Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

arkadaşım benim ilk bebeğimde rahim ağzı açılınca dikiş atılmıştı
10 gün sonra doğumum oldu
ve geç atılmasına bağlandı

ikizlerimde 12. haftada atıldı
22 haftalıkken doğum oldu
ama tek yumurta ikiziydi
ve sağlıklı olmadıklarına kanaat getirdik
bu nedenle sancım başladı dedik
son gebeliğimde 12. haftada atıldı
sağlıkla 40. haftayı bulduk
ben deneyimlerimle geç serklajın işe yaramadığını düşündüm
kişiden kişiye değişir
ancak şunu biliyorum ki sancı olmadığı sürece dikiş işe yarıyor
erken veya geç
ben hep sancı yüzünden doğum yaptım
dikiş alınmak zorunda kalındı

bujilerle test yapıldığını duymuştum
ama en sağlıklısı gebelikte ortaya çıkıyor diye biliyorum
sık sık rahim ağzı olçülmeli
özellikle 11. haftadan sonra
benimde doğuştan
boyu normal ama kas yapısı zayıfmış
bu nedenle hamile değilken boyu gayet normal

Sevgili Alminaçınar, 2. hamileliğimde 29. haftada Zeynep Kamil'de yattım. 4 cm rahimağzı açılmış demişlerdi ama elle muayene ettiler. Başka şekilde rahimağzı ölçümü yapmadılar. Bu arada Hatay'a geldik. 3. hamileliğimde başta lekelenmelerim vardı. Progestanın iğnesini kullandım. Doktorum ölçümden bahsetmedi. 24+5' te kanamam oldu.Hafif sancılarım da vardı. 2 gün yattım hastanede. Kanamam kesilince çıkardı doktor. O gece suyum boşaldı ve hastanede 2 gün yattım ve bebek doğdu. Serklajı sorduğumda doktor 12. haftada yapılması gerekir dedi. Önceki gebeliğim 38. haftaya kadar sürdüğü için sanırım doktorum bunda ölçüm yapmaya ve de serklaja gerek görmemiş olabilir. Doğumdan sonra bir rahim filmi ve histeroskopi çekti. Dediğin gibi bujiyle ölçüm yaptı ama anesteziyle olduğu için(genel anestezi) ben bir şey hissetmedim. Rahim ağzı önceki doğumum sezeryan olmasına rağmen(bu arada 25 haftalık doğan oğlum 800 gramdı yani küçüktü) rahim ağzın geniş bundan sonraki hamilelikte serklaj yapılacak dedi. Bazı arkadaşlar hamileyken ölçüm yapılır yazmış.Benimkisi doğumdan 2 ay sonra oldu. Doktorun ölçümü/teşhisi hakkındaki fikriniz nedir? Doktorumu değiştirmedim. Gerekince ilgileniyor gittiğimde de. Hoşça kalın. Fikirlerinizi ve deneyimlerinizi yazarsanız sevinirim.

önlem amaçlı serklaj açılma olmasa da, hele ki rahim ağzı yetmezliğinden kaybın varsa sonraki hamilelikte kısalma olması beklenmeden 11-12 hafta civarı yapılıyor canım..
Hamile değilken çoğumuzun normal çıkıyor zaten rahim ağzı uzunluğu...Hamilelik ilerledikçe,bebek büyüyüp ağırlık yaptıkça rahim yerçekimine maruz kaldıkça kısalma kaçınılılmaz oluyor..

Son düzenleme:
rahmi ucu bağlanmış balon gibi düşünün..
balon şiştikçe balonun ucu kısalır..yani hamilelik ilerledikçe ...
rahmin ucunu da rahim ağzı gibi düşünün..
balonun ucundaki ipi de serklaj ipi gibi...

Son düzenleme:

canım benim yaaa hayranım sana yaşadıklarını baştan itibaren okudum bu sorunla nasıl savaşıp başarmışsın başarın bana umut oldu. hiç bıkmadan bilgilerini paylaştığın için teşekkür ediyorum sayende çok şey öğrendim bilmediğim çok şey varmış...

Onare ettin,sağolasın canım..Hepimiz birbirmizden feyz aldık bu topikte..İsterdim ki aylarca umut bağladığım ilk bebeklerimi,ilk ikizlerimi kaybetmeden önce bu topiği keşfetseydim...
Sanıyordum ki ilk üç atlatıldı mı sorun kalmaz...Doktorlar her hamilelikte rutin olarak kontrol etmeliler ama ihmale geliyoruz ,canımızın içlerini kucaklayamadan toprağa gömmek zorunda kalıyoruz ve sonuçları kalbimizde geçmez yaralar açıyor.....

canım ben daha önce 4. aylarda iki kayıp yaşadığım için rahim filmi de dahil olmak üzere pek çok test yapıldı.genetik ,kromozom,trombofili paneli v.s ve mthfr 677 TT homozigot gen taşıdığım saptandı. bu da bir pıhtılaşma problemi.ve bu tarz genetik pıhtılaşma problemlerinde özellikle folik asit ve b2,b6 ve b12 vitaminleri çok önemli çünkü bu geni taşıyanlarda vücut doğal yollardan bunları ememiyor.ve bunların eksikliği de düşüğe sebep olabiliyormuş.fakat senin söylediklerin de doğru kesinlikle. kanıtlanmış bir pıhtılaşma problemi olmasa bile tedavi ve tüp bebek ile hamile kalanlara da düşük doz iğne veriliyor. ben 0.7 lik iğne ve coraspin kullanıyorum.
bunları bildiğine eminim ama ben yine de bilmeyen arkadaşlara da yol gösterici olması açısından yazıyorum.rahim filmi sonuçlarına göre ise rahim anomalisi yani rahim şekli bozukluğu olduğu anlaşıldı. normal bir rahim bazı doktorların deyimiyle armut, bazılarının değimiyle koç kafası şeklinde olur.benim rahmim üstten içe doğru basık ve içeriye doğru çentikli, kalp şekline yakın diyebilirim.ve üstte rahmin üst kısmını iki odacığa bölen bir parça var. buna perde yada septum diyorlar.bu septum rahim ağzına kadar uzanırsa çift rahim deniyor.genellikle bu septumlar perde şeklindeyse bir operasyonla alınıyor. fakat benimki alınabilecek türden değilmiş,bebek rahmin yan duvarlarına tutunursa hamileleiğimi tamamlayabileceğimi, aksi halde üste tutunursa rahmin bebeği taşıyamayabileceğini söyledi doktorum.rahim anomalisi olan kişilerde de serviks yetmezliği çok sık görülen bir olaymış.üstelik benim iki kaybımdan sonra da içeriyi temizlemek amaçlı kürtaj uygulandı.bunların hpsi rahim ağzı yetmezliğine sebep oluyor.progestanı da bu yüzden kullanıyorum.

yok canım şu an için çok şükür kesede sarkma falan olmadı.yatarak geçiriyorum günlerimi çünkü buradaki daha deneyimli arkadaşların da söylediği gibi bebek ağırlaştıkça aşağıya baskı artacaktır. bazen yarı oturur vaziyette uzanıyorum ama genellikle yatıyorum.

allah sabır versin bizde yaşadık o günleri gerçekten çok zor benimde 21 haftalık düşük oldu ondan sonra tahliller yapıldı ve rahim filmi çekildi bende faktör 5 normal,protein c yüksek çıktı. bir sene sonra tekrar hamile kaldım ve doktorum çok iyiydi çorluda.doktora ilk gittiğim günden beri clexcane 04lük iğne yaptım yani eşim yaptı progestan verdi o da vaginaya yerleştiriliyor iğneleri vururken biraz yanma oluyor ve sonra morarıyor ama sorun değildi bana göre.12 haftalıkken rahim ağzına dikiş atıldı doğuma kadar hep yattım arada çok ağrılarım oluyordu allaha çok şükür ki genede 33 hafta 4 güne kadar dayandı kızım ve suyum geldi erken doğum oldu kilosu çok iyiydi 2600 gr bir hafta kuvözde kaldıktan sonra bebişimize kavuştuk bu zorlu ve uzun yoldan sonra şimdi çok iyi allahıma şükür 1,5 yaşında inşallah sizde bebeğinize kavuşursunuz en kısa zamanda.............

Teşekkür ederim arkadaşım. Ben de bu erken doğumumda 9. haftalarında progestanın rahime sıkılan jelini kullanmıştım. Bulantılarım oluyor diye hapını kullanamamıştım. Senin için de sevindim. Bebeğini güle güle büyüt. Ben de 1 sene önceye kadar Edirne'de oturuyordum. 15 sene orada yaşadım. 1 senedir eşimin buradaki işi nedeniyle Hatay'da yaşıyoruz. Tabi Trakya'dan sonra buralar bana çok farklı geldi. Alışmak zor oldu. Bir de bebeğimizi kaybedince daha da zor. Allahtan 6 yaşında bir oğlum var. O Edirne'de doğdu. Onda da sorunlar yaşamıştım.Buradaki doktorum da iyi. Doktorumu değiştirmedim. Çünkü doğumdan sonra teşhisi o koydu. Yazın İstanbul'a gittiğimde Zeynep Kamil'e gittim. Orada bir doktorla görüştüm. Çünkü oğlumda da 29. haftada açılmam olduğu için 11 gün orada yatmıştım. Belki bir şeyler söylerler, ellerinde evraklar vardır diye. Bana erken doğumun nedenini bilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum dedi. Çok üzüldüm. Hatay'a gelince doktorum tüm tahlilleri yaptı ve o teşhisi koydu. Bu yüzden de doktoruma güvendim. Biz de inşallah nisanda deneyeceğiz. Oğlumda ilkokul bire başlayacak. Nasıl olacak bilmiyorum. Hem yatmam gerekecek. Hem de 1. sınıf annesi olmak nasıl olacak. Endişelerim var. Kızını da öpüyorum.

arkadaşlar merhaba nasılsınız biz iyiyiz çok şükür dinlenmedeyiz

kızlar bu kayıplarımızdan sonra çevremizdekilerin ilgisine daha ihtiyaç duyuyoruz.en azından bir geçmiş olsun duymaK İSTİYO.ben 1.5 sene önce evlenerek erzuruma geldim.yabancı memleket.izmire benzemiyor.hiç tanıdık yok.arkadaş olarak kabul edeceğim birirleri arıyor insan.eşlerimizin aynı okulda çalıştığı biriyle tanıştım.bebeğini yeni kaybetmişti.hep psikolojinden bahsediyordu.ben o zaman yeni evliydim.hamile kalmmaıştım anlamadım fazla onun psikolojisini.neyse ikinciye hamile kaldı bende hamile kaldım.o doğum yaptığı ay ben bebeğimi kaybettim.ben gözünaydın demek için arayamadım.ama oda geçmiş olsun diye aramadı.o günden beri hiç görüşmedik.beni anlaması gerekirdi anlamadı.ben hamile kaldığımda çevremde ne çok ham,le vardı.hepsi sağlıklı doğurdu.neyse komşular gelirdi doğunun kadınları bEn 8 tane doğurdum oraya asıldım buraya asıldım.ağır kaldırdım düşmedi.hep böyle diyorlar.halbuki bilmiyorlar ne kadar üzüldüğümü ben canımın bi parçasını kaybetmişim.sanki çocuk doğurmak onların başarısı.doğuramamak benim başarısuzlığım.allahtan eşim vardı maddi manevi desteğimdi.ailelerimiz izmirde sadece telefon açabildiler.

neyse uzun oldu.benim bazen korkularım var.inş.erken doğurmam.ama mesela doğurdum. küveze girdi diyelim.sütüm bebek emmezken nasıl gelir.nasıl götürüm.onu orda camın arkasında görmeye nasıl dayanıcam.herhalde sürekli ağlarım.bende diğerleri gibi bebeğimle çıkmak istiyorum hastaneden.ALLAHIM NE OLUR BANA VE BURDAKİ HERKESE YARDIM ET

Amin, arkadaşım... Seni buradaki herkes kadar kimseler anlayamaz. Takip ettiysen ben de benzerşeyler yaşadım. Ama şükürler olsun Hatay'da benim okuldan yeni edindiğim arkadaşlarım olsun, eşimin arkadaşları olsun komşularım olsun yalnız bırakmadılar. Hele eşimin bir arkadaşı. Onun da bir sene önce doğumuna 15 gün kala bebeği kordon dolanması sonucu karnında ölmüş. Bebeği sezeryanla almışlar. Günlerce beraber ağladık. Hala onunla yeni tanışmama rağmen diğerlerinden daha farklı bir gönül birliğim var. Narettin Hoca'nın dediği gibi damdan düşenin halini damdan düşen anlar. Sen kafana takmamaya çalış.Şu an neler yapıyorsun? Bebek var mı? Nasıl tedavi uygulandı?

evet gerçekten çok haklısın chnb.herkesi anlayışa davet edemiyorsun malesef neyse zaten umrumda değil.ben bebeğimi 22 haftalıkken geçen nisanda kaybettim.yazın izmire geldiğimde tüm doktorlar yeni hamileliğinde serklaj yapılacak dediler.4 ay sonra yeniden hamile kaldım şimdi 5.5 aylık hamileyim.15 haftalık iken serklaj ameliyatı oldum.rahim ağzı boyum 28mm di.doğu hizmeti için atanan doktor süperrr.geleceğin profesörü.bu benim için çok büyük bir şans.çünkü geçen sene burdaki tek doktor olan kadın doğumcuya gitmek zorunda kaldım.burası merkeze 2 saat uzaklıkta küçük bir ilçe.şimdiki doktorumu gece bile arıoruz cepten.adam kendini işine adamış.evine bile gitmiyor.neyse serklajdan sonra sadece wc gitmek şartıyla yatıyorum.yemek bulaşık çamaşır eşim yapıyor.doktor ağır iş yapma dedi ama geçmişi defalarca okudum.gerçekten yatan kazanıyor.işte böyle.

sen neden bu kadar ara verdin?psikolojik olrak hazır değil misin?

Canım site birkaç saattir açılmıyor. Sen de sitedesin gördüğüm kadarıyla. Tam kaç haftalık hamilesin? Çok şey takma kafana. İnşallah erken doğmaz bebeğin. Süt konusunda Rabbim herşeyi çok muntazam ayarlamış. Doğar doğmaz geliyor süt. Ben 25 haftalık doğum yaptığımda hemen geldi. Sağma makinesi kiraladık. Bebeğime birkaç damla bağırsaklarını çalıştırsınlar diye veriyorlardı. Üzülme. İyi dinlen. İyi beslen.

Canım ben 22 haziran'da 25 haftalıkken doğum yaptım. Tetkiklerden sonra teşhis kondu. Doktorum 3 ay sonra deneyebilirsiniz demişti. Ben çok istiyorum. Ama eşim istemiyor. O çok etkilendi. Normal doğuma benimle girdi. O gördü. Bebeğimizi kendi hocayla yıkadı, defnetti. Ona çok ağır geldi. Sıcaklara geldiği için de açılmam olduğunu düşünüyor. 6 7 ayları sonbahara gelsin diyor ama tıbbi olarak böyle şey yok dedi doktor. İnan çok ama çok korkuyoruz. Hatay Edirne gibi değil. Burada eşim üniversitede. Tıp fakültesinin yoğun bakım bebek ünitesi yok. Bu yüzden de endişeleniyor. Doğumumu özelde yapmıştım. Haberlerde daha erken doğan bebeklerin yaşadığını duyunca daha da üzülüyor ve endişeleniyor. Bilmiyorum.

arkadaşlar merhaba rahimağzı yetmezliği genelde ilerleyen haftalardamı olur benimde 4 kaybım var.mthfr homozigotum,aminoasit metabolizma bozukluğu ve düz kas antikoru var.4 düşüğümde de suyum geldi.düşüklerim 14,14,20 hafta 5günlük(6hafta susuz yaşadı bebeğim kordonu geldi 14hafta 5 günlükken suyum gelmişti)17 hafta(12 hafta 6 günlük yine su geldi 4 hafta daha yaşadı bebeğim yine kordonu geldi)rahim filmi ve hitereskopiye gerek yok rahim ağzı gevşekliği yok diyor doktorlar.yeni gittiğim doktor alternatif bir dikiş kalmış birde öyle denensin diyor su gelecekmi diyor.kendi gittiğim doktor senin vücudunun bebeği düşman görüyor diyor dikiş çözüm değil diyor benimde kafam karıştı ne yapcağımı bilmiyorum....

yasemin çok sevindim..seni uykusuz geceler bekliyor :) zamanla alışıyor ama insan...

evet dogru valla hic uyutmuyorlar cok zorlandim hamilelikte aldigim kilolarin hepsini verdim saglikli olsunlarda gerisi bos gecmisi biraz okudum kizlar iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim hepinize ayri ayri yazamadim kusura bakmayin zaman buldukca giricem Allah hepimize yardim etsin

evet eşin korkmakta haklı.benim eşim bebeğimi görmedi ama ben ağlarken hep kendini tuttu.en son bir gün tek senmisin bende babayım dedi hüngür hüngür ağladı.bende şaşırdım.o ana kadar çok güçlü olduğunu düşünmüştüm.meğer benim için kendini hep tutmuş.düşün benim eşim görmediği halde böye etkilendi.seninki nasıl kötü olmuştur.bence çok haklı bizde hep sebep aradık kendimizce ondan mı bundanmı diye.neyse 23 haftalık hamileyim.bu hamilelik hayatımızı renklendirdi.benimde eşim üzniversitede görevli.nasıl olurda tıp fak.yenidoğan ünitesi olmaz.halbuki hatay güzel gelişmiş bir yerdir diye atamamızı oraya alırız diye düşünmüştük nakillerde.vazgeçtim.haberlerde geçen hafta nerde olduğunu bilmiyorum 350 gr bebek yaşatılmış.daha öncede 22 haftalık yaşatıldığını duydum.hemde benim kaybett,ğim bebeğimden 100gr zayıf.türkiyed bence direk yaşamaz deyip kaale almıyorlar.bunu yaşadım yaşadık malesef.

haa birde evet süt konusunda.benimde gelmişti.internette okudum bugün.prematüre doğum yapan annelerin sütleri daha fazla protein içeriyormuş normallere göre.Allahın mucizesi iişte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…