- 27 Nisan 2010
- 662
- 79
- 318
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #7.181
evet dogru valla hic uyutmuyorlar cok zorlandim hamilelikte aldigim kilolarin hepsini verdim saglikli olsunlarda gerisi bos gecmisi biraz okudum kizlar iyi dile*kleriniz icin cok tesekkur ederim hepinize ayri ayri yazamadim kusura bakmayinzaman buldukca giricem Allah hepimize yardim etsin
arkadaşlar merhaba rahimağzı yetmezliği genelde ilerleyen haftalardamı olur benimde 4 kaybım var.mthfr homozigotum,aminoasit metabolizma bozukluğu ve düz kas antikoru var.4 düşüğümde de suyum geldi.düşüklerim 14,14,20 hafta 5günlük(6hafta susuz yaşadı bebeğim kordonu geldi 14hafta 5 günlükken suyum gelmişti)17 hafta(12 hafta 6 günlük yine su geldi 4 hafta daha yaşadı bebeğim yine kordonu geldi)rahim filmi ve hitereskopiye gerek yok rahim ağzı gevşekliği yok diyor doktorlar.yeni gittiğim doktor alternatif bir dikiş kalmış birde öyle denensin diyor su gelecekmi diyor.kendi gittiğim doktor senin vücudunun bebeği düşman görüyor diyor dikiş çözüm değil diyor benimde kafam karıştı ne yapcağımı bilmiyorum....
Kızlar bu aralar Elif Şafak okuyorum. Sizlerle şu satırları paylaşmak istedim:
" Mesnevi'de anlatıldığı üzre bir gün bir bilge, kendi türleriyle uçmayı reddeden iki ayrı cins kuşa rastlar yol kenarında. Hayli merak eder bu iki farklı yaratığın nasıl olup da kendi aileleriyle, ait oldukları yerlerde yaşamak istemediklerini,nasıl olup da bir "yabancı"yı kendi kardeşlerine yeğlediklerini. Biri karga, biri leylek... O kadar farklıdır ki kuşlar, ihtimal veremez birbirlerini sevdiklerine, türdeşleriyle değil de birbirleriyle uçmayı yeğlediklerine. Öyle ya, karga dediğin kargalarla uçmalıdır, leylek dediğinse leyleklerle.Yaklaşır ve merakla inceler kuşları. Ta ki ikisinin de topal olduğunu keşfedinceye kadar. Ozaman anlar ki birlikte kaçar, birlikte uçar, beraber yaşamaları beklenenlerin yanında tutunamayanlar.O zaman anlar ki, sahip oldukları değil, sahip olamadıklarıdır kimilerini birbirlerine yakın kılan. Topal kuşlar birbirlerinin arızalarını bilir, sömürmek ya da örtmek yerine kabullenirler öylesine. En sahici dostluklar ortak varlıklar üzerine değil, ortak yoksunluklar üzerine kurulanlardır. Aynı şekilde zengin, aynı şekilde mesut olanların ortak paydaları sabun köpüğü gibidir, uçar. Ortak acı, ortak hüzün , ortak pürüzdür esas yakınlaştıran, yaklaştıran."
Evet kızlar, bu satırları sizlerle paylaşmak istedim. Biz buradaki topal kuşlar misaliyiz. Ortak acılarımızdır gerçekten bizleri yakınlaştıran. İnşallah buralarda birbirimize destek olacağız, birbirimizi hiçi görmesek de birbirimize destek olacağız...
evet eşin korkmakta haklı.benim eşim bebeğimi görmedi ama ben ağlarken hep kendini tuttu.en son bir gün tek senmisin bende babayım dedi hüngür hüngür ağladı.bende şaşırdım.o ana kadar çok güçlü olduğunu düşünmüştüm.meğer benim için kendini hep tutmuş.düşün benim eşim görmediği halde böye etkilendi.seninki nasıl kötü olmuştur.bence çok haklı bizde hep sebep aradık kendimizce ondan mı bundanmı diye.neyse 23 haftalık hamileyim.bu hamilelik hayatımızı renklendirdi.benimde eşim üzniversitede görevli.nasıl olurda tıp fak.yenidoğan ünitesi olmaz.halbuki hatay güzel gelişmiş bir yerdir diye atamamızı oraya alırız diye düşünmüştük nakillerde.vazgeçtim.haberlerde geçen hafta nerde olduğunu bilmiyorum 350 gr bebek yaşatılmış.daha öncede 22 haftalık yaşatıldığını duydum.hemde benim kaybett,ğim bebeğimden 100gr zayıf.türkiyed bence direk yaşamaz deyip kaale almıyorlar.bunu yaşadım yaşadık malesef.
tam anlamıyla bizleri anlatmış sanki. yakınlarımız yaşadıklarımızı anlamıyor ama hiç tanımadığımız görmediğimiz aynı şeyleri yaşayanlar çok iyi anlıyor ve destek oluyor yani bizler. hep birlikte başaracağız kızlar
tam anlamıyla bizleri anlatmış sanki. yakınlarımız yaşadıklarımızı anlamıyor ama hiç tanımadığımız görmediğimiz aynı şeyleri yaşayanlar çok iyi anlıyor ve destek oluyor yani bizler. hep birlikte başaracağız kızlar
Evet Tubaaoz, bu yüzden paylaşmak istedim. Burada birbirimizi yalnız bırakmayalım.
evet dogru valla hic uyutmuyorlar cok zorlandim hamilelikte aldigim kilolarin hepsini verdim saglikli olsunlarda gerisi bos gecmisi biraz okudum kizlar iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim hepinize ayri ayri yazamadim kusura bakmayinzaman buldukca giricem Allah hepimize yardim etsin
selam canım ıyıyoız cok sukur... arada sıkıntılarımız oluyo ama rabbım cok buyuk bılıyorum kı bızım ıcın en hayırlısını nasıp edecektır...özlemcik merhaba sayfadasın,nasıl gidiyor iyisindir inşallah..
yenibir güne daha merhaba
chnb benim bebem Allahın izniyle erkek.hastane konusunda 3 büyük şehir dışında şanssız diyorum ben.mesela orda özel hastane varmış.burda hiç yok.ben erzurumdayım.varmış ama düzeni yok nasıl randevusuz olur çok saçma dimi.
yaren tebrik ediyorum seni başardın bence bu zor zamanı.artık küveze girmezde sağlıklı bir bebek dünyaya getirirsin.bizi haberdar et.
eğer yanlışım varsa düzeltin.doğum haberleri hayırlısıyla şöyle:
-yaren58
-nuray_dyn
-özlem483
-ben
-fusbor
haber beklediklerimiz
-fadik
-sevtun
haa birde bişey sorcam bilgisi olan varmı yada yaşayan.dişetlerim çok şisti.ağzımın tavanı yara.dün tuzlu su ile gargara yaptım ama yok.geçen hafta da iltihap vardı.ne yapcam ben:26:
birde bunu uzun süre yatan arkadaşlar bilir bence sizde oldu mu?ayakta 1dk dan fazla durduğumda ayaklarım iğne batması gibi batma,kıpkırmızı oluoyr.sonra oturunca dakikalarca kaşınıyor deli *-gibi.yürürken sorun yok.ama 50-60sn ayakta durduğumda hemen böyle oluor.var mı acaba yaşayanınız:26:
merhaba arkadaşlar, yazdıklarınızı tamamıyla olmasa da okumaya çalıştım
ben 3 sene önce bu konuyu açan kişiyim ve Allah a şükür bebeğini sağ salim kucağına alanlardanım, sizlerinde bebeklerinize uzun ve sağlıklı ömürler dilerim..Bebeklerine kavuşamayanlarında dileklerinin en kısa zmaanda sağlıkla gerçekleşmesini dilerim..
serklaj uygulanıp bir sürü ilaç kullanmak zorunda kalan annelere bir sorum olacak, benim meleğim şuan 2.5 yaşında ve doğduktan 3 gün sonra kusmaya başladı 1 sene reflü ile yaşadık, şimdi de mide problemlerimiz var, çok çabuk kusuyor..kilomuz gelişimimiz normal ama mide sıkıntımız var..ve sık sık larenjit geciriyor.ben hamilelikte kullandığım ilaçlara bağlıyorum.acaba sizlerin bebeklerinde de bu tarz sıkıntılar oldu mu??
ayyy pardon şafak seni yazmayı unuttum.sene 30 haftalık olmuşsun maşallah.nuraydan sonra.
birde elfce sanırım.
chnb pardon ya seni hamile kalacaklar arasına yazıyorum
ayyy pardon şafak seni yazmayı unuttum.sene 30 haftalık olmuşsun maşallah.nuraydan sonra.
birde elfce sanırım.
chnb pardon ya seni hamile kalacaklar arasına yazıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?