- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #7.221
tuubay arkadaşımız maşallah üçüzlerini sağlıcakla kucaklamış canım...
ama kaçıncı haftada bilmiyorum...
bende hikayemi yazmıştım canım ama daha benim hikayemi okumana var...
ben 2-3 ay önce yazmıştım...
canım seni çok iyi anlıyorum...
zaten bizi bizden başka kimse anlamaz...
bende hiç kimseyle derdimi paylaşamıyorum...
beni tek anlayan annem ama onu üzmek istemiyorum bu yüzden onunla hiç paylaşmıyorum....
eşim bunları konuşmayı hiç sevmez...
daha eşimle karşılıklı açık açık bunları konuşmuşluğumuz hiç yoktur...
leep i ilk defa sizden duydum canım...
konizasyon dan az farklı galiba...
konizasyon olanlarda erken doğum riski olabilir diye duymuştum...
ama tabiki bunlar sadece ihtimaller...
önemli olan bu riske karşı bilgili olup gerekenleri yapmak..
inş sağlıcakla kucaklarsınız...
allah yardımcınız olsun...
operasyon oncesı mılyolarca soru sormama ragmen hıc boyle bırseyden bahsetmedı ve koskoca prof kendısı cok guvenmıstım sımdı yazdıklarınızı okuyunca sok oldum
onumuzdekı hafta ıcı dr a(baska dr a basladım) gıdıcem olcum yapacak umarım bahsettıgın kadar cıddı boyutta degıldır yanı ben hamıleyken nası sezeryan gıbı bı mudahele yapılacak
Sağol Fadik, sen hangi ildesin? Bir de sana MUMUDİHABA'yı soracağım. Srı eşarplı otantik kıyafetli bir resim koymuş adının yanına. 128. sayfadayım ve çok zamandır yazmamış. 3 bebeğini erken doğumla kaybetmiş. hatırladın mı
sırayı yeniden yazayım inş.unuttuğum yoktur.
-yaren58
-nuray_dyn
-şafak
-özlem483
-ben
-fusbor
-elfce
haber beklediklerimiz
-fadik
-sevtun
-chnb
tubacım sen nekadarşlıksın çizelgeni göremedim.
hidenisko nerelerdesin.bebeğine maşallah.ben baştan beri bu nidilat olayından korkuyorum.çünkü beni bile baya etkiliyor.kimbilir bebeğe ne kadar etkisi olur diye düşünüyorum.doktor sitesinde bi doktora sormuştum.evet yan etkisi var ama yararları daha çok demişti.
ee sütü zaten zor içiyiorum valla hemen vazgeçerim :)
ben su an herseyı karıstırmıs durumdayımCanım,inşallah yazdıklarını yanlış anlamışımdır ama sen rahim ağzım alındı deyince öyle yazdım..Açıkçası hamilelik çizelgeni yeni farkettim...Yolladığım linki izledin mi bilmiyorum ama Prof.Dr Yücel Karaman ın videosuydu ..
İnşallah herşey yolunda gider hamileliğinde....
buarada kusura bakma ızledım lınkı tesekkur ederım...ınsallah yolunda olur hersey dedıgınız gıbı :26:Canım,inşallah yazdıklarını yanlış anlamışımdır ama sen rahim ağzım alındı deyince öyle yazdım..Açıkçası hamilelik çizelgeni yeni farkettim...Yolladığım linki izledin mi bilmiyorum ama Prof.Dr Yücel Karaman ın videosuydu ..
İnşallah herşey yolunda gider hamileliğinde....
kızlar öncelikle herkese merhabaaa, bugün sayfamız bayağı hareketliymiş ben biraz ağırlaştım sanki bu hafta fazla sık giremiyorum o yüzden
ayercim listen çok güzel olmuş ama fusborun söylediği gibi kendimi listede görünce çok heyecanlandım..helede en başta kendimi görünce..doğum korkusu sardı sanki beni:18:
geçmiş okuyan arkadaşlar beni ve tiwiks i sormuş, tiwiks sağ salim zamanında doğurdu bebeğini sezeryanla vaktinde doğum yaptı, aniden falanda gitmedi doğuma,inşallah bende öyle giderim,planlanarak sakin bir şekilde hastaneye gitmeyi diliyorum hastaneye..korkularımı ve stresimi dahada azaltır en azından benim..tiwiks arkadaşla doktorumuz aynı geçen telefonda görüştük çalıştığı için sayfaya giremiyor ama bebeği iyi..benim ilk kaybım tüp bebkle olmuştu..sonra dondurulmuş yumurtalarımı denedim, sonra tüp bebek yaptım kimyasal gebelikte sonuçlandı hep, sonra geçen sene şubat ayında ilk defa kendiliğinden hamile kaldım ama oda farkedene kadar kimyasalla sonuçlandı..sonra doktorum klomen tedavisine başladı en başdan başlar gibi ve iki ay sonra hamile kaldım normal yoldan yani bu gebeliğime.. benim genetik testlerim falanda yapıldı herşey normal çıkmıştı ama ilk gebeliğimden sonraki gebeliklerim kimyasalla sonuçlandığı için doktorum erken gebelik kaybını önlemek için gebeliğin ilk haftalarından itibaren trombosit tedavisi uyguladı ve bebeğimi kaybetmedim çok şükür bugünlere gelebildim..darısı dileyen arkadaşlara..
samyeli nasılsın arkadaşım uzun süredir yoktun, diyettesin galiba pco vardı sende de dimi kilo vermek yumurtlamayı olumlu etkiliyormuş çok iyi yapıyorsun canım devam et..hayırlı haberlerini bekliyorum en kısa zamanda..
özlemcim seninde iyi olmana çok sevindim inşallah şu birbuçuk ayıda atlatırsan oh diyeceksin..ben inanıyorum başarıcaksın çok azimlisin arkadaşım..
buarada kusura bakma ızledım lınkı tesekkur ederım...ınsallah yolunda olur hersey dedıgınız gıbı :26:
canım anladığım kadarıyla sen durumunu iyice anlayamamışsın...ben su an herseyı karıstırmıs durumdayımdr bana bırde bu operasyondan sonra 1 ay cınsel ılıskı yasak ama hemen akabınde gebelık ıstıyoruz demıstı...ve evet rahım agzın alındı dedı anlamıyorumkı hıcbırsey ..sımdı patalojı raporlarına bakıyorum 2,4x2,3 cm capında 0,7 cm derınlıgınde dıyor...offf kafam almıyor neyse olcum yapılmadan ne soylesek bos sanırım
canım bende sadece bir kaç mesajını okumuştum...Sağol Fadik, sen hangi ildesin? Bir de sana MUMUDİHABA'yı soracağım. Srı eşarplı otantik kıyafetli bir resim koymuş adının yanına. 128. sayfadayım ve çok zamandır yazmamış. 3 bebeğini erken doğumla kaybetmiş. hatırladın mı
evet bende bunu duymuştum ama canım yukarıyada yazdım leep biraz daha hafifmiş...İnşallah canım...
Rahim ağzı yetersizliği doğuştan olabilir. Sonradan geçirilen bazı operasyonlar sonucunda da rahim ağzının özelliğini kaybetmesiyle meydana gelir. Doğuştan rahim birleşme bozuklukları yani rahmin sadece tek taraflı gelişimi (unikornis uterus), rahim ortasında odacığını daraltan perdenin olduğu durumlar (septum) da rahim ağzının dokusundaki bozukluklar sıktır ve rahim ağzı yetersizliği sık görülür. Sonradan meydana gelen rahim ağzı yetersizliklerinin en önemli sebebi bu bölgeye uygulanan operasyonlardır. Rahim ağzı kanseri şüphesi veya ön değişikliklerinin bulunduğu durumlarda uygulanan konizasyon operasyonu rahim kanalının kısalmasına ve rahim ağzı yetersizliğine neden olur. Rahim ağzının parçalanmasına neden olan zor doğumlar sonraki hamileliklerde rahim ağzı yetersizliğine neden olabilir.
...alıntı
canım anladığım kadarıyla sen durumunu iyice anlayamamışsın...
bizimde ilk duyduğumuz bir işlem olduğu için doğrusu bizde net anlayamadık...
ama benin netten anladığım kadarıyla normal konizasyondan daha iyiimiş...
bak aynen şöyle yazıyordu:
Konizasyon ameliyatı, leep işlemine göre daha travmatik bir işlem olup ameliyat sonrası iyileşme süreci de daha uzundur.
yani leep daha avantajlı...
canım bende sadece bir kaç mesajını okumuştum...
alminaçınarın dediği gibi çok bilgim yok...
evet bende bunu duymuştum ama canım yukarıyada yazdım leep biraz daha hafifmiş...
bak nette şu yazıyı buldum...
Bazı kadınların bu işlem sonrası cinsel ilişkide ağrıları ve nadiren kanamaları olduğunu ifade etmelerinin dışında ,LEEP işleminin uzun dönemdeki etkilerini araştıran çok fazla çalışma yoktur. Bununla birlikte rahim ağzında ortaya çıkan hasar yakma ve dondurma işlemlerinde ortaya çıkan hasardan hiç farklı değildir. Bu işlemlerin hiç birisi kısırlık, düşük ve erken doğuma neden olmaz. Fakat yine de bu işlemi geçirmiş gebelerin hamilelik süresince daha çok istirahat etmeleri, gebelik boyunca cinsel ilişkiden kaçınmaları ve sıkı bir doktor takibinde bulunmaları önerilmektedir.
-yaren58
-nuray_dyn
-şafak
-özlem483
-ben
-fusbor
-elfce
haber beklediklerimiz
-fadik
-sevtun
-chnb
hidenisko nerelerdesin.bebeğine maşallah.ben baştan beri bu nidilat olayından korkuyorum.çünkü beni bile baya etkiliyor.kimbilir bebeğe ne kadar etkisi olur diye düşünüyorum.doktor sitesinde bi doktora sormuştum.evet yan etkisi var ama yararları daha çok demişti.
-yaren58
-nuray_dyn
-şafak
-özlem483
-ben
-fusbor
-elfce
haber beklediklerimiz
-fadik
-sevtun
-chnb
bende 29. haftada rahim ağzı yetmezliği olduğu anlaşıldı yani geçen cuma günü rahim ağzına dikiş atıldı.bu benim 2. gebeliğim ilkinde böyle bir sorun yaşamamıştım inş 2 ay daha dayanır bebiş bu sayfayı yeni gördüm bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmak isterim...
Nasıl yani ya ? acil serklaj en son 23-24. haftalarda atılır diye biliyordum,29.haftada serklaj ??
Çok az kalmış,sabret biraz daha canım...İnşallah herkes sağlıkla kucağına alır :)
ben hep kutu süt kullanırım canım..mide ve bağısak sorunlarım hiç yok...
bebek reflüsü genellikle bebekleri yatar pozisyonda emzimekten veya beslemekten kaynaklanıyor..kafası yukarda olacak şekilde açılı tutmak lazım..
çok şükür ne bende reflü var ne de bebeklerimde...
-yaren58
-nuray_dyn
-şafak
-özlem483
-ben
-fusbor
-elfce
haber beklediklerimiz
-fadik
-sevtun
-chnb
İnşallah bebeğinizi kucağınıza alacağınız günleri de göreceksiniz. Dualarımız sizinle...
benim babam çocuk dr u canım..her dr un görüşleri farklı işte...vallhi cocuk doktorunun söylemesi canım.
Heyyyyyyyy ben bi üst sıraya terfi etmişim şimdiki listede:))
canımcım dualarınıza gerçekten ihtiyacımız var.
valla canım doktorda şaşırdı ama yinede yaptı bende anlamadım şimdi evde yatıyorum ..bu durumda olup sağlıklı bebişleri doğanlar varmı?
Hemde ne uzun arkadaşım, şöyle gözümüzü bi kapatıp ve açsak 30 lara gelmiş olsak ne güzel olur dimi.Daha bebeğimizin hareketlerini hissettmiyoruz bile.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?