Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Sevgili Yaren58 ve Alminacinar cok tesekkur ederim cevaplariniz icin. Alminacinarcigim hemen arastiracagim netten o testi. Iste aradigim da buydu, tecrube

evet neredeyse aynı sayılır inşallah canım inşallah mart sonunu görebiliriz... ben şubata da razıyım hatta her hafta hedefimi bir sonraki hafta ya da 2 hafta olarak belirliyorum... 28 hayaldi bir zamanlar.. şimdi 30'u bi bitirsem diyorum.. inşallah buradaki tüm arkadaşlarımız bebeklerini sağlıkla kucaklarına alacak.. hepimiz bebeklerimize kavuşacağız.. böyle inanıyorum

senin kesede sarkma var mı?? erken doğum riski??? sürekli yatıyor musun yoksa oturmana izin verdi mi doktor?? benimkisi 16+0'da açıldı 16+2'de acil diktiler o nedenle kesede sarkma var fakat eskisi kadar baskı yapmıyor son 1 aydır... oturmama da izin veriyor artık... inşallah buradaki arkadaşlar çok daha rahat geçirir... sürekli yatmak ne zor çoğumuz biliyoruz zaten.. insan bebeği için katlanıyor işte

arkadaşlar önlem olarak dikildiğinde yani açılma olmadan dikildiğinde daha az sorun yaşanacağını sanıyordum her zaman.. bana acil dikiş atıldığı ve sarkma başladığı için bu kadar sıkıntı yaşadığımı sanıyordum fakat burada okuduklarım bazen önlem için erken serklajlarda bile büyük sıkıntılar yaşandığını gösterdi bana...

bu konuda bilgisi olan var mı??? ne düşünüyorsunuz???

canımcım çok zor unutulmuyor ama acısı hafifliyor, benimde eltim hamile kaldı hamileliğini duyunca çok ağladım ve uzunca bi süre görüşmedim ve o sıralar psikolojik destek aldım doktorum seni üzen şeylerden uzak dur dedi, görmrk istemiyorsan görme dedi, hiç unutmuyorum eşimle bir gün oturuyorduk ve ona dedimki mutsuzum beni hiç bişey mutlu etmiyor oda bana dediki herşeyimiz var sağlığımız yerinde istediğmiz an tatile gidiyoruz ailemiz yanımızda niye mutsuzsun diye ve ona bilmiyorum ama beni hiçbişey mutlu etmiyor dedim ve eltim bi zaman sonra doğum yaptı inan o an bebeği görünce herşeyi unutuyorsun ,çünkü benim derdim hamilelerle bebeği olanlarla değil inan sende bebek biraz ele avuca gelince böyle hissedeceksin canım ,ben benim sorunumu anlamıştım hamileyken bu kayıpları yaşadığımız için yakınımızdaki hamilelere bakamıyoruz ama inan geçiyor birde hamile kalırsan hepten hayata karşı kızgınlığını unutuyorsun güzelcim.

Canımmmmmmmmm merhaba ,evet arkadaşım 18 haftalık oldum inşallh 30 larıda görürüm arkadaşım, bende bebeğimle birlikte merhaba derim hamiş olanlara.

fusborcum gebelik bizim insan olduğumuzu unutturduğunu düşünüyorum
rüyanı da kontrol edemezsin ya
o kadarda bir şey olmaz arkadaşım bence
sıkma canını

edamercin canım sayenizde buralara kadar geldim şöyle rahat bi gebelik geçirmeyi, yürüyüşler yaparak formda kalmayı ne kadar isterdim, hapşırırken bile korkarak hapşırıyorum vallhi. İyiki buradsınız canım bizi yanlız bırakmadınız desteğinize çok ihtiyacımız var.

canım ben serkaj yaptırdığım doktoruma ilk gittiğimde yaşadıklarımı anlattım ve hikayen servikal yetmezliğe benziyo ama hamile kalmadan önce muayene olman grekiyodu şimdi gerçekten yetmezlik yüzünden mi bebeğini kaybettin yoksa başka bi sebepten mi bilemem dedi muayenesindede rahimağzı kapalıydı herşey gayet normal ama kese rahim ağzına biraz yakın duruyo buda bi soru işareti dedi..

sevtun bana rahimağzına kapalı deselerde diktirmekte ısrar et demişti ve sonunda eşimle birlikte dikilmesine kara verdik.. 3 haftadan biraz fazla oldu Allaha şükür bir problem yaşamadım arada sancı oluyo ama kabızlıktan olabileceğini düşünüyorum.. bu ayın sonunda randevumuz var bakalım ne diyecek..

serkaj çok guvenlı sen gerekli özeni, gerekli dikkati gösterirsen Allahın izniyle hiçbişey olmaz.. yavrularımız kucağımıza alacağımız o günlerde gelir elbet

senle aramızda 1,5 hafta var canım bakalım hangimiz önce doğurcaz valla çok haklısın bende hep alışverişe çıkmış gezen tozan hamile kadınları gördükçe üzülüyorum bende rahat rahat dolaşabilseydim keşke ..bebeğimin belki de ilk kıyafetlerini ben alamıcam mobilyalarını ben beğenemicem üzücü bişey ya.. bende hastaneye gittiğim günlerde hazır dışarı çıkmışken azcık dolaşırım dimi ama ..

yanılıyorsun canım..kesinlikle erken serklaj çok çok daha iyi..yani önlem amaçlı serklaj..acil serklajın riskleri olabilir...önlem amaçlı serklaj için illa kısalma ya da açılma olmasını beklemek gerekmiyor...
12+2 de serklajım yapıldı,rahim uzunluğu normaldi..iyiki de yaptırmışım.çünkü daha sonra hızla kısaldı,kızımın kafası aylarca rahim ağzındaydı..serklaj tutuyordu,yoksa doğum olacaktı..32+4 de sezaryanle doğdu sıpalarım...

Elfce,rahim ağzı uzunluğu ölçümü hamileyken yapılmalı diye biliyorum..Hamile değilken yapılan ölçümün anlamı yok demişti dr.larım.......

Son düzenleme:
Elfce,rahim ağzı uzunluğu ölçümü hamileyken yapılmalı diye biliyorum..Hamile değilken yapılan ölçümün anlamı yok demişti dr.larım.......

walla bilmiyorum ki, hamile kalmadan hastayı uyutuyoruz baya bi rahimle uğraşıyoruz bazı testler yapıyoruz rahimde yetmezlik varmı yokmu onu tespit ediyoruz demişti benimki..

walla bilmiyorum ki, hamile kalmadan hastayı uyutuyoruz baya bi rahimle uğraşıyoruz bazı testler yapıyoruz rahimde yetmezlik varmı yokmu onu tespit ediyoruz demişti benimki..

:26: Özel hastane dr umu söyleyen ? Hiç öyle birşey duymadım...

Rahim ağzı normal giderken kimi insanda aniden 1 gün içinde de kısalabiliyor..enfeksiyonlar ve rahmin daha önce geçirdiği ameliyatlar ve rahmin genel durumu neden oluyormuş...

hani bahsetmiştim ya size medicalpark ta handan aytaç özkul diye tv fln çıkmıştı izleyin demiştim o işte senin söylediğin rahim ağzı ölçümü onun dediği sevikal yetmezlik durumu varmı yokmu diye olan bi olay .. yani o dr dediği illa doğru demiyorum ama bana öyle anlatmıştı o işlemi yapıyomuş gerek gördüğü hastalarına ..

hani bahsetmiştim ya size medicalpark ta handan aytaç özkul diye tv fln çıkmıştı izleyin demiştim o işte.. senin söylediğin rahim ağzı ölçümü onun dediği sevikal yetmezlik durumu varmı yokmu diye olan bi olay .. yani o dr dediği illa doğru demiyorum ama bana öyle anlatmıştı o işlemi yapıyomuş gerek gördüğü hastalarına ..

Rahim ağzı normal giderken kimi insanda aniden 1 gün içinde de kısalabiliyor..enfeksiyonlar ve rahmin daha önce geçirdiği ameliyatlar ve rahmin genel durumu neden oluyormuş...

evet onlarıda biliyorum mesela daha önce kürtaj olan kadınlarda da çok görülüyomuş açılma..

eskiden çeşitli numaralı bujileri vajinaya sokup çıkartarak yapıyorlarmış..Ama eski yöntemmiş o ve hastaya acı veriyormuş..benim 12+2 de gayet normaldi..ama serklaj yapıldı yine de daha önce kaybım olduğu için..
istanbul da oturan arkadaşlar,durumunuz müsaitse prof.dr. yücel karaman ı öneririm...istanbul da yaşıyor olsaydım gideceğim tek kadın doğumcu o idi...serklaj konusunda süper adam...
Laparoskopik abdominal serklaj hangi hastalara uygulanır ? - DoktorTV

evet onlarıda biliyorum mesela daha önce kürtaj olan kadınlarda da çok görülüyomuş açılma..

kürtaj olayını duymadım ama septum ve myom ameliyatı olanlarda oluyor genelde..kiminde de doğuştan...servikal yetmezlik,rahim ağzı yetmezliği aynı şey zaten...

Son düzenleme:

hee evet sanırım bu dediğin vajinaya bişeyler sokup çıkarıyolarmış onu uyutarak yapıyolarmış.. yani benimkide normaldi o zman o yüzden net hatırlamıyorum ilgimi çekmeyen yerleri iyi dinlememişim yani

Canımcım evet aramızda 1.5 hafta var, ne güzel dimi bizden önce doğum yapacak olanlar var arkasından inşallh ikimizin doğumu beklenecek, bakalım ilersi bize neler göstercek ,canım birde ben gezmeyi o kadar severimki bir günde 3 ayrı AVM ye gittiğimi bilirim ,bütün doğımgünleri hediyeleri yılbaşı alışverişleri benden sorulurdu üstelik ben sigortacıyım sürekli sokaklardaydım yani, Allah daha büyük dertler vermesin ama çok zor ,Allahtan homeoffice olarak çalışıyorumda o yüzden iş konusunda rahatım. Canım ben 10 nisanı baz aldım 30 hafta o zaman doluyor hayırlısı diyorum bakalım.

canım benim ben ilk oglumu dogum yaptıgında buji diye bir alet vardı onunla bakıldı rahimime kısalık var dedi bana 2 bebeginde dikilicek dedi dokrouma dedim oda hamile kalmadan bilinmez saçmalamış dedi malesef okadar dik dememe ragmen dikmedi bebegim 16 hafta 3 günlükken vefat etti
kürtaj olayını duymadım ama septum ve myom ameliyatı olanlarda oluyor genelde..kiminde de doğuştan...servikal yetmezlik,rahim ağzı yetmezliği aynı şey zaten...

benimki doguştanmış öyle dedi ana rahimindeyken rahimin gelişmemiş kısa kalmış dedi benim bildigim bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…