Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

edacım duygularını çok iyi ifade eden bir insansın...okurken insan kendi yaşadığı acılarıda seninkilerle harmanlıyor sanki..çok ortak duygular yaşadık burda hepberaber halende yaşıyoruz..Allah herkese aynı acıları yaşatmasın..
alminacım ne kadar kendini iyi ifade etsende hatta bilimsel olarak bile durumunu anlatmaya çalışsan yinede kimseye derdini anlatamıyorsun..yaşamayan bilemez, bizi ençok bizler anlarız yine..elfce nin edanın ve bizim birzamanlar yazdıklarımıza bakınca sanki hepimiz bir kişiyi anlatıyor gibiyiz..
sevtuncum nidilatı ben on gün kullandım serklajdan sonra ve bende çarpıntı yapmadı.. her ilaç herkeste aynı belirtiyi vermez..herkeste farklı etki yapar, kendini şartlardırma böyle düşünerek, panik atakta varsa.. şimdikten kafanı yormamalısın..ihtiyacın olmazsa seninde uzun süre kullandırmaz zaten doktor öyle düşünmeye çalış..
fusborcum o rüyalardan birkaç kez bende gördüm..bilinçaltı galiba..aklına kötü şeyler getirme relaks
olmaya çalış..kötü bir belirtinde yok çok şükür..strese sokma iyi şeyler düşün iyi olsun..
özlemcim yolun yarısını geçtin biraz daha sabret 28'e birşey kalmadı başarıcaksın sende inanıyorum canım..

şafakcım bence doktora birşey sormak için hiçte çekinmemelisin, doktor bile olsalar bazen çok mantıksız hareket edebiliyorlar ve bu onlara değil bizlere çok pahalıya mal oluyor..o kadar meşakati çekende sensin o değil..kafana takılan her şeyide sormak ve istemek senin hakkın..benimde hiçbir şikayetim olmadığı halde ciğer geliştirici iğneyi kendisi verdi..32. haftaya girdiğim gün ikişer doz iki gün vuruldum.. biz önlemimizi alalım sonra bebek illaki doğmak isterse doğsun deriz demişti..bence sende iste bizim durumumuzda herkese veriliyor canım..her ihtimale karşı yaptır birşey kaybetmezsin..

canım çok sevindim.inşallah bebeğin gelişimini tamamlayana kadar böyle devam eder.bebişine de maşallah. bundan sonra daha hızlı kilo almaya başlar.yanlış hatırlamıyorsan cinsiyetiniz kız dı değil mi??
safakçım haftalarımız aynı hemen hemen inşallah mart sonunu görür vaktinde doğum yaparız.benim çizelgemde 30 görünüyor haftam ama gelişim 10 gün geriden gidiyor en baştan beri yani yarın 29 haftaık olacağız daha.sata göre çizelge yaptım usg ile uyuşmuyor. dr. geç döllenme olabilir dedi.

ben en baştan beri progestan kullanıyorum.doğuma kadar da devam edecekmişim.sarklajdan sonra ekstra bir ilaç vermedi doktorum.sadece endol fitil verdi ağrın olursa kullna dedi.çok şükür bu güne kadar hiç ihtiyaç duymadım. sadece dikişler yüzünden çok akıntım oluyor ve bunun için aralıklarla vajinal fitil kullanıyorum enfeksiyon için.

almina ,eda,ysmn sizlerin yaşadıkları bizlere de ümit oluyor.paylaşımlarınız için teşekkürler.

kızlar bana yardımcı olacak kimse yok mu aranızda???

canım benim bende zaman zaman bazı yazıları okurken duygulanıyorum ama ağlayalım diye yazmadım ben yaşadıklarımı yaren in dediği gibi çoğumuz aynı şeyleri yaşıyoruz ve sanki hepimiz aynı kişiyi anlatıyoruz acılarımız bir Allahım kimseye yaşatmasın ..
ama ne dedik Allahın izniyle bu kötü günlerden sonra güzel aydınlık günler elbet gelecek biraz kendini topla artık bak korunmayı da bıraktın moralini yüksek tut ki güzel şeyler olsun

allah razı olsun canım benim okadar korkuttularki beni çok şükür tedavisini gördüm herşeyin farkındayım ama nöbetler hiç birşey yokkande geliyo okadar acılar yasadımki anlatamam ilk annanem öldüsubatta bir ay sonra yavrumu kaybettim agustyosta babacım felç geçirdi kasımda babannem öldü annemim tarafından ocakta eşimin babannesi öldü ocak ayındada teyzem öldü eşimin tarafından anlıcagın yıkımlar peş peşe oldu ondan sonrada okadar stresten kalbin rahatsızlandı sigara kullanıyordum bıraktım inan makinalara serumlara mahküm oldum 1 gece yogun bakımda yattım gelde panik atak olma insan kolay kolay hastalanmıyo maddi ve manevi yıkım çok yaşadım 2004 hastalandım bu zamana kadar çekiyorum bu hastalıgı allahım beterinden korusun eger doktorum verirse yavrum için katlanıcam allah nasip ederse çünkü 2 kayıp yaşadım sizler gibi ana yüregim yandı derlerya adamın biri damdan düşmüş doktora götürmüşler doktor sormuş vs doktora demişki benim halimden anca anlasa anlasa damdan düşen anlar demiş bizimkide o hesap tek istegim tek temennim sag saglim eli ayagı saglıklı saatli evlatlarımın olması her namazda dua ediyorum allahım eli ayagı saglıklı saatli evlatlar önce ümmeti muhammede sonrada bana nasip et işallah yaradan sesimi duyarda mercimegime kavuşurum acısı çok zor zaten pko var bende kolay kolay hamile kalamıyorum inanmazsın belkim ama 23 kilo verdim bebek için halende veriyorum işşallah emeklerimiz boşa gitmezde yavrularımızı kucagımıza almayı yaradan gösterir allahım yar ve yardımcımız olsun arkadaşım beni bilgilendirdigin için sag olasın allah razı olsun yavruna rabbim ömür versin işşallah

kızlar bana yardımcı olacak kimse yok mu aranızda???
canım benim bilgim olsa inan cevaplıcamda malesef yok arkadaşlar cevaplar sorunu kusura bakma

canım benim inan çok iyi anlıyorum kimin hikayes,ni okuyum burda sanki bendende bir şey var allahım birdaha acı göstermesin işşallah ben zannettimki dünyada bir ilk benim ama sizleri n yazdıklarını okudukça yavrularını kucaklarına alıyolar çok şükür dahada azim ediyorum üzüntüm bir nevze olsa gidiyo allahım yardımcımız olsun

işşallah sag saglim hamile kalırım allahım yardım etsin ban geçen doktora gittim bir mani yok rahim temiz dedi 6 ay sen ugraş olmazsa ben ilaç takviyesi yapıcam dedi bakalım rabbim alnımıza ne yazıyosa onu yaşıyoruz degilmi

sevtuncum benim dayımın kızı 10 yıllık evli ve çocuğu olmuyor yıllar içinde drlar ablama bağladılar eşine bağladılar ikiside sigara içiyor ona bağladılar ablam biraz kiloluydu ona bağladılar ama hiçbiri fayda etmedi işe yaramadı enson kanalları tıkalıymış onları açtılar ama nasıl canlı canlı beynim çıkıyo sandım diye anlatıyo ablam tüp bebek yaptıranların o tedavileri fln bizim durumumuzdan çok daha zor..
bu kanalların acılmasından sonra gene tüp bbek tutmayınca dr bağırmış çağırmış bu kiloyla çocukmu olur diye ..
ondan sonra geçen yaz diyete başladı dr kontrolunde oda senin gibi 20 kg mın üzerinde kg verdi ve birgün banyoda düşüp kafasını lavaboya vurmuş beyin kanaması geçirdi 1 hafta hastanede kaldı ..Allah tan eniştemin işten gelme zamanında olmuş bu olay ya daha erken saatlerde olsaydı saatlerce o banyoda kan kaybından neler olurdu kim bilir

yani demek istediğim hem kilo verip hemde bu derece moralsiz bitkin olman çok kötü Allah esirgesin başına bişey gelmesin .. sen böyle ümitsiz mutsuz bitkin olunca ben şahsen tedirgin oluyorum aklım hep sende kendini topla biraz emi arkadaşım

ah canım geçmiş olsun rabbim şifa versin işşallah beni düşünmen çok güzel allah razı olsun arkadaşım artık kendimi topladım çok şükür allahım yardımıyla tabi dedigin gibi güzel günler bizi bekliyo elbet bu işim ucunda ölüm yok allahım hayırlısını versin daha bir şey istemiyorum iyiki varsınız hayatıma iyiki girdiniz inananın destek oluyosunuz bana bazuları gibi köstek degil allahım saklasın ablacıgını şifalar versin işşallah verilmiş sadakası varmış garibimim aman olmazsa olmasın demi işin ucunda ölüm yokki demi

Son düzenleme:

tabi beterin beteri var güzelce sabredip zamanı gelince sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alacağımız günü bekleyelim..

merhaba arkadaşlar uzun zamandır sizleri takip ediyorum yazılanaları ilk sayfadan itibaren soluksuz okudum okudukça rahatladım okudukça yalnız olmadığımı anladım ve artık dayanamadım yazmaya karar verdim gördümki burda birbirinize çok güzel destek oluyorsunuz çünkü yaşananlar aynı yaşamayan anlamıyor bende acımı sizlerle paylaşmak istedim. bende 2 ay önce 22hftlık bebeğimi kaybettim ilk bebeğimdi hamileliğim çok güzel başladı ama drumdan hiç memnun değildim 15.haftama kadar ne tansiyonuma baktı ne kiloma koştur koştur muayene ve hiç bişey anlatmıyordu değiştirmeyi düşünürken 14.hafta kanamam oldu aradım kendisini ne yapayım diye bana hamilemiydin sen diye sordu yani hatırlamadı bile progestan içip yat yarın gel bakarız dedi tabi ben durmadım acile gittim neyse ertesi gün tekrar gittim bana açılma var hemen dikelim dedi tabi ben sevmiyorum ya artık onu inanmadım başka dra gittim bişey yok dedi bu defa daha çok kafam karıştı biri var biri yok diyor üçüncü bir dra gittim oda gerek yok dedi ben ilk dru ilgisiz diye bıraktım ya 3.de bir incelediki sormayın ilgisi incelemesi eşimin hoşuna gitti tabi 3lü test istedi çok küçük bi risk çıkmış 4lü istedi onda da küçük bi risk amniyosentez yaptıralım rahat edelim kafamızda soru işareti kalmasın dedi ben istemiyorum yaptırmak ama eşimin isteğiyle yaptırdık 2haft hergün üniversitede ordan oraya koşuşturdum yaptırabilmek için sonuçda da hiç bişey çıkmadı.öyle olunca onu da bıraktım çok üzmüştü beni. tam istediğim gibi bir dr bulmuştum ki çok geç kaldığımı anladım ben hastanede koşuştururken rahim ağzım açılmış tabi. 20haftda serklaj yapıldı drum yüzde 1 şans verdi çok geç kalındığını söyledi artı enfeksiyonum vardı 2 hft serklajlı durdum üzerine birde inanılmaz bir kabızlık yaşadım kurban bayramının 1.günü suyum gelmeye başladı ama ben hiç anlamadım çünkü akıntım da vardı azar azar gelmiş meğer ben akıntı diye önemsemedim 2gün sonra kanamam başladı drumu aradım hemen gel dedi gittik ki hiç suyu kalmamış su ilave ederiz ama enfeksiyonun var dikişlerinde açılmaya başlamış yapcak bişey yok almamız lazım dedi mahvoldum o anda dikişler açılınca hemen geldi zaten minicikti canım kızım çok güzeldi hemşire de demezmi aynı sana benziyor diye hıçkıra hıçkıra ağlayarak çıktım doğumhaneden sabahlara kaadar ağladım hiç uyku uyuyamadım ama 2 ay geçti üzerinden acım hala ilk günki gibi ama asla isyan etmedim şimdi büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum hep aklım bu konuda daha önce ne yapıyordum ne düşünüyordum bilmiyorum birde karşı komşum doğum yaptı günlerce ona gidemedim bugün mevlütü vardı ordan geldim evde oturup ağladım allahım tez zamanda bizimde kucağımıza evlatlarımızı versin

tabi beterin beteri var güzelce sabredip zamanı gelince sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alacağımız günü bekleyelim..
teşekkür ederim canım benim destegin için işşallah
başın sag olsdun arkadaşım seni okadar çok iyi anlıyorumki anlatama bende 2 tane bebegimi kaybettim 20 haftalıkken inan 21 haftaları göremedim bizim hatamız adam gibi bir doktor bulamamak benim ilkinde tanı kondu ikici bebegimde gittim dedim doktora böyl böyle rahimde kısalık var dikilicek dedim adam beni anlamadı bile rahiminde açıklık yok boyu iyi kapalı deyip her seferinde yolladı en son pazartesi gitim doktora ban progestoranı iç rahimden jel vermişti onu kullan tekrardan dedim üstüne bastıra bastıra dedim bak aydın bey buda gidicek dikelim dedi dikemeyiz dikersen iltatp kapar rahimin kapalı dedi eşimi kaynanamı okadar güzel kandırdıki mikrop adam çok dememe ragmen beni dinlemediler eşimle açıle giitk doktor dogumun gelmiş kesen aşagıya inmiş dedi bende dışarı çıktım ne oldu dedi yüzüme bende senin suratını bile görmek istemiyorum bebegimin katilisin sen doktor ve annen dedim başladım aglamaya yanıma yaklaştırmazdımda elim mahküm eve geldim agzıma geleni dedim eşimede kaynanamada onlarda çok agladılar biz dediler doktora kandık agladılar bebegim için bende aglayın oglumu kim geri getiricek dedim eşim ayaklarıma kapandı zaten bebegimiz olmuyodu bu arada ben 10 senedir evliyim 2 kayıbım var 7 sene arayla hamile kaldım dedi bebege bişey olur diye istemedim yoksa beni hiç yavrumu ellerimle öldürümüyüm dedi sakin kafayla düşündümde çok agladı çok yıprandı benle onunda aslında suçu degildi tek suçlu olan doktor

Canımcım Allahtan bugün iyiyim, günleri sayıyorum vallhi, neyseki bugünde geçti.

Sevgili Tuubaaoz öncelikle baş sağlığı diliyorum. Hepimiz burada birbirimizin birer aynasıyız. Ben de ilk bebeğimi 2003'te 8. haftalıkken kaybetmiştim. Hem de annele gününde. 2. si çok şükür 38. haftada doğdu. 29. haftada kasılmalarım oldu. Rahim ağzı 4 cm açılmış dediler Zeynep Kamil'de. Bugün doğum yaparsın dediler. Çok şükür 11 gün yoğun bakımda yattım. Doğmadı. 35. haftaya kadar hep yattım.Çok şükür oğlum şu an 6 yaşında. 3. hamileliğimde maalesef 22 haziranda 25. haftalık erken doğum yaptım. 800 gramdı oğlum.Bunu normal doğum yaptım. Sesini duydum. Çok ağır geldi onun ölümü. Yavrum 4 gün yaşadı. Seni çok iyi anlıyorum. Aylarca dışarı çıkamadım. Hamile görünce onları kıskandım. Kendimi suçladım. Taşıyamadım yavrumu diye. Doğum yaptığımda okul yeni kapanmıştı. Öğretmenim ben. Arkadaşlardan öğrencilerimden hayırlı olsun kız mı erkek mi? diye soran çok oldu. Çok yıprandım. Bayaram ziyaretinde yeni bebeği olmuş birilerine gittik. Bebeğe bakamadan gözyaşlarına boğuldum .Allah hepimize sabır versin.

anladım ki iyi bir dr bulmak çok zormuş artık buldum drumu inşallah bundan sonrası iyi olur aynı acıları bir daha yaşamaya dayanamam herhalde. sende çok acı şeyler yaşamışsın şimdi nasıl oldun bekleme süreniz bittimi ben yeniden başlamak için çok sabırsızım pkoluyum hemen olmuyor. eve geldiğinde içindekileri söylemekle çok iyi yapmışsın ben hiç kimseye bişey diyemedim hep içime attım attıkça büyüdü hamileliğimde de hiç kimse dikkat etmedi bu kızda hamile biraz dikkat edelim demediler sonrasında da ne acımı paylaştılar ne de anladılar geçen gün kaynanam sende çok büyüttün yeter artık dedi ne kadar üzüldüğümü bilemezsin eşimde öyle çok üzüldüğümü toparlanmam gerektiğini düşünüyor bense acımı yaşamak istiyorum kimseden anlamasını beklemiyorum çünkü anlayamazlar sadece saygı bekliyorum ama nerdeee

teşekkür ederim canım burda herkesin acısı aynı birbirimizi anlıyoruz yaşamayan anlamıyor sana da allah sabır versin ben hep meleğim diye ağlıyorum sonunda meleklerimize kavuşacağız sanırım bu yaşadıklarımız bizim için bi sınav inşallah isyan etmeden sabırla bekleyerek bu günlerde geçecek

kızlar herkese merhaba nasılsınız ben bayadır yoktum internetim yoktu.maşallah güzel haberler var

özlem sana çok sevindim bebeğin maşallah güçlü inadına bırakmayacak seni

yasemin bebelerin eve gelmiş çok mutlu oldum sanki benim bebelerim gibillah

fusbor 18 haftalık olmuşsun bile maşallah

nuray maşalah tü tü hadi az kaldı senden güzel haberler bekliyorum

sevtun senin zamanın gelmedi mi hadiiiiiii

tuubaoz hoşgeldin canım geçmiş olsun buraya geldin ya biran önce kendini toparla

chnb arkadaş seni biliyorum geçmişten şimdi bebe düşünüyormusun.

adını unuttuğum tüm arkadaşlar beni affetsin inş.iyilerdir

arkadaşım benim son gebeliğimde dikişim 12. haftanın başında atılmıştı
doktorum 16 da demişti ısrarımla erken attı
operasyondan çıkınca da 'iyi ki erken atmışız rahimağzı geri çekilmiş bile demişti'

fusborcum gebelik bizim insan olduğumuzu unutturduğunu düşünüyorum
rüyanı da kontrol edemezsin ya
o kadarda bir şey olmaz arkadaşım bence
sıkma canını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…