Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım çok heyecanlandım ,süpersin arkadaşım bu listeyi yaptığın için. kendimi hep şimdiye kadar hayal dünyasında hissettim ama nedense bu listeyi görünce bende yaren gibi o haftaları görüceğime inandım , düşünsene bu listeden her bir doğum yapan arkadaş elenince bize sıra gelicek çok heyecanlandım benTekrar teşekürler.Diğer sorularına gelince ben daha geriden geldiğim için bunları şu an için yaşamıyorum ama mutlaka yaşayan vardır canım.

nasılsınız kızlar,, yarencim maşallah sana 36.haftaya geldin... doğum nezaman olacak canım?

Arkadaşım nerelerdesin? çizelgeni anlayamadım yoksa hamilemisin canımcım?

İnanırmısın baştan beri takip ettiğim için canım sürekli seni kendime örnek alıyorum, ve üstelik yatmadan bu işi halledenlerdensin baksana minnoşun 2,5 yaşına gelmiş bile.Bu arada kızkardeşimin bebeğindede reflü vardı ,doktorun söylemesine göre hamileyken içilen kutu sütlerden kaynaklanıyormuş ,kızkardeşim normal hamilelik süreci yaşayanlardan yani benim gbi ilaçlar almadı, o yüzden ben her ihtimale karşı günlük süt içiyorum canım.Çünkü kutu sütlerde son kullanma tarihine kadar dayansın diye bir takım işlemlerden geçiyormuş.

fusbor la benim aramda 1.5 hafta var o 19 un içinde bende 17 nin ..

bizim yolumuz biraz daha uzun .. işallah sizler gibi daha ileri haftaları görebiliriz..

Hemde ne uzun arkadaşım, şöyle gözümüzü bi kapatıp ve açsak 30 lara gelmiş olsak ne güzel olur dimi.Daha bebeğimizin hareketlerini hissettmiyoruz bile.

ben hep kutu süt kullanırım canım..mide ve bağısak sorunlarım hiç yok...
bebek reflüsü genellikle bebekleri yatar pozisyonda emzimekten veya beslemekten kaynaklanıyor..kafası yukarda olacak şekilde açılı tutmak lazım..
çok şükür ne bende reflü var ne de bebeklerimde...

canım benide nutmuşsun :79:

sırayı yeniden yazayım inş.unuttuğum yoktur.

-yaren58
-nuray_dyn
-şafak
-özlem483
-ben
-fusbor
-elfce

haber beklediklerimiz
-fadik
-sevtun
-chnb

tubacım sen nekadarşlıksın çizelgeni göremedim.

hidenisko nerelerdesin.bebeğine maşallah.ben baştan beri bu nidilat olayından korkuyorum.çünkü beni bile baya etkiliyor.kimbilir bebeğe ne kadar etkisi olur diye düşünüyorum.doktor sitesinde bi doktora sormuştum.evet yan etkisi var ama yararları daha çok demişti.

ee sütü zaten zor içiyiorum valla hemen vazgeçerim :)

Son düzenleme:
Hemde ne uzun arkadaşım, şöyle gözümüzü bi kapatıp ve açsak 30 lara gelmiş olsak ne güzel olur dimi.Daha bebeğimizin hareketlerini hissettmiyoruz bile.

İnşallah bebeğinizi kucağınıza alacağınız günleri de göreceksiniz. Dualarımız sizinle...

İnşallah canım. Ama mümkün değil nisandan önce olmaz diyor eşim. Ben bu aralar bu forumu baştan okumaya başladım. 101. sayfadayım. Şu an daha da bilinçlendiğimi hissediyorum. Yaren 58 ''in yazışmaları var. Yaren 58 ve Twiksin. Merak ettim. O zamanlar tüp bebek denemelerinden bahsediyordu. Neler oldu sonra? Twiks de hamileydi?

Leep nedir bilmiyorum arkadaşım. Beni aydınlatırsan sevinirim.

Hidenisko, öncelikle böyle bir forum açtığın için sana çok ama çok teşekkür ederiz. Burada hepimizin dertlerine ortak oldun. Bu arada baştan okumaya başladım forumu bilmiyordum önceden.Ben de 22 haziran'da (2010) 25 haftalık kaybettim oğlumu. Sizlerin hikayeleriniokuyunca çok etkilendim. Ayrıca Edamecrinin hikayesi de beniçok etkiledi. Böyle güçlü hemcinslerimizin olmasıyla ayrıca gururlandım. İyiki varsınız... Oğlunu da öpüyor, ona uzun sağlıklı birömür diliyorum...

bende 600. sayfalardayım....
yaren arkadaşımız şimdede geliyor canım...
benim bildiğim kadarıyla o tüp bebek denemleri negatif ve kimyasal gebelik olmuş...
ama maşallah şimdi 30 haftalık hamile....

Twiksin bende sonraki mesajlarda hiç görmedim...
ama maşallah bebeğini sağlıcakla kucaklıyor...
daha fazla tüyo vermeyeyim canım...
merakla okuması daha heyacanlı...

Gem benim leep konuusnda bilgim yok...
az önce netten biraz araştırdım da leep geçirenlerde erken doğum olcak diye bir kayde yokmuş...
ama tedbirli olmak lazımmış...
demekki ufakta olsa bir ihtimal...
sen sık sık rahmin durumuna bakdır canım...
inş sağlıcakla kucaklarsın....

Teşekkür ederim Fadik gerçekten insan merak ediyor.Mesela Tubaaydı sanırım üçüz hamile. Bir daha görmedim. Senin öykünü de bilmiyorum.Geçen sayfalarda Edamecrin'in ikizlerinin ardından yazdıkları beni derinden sarstı. Sanırım onun bir çocuğu olmuş. Geçen gün 40 haftalık doğum yaptım yazmıştı. Ben de nisana kadar cesaret toplamaya çalışıyorum. Bilseydim keşke burayı. 22 Haziran'dan beri öyle yalnız hissediyordum ki kendimi. Ben de Hatay'da gurbetteyim. Ailem İstanbul'da. Allahtan komşularım iyi. Ama kimseyle bunları konuşamıyorum. Biraz konuşunca başlıyorum ağlamaya. O yüzden kimse konuyu açmıyor. İçimde yaşıyordum acılarımı. Eşimle bile paylaşamıyorum çoğunu. İyiki bu siteyi bulmuşum.

Leep nedir bilmiyorum arkadaşım. Beni aydınlatırsan sevinirim.
smear sonucu rahım agzımda kanser oncusu hucreler tespıt edıldı bu yuzden rahım agzım alındı yakarak veya dondurarak degıl leep denen bır operasyon ıle..ıste buyuzden kesınlıkle rahım agzı yetmezlıgı yasanırmı onu merak edıorum bende

tesekkur ederım ılgıne 12.hafta ıtıbarı ıle kontrol edılecek bakalım bırsey cıkmaz umarım dua edıyorum Allahıma sureklı butun hamıleler ıcın ...benım gıbı leep olan arkadas varmı burda acaba...

tesekkur ederım ılgıne 12.hafta ıtıbarı ıle kontrol edılecek bakalım bırsey cıkmaz umarım dua edıyorum Allahıma sureklı butun hamıleler ıcın ...benım gıbı leep olan arkadas varmı burda acaba...

evet rahim ağzın alındıysa kesinlikle rahim ağzı yetmezliği durumun olur.....senin serklaj vajinal değil de sezaryan gibi göbekten kesi yapılarak ve rahim dikilerek olur..Hamilelik öncesi abdominal serklaj olup sonradan hamile kalman önerilir canım...

http://www.doktortv.com/laparoskopik-abdominal-serklaj-hangi-hastalara-uygulanir-/

Son düzenleme:
Sevgili Gem,hamile olduğunu şimdi farkettim..fazla ayakta durma,hep yat doğuma dek bari arkadaşım...Rahim ağzın alındıysa doktorun seni hiç uyarmadı mı ??

Son düzenleme:
tuubay arkadaşımız maşallah üçüzlerini sağlıcakla kucaklamış canım...
ama kaçıncı haftada bilmiyorum...
bende hikayemi yazmıştım canım ama daha benim hikayemi okumana var...
ben 2-3 ay önce yazmıştım...

canım seni çok iyi anlıyorum...
zaten bizi bizden başka kimse anlamaz...
bende hiç kimseyle derdimi paylaşamıyorum...
beni tek anlayan annem ama onu üzmek istemiyorum bu yüzden onunla hiç paylaşmıyorum....
eşim bunları konuşmayı hiç sevmez...
daha eşimle karşılıklı açık açık bunları konuşmuşluğumuz hiç yoktur...

leep i ilk defa sizden duydum canım...
konizasyon dan az farklı galiba...
konizasyon olanlarda erken doğum riski olabilir diye duymuştum...
ama tabiki bunlar sadece ihtimaller...
önemli olan bu riske karşı bilgili olup gerekenleri yapmak..
inş sağlıcakla kucaklarsınız...
allah yardımcınız olsun...

Sevgili Gem,fazla ayakta durma,hep yat doğuma dek bari arkadaşım...Rahim ağzın alındıysa doktorun seni hiç uyarmadı mı ??:18:

canım belki biz yanlış anladık...
arkadaşın rahim ağzı tamamen alınmamış galiba...
yaa doğrusu bu leepi ilk defa durdum ben.....

Sevgili Gem,fazla ayakta durma,hep yat doğuma dek bari arkadaşım...Rahim ağzın alındıysa doktorun seni hiç uyarmadı mı ??:18:
operasyon oncesı mılyolarca soru sormama ragmen hıc boyle bırseyden bahsetmedı ve koskoca prof kendısı cok guvenmıstım sımdı yazdıklarınızı okuyunca sok oldum
onumuzdekı hafta ıcı dr a(baska dr a basladım) gıdıcem olcum yapacak umarım bahsettıgın kadar cıddı boyutta degıldır yanı ben hamıleyken nası sezeryan gıbı bı mudahele yapılacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…