Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ben bu topiğe girdiğimde hidenişko vardı
o açmıştı zaten
kayıp yaşamamıştı
ama her yazısının bana nasıl moral olduğunu anlatamam
ki sonuçta onun doktoruna gitmiştim
başarılı olamaıştık ama çok memnun kalmıştım

doğum yapan arkadaşlarımın da bu nedenle
moral ve destek olmak adına burda olduğunu düşünüyorum
bu nedenle duygularımı paylaştım

yakında yarende yalnızca destek için burda olacağını düşünüyorum
ilk aylar göremiycez diye düşünüyorum
çünkü sezin hanım ona izin vermiycek

alminacım tüm çetiklerini dümdüz uzatmadan kısa cümlelerle paylaştın bizimle
anlamak isteyen anlar alminayı diye düşünüyorum
çünkü ii niyetini anlatma çabasına girmez arkadaşım
mantıken de zaten burda olmazdı
kimsenin canını sıkmak değil amacı
ama biz o kadar hassasız ki

biz hepimiz çok üzüldük
bazı şeyler zordur
ama bazı şeyler dahada zordur
alminanın yaşadıkları bence daha zor olandandı
ama çok güçlü ve kararlısın
sana bazen hayran kalıyorum
azmine kararlılığına ve kendi bildiğini okumana
çünkü bu ülkede böyle olmak gegrekir
anlamamkta ve bilmemekte çok ısrarlı insanlar

benim 3 günlük sancımda doktor ve hemşire bu sancılar senin eserin dediler
suçluluk hissimi bin katına çıkarmıştı
salaklar diye bağırasım gelmişti
32 haftalı doğurduğunu takip edememişim
yeni doğdu herhalde kızım o dönemde
senin bebeklerin gercekten çok şanslılar
öyle güçlü bir anneleri var ki
umarım bu güç genlerle geçmiştir onlara
bunları ne zamandır sana yazmak istedim
ama sen çok laftan hoşlanmazssın ya....
yada bende bu izlenim oluştu

bu arad 19. haftada rahim ağzı uzunluğu ne olmalı diye sormuş bir arkadaşımız
endişelenme bence
doktor mutlaka ki doğru olanı biliyodur
tam bir rakamı yok bence
ama 2cm olunca bir sıkıntı olduğunu düşünüyorlar
6 cm açılıkla gebeliğini tamamlayan var burda
yani en iyisini doktorun bilir
(tabi ii bir doktorsa)

evet çok haklısın yaren. ben de biliyorum sormam gerektiğini ama.... bu hafta sorucam...

Merhaba Ayer82 benim yaklaşık 7 ay oldu doğum yapalı. Doktorum 3aydan sonra deneyebilirsiniz dediler. Ama eşim çok endişeli. Nisan gibi diyor. Çünkü benim 6- 7.ayları hep sıcaklara geldi. Eşim sıcaklarda belki etkiliyordur diyor. Doktora sordum. Tıbbi olarak böyle bir şey yok dedi. Bbeğimizi eşim kendi elleriyle defnetti. Bu yüzden o da benim kadar tıravma yaşadı. Şimdi çok korkuyor. Bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkürler.
Bu arada ben de rahim ağzı yetmezliği dışında protein S eksikliği de varmış. Hamilelikte iğne olmam gerekiyormuş her gün bu iğnelerden yaptıran var mı nasıl yapılıyor? Kendiniz yapabiliyor musunuz? Acı veriyor mu? Karından diye biliyorum. Başka yerden yapılıyor mu?

tuubaaoz ben bebeğimi kaybettim ve hastaneden çıktığım gün görümcemin kına gecesi oldu kapımızın önünde bense içerde öyleee ağladım ki...aradan 1 hafta geçti misafir var muhabbet sırasında gözlerimden yaşlar süzüldü kayınvalidem bana sen daha ordamısın dedi hiçbirsey demedim zaten o anda ben kendi acımla ugrasıyorum laf yetiştircek durumda değilim.. daha sonra arasından tam 20 gün geçti bana demezmi süpürge tuttun ondan bak ne oldu daha bebeğimi kaybedeli 20 gün olmuştu... ki benim işlerimin çoğunu annem ve eşim yapıodu bende anne gelip sorsaydın bir işin varmı die dedim nerden sorcak benim hamile olmam umurlarında bile değildi.hamileliğimde yaptıgı hareketlere takıodum strese giriyodum ben şunu pişirdim canı çekmiştir kokmuştur yokhemen annem yapıp getiriyodu kıyamam yada eşim hazır alıp geliodu..anlayacagın seni bu acıyı tatmayan kimse anlayamazinsan istermi bu acıyı yaşasın..evet üzülüyoruz canımız yanıyor..istediklerini desinler..onlar değil ben biliyorum ne yaşadığımı ama bir daha ki hamileliğimiz için kendimizi toplamak zorundayız.allahım bir dahainde rabbim kucagımıza almayı nasip etsin

canım benim şuan kaç haftalıksın ve sorunların varmı dikişten sonra...

ben anlayamadım niye böyle davrandıklarını düşüncesizlikmi bilerekmi yapıyorlar anlayamadım nerde iş yapmak yemek yapmak aramızda 1sokak var gelip 5dk oturur gideyim şunu yapcam bunu yapcam diye söylerdi hiç bu kızda hamile canı çeker diye düşünmezdi annecim o gittikten sonra canım çekmesin diye kalkıp yapardı benimde annem yanımdaydı sağolsun yemeğimide işimide yaptı.annesi hastaydı üzülmesin diye benim durumumu ona hiç söylemediler ama beni düşünen yok tabi hergün yanıma gelir anlatıp ağlardı o gidince bende ağlardım niye beni düşünmüyorlar diye. çok üzülerek geçti hamileliğim ama bir dahakine beni üzmelerine izin vermiycem. geçen günde aynı zamnda hamile kaldığımız yakın bi arkadaşımız var onlar oturmaya gelecekmiş sende gel oturuz diyor aramızda 2-3 gün vardı ben nasıl gelip otururum onun yanında şimdi 31 haftasında onu görmeye nasıl dayınırım nasıl düşünmez bende gitmedim tabi gelemem dedim ogünden beri çok kızgınım oda bir daha aramadı gelmedi bende gitmedim. böyle kafam daha rahat hiç kimseyle uğraşacak halim yok aman darılmasın aman dargınlık olmasın düşünmekten bıktım beni düşünen yok hiç. küçük şeyler insana ne kadar çok dokunuyor. kendi kendimi tedavi ediyorum artık pek evden çıkmıyorum dışarıda gören herkes üzülme yine olur diyor söyledikleri daha çok acı veriyor anlamadıkları için bende sizlerle paylaşmayı düşündüm umarım bana da iyi geleceksiniz birbirimize destek olacağız

Arkadaslar merhaba,
Gunlerdir neredeyse 700 sayfanin tamamini okudum. Bebegini saglikla kucagina alanlarla sevindim, bebeklerini kaybedenlerle agladim. Diliyorum en kisa zamanda saglikla bebeklerinize kavusursunuz.
Bu basligi karnimdaki agrilari arastirirken buldum. Bu benim ikinci hamileligim. 4,5 yasinda bir oglum var. Simdi bir kiz bebege hamileyim. Bu iki hamileligim haricinde dusuk veya kurtajim yok. Ilk hamilelimde asiri derecede kasilmalarim olurdu, tonlarca magnezyum icmisimdir. Ama o zamanlar ucuncu trimesterde falan baslamisti. Simdiki hamileligim ilkine gore cok daha zor geciyor. Karnimin alt kisimlarinda surekli kas agrim, ara ara regl agrisi gibi agrilarim oluyor. Bazen de sanki kasiliyorum gibi geliyor. Doktorumla bu hafta gorustum, hatta forumdan kalan dusuncelerle rahim agzi yetmezligini sordum ama anlamadi sanirim(yurtdisindayim, ingilizce anlasmaya calisiyorum ) Bana sadece rahim boyundan bahsetti, uzunlugu-kisaligi onemlidir dedi. Rahim agzi acilmalarindan bahsetmedi. Simdi endiselerdeyim. Doktora sanirim kasilmalarim var magnezyum icmeli miyim dedim hic orali olmadi. Bu rahim agzi yetmezligi sonradan gelisebilen bir durum mu? Yani ilk hamilelikte boyle bir durum yokken simdi olmasi olasi midir? Bu soruya cok cevap aradim ama nette bulamadim. Doktorum ayni gun vajinadan sivi ornegi aldi rutin bir test icin, acaba o arada gormus mudur sorun olup olmadigini? Ilk defa baska bir erkek alttan bakinca utancimdan soramadim da.

kimseyi kafaya takmaya gerek yok canım takmayacagız..kendimiz ve bebeğimiz için bu arada hangi doktora gidiyorsun?

kimseyi kafaya takmaya gerek yok canım takmayacagız..kendimiz ve bebeğimiz için bu arada hangi doktora gidiyorsun?

öğrendim canım takmamayı herkesi kendi haline bıraktım burdaki destek daha önemli benim için inşallah bizlerde bebeklerimize kavuşacağız hayırlısıyla. izmirde kent hastanesine orçun sezere gidiyorum

burda acılarımızı ve sevinçlerimizi paylaştığım o kadar arkadaşım varki tabiki daima burda olucam, inşallah hayırlısıyla bebeğimi kucağıma alayım fırsat buldukça tecrübelerimi paylaşmaya devam edicem arkadaşlarıma..
tuubaaöz aslında en büyük hatayı anlayışsız insanlardan anlayış beklemekle kendimiz yapıyoruz, bu üzüntülerinin içinde onlar için kendini daha fazla yıpratma, gün geliyor kimsenin yaptığı yanına kar kalmıyor, sadece adalet bazen biraz geç tecelli ediyor..

canım eğer normal bir kadın doğumcuya gidiyorsan rahim ağzı yetmezliği konusunda bazen ya bilgisiz, yada bu konuyu çok sık rastlanan bir sorun olmadığı için önemsemiyorlar..eğer rahim ağzı yetmezliğinden şüpheleniyorsan riskli gebeliklerle ilgilenen prof. gibi uzman bir doktora gitmelisin..

ilgin için teşekkür ediyorum yarencim artık bebeğini kucağına almana az bi zaman kaldı. allahım bu haftaları görmeyi bizlere de nasip etsin. serklaj yapıldı bana da ama geç olduğu için olmadı hep içimde dikişe rağmen yine olmazsa korkusu var sizler bana umut oldunuz zamanında yapılırsa başarılı olduğunu gördüm şimdi sabırsızlıkla bekliyorum ama günler geçmiyor sanki

çok sinirleniyorum şu insanların anlayışsızlığını gördükçe sanki hiçbişey olmamış dediğin gibi umurlarında olsa zaten insan gibi davranırlar geçenlerde anlatmıştım bende 1-2 hafta önce yaşadıklarımı bütün suç herzaman bizdedir bişeyler olur biter ama kimse kendine bakmaz herzaman biz suçluyuz yaşadığımız acımız da cabası Allah görüyo ama o bilir yapacağını Alahın bizi böyle insanlara karşı korusun büyük sabırlar versin inş....

canım benim bu ay linklere çıktık bakalım ne olcek halimiz kaçtane gol yedim ama hakem yerse tabe yemezse önümüzdeki maçlara bakıcez utandım kız bak şimcik
ah canların bende sizin gibiyim inanın ilk bebegimde düşük riskim vardı kaynanama dedim anne cam kapı silinicek evin temzilenmesi lazım vs işte ban dediki yüzüme evini afedersiniz pokmu götürüyo yapmayı ver dedi olur biter o halimle evleri temizledim acımı yaşayamadım okdar iş yaptım kimse yardım bile etmedi annecim memleketteydi babacım rahmetli şejker hastasıydı gelemezdi kişmseler benşm gözümün yaşına bakmadılar 2 gebeligimde kaynanam 25 gün evinde baktı eltimden dirlik bulamadım evime geri dönmek zorunda kaldım kaynanam biliyodu kanamam düşük riskim oldugumu bana bakmaya bile evime gelmedi ev temizlik ister iş ister aş ister garip eşim banamı baksın işlerinemi yetişsin hep yattım sadece kalkıp yemek yaptım kimse gözümün yaşına bakmadı ona yanıyorumişin kötüsü eltim benle birklikte hamile onunkide erkeke bir laf sokmaları var sanki padişah gibi kasılır karnım kocamanmı demedi eziyeti bir para ben aglarken o güldü evlat acısı nedirki nerden bilicek en son geçen aradı dedim kaynanam seninki doksa üzülür benimki gelir aklına dedim kaldırdı suratıma demezmi aman banane ben sevineyimde kimse umrumda degil kaynanam aglıcak banane bendemi oturup aglıcam ben mutluluguma bakarım ogluşumun dedi daha ne laflar inananın desem o küçük dilinizi yutarsınız ya allahım onu nasıl biilyosa öyle yapsın kanaması oplurdu kız yat bebege bilşey olur bak benimki öldü dedim aman durusa dursun ölürse ölsün ne yapıyım dedi allahım ıslah etsin böyle mikropları en garip oldugum hamile kaldım kimseler kapımı açmadı çok agladım ama karar verdim allah nasip ederse hamile kalırsam kimselere demicem en azından ilerde kafama kalkmazlar demi canlarım boşverin sallayın gitsin biz bize yeteriz bebeler
ak canım eşler okadar vefakar oluyolarki benim garibim evimin temizliginden tutta yemegime kadar yapıyodu eşim bu arada aşçılık yaptı haliç üniversitesinde aşçıydı şimdi başka iş yapıyo ama neyse kız yemek işinden anlayan kocam var yemegimi o yapr temizligimide o o olsun daha kimseyi aramam ben ya
canım benim eltimle aramda 7 hafta var bugünde teyzemin kızı benleydi dün dogum yapmış onunlada 1 ay var kızı oldu aradım kendisini bulamadım ablasını aradım dedim allahım analı babalı büyütsün dedim gelirsin dedi görmeye abla ne olur beni mazur gör gelemem dedim başladım aglamaya artık hediyesini başkalarıyla göndericem eltim şimdi dogursun siz ozaman görün benim garipligimi gene kızndaki gibi uyuz edicek beni kızndada çok çektim işdide erkek bekliyo ben onu her gördükçe benim halimi düşün yavrum dursaydı 37 haftalık olucaktı nasip olmadı

canım ,inan bende çok korkuyorum dikişe göre ya tutmazsa ama yüzde 95 şansımız varmış işşallah rabbim bir daha evlatlarımızın acısını göstermez

canım,desteğin ve güzel sözlerin içiğn teşekkür ederim..Sen bu topikte idollerimden biri olmuştun,yavruna kavuşman beni de çok şevklendirmişti..
rahim boyunun uzunluk ve kısalık durumu zaten rahim ağzı yetmezliği ile orantılı kavramlar canım.rahim ağzı kasılmalarla kısaldığında sıfırlanıyor ve haliyle rahim ağzı açılıyor..zamanından önce kısalırla rahim ağzı açılarak erken doğum gerçekleşiyor,buna servikal yetmezlik te deniyor..sanırım doktorun sana yaptığı fetal fibronektin testi..hamileyken vajinadan sıvı alınarak yapılan bir test..32. haftafan önce doğum olup olmayağını gösteren bir test...

ewet canım allah her zamn en iyisini bilendir..allahım sağ salim bebeklerimizi kucagımıza almayı nasip etsin...

canım öncelikle sabır diliyorum. allah bir daha yaşatmasın inşallah.bizim bebeğimizi de eşim ve babam defnetmişti tekrar bebeğe karar vermemiz iki seneyi buldu. önce psikolojik olarak hazır olmak gerekiyor aslında.

bende rahim ağzı yetmezliği dışında kan pıhtılaşması problemi yaşıyorum,yani kan sulandırıcı kullanıyorum.gebelik kesesi göründüğü günden beri iğne ve coraspin 100 kullanıyorum.pıhtılaşma sorununda folik asitte çok önemli bildiğim kadarıyla. hamilelikten önce coraspin ve folbiol başlattı doktorum.rahim için de (bende rahim anomalisi de var )progestan kullanıyorum.

iğneler yapımı kolay olan iğneler. hiç gözünü korkutma.sonuçta bebeklerimiz için herşey. göbek çevresi, bacak ve kol üst kısımlardan yapılabiliyor.

başın sağolsun arkadaşım...
rabbim bir daha yaşatmasın...

iğne basit canım küçük bir iğne ve kendinde yapabiliyorsun...
ben son hamileliğimde erken doğum olana kadar her gün kullanmıştım...
toplam 3 ay....bazen eşim yaptı bazen ben...

tuubaaoz Japonesarkadaşlar sizde hoşgeldiniz...
rabbim bir daha bu acıyı yaşatmasın inş...

Son düzenleme:

Nuraycım,rahim ağzı yetmezliği ve tedaviyle hamile kalanların hemen hemen hepsi coraspin,progestan ya da proluton depot iğne (progynex günlük iğne şekli )sürekli yatmak durumunda kalan hamilelere de pıhtılaşma sorunu olmaması için coraspinden daha üst seviyede olan innohep 035 veya innohep 045 veya muadilleri kullanılıyor..progestan rahim ağzının yumuşamasını geciktiriyor,ilk zamanlar kasılmalar için de işe yarıyor....ayrıca pıhtılaşma ile folbiolun hiç alakası yok..hemen hemen tüm hamile adaylarıve hamilelere dr lar folbiol,folikasit,elevit şeklinde almalarını önerirler...pıhtılaşmada k vitamininin ilgisi var..
ben 32.hafta doluncaya dek hepsini kullandım.....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…