerım....

fadıkcıgım cok sagol canım...ıns guzel haberlerle donerım...
hayır dularınız ıcın hepınızden allah razı olsun....

canım gözün aydın,rabbim bir daha ayrılık vermesin.

gözün aydıııınnnn canıımmmmm.. çok sevindiiimm..bebişlerine iyi bak canım......

Canım ya haftanı gördükçe senin adına çok seviniyorum, inşallh o durumlara bende gelebilirim.Sende hiç açılma yada kısalma falan oldumu bu haftalara gelene kadar.

Canımcım bol bol kitap oku bari, 30. uncu haftalara bisey kalmamış seninde.

Arkadaşım hoş geldin, serkalaj olalı 1 ay oldu benim.Şu an yatıyorum aslında istirahat ediyorum diyorum çünkü eğer kendini şartlarsan bi zaman sonra alışıyorsun bu şekilde yatmaya.Korkma canım çok kolay bi işlem max.1 gece hastanede kalıyorsun sonrası Allaha kalmış.

çok teşekkür ederim ilginize gerçekten 2 kelime bişey de yazsanız aşırı bi moral oluyo Allah hepinizden razı olsun ..
sizi seviyorum

gözünüz aydın yasemincim Allah tan ailenle sağlıklı sıhhatlı mutlu bir ömür geçirmenizi dilerim ..

sağol canım inşallah sende benim haftalarıma geliceksin içimden öyle hissediyorum.. gerçekten ama moral olsun diye söylemiyorum.. benim içinde bu haftaları görmek hayaldi çünkü.. tek bebek olanlar ikiz bebek taşıyanlara göre daha avantajlı oluyorlar birazda..açılma ve kısalmam yok canım..doktorum santim santim ölçüm yapmıyor alttan muayene falan edip ama, detaylı ultrasonu var her gittiğimde onunla muayene ediyor ve rahim ağzı gayet normal, olması gerektiği gibi diyor..zaten benimde kasılma, ağrı gibi rahatsızlığım ve şikayetim olmadı buğüne kadar bende normal olduğunu düşünüyorum..

işallah herkesin hepimizin durumu senin gibi olur en sonuna kadar aman maşşallah tahtalara vuralım

bu sayfaları okudukça
yeni kayıpların acısı tahmin edebiliyorum
şu an nasıl dünyanızın karardığını
ayıl ayılmaz ilk sorum benimde
'kızlarım yaşıyor mu ' olmuştu
ne acı bir cevaptı
evet
sevinsem.....

aynı hastahanede iki kızımla beraber kalıyodum
2burda kızlarım var dedim'
ama ne acıydı
aslında yok kabul etmeliydim
sabaha kadar koriidorda ağlayarak dolaştım
kadın doğum hastahanesi olunca
eşim yoktu yanımda
ağladıııııım

AMA SABAH EŞİMİ GÖRÜNCE
İLK SORUM
TEKRAR DENERİZ DEĞİL Mİ'

oysaki sancı anında
asla bu son bir daha denemem
deyip durdum eşime

iki gün sonra telefon....
gelin bebekleri alın demişler...
gitti eşim aldı ve.....
geldi
görmüş...
küçücük ellerini..
küçücük ayaklarını.....

çok ağladıııııım...
kapkara sisli oldu her taraf
tatsıııız......
gereksizdi herşey......

AMA HEMEN YİNE DOKTORA GİTTİM
ŞİMDİ DAHA KARARLIDIM
AYLARCA TEST YAPTIDIM
BİR SORUN BULUNSUN DİYE DUA ETTİM
ÇIKMADI....

ve tekrar baştan
çok korkuyoduuuum

ve 19. hafta
gece hastahanedeyiz
sancın var dediler....
eşimin göz yaşları süzülüverdi...
hiç bir şey konuşmadık....
ama ben o gece kızımın beni bırakmayacağını hissetttim

26 hafta
dikişe kadar açımış rahim ağzı....
ne olur 2 hafta daha dedim

ama bir baktım 39 olduk
dönmüyo kızım doğumum sezeryan
ve o çığlık
mucizem

birtanem GÖZDEM

kucağımda ve nihayet ben
EMZİRİYORUM
DUDAKLARI GÖĞSÜMDE
NİHAYET MİNİK KIZIMIN

pes etmek yok kızlar
mucizeler var bu dünyada
bu sıcacıkhis her şeye değer

edamecrin,benim de rahim ağzı son aylarda dikişe dek açılmış,kızımın kafası rahim ağzındaydı..her an doğum yapabilirsin diyordu dr.lar..26.haftadayken...39 olmadı ama 28 e gelmek hayalken 32+4 e dek dayandım,aldığım serumlar iyice yormaya başlayınca ciğer geliştiricileri de olunca alın artık yarın dedim dr a..o şekilde doğum oldu..1-2 gün daha dayanabilirmiydim bilmiyorum..kanamam yoktu ama kasılmalar vardı..serum şeklinde verdikleri magnezyum kaslarımda güçsüzlük yapmıştı..yardımsız wc ye yürüyemiyordum.bacaklarım bükülüyordu..prepar çarpıntı yapmıştı,hemen dozu azalttılar..yatarken nefes alma sorunu yaşıyordum..ayağa kalkmam yasak,yatmak zor..en hayırlısı oldu benim için...
rahim dikişe dek açılmış,dr lar kızımın kafasını kavrıyorlar dediğimde ne acıki hem de ikiz annesi olan bir hatun ,olmaz öyle şey,kafa doğum kanalına girmişse kesin doğum olur,duygu sömürüsü yapmayın demişti..sözümona ben uyduruyormuşum... arkadaşın serklaj olayının manasından bihaber olduğu açıktı...buna inanmadığı için beni akıl hastası,uydurukçu da ilan etmişti....Neyse o hanfendi Allaha havale artık...Hakettiğini yaşatıyor Allah herkese...........Allaha şükürler olsun...
Sen de dikişe dek rahim ağzının açıldığını ve uzun süre daha hamileliğinin devam ettiğini yazınca aklıma geldi,paylaşmak istedim...

Son düzenleme:

Canımcım inşallah senin gibi olurum. Offffffffff hiç rahat olamıyorum ama bende bazen alt kısımlarımda ağrı oluyor ve bu beni korkutuyor. Mesela en basiti bu sabaha karşı rüyamda eşimle birlikte oluyor gördüm kendimi ve alt kısmımda bir baskı ile uyandım ,o kadar korktumki sanki cinsel ilişkiye girmişiz gibiydim ve daha sonrasında da hep alt tarafım uzuncana bi süre beni rahatsız etti ,arkadaşım o an o kadar korktumki yarabbim dedim bana böyle rüyalar gösterme diye sürekli dua ettim, karnımı tuuttum acaba sertlik varmı kasılma varmı diye neyseki şu an iyiyim ,ama suyum gelicek sandım şu 28 haftayı bi doldursam yarabbim diye dualar ediyorum.

canımcım senini ikizleri kaybettiğin tarihe kadar geldim ,sende ne kadar acılar çekmişsin bu günlere gelene kadar canım benim sizleasıl teselli oluyorsunuz bizlere bi bilseniz.r n

Canım iyikide burdasınız o engin tecrübenle nasıl destek oluyorsun bizlere, burda bulunmanız bile beni rahatlatıyor arkadaşım.

sen böyle anlatınca ister istemez insan kendi yaşadıklarını hatırlıyo
22. haftamızdı bizim kızımızla ama onu hiç hissetmemiştim
o gece hastanede yatarken hissettim ilk kez ve dedim kızım beni bırakmıcak
ama o gecenin sabahında ayrıldık
eşin düşmesi için beni götürdükleri çatalda yatarken kızımı gördüm
hemen benim yanımda boyuna kilosuna baktılar
kıpkırmızı küçücük bişeydi 400 gr
hastane dönüşünde aynı arabada birlikte geldik
tabi o küçücük bi kutunun içinde
ben eve yataga babası ve kızım mezarlığa ..

hissttiklerimizi duygularımızı ancak biz anlarız
seni anlıyorum deselerde yalan
aradan 2 yıl geçti anca cesaretimi topladım tekrar hamile kalmak için
ve o hastanede geçen 1 gece hala her an aklımda
çıkmaz , çıkamaz

ama dediğin gibi gerçekten mucizeler var
zaman geçmek bilmiyo bi türlü ama bende inanıyorum
ileri haftaları göreceğime
sizin sayenizde bu
bide eşimin sonsuz aşkı sayesinde ..

Allahım hakkımızda herzaman hayırlısını versin canım arkadaşlarım...

arkadaşım dikişin kaçıncı haftada atılmıştı ve istirahat ederkenmi rahim ağzın dikişe kadar açılmıştı benimde ilk gebeliğimdi bu sorudan bebeğimi kaybettim aydınlatırsan sevinirim

dilerim rabbim bir daha acı göstermezin canım allahım anasına babasına hayırlı evlat nasip etsin işşallah
inan okudukça yazını gözlerim yaşara yaşara okudum ne acı bir şey yarrabbim yavrularımın ikisinide göstermediler bana tek ilk oglumun ayak izlerini gördüm kagıttta o küçücük kagıda sarılıp çok agladım yavrumun ayak izleri vardı çünkü 2 kayıp yaşadım acısı çok zor hemde çok ilk oglumu eve getirdigimizde poşetin içine koymuşlar sanki hayvan ölüsü gibi çok aglamıştım bebegim kaynanamın elindeydi kedinin cigere baktıgı gibi baktım yavruma eve geldi bir gece evde o sopsoguk balkonda kaldı yavrum çok agladım anne benide koyun dişarı o üşür diye ama kaynanam kızm o melake oldu yapma dedi içim rahat etmedi kutuya koyum ban gösterdiler bak üşümez şimdi dediler ana yüregi nasıl dayansın hem lohusasın hemde martın 6 sında dogum yaptım açtım kapıyı dışarı çıktım balkonda üstümde ince bir gecelil beni içeri kimse sokamadı dedim o üşüyo burda içeri alın almıyosunuz bende üşürüm onu tek bırakamam burda dedim baktılar olmuyo kaynanam eşimi çagırdı iştem eşim geldi elini uzattı dedi hadi canım bak üşüceksin dedim olsun onu şimdi alıcaksınız kara topraklara gömüceksini ne olur benide gömün dedim beni dinlemediler bagıra bagıra bir hal oldum içeri sürüklüye sürüklüye koydular beni en son içeri eşigi attıgımı gördüm daha gerisi yok içim yanıyo okadar bir acıki ikinci bebegimide aldılar çok istememe ragmen göstermediler bana yavrularım gitti onamı yanıyım gögüslerimin süyü nü kesemedim onamı yanıyım
şimdi bıraktık korunmayı bu ay ama ne çare acaba gene kaybedicekmiyim gene kanmamam olucakmı ah allahım 20 haftanın ilerisini görredeimki tek istedigim yaradandan yavrularımın bir daha acısını göstermesin bana eger acısını görüceksemde evlat nasip etmesin alllahım bana çünkü allahım affetsin rabbim sınıyo ama bazen bu yükler çok agır geliyo ban bedenim aciz bitkin taşıyamıyorm artık

işşallah herkezde bebegini sag saglim alır kucagına bizim onlara yaptıgımız emekleri işşallah onlarda bize yapar kıymetimizi bilirler bu arada ilaçları yazmıştım bilgilendirilmedim ama neyse özlemcim allahım sanada evladının acısını göstermesin yavrunla sag saglim evine dönmeyi nasip etsin bu yazdıklrıma cevap gene alamıcam ama neyse
allahım işşallah sag saglim hamileler bebeklerini kucagına almayı nasip etsin benim gibi hamile kalmak isteyenleride tez zamanda bebek nasip etsin saglıklı bir şekilde allahım yardımcımız olsun işşallah

Son düzenleme:

yasemin gözün aydın
inşallah darısı bizim başımıza

sevtun bana ilk açılma olduğunda ve serklaj döneminde kasılmaları önlemek üzere çok büyük dozlarda nidilat verdiler... prepar hiç kullanmadım bilmiyorum. nidilatın yan etkisi çoktu ama başlarda ben pek bişey hissetmedim ama hastanede çok etkilenen arkadaşlar gördüm. sonra yavaş yavaş azalttılar ama geçen ay çok çarpıntı yaptı bende. benim kalbimde de üfürüm var. doktorum çarpıntı yaparsa ilacı bırak demişti. çok fenalaşınca bıraktım. baktı, şu an kullanmamıza gerek yok dedi. günde en az 3 litre su iç dedi. sadece demir hapı alıyorum başka bi ilaç almıyorum şu anda ben. ama evet nidilat da çarpıntı yapıyor...

edamecrin ve alminaçınar sonunda bebeklerinizi kucağınıza almanız öyle güzel ki.. tüm çekilenlere değmiş.. inşallah hiçbirimiz böyle acılar yaşamayalım bi daha.

alminaçınar ben doktoruma ciğer geliştiriciyi soramadım. çünkü bişey gerektiğinde o söylüyor ben çekiniyorum biraz sormaya. gerektiği zaman ben söylerim zaten diyecek biliyorum. almanya'da doktorluk yapan bi kuzenim var kadın doğumcu o da her telefonda konuşmamızda o iğneleri söylüyor ama bilemiyorum... fırsatını bulursam sorucam.

özlem durumunu daha sık yaz... kaç mm. şu anda rahim ağzın? bi ara bayaa kısalmıştı galiba. iyi olmana çok sevindim.

kızlarr 19-20 haftalar arasında bu rahim ağzı uzunluğu ne olmalı bilgisi olan var mı??BU HAFTALARDA hangi değerden sonra tehlikeli kabul edilir?

bazı dr.ölçüyorlarmış.benim dr.bu hafta ölçtü,ATLAMAYALIM DEDİ. ve 3,3 cm(33.1 mm) dedi.
BU KONUDA BİLGİSİ OLAN VAR MIII??????

AÇIKLIK KONTROLÜ DE YAPTI AÇIKLIK FALAN DA YOK.BEBEK DE İYİYİMİŞ.AMA BEN BURALARI OKUYUNCA PANİK OLDUM.19+3 ÜM ŞUAN BU UZUNLUĞUM NORMAL Mİ???

DR.ÜSTTEN BAKTIĞINDA Bİ ALTTAN DA BAKAYIM DEDİ.SONRADA TAHMİNİMDEN DAHA UZUN İYİ DEDİ.

Son düzenleme:
selam kızlar...bugun doplere gırdık rabbıme bın sukur hersey yolundaymıs...
servıks uzunlugum 2.2 mm olmus gecen hafta 1.5 mm dr hala rısklı ama gecen haftadan daha ıyı dedı...
bebısım 600 gr olmus..ara ara agrılarım var endol fıtıl kullanıyorum...prepar 25 le gıdıyo sımdılık bızdekı durumlar bu rabbım ıns sonuna kadar boyle gıderız....

canım benim bilgilendirdigin için çok teşekkür edrim allahuım evladının acısını göstermez işşallah sag saglim büyütür bakarsın işşallah annelik okadar kutsalki bu arada desenize bizim durumuzda olan herkeze veriliyo bu ilaç allahım yardımcımız olsun bende panik atak var oldugunda çarpıntı yaptıgında hastalıgımı tetikliyo yerine göre korkumdan hastaneye bile gidiyorum allahım kimseyi benim durumumda yağpmasın bir çaken bilr vallahi doktoruma nasip olursa diyecegim zaten allahım tez zzmanda şifa versin hepimize mecbur doktor ilaç verirse yavrum için dayanıcam devanlımı oluyo çarpıntı yoksa anlıkmı merak ettim benin durumumda bir arkadaşım vardı prapen kullanıyomuş doktor günde 3 kere demiş ama o 2 kere kullandım çok çarpıntı yapıyo kuş gibi çırpınıyodum dedi beni çok korkuttu:18::18::18::18: onun için merak edip saordum cevapladıgın için allah razı olsun canım benim

işşallah sag saglim dogdugu günüde görürüsün az kaldı yolu yarılamışın canım allahım evladının acısını göstermesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…