- Konu Sahibi hidennisko
-
- #7.141
safakçım haftalarımız aynı hemen hemen inşallah mart sonunu görür vaktinde doğum yaparız.benim çizelgemde 30 görünüyor haftam ama gelişim 10 gün geriden gidiyor en baştan beri yani yarın 29 haftaık olacağız daha.sata göre çizelge yaptım usg ile uyuşmuyor. dr. geç döllenme olabilir dedi.
ben en baştan beri progestan kullanıyorum.doğuma kadar da devam edecekmişim.sarklajdan sonra ekstra bir ilaç vermedi doktorum.sadece endol fitil verdi ağrın olursa kullna dedi.çok şükür bu güne kadar hiç ihtiyaç duymadım. sadece dikişler yüzünden çok akıntım oluyor ve bunun için aralıklarla vajinal fitil kullanıyorum enfeksiyon için.
almina ,eda,ysmn sizlerin yaşadıkları bizlere de ümit oluyor.paylaşımlarınız için teşekkürler.
merhaba arkadaşlar uzun zamandır sizleri takip ediyorum yazılanaları ilk sayfadan itibaren soluksuz okudum okudukça rahatladım okudukça yalnız olmadığımı anladım ve artık dayanamadım yazmaya karar verdim gördümki burda birbirinize çok güzel destek oluyorsunuz çünkü yaşananlar aynı yaşamayan anlamıyorbende acımı sizlerle paylaşmak istedim. bende 2 ay önce 22hftlık bebeğimi kaybettim ilk bebeğimdi hamileliğim çok güzel başladı ama drumdan hiç memnun değildim 15.haftama kadar ne tansiyonuma baktı ne kiloma koştur koştur muayene ve hiç bişey anlatmıyordu değiştirmeyi düşünürken 14.hafta kanamam oldu aradım kendisini ne yapayım diye bana hamilemiydin sen diye sordu yani hatırlamadı bile progestan içip yat yarın gel bakarız dedi tabi ben durmadım acile gittim neyse ertesi gün tekrar gittim bana açılma var hemen dikelim dedi tabi ben sevmiyorum ya artık onu inanmadım başka dra gittim bişey yok dedi bu defa daha çok kafam karıştı biri var biri yok diyor üçüncü bir dra gittim oda gerek yok dedi ben ilk dru ilgisiz diye bıraktım ya 3.de bir incelediki sormayın ilgisi incelemesi eşimin hoşuna gitti tabi 3lü test istedi çok küçük bi risk çıkmış 4lü istedi onda da küçük bi risk amniyosentez yaptıralım rahat edelim kafamızda soru işareti kalmasın dedi ben istemiyorum yaptırmak ama eşimin isteğiyle yaptırdık 2haft hergün üniversitede ordan oraya koşuşturdum yaptırabilmek için sonuçda da hiç bişey çıkmadı.öyle olunca onu da bıraktım çok üzmüştü beni. tam istediğim gibi bir dr bulmuştum ki çok geç kaldığımı anladım ben hastanede koşuştururken rahim ağzım açılmış tabi. 20haftda serklaj yapıldı drum yüzde 1 şans verdi çok geç kalındığını söyledi artı enfeksiyonum vardı 2 hft serklajlı durdum üzerine birde inanılmaz bir kabızlık yaşadım kurban bayramının 1.günü suyum gelmeye başladı ama ben hiç anlamadım çünkü akıntım da vardı azar azar gelmiş meğer ben akıntı diye önemsemedim 2gün sonra kanamam başladı drumu aradım hemen gel dedi gittik ki hiç suyu kalmamış su ilave ederiz ama enfeksiyonun var dikişlerinde açılmaya başlamış yapcak bişey yok almamız lazım dedi mahvoldum o anda dikişler açılınca hemen geldi zaten minicikti canım kızım çok güzeldi hemşire de demezmi aynı sana benziyor diye hıçkıra hıçkıra ağlayarak çıktım doğumhaneden sabahlara kaadar ağladım hiç uyku uyuyamadım ama 2 ay geçti üzerinden acım hala ilk günki gibi ama asla isyan etmedim şimdi büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum hep aklım bu konuda daha önce ne yapıyordum ne düşünüyordum bilmiyorum birde karşı komşum doğum yaptı günlerce ona gidemedim bugün mevlütü vardı ordan geldim evde oturup ağladım allahım tez zamanda bizimde kucağımıza evlatlarımızı versin
kızlar herkese merhaba nasılsınız ben bayadır yoktum internetim yoktu.maşallah güzel haberler var
özlem sana çok sevindim bebeğin maşallah güçlü inadına bırakmayacak seni
yasemin bebelerin eve gelmiş çok mutlu oldum sanki benim bebelerim gibillah
fusbor 18 haftalık olmuşsun bile maşallah
nuray maşalah tü tü hadi az kaldı senden güzel haberler bekliyorum
sevtun senin zamanın gelmedi mi hadiiiiiii
tuubaoz hoşgeldin canım geçmiş olsun buraya geldin ya biran önce kendini toparla
chnb arkadaş seni biliyorum geçmişten şimdi bebe düşünüyormusun.
adını unuttuğum tüm arkadaşlar beni affetsin inş.iyilerdir
fusborcum gebelik bizim insan olduğumuzu unutturduğunu düşünüyorum
rüyanı da kontrol edemezsin ya
o kadarda bir şey olmaz arkadaşım bence
sıkma canını
arkadaşlar önlem olarak dikildiğinde yani açılma olmadan dikildiğinde daha az sorun yaşanacağını sanıyordum her zaman.. bana acil dikiş atıldığı ve sarkma başladığı için bu kadar sıkıntı yaşadığımı sanıyordum fakat burada okuduklarım bazen önlem için erken serklajlarda bile büyük sıkıntılar yaşandığını gösterdi bana...
bu konuda bilgisi olan var mı??? ne düşünüyorsunuz???
edamercin canım sayenizde buralara kadar geldimşöyle rahat bi gebelik geçirmeyi, yürüyüşler yaparak formda kalmayı ne kadar isterdim, hapşırırken bile korkarak hapşırıyorum vallhi. İyiki buradsınız canım bizi yanlız bırakmadınız desteğinize çok ihtiyacımız var.
arkadaşlar önlem olarak dikildiğinde yani açılma olmadan dikildiğinde daha az sorun yaşanacağını sanıyordum her zaman.. bana acil dikiş atıldığı ve sarkma başladığı için bu kadar sıkıntı yaşadığımı sanıyordum fakat burada okuduklarım bazen önlem için erken serklajlarda bile büyük sıkıntılar yaşandığını gösterdi bana...
bu konuda bilgisi olan var mı??? ne düşünüyorsunuz???
Elfce,rahim ağzı uzunluğu ölçümü hamileyken yapılmalı diye biliyorum..Hamile değilken yapılan ölçümün anlamı yok demişti dr.larım.......
walla bilmiyorum ki, hamile kalmadan hastayı uyutuyoruz baya bi rahimle uğraşıyoruz bazı testler yapıyoruz rahimde yetmezlik varmı yokmu onu tespit ediyoruz demişti benimki..
:26: Özel hastane dr umu söyleyen ? Hiç öyle birşey duymadım...
:26: Özel hastane dr umu söyleyen ? Hiç öyle birşey duymadım...
Rahim ağzı normal giderken kimi insanda aniden 1 gün içinde de kısalabiliyor..enfeksiyonlar ve rahmin daha önce geçirdiği ameliyatlar ve rahmin genel durumu neden oluyormuş...
hani bahsetmiştim ya size medicalpark ta handan aytaç özkul diye tv fln çıkmıştı izleyin demiştimo işte.. senin söylediğin rahim ağzı ölçümü onun dediği sevikal yetmezlik durumu varmı yokmu diye olan bi olay .. yani o dr dediği illa doğru demiyorum ama bana öyle anlatmıştı o işlemi yapıyomuş gerek gördüğü hastalarına ..
evet onlarıda biliyorum mesela daha önce kürtaj olan kadınlarda da çok görülüyomuş açılma..
eskiden çeşitli numaralı bujileri vajinaya sokup çıkartarak yapıyorlarmış..Ama eski yöntemmiş o ve hastaya acı veriyormuş..benim 12+2 de gayet normaldi..ama serklaj yapıldı yine de daha önce kaybım olduğu için..
istanbul da oturan arkadaşlar,durumunuz müsaitse prof.dr. yücel karaman ı öneririm...istanbul da yaşıyor olsaydım gideceğim tek kadın doğumcu o idi...serklaj konusunda süper adam...
Laparoskopik abdominal serklaj hangi hastalara uygulanır ? - DoktorTV
senle aramızda 1,5 hafta var canım bakalım hangimiz önce doğurcazvalla çok haklısın bende hep alışverişe çıkmış gezen tozan hamile kadınları gördükçe üzülüyorum bende rahat rahat dolaşabilseydim keşke ..bebeğimin belki de ilk kıyafetlerini ben alamıcam mobilyalarını ben beğenemicem üzücü bişey ya.. bende hastaneye gittiğim günlerde hazır dışarı çıkmışken azcık dolaşırım dimi ama ..
canım benim ben ilk oglumu dogum yaptıgında buji diye bir alet vardı onunla bakıldı rahimime kısalık var dedi bana 2 bebeginde dikilicek dedi dokrouma dedim oda hamile kalmadan bilinmez saçmalamış dedi malesef okadar dik dememe ragmen dikmedi bebegim 16 hafta 3 günlükken vefat ettiElfce,rahim ağzı uzunluğu ölçümü hamileyken yapılmalı diye biliyorum..Hamile değilken yapılan ölçümün anlamı yok demişti dr.larım.......
kürtaj olayını duymadım ama septum ve myom ameliyatı olanlarda oluyor genelde..kiminde de doğuştan...servikal yetmezlik,rahim ağzı yetmezliği aynı şey zaten...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?