Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

oy yerim senin bebeklerini.sağlıkları iyimi?tam olarak kaç gün kaldılar küvezde?bu kadar çabuk kilolarını vermen çok güzel.

Kızlar bu aralar Elif Şafak okuyorum. Sizlerle şu satırları paylaşmak istedim:
" Mesnevi'de anlatıldığı üzre bir gün bir bilge, kendi türleriyle uçmayı reddeden iki ayrı cins kuşa rastlar yol kenarında. Hayli merak eder bu iki farklı yaratığın nasıl olup da kendi aileleriyle, ait oldukları yerlerde yaşamak istemediklerini,nasıl olup da bir "yabancı"yı kendi kardeşlerine yeğlediklerini. Biri karga, biri leylek... O kadar farklıdır ki kuşlar, ihtimal veremez birbirlerini sevdiklerine, türdeşleriyle değil de birbirleriyle uçmayı yeğlediklerine. Öyle ya, karga dediğin kargalarla uçmalıdır, leylek dediğinse leyleklerle.Yaklaşır ve merakla inceler kuşları. Ta ki ikisinin de topal olduğunu keşfedinceye kadar. Ozaman anlar ki birlikte kaçar, birlikte uçar, beraber yaşamaları beklenenlerin yanında tutunamayanlar.O zaman anlar ki, sahip oldukları değil, sahip olamadıklarıdır kimilerini birbirlerine yakın kılan. Topal kuşlar birbirlerinin arızalarını bilir, sömürmek ya da örtmek yerine kabullenirler öylesine. En sahici dostluklar ortak varlıklar üzerine değil, ortak yoksunluklar üzerine kurulanlardır. Aynı şekilde zengin, aynı şekilde mesut olanların ortak paydaları sabun köpüğü gibidir, uçar. Ortak acı, ortak hüzün , ortak pürüzdür esas yakınlaştıran, yaklaştıran."

Evet kızlar, bu satırları sizlerle paylaşmak istedim. Biz buradaki topal kuşlar misaliyiz. Ortak acılarımızdır gerçekten bizleri yakınlaştıran. İnşallah buralarda birbirimize destek olacağız, birbirimizi hiçi görmesek de birbirimize destek olacağız...

rahim ağzı sorunu olmadığını hamileykenmi koydular...
benim anlamadığım neden filim veya histereskopi istemedikleri...
bence 4 düşüğü olan birine muhakkak gerekir...
belki rahimde ultrasonda gözükmeyen sorun vardır....
bence histereskopi yaptırın...

tam anlamıyla bizleri anlatmış sanki. yakınlarımız yaşadıklarımızı anlamıyor ama hiç tanımadığımız görmediğimiz aynı şeyleri yaşayanlar çok iyi anlıyor ve destek oluyor yani bizler. hep birlikte başaracağız kızlar

Evet Ayer 82 biz de o haberi seyrettik. Kahrolduk. Sen moralini yüksek tut. Burada fakülte merkeze 17 km.Adana çok yakın olduğu için ora kadar tercih edilmiyor. Burada özel hastaneler Edirne'ye göre çok. Temiz de. Ama çok yoğun. Özele gidiyorsun ama randevu sistemi bile yok. Hastalar sabırsız. Hemen dalıveriyorlar içeri. Edirne'de böyle değildi. Devlet hastaneleri bile randevuylaydı. Ama doktorumdan memdundum. Burada yazılanları okuyunca ona daha da güveniyorum. Genelde teşhis kayıp olmadan konulmuyormuş. Ben de ilkini 8 haftalık kaybettim. 2.si 29. haftada açılmam oldu.İstanbul'a düğüne gitmiştim. Z. Kamil'de yattım 11 gün. 35. haftaya kadar tek tuvalete kalktım. 35'te Edirne'ye gittim. 38. haftada doğum yaptım. Vaktinde doğum yaptığım için de pek dikkate alınmadı herhalde. Siz Erzurum'da mısınız? Bebeğin cinsiyeti ne?

Evet Tubaaoz, buna ben de inanmak istiyorum.

Evet Tubaaoz, bu yüzden paylaşmak istedim. Burada birbirimizi yalnız bırakmayalım.

merhaba taze anne.. bunlar tatlı yorgunluklar sayılır, bebekler iyi olsunlarda.. nasıl kiloları falan iyidir inşallah:))

özlemcik merhaba sayfadasın,nasıl gidiyor iyisindir inşallah..
selam canım ıyıyoız cok sukur... arada sıkıntılarımız oluyo ama rabbım cok buyuk bılıyorum kı bızım ıcın en hayırlısını nasıp edecektır...
gecen melegımı doplerde gordum ınan nasıl oldum anlatamam sımdıye kadar sadece kıpırtılarını hıssederdım onu gozumle gorunce aslında herseyı cok daha ıyı anladım rabbıme sukurler olsun bılıyorum kı bu gunlerde gececek hayırla
guzel kızımı kucagıma alacagım gunu sabırla beklıyorum....sız nasılsınız....

kızlar cevaplarınız için teşekkürler.. ben de önlem olarak mutlaka dikilmesinden yanayım ama kastettiğim şuydu önlem olarak da dikilse açılma olabiliyor. mutlak yatak istirahati şart olabiliyor... yani önlem olarak dikiş atılan arkadaşlar da yatmak zorunda kalıyor.. ama acaba önlem olarak erken serklaj'da normal hayatına devam edenlerin sayısı daha fazla olabilir mi diye düşünüyordum ben hep.. sanırım değil..

keşke hiç yaşamasaydık bunları ama ne yapalım.. çektiklerimizin mükafatını alıcaz inşallah.

yenibir güne daha merhaba

chnb benim bebem Allahın izniyle erkek.hastane konusunda 3 büyük şehir dışında şanssız diyorum ben.mesela orda özel hastane varmış.burda hiç yok.ben erzurumdayım.varmış ama düzeni yok nasıl randevusuz olur çok saçma dimi.

yaren tebrik ediyorum seni başardın bence bu zor zamanı.artık küveze girmezde sağlıklı bir bebek dünyaya getirirsin.bizi haberdar et.
eğer yanlışım varsa düzeltin.doğum haberleri hayırlısıyla şöyle:

-yaren58
-nuray_dyn
-özlem483
-ben
-fusbor

haber beklediklerimiz
-fadik
-sevtun

haa birde bişey sorcam bilgisi olan varmı yada yaşayan.dişetlerim çok şisti.ağzımın tavanı yara.dün tuzlu su ile gargara yaptım ama yok.geçen hafta da iltihap vardı.ne yapcam ben:26:

birde bunu uzun süre yatan arkadaşlar bilir bence sizde oldu mu?ayakta 1dk dan fazla durduğumda ayaklarım iğne batması gibi batma,kıpkırmızı oluoyr.sonra oturunca dakikalarca kaşınıyor deli *-gibi.yürürken sorun yok.ama 50-60sn ayakta durduğumda hemen böyle oluor.var mı acaba yaşayanınız:26:

ayyy pardon şafak seni yazmayı unuttum.sene 30 haftalık olmuşsun maşallah.nuraydan sonra.

birde elfce sanırım.
chnb pardon ya seni hamile kalacaklar arasına yazıyorum

merhaba arkadaşlar, yazdıklarınızı tamamıyla olmasa da okumaya çalıştım
ben 3 sene önce bu konuyu açan kişiyim ve Allah a şükür bebeğini sağ salim kucağına alanlardanım, sizlerinde bebeklerinize uzun ve sağlıklı ömürler dilerim..Bebeklerine kavuşamayanlarında dileklerinin en kısa zmaanda sağlıkla gerçekleşmesini dilerim..

serklaj uygulanıp bir sürü ilaç kullanmak zorunda kalan annelere bir sorum olacak, benim meleğim şuan 2.5 yaşında ve doğduktan 3 gün sonra kusmaya başladı 1 sene reflü ile yaşadık, şimdi de mide problemlerimiz var, çok çabuk kusuyor..kilomuz gelişimimiz normal ama mide sıkıntımız var..ve sık sık larenjit geciriyor.ben hamilelikte kullandığım ilaçlara bağlıyorum.acaba sizlerin bebeklerinde de bu tarz sıkıntılar oldu mu??

hayır hiç olmadı bizde canım..

ayyy pardon şafak seni yazmayı unuttum.sene 30 haftalık olmuşsun maşallah.nuraydan sonra.

birde elfce sanırım.
chnb pardon ya seni hamile kalacaklar arasına yazıyorum

fusbor la benim aramda 1.5 hafta var o 19 un içinde bende 17 nin ..

bizim yolumuz biraz daha uzun .. işallah sizler gibi daha ileri haftaları görebiliriz..

merhaba konuyu en basından berı okumaya calıstım bebeklerını bekleyen herkese hayırlısıyla bebıslerını kucaklarına almalarını dılerım..
bende ekım ayında leep oldum kasım ayında hamıle kaldım..anlamadıgım konu leep olan herkeste ıllakı rahım agzı yetmezlıgı yasanıyormu ..onumuzdekı hafta olculecek benım ama kafayı yemek uzereyım..bılgısı olan varsa paylasırsa cok sevınırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…