Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Sağol Fadik, sen hangi ildesin? Bir de sana MUMUDİHABA'yı soracağım. Srı eşarplı otantik kıyafetli bir resim koymuş adının yanına. 128. sayfadayım ve çok zamandır yazmamış. 3 bebeğini erken doğumla kaybetmiş. hatırladın mı

Canım,inşallah yazdıklarını yanlış anlamışımdır ama sen rahim ağzım alındı deyince öyle yazdım..Açıkçası hamilelik çizelgeni yeni farkettim...Yolladığım linki izledin mi bilmiyorum ama Prof.Dr Yücel Karaman ın videosuydu ..
İnşallah herşey yolunda gider hamileliğinde....

Fadiğe sordun ama onu tanımıyor muhtemelen..mumudihaba en çok hamile kalıp kucaklamasını dilediğim arkadaşlardan biri..bildiğim kadarıyla en son hamileliği yoktu..kendini hazır hissetmiyordu daha...

kızlar öncelikle herkese merhabaaa, bugün sayfamız bayağı hareketliymiş ben biraz ağırlaştım sanki bu hafta fazla sık giremiyorum o yüzden
ayercim listen çok güzel olmuş ama fusborun söylediği gibi kendimi listede görünce çok heyecanlandım..helede en başta kendimi görünce..doğum korkusu sardı sanki beni:18:
geçmiş okuyan arkadaşlar beni ve tiwiks i sormuş, tiwiks sağ salim zamanında doğurdu bebeğini sezeryanla vaktinde doğum yaptı, aniden falanda gitmedi doğuma,inşallah bende öyle giderim,planlanarak sakin bir şekilde hastaneye gitmeyi diliyorum hastaneye..korkularımı ve stresimi dahada azaltır en azından benim..tiwiks arkadaşla doktorumuz aynı geçen telefonda görüştük çalıştığı için sayfaya giremiyor ama bebeği iyi..benim ilk kaybım tüp bebkle olmuştu..sonra dondurulmuş yumurtalarımı denedim, sonra tüp bebek yaptım kimyasal gebelikte sonuçlandı hep, sonra geçen sene şubat ayında ilk defa kendiliğinden hamile kaldım ama oda farkedene kadar kimyasalla sonuçlandı..sonra doktorum klomen tedavisine başladı en başdan başlar gibi ve iki ay sonra hamile kaldım normal yoldan yani bu gebeliğime.. benim genetik testlerim falanda yapıldı herşey normal çıkmıştı ama ilk gebeliğimden sonraki gebeliklerim kimyasalla sonuçlandığı için doktorum erken gebelik kaybını önlemek için gebeliğin ilk haftalarından itibaren trombosit tedavisi uyguladı ve bebeğimi kaybetmedim çok şükür bugünlere gelebildim..darısı dileyen arkadaşlara..
samyeli nasılsın arkadaşım uzun süredir yoktun, diyettesin galiba pco vardı sende de dimi kilo vermek yumurtlamayı olumlu etkiliyormuş çok iyi yapıyorsun canım devam et..hayırlı haberlerini bekliyorum en kısa zamanda..
özlemcim seninde iyi olmana çok sevindim inşallah şu birbuçuk ayıda atlatırsan oh diyeceksin..ben inanıyorum başarıcaksın çok azimlisin arkadaşım..

ben su an herseyı karıstırmıs durumdayım dr bana bırde bu operasyondan sonra 1 ay cınsel ılıskı yasak ama hemen akabınde gebelık ıstıyoruz demıstı...ve evet rahım agzın alındı dedı anlamıyorumkı hıcbırsey ..sımdı patalojı raporlarına bakıyorum 2,4x2,3 cm capında 0,7 cm derınlıgınde dıyor...offf kafam almıyor neyse olcum yapılmadan ne soylesek bos sanırım

buarada kusura bakma ızledım lınkı tesekkur ederım...ınsallah yolunda olur hersey dedıgınız gıbı :26:

Cevabın için teşekkür ederim. İnanın sizlerin yazdıklarını bir dizi heyecanıyla takip ediyorum. Herkesi merak ederek ve inşallah olumsuz bir şey olmamıştır diyerek. Senin de bebeğni hayırlısıyla kucağına almayı nasip eder Allah.

buarada kusura bakma ızledım lınkı tesekkur ederım...ınsallah yolunda olur hersey dedıgınız gıbı :26:

İnşallah canım...

Rahim ağzı yetersizliği doğuştan olabilir. Sonradan geçirilen bazı operasyonlar sonucunda da rahim ağzının özelliğini kaybetmesiyle meydana gelir. Doğuştan rahim birleşme bozuklukları yani rahmin sadece tek taraflı gelişimi (unikornis uterus), rahim ortasında odacığını daraltan perdenin olduğu durumlar (septum) da rahim ağzının dokusundaki bozukluklar sıktır ve rahim ağzı yetersizliği sık görülür. Sonradan meydana gelen rahim ağzı yetersizliklerinin en önemli sebebi bu bölgeye uygulanan operasyonlardır. Rahim ağzı kanseri şüphesi veya ön değişikliklerinin bulunduğu durumlarda uygulanan konizasyon operasyonu rahim kanalının kısalmasına ve rahim ağzı yetersizliğine neden olur. Rahim ağzının parçalanmasına neden olan zor doğumlar sonraki hamileliklerde rahim ağzı yetersizliğine neden olabilir.
...alıntı

canım anladığım kadarıyla sen durumunu iyice anlayamamışsın...
bizimde ilk duyduğumuz bir işlem olduğu için doğrusu bizde net anlayamadık...
ama benin netten anladığım kadarıyla normal konizasyondan daha iyiimiş...
bak aynen şöyle yazıyordu:

Konizasyon ameliyatı, leep işlemine göre daha travmatik bir işlem olup ameliyat sonrası iyileşme süreci de daha uzundur.

yani leep daha avantajlı...

canım bende sadece bir kaç mesajını okumuştum...
alminaçınarın dediği gibi çok bilgim yok...

evet bende bunu duymuştum ama canım yukarıyada yazdım leep biraz daha hafifmiş...

bak nette şu yazıyı buldum...

Bazı kadınların bu işlem sonrası cinsel ilişkide ağrıları ve nadiren kanamaları olduğunu ifade etmelerinin dışında ,LEEP işleminin uzun dönemdeki etkilerini araştıran çok fazla çalışma yoktur. Bununla birlikte rahim ağzında ortaya çıkan hasar yakma ve dondurma işlemlerinde ortaya çıkan hasardan hiç farklı değildir. Bu işlemlerin hiç birisi kısırlık, düşük ve erken doğuma neden olmaz. Fakat yine de bu işlemi geçirmiş gebelerin hamilelik süresince daha çok istirahat etmeleri, gebelik boyunca cinsel ilişkiden kaçınmaları ve sıkı bir doktor takibinde bulunmaları önerilmektedir.

fadikçim,ben leep işleminden ziyade rahim ağzının alınması dikkatimi çektiği için yazdım..

Rahim Ağzı Yetmezliği

Rahim bölgesinin alt kısmını oluşturan yapıya rahim ağzı denir. Bu bölge rahimden oldukça farklı bir yapıya sahiptir. Çok daha sert ve sağlam bir yapısı vardır ve rahim gibi adet sırasında kanama değişikliği göstermez.

Bu bölgenin gebelikteki özelliği ise gebeliğin yükünü taşımasıdır. Bu nedenle yapısında meydana gelebilecek olan bir anormallik tekrarlayan gebelik kayıplarına neden olacaktır.

Peki rahim ağzının yapısını neler bozar?

Bir kısım neden doğumsaldır yani anne karnında bazı faktörlerden etkilenen kız bebeklerin rahim ağızları istenilen boyutta gelişemez.

Bu durumun en sık nedenlerinden birisi çift rahim olan bayanlardır. Bu bayanlarda tedavi sonrası rahim ağzı yetmezliği riski ileri derecede artmaktadır.

Bunun dışında rahim içi ve rahim ağzı içi perdesi olan hastaların perdelerinin kesilmesi sonrasında rahim ağzı yetmezlikleri meydana gelmektedir.

Ancak çok daha büyük bir kısım edinseldir yani doğum sonrası hayatımızda meydana gelen durumlar.

Bunlara örnek verecek olursak:

* Rahim ağzının dondurulması
* Rahim ağzının oyulması ( konizasyon)
* Doğum
* Çok sayıda ileri gebelik hafta kürtajı

Bu faktörler daha da artırılabilir.

Rahim ağzı yetmezliği nasıl Tanınır?

Bu hastaların gebelik kayıpları olacaktır. Bu kayıplarda özellikle 3. gebelik ayından sonra meydana gelmektedir. İlk üç ayda rahim ağzı yetmezliğine bağlı gebelik kaybı genellikle olmaz.

Anne adayları gebeliklerini bir su gelmesi veya ani başlayan bir kanama sonrasında çok fazla ağrı olmadan birden kaybederler.

Genellikle bu hikaye tanı için yeterlidir.

Bunu dışında başka tanı yöntemleride vardır.

Rahim ağzı yetmezliğinde tedavi nedir?

Tanı konulduktan sonra izlenecek en mantıklı yol;

1- Yeni bir gebelik elde etmek

2- Gebeliğin 12-14. haftalarından sonra rahim ağzı boyunu takip etmek

3- Rahim ağzında kriter kısalma değerlerine yaklaşan bir kısalma olursa rahim ağzına vakit kaybetmede dikiş koymaktır.

Rahim ağzı yetmezliği ve tedavisi

İyi yerleştirilen dikişin klinik başarısı %70 dir.

alıntı...

bende 29. haftada rahim ağzı yetmezliği olduğu anlaşıldı yani geçen cuma günü rahim ağzına dikiş atıldı.bu benim 2. gebeliğim ilkinde böyle bir sorun yaşamamıştım inş 2 ay daha dayanır bebiş bu sayfayı yeni gördüm bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmak isterim...

bak bede heyecanlandım şimdi, ikinci sıradayım demek. allah herkese hayırlı zamanında ve kolay doğumlar nasib etsin.

canım liste için eline sağlık... umarım bebeklerimizi alacağız kucağımıza sağlıkla... haber beklediklerimizden de en güzel haberleri alacağız inşallah...

kızlar iki gündür acaip baskı hissediyorum.. sürekli idrara çıkma hissi... sanki birden kese patlayacak suyum gelecek gibi... çok korkuyorum :18: doktor randevumuz salıydı her hafta ama bu hafta raporumun bitişine cuma denk geldiği için cuma gideceğiz... umarım o zamana kadar bişey olmaz bakalım doktor ne diyecek...

bu arada hiddenisko merhaba... ben de çok korkuyordum ilaçtan çünkü çok fazla dozda nidilat verdiler bana da... kısa süre önce çok çarpıntı olunca bıraktım... umarım ilaç etkisi değildir bahsettiklerin. zaten alminaçınar da bebeklerinde böyle sorunlar yaşamadığını söylemiş.. umarım yakında tüm sorunlar çözülür.. çok geçmiş olsun hiddenisko...

kızlar yine çok baskı var :18: ben daha fazla oturmayayım... herkes kendine iyi baksın..

Nasıl yani ya ? acil serklaj en son 23-24. haftalarda atılır diye biliyordum,29.haftada serklaj ??
Çok az kalmış,sabret biraz daha canım...İnşallah herkes sağlıkla kucağına alır :)

Nasıl yani ya ? acil serklaj en son 23-24. haftalarda atılır diye biliyordum,29.haftada serklaj ??
Çok az kalmış,sabret biraz daha canım...İnşallah herkes sağlıkla kucağına alır :)

valla canım doktorda şaşırdı ama yinede yaptı bende anlamadım şimdi evde yatıyorum ..bu durumda olup sağlıklı bebişleri doğanlar varmı?

vallhi cocuk doktorunun söylemesi canım.

Heyyyyyyyy ben bi üst sıraya terfi etmişim şimdiki listede:))

İnşallah bebeğinizi kucağınıza alacağınız günleri de göreceksiniz. Dualarımız sizinle...

canımcım dualarınıza gerçekten ihtiyacımız var.

vallhi cocuk doktorunun söylemesi canım.

Heyyyyyyyy ben bi üst sıraya terfi etmişim şimdiki listede:))

canımcım dualarınıza gerçekten ihtiyacımız var.
benim babam çocuk dr u canım..her dr un görüşleri farklı işte...

valla canım doktorda şaşırdı ama yinede yaptı bende anlamadım şimdi evde yatıyorum ..bu durumda olup sağlıklı bebişleri doğanlar varmı?

29. haftadaki serklajı bilemiyorum.çünkü 23-24.hafta acil serklaj için son günler diye aklımda kaldı..eğer olağan haftalarda serklaj olanları soruyorsan örneğin edamecrin ,ben,yasemin varız...serklajlıydık..edamın kızı,yasemin ve benim ikizlerimiz oldu

Son düzenleme:
Hemde ne uzun arkadaşım, şöyle gözümüzü bi kapatıp ve açsak 30 lara gelmiş olsak ne güzel olur dimi.Daha bebeğimizin hareketlerini hissettmiyoruz bile.

evet cnm ya ne güzel olurdu hoop diye zaman atlasa gitse pff her zorlugun sonunda bi güzellik olur dimi ben hemen hissetmek istiyorum ya ilk bebeğimin hareketinide kaybettiğim gece hastanede hissetmiştim 22. haftada o kadar geç olmaz inş.. sabırsızım biraz onda acemiydim anlamıyodum demekki pek ama şimdi öyle değil her anını heyecanla bekliyorum annemle babam bugun patikle çorap almışlar o kadar tatlı ki birlikte çok daha güzel günleri yaşarız inş..

Fadik ve Alminacinar ilginiz icin cok tesekkur ederim yazdıklarınızı okudum...kafamı karıstıran seyler var demıstım mesela dr hemen hamıle kalmamı ıstemıstı!!!nıtekım oyle oldu ama boyle bır olaydan bahsetmemelerı benı cıldırttı..neysekı caresı olmayan bır durum degıl anladıgım kadarıyla cok sıkıntılar cekılmıs ama deger..su saatten sonra yapabılecegım bırsey yok..yenı dr umla gorustukten sonra sıze haber verırım tam olarak durum anlasılınca...saglıcakla kalın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…